Υλικά
500 gr Αλεύρι ΓΟΧ
1 φ. Ξηρή Μαγιά
4 κ. σ. Ελαιόλαδο και λίγο για τα φύλλα
1 κ. γλ. Αλάτι
1 κ. γλ. Ζάχαρη
2 Αυγά & 1 κρόκο για άλειμμα
1 φλ. τσ. Γάλα
Λίγο χλιαρό νερό
250 gr Φέτα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ. Ανοίγουμε στο κέντρο του, μία λακκούβα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το χλιαρό γάλα, την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε “μόνο μέσα στο κέντρο” εκεί που έχουμε ρίξει το γάλα.
Αφήνουμε για 5 λεπτά να ενεργήσει η μαγιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα δύο αυγά, ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι και ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο νεράκι μέχρι να φτιάξουμε μία μαλακιά και εύπλαστη ζύμη.
(Όλα τα υγρά μαζί γάλα, ελαιόλαδο και νερό που θα χρειαστούμε είναι περίπου 300-330 ml.)
Αφήνουμε τη ζήτηση για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια θα ζυμώσουμε λίγο το ζυμάρι και θα το χωρίσουμε σε 8 μπαλάκια.
Χωρίζουμε το τυρί σε 8 μέρη.
Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι και ανοίγουμε ένα μακρόστενο φύλλο. Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια του με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς του φύλλου, τη φέτα κομμένη σε κομματάκια σε μία σειρά, το ένα δίπλα στο άλλο.
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθετες γραμμές στην άλλη περιεβράτου φύλου προσέχοντας όμως να μη φτάνουν μέχρι την άκρη ώστε να παραμείνουν ενωμένα.
Τυλίγουμε προσεκτικά από την πλευρά που έχουμε βάλει τη φέτα σε σειρά φτιάχνοντας ένα μακρόστενο “λουκάνικο”.
Γυρίζουμε το “λουκάνικο” και ενώνουμε τις δύο άκρες φτιάχνοντας ένα κουλούρι.
Τοποθετούμε το κουλούρι σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί και έχουμε ρίξει και λίγο ελαιόλαδο για να μη μας κολλήσουν θα ολοκληρώσουμε φτιάχνοντας και τα 8 κουλούρια.
Στη βάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε ένα τέταρτο για να ανέβουν λίγο.
Στη συνέχεια, θα βάλουμε λίγο νεράκι στον κρόκο που έχουμε φυλλάξει και με ένα πινέλο θα αλλείψουμε τα κουλουράκια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Καλή Επιτυχία!!!
Σισσυ Μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου