Αυτή τη συνταγή, μου την έστειλε η καλή μου φίλη Ειρήνη.
Είναι καταπληκτικά μπισκότα, τα έκανα και τα παιδιά ξετρελάθηκαν !!!!
Υλικά για 100
τεμάχια περίπου
3 κούπες αλεύρι ολικής
άλεσης
3 κούπες νιφάδες βρώμης
1 ½ κούπα ελαιόλαδο
1 ½ κούπες χυμό πορτοκάλι
13 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.γ σόδα
1 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ αλάτι
4 βανίλιες
ξύσμα 4 πορτοκαλιών
ξηροί καρποί ή corn
flakes (προαιρετικά) ή τριμμένη κανέλα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα στεγνά τα υλικά μας μαζί και ανακατεύουμε καλά με
ένα κουτάλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά μας και τα ανακατεύουμε πάλι όλα μαζί με το κουτάλι μέχρι να ομογενοποιήσουμε το μείγμα μας ώστε να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
Στη συνέχεια θα αφήσουμε αυτή την μαλακιά ζύμη στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα ώστε να «δέσουν» τα υλικά και τα αρώματα.
Μισή ώρα αργότερα θα πλάσουμε μικρά μπισκοτάκια κάνοντας ένα βόλο
για το καθένα περίπου δυο εκατοστών.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί (στο οποίο έχουμε βάλει αντι -κολλητικό χαρτί ) τα μπαλάκια μας, τα
οποία στη συνέχεια θα τα πιέσουμε με ένα κουτάλι ( κάθε λίγο το βουτάμε σε ένα ποτήρι με νερό, για να μην
κολλάει..) ώστε να γίνουν πλακουτσά
μπισκοτάκια.
Στο σημείο αυτό ή θα προσθέσουμε από πάνω, τριμμένους ξηρούς καρπούς της
αρεσκείας μας ή τριμμένα corn
flakes ή πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη
και κανέλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Co ( σε αέρα) για 15 λεπτά.
Όταν θα τα βγάλουμε θα είναι μαλακά, να μη ξεγελαστούμε όμως όταν θα
κρυώσουν θα γίνουν τραγανά !
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.