19 Μαρ 2015

Κλειστή η Ναυαρίνου κοντά στο Filoxenia την Παρασκευή 20/3 λόγω έργου της ΔΕΥΑΚ

Θα διακοπεί για δυόμιση ώρες περίπου η κυκλοφορία στην οδό Ναυαρίνου, αύριο Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, προκειμένου να διενεργηθεί εγκάρσια τομή, για την κατασκευή έργου της ΔΕΥΑΚ. 
 
Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, από τις 8.30 μέχρι τις 11.00 το πρωί, σε σημείο λίγο πριν το ξενοδοχείο Filoxenia, όπως κατευθύνεται κανείς προς Μάνη. 
 
Αυτό είναι αναγκαίο λόγω της κατασκευής στο συγκεκριμένο σημείο έργου για την καλύτερη παροχέτευση των ομβρίων υδάτων. Θα τοποθετηθούν αγωγοί για τα νερά της βροχής και επιπλέον φρεάτια απορροής με σχάρες, ενώ θα κατασκευασθεί αγωγός που θα συλλέγει τα όμβρια και θα τα οδηγεί στη θάλασσα. 
Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν το συγκεκριμένο τμήμα της οδού Ναυαρίνου αύριο Παρασκευή 20/3. Σημειώνεται πως θα υπάρχει προειδοποιητική σήμανση στη διασταύρωση των οδών Ναυαρίνου και Μάνης και μετά το ξενοδοχείο Elite (στην κατεύθυνση προς Μάνη).
 
ag-omvriwn-filoxenia_2.JPG Πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Ενα video αλλά πολύ-πολύ γέλιο !

Μας αξίζει να χαμογελάμε κάπου-κάπου...
δεν νομίζεται?
Απολαύστε το !

Περισσότερα »

Εκδήλωση για την Ολυμπιακή Ιδέα και τα αναβολικά

Οριστικοποιήθηκε, μετά την αναβολή λόγω των εκλογών, η πραγματοποίηση της ημερίδας – σεμιναρίου, που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά» σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, τελεί δε υπό την αιγίδα των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. 
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 και ώρα 10.30 το πρωί, στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», με τον τίτλο «Η Νεολαία Πρωτοπορεί στον Αγώνα κατά των Αναβολικών».
 
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, έχουν κληθεί και θα μιλήσουν – εκτός από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα – διακεκριμένα στελέχη της πολιτικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας. Συγκεκριμένα, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Γιάννης Πανούσης και ο Υφυπουργός Σταύρος Κοντονής, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Κατσιμπάρδης, ο Γενικός Γραμματέας, πρώην Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς και οι διευθυντές των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Ιωάννης Πλατάρος και Νικόλαος Κλάδης. 
 
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ
 
Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει η ημερίδα – σεμινάριο και διότι θα υπάρξουν εξειδικευμένες εισηγήσεις για το καυτό θέμα των αναβολικών από την Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Σπηλιοπούλου, τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Ιωάννη Σταματόπουλο, τον εθνικό προπονητή του ΣΕΓΑΣ Δημήτρη Ευαγγελόπουλο και τον γιατρό πνευμονολόγο Τάκη Γεωργακόπουλο.
imerida_2.jpgΠροηγουμένως, θα γίνει απονομή επάθλου της εταιρείας «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά» στον μεγάλο Έλληνα πρωταθλητή Λούη Τσάτουμα, για τις σπουδαίες επιτυχίες του σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο και, κυρίως, για την εξαίρετη επίδοσή του 8,66 μ. στο άλμα εις μήκος, που μάλιστα έχει πραγματοποιήσει στην Καλαμάτα.      
imerida_1.jpgΜετά το πέρας των ομιλιών των εισηγητών, όσοι από τους παρευρισκόμενους το επιθυμούν, θα μπορούν να διατυπώσουν τις απόψεις τους και να υποβάλουν ερωτήσεις στους εισηγητές. 
   πηγή :kalamata.gr

Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 19 Μαρτίου


ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ, ΔΑΡΕΙΑ, ΚΛΑΥΔΙΟΣ, ΤΡΙΒΟΥΝΟΣ, ΙΛΑΡΙΑ, ΙΑΣΩΝ, ΜΑΥΡΟΣ, ΠΑΓΧΑΡΙΟΣ, ΔΙΟΔΩΡΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΑΡΙΑ, ΙΝΝΟΚΕΝΤΙΟΣ
Νηστεία - Επιτρέπεται το λάδι και ο οίνος

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Άγιοι Χρύσανθος (1) και Δαρεία
    Άγιοι Κλαύδιος ο Τριβούνος, Ιλαρία η σύζυγος του και τα παιδιά τους
    Ιάσων και Μαύρος
    Άγιος Παγχάριος
    Άγιοι Διόδωρος ο πρεσβύτερος και Μαριανός ο διάκονος
    Άγιος Δημήτριος ο Τορναράς
    Οσία Μαρία η πριγκίπισσα
    Όσιος Ιννοκέντιος ο Θαυματουργός
    Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Τρυφερής, εν Σμόλενσκ Ρωσίας

(1) Οι Άγιοι Χρύσανθος και Δαρεία, έζησαν στην πόλη Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, επί εποχής αυτοκράτορα Νουμεριανού  ο οποίος βασίλεψε από το 282-284 μ.Χ. Ήταν  και οι δύο γόνοι πλουσίων ειδωλολατρικών οικογενειών, αλλά ο Χρύσανθος ασπάστηκε τον χριστιανισμό και βαπτίστηκε. Οι γονείς του (περισσότερο ο πατέρας του ονομαζόμενος Πολέμωνας)  στην προσπάθειά τους να επαναφέρουν τον  Χρύσανθος στο δρόμο των ειδώλων, τον πάντρεψαν με την Δαρεία κόρη και αυτή επιφανών Ελλήνων ειδωλολατρών. Ο σκοπός αυτού του γάμου ήταν να συνετίσει η Δαρεία τον Χρύσανθο αλλά με τη βοήθεια του Θεού συνέβη το αντίθετο. Η Δαρεία βαπτίστηκε χριστιανή.
Έτσι και οι δύο μαζί ασχολήθηκαν με περισσό ζήλο για την διάδοση του χριστιανισμού. Αυτό ήταν και η αιτία που συνελήφθησαν και υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια, τα οποία υπόμεναν με τη βοήθεια του Θεού, μέχρι να παραδώσουν το πνεύμα τους στον Κύριο και να αποκτήσουν τον αμάραντο στέφανον του μαρτυρίου.
Η εκκλησία μας τιμά την μνήμη τους, στις 19 Μαρτίου.

(2) Ο Άγιος Δημήτριος ο επονομαζόμενος και ως « Τορναράς», ήταν ένας  από τους χιλιάδες μάρτυρες, που βασανίστηκαν και θανατώθηκαν με μόνο αμάρτημά τους, «η μεγάλη αγάπη τους προς τον Κύριο».! Ο Άγιος Δημήτριος  οδηγήθηκε στο θάνατο επειδή είχε φίλους και Τούρκους! Οι φίλοι του οι Τούρκοι επειδή μάταια προσπάθησαν να τον κάνουν μουσουλμάνο και αυτός αρνήθηκε με παρρησία, τον οδήγησαν στον κριτή και αφού δήλωσε και στον κριτή τη μεγάλη αγάπη του προς τον Κύριο, διετάχθη ο βασανισμός και εν συνεχεία ο αποκεφαλισμός του, στις 19 Μαρτίου 1.564 μ.Χ. αποκτώντας έτσι τον αμάραντο στέφανον του μαρτυρίου.
Η μνήμη του Αγίου Δημητρίου Τορναρά εορτάζεται στις 19 Μαρτίου.
(tornare = επιστρέφω στα Λατινικά, πιθανόν επειδή επέστρεφε για να πείσει τους φίλους τυ τους Τούρκους να γίνουν χριστιανοί, ίσως να έχει σχέση με την καταγωγή του για την οποία δεν γνωρίζουμε).
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 19 Μαρτίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !Περισσότερα »