1 Σεπ 2013

Video: 911 GT3, η γιορτή των αισθήσεων!

Τέρμα γκάζι με την εντυπωσιακή Porsche 911 GT3! 

 

Η Porsche παρουσιάζει την 911 GT3 από μία διαφορετική οπτική γωνία: αυτή του επικεφαλής μηχανικού του συγκεκριμένου project, Αντρέας Πράουνινγκερ. Ο Γερμανός αναλύει… τις σκέψεις του για το τέκνο της σκληρής δουλειάς του αλλά κυρίως, τις εντυπώσεις του όταν από δημιουργός, πέρασε στο ρόλο του δοκιμαστή – πίσω δηλαδή από το τιμόνι της.Κάτω από το καπό έχει έναν εξακύλινδρος boxer 3.8 lt που μεταφέρει τα 475 άλογα στο δρόμο μέσω PDK κιβωτίου διπλού συμπλέκτη που έχει εξελιχθεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, βάσει της τεχνογνωσίας της μάρκας από τους αγώνες.

Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε μόλις 3.3 sec, ο κόφτης έρχεται στις 9.000 rpm και η τελική ταχύτητα της νέας 911 GT3 αγγίζει τα 313 km/h!ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1) Πηγή & περισσότερα newsauto
Περισσότερα »

Ο καιρός αύριο Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόβλεψη καιρού για αύριο Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Πηγή okairos
Περισσότερα »

Έχει άραγε ο Ήλιος μια «αδελφή» η οποία φέρει το θάνατο;

Ο Ήλιος μπορεί να έχει μια «αδελφή», η οποία μαζί με αυτόν αποτελεί ένα διπλό σύστημα αστέρων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το αστέρι αυτό είναι ένας καφέ νάνος, ο οποίος σχετίζεται με τις περιοδικές εξαφανίσεις των γήινων ειδών.

Немезида карлик звезда космос двойник солнце

Η ιστορία του υποθετικού αστέρα ξεκινά από το 1984. Τότε οι παλαιοντολόγοι από το Σικάγο Ντέβιντ Ράουπ και Τζεκ Σεπκόσκι δημοσίευαν μια εργασία, στην οποία ισχυρίζονταν ότι η μαζική εξαφάνιση των γήινων ειδών συμβαίνει κάθε 26 εκατομμύρια χρόνια. Το συμπέρασμά τους το έκαναν βάσει της μελέτης των απολιθωμάτων των θαλάσσιων οργανισμών για την περίοδο των 250 εκατομμύριων ετών. Οι επιστήμονες επέθεσαν ότι την αιτία των επαναλήψεων πρέπει να ψάξουν όχι στη Γη και την απάντηση άρχισαν να την ψάχνουν οι αστρονόμοι.

Σύντομα εμφανίστηκαν δημοσιεύσεις με επεξήγηση ότι ο Ήλιος είναι ένα διπλό αστέρι. Η δεύτερη και ελαφρύτερη συνιστώσα αυτού του ζεύγους, την οποία ονόμασαν ως Νέμεσις, κινείται ακολουθώντας μια επιμήκη τροχιά, η οποία απομακρύνεται από τον Ήλιο σε απόσταση ενός και μισού έτους φωτός. Όταν μια φορά στα 26 εκατομμύρια έτη έρχονται πιο κοντά, ο νάνος μπαίνει στο Νέφος του Οόρτ, μιας γιγαντιαίας σφαίρας αποτελούμενης από τρισεκατομμύρια κομμάτια πάγου γύρω από το Ηλιακό σύστημα. Λόγω της βαρυτικής διαταραχής μεγάλη μάζα των κομματιών ξεφεύγει από το Νέφος και πέφτει πάνω στη Γη και στους άλλους πλανήτες σε μορφή κομητών. Οι ισχυροί περιοδικοί «βομβαρδισμοί» της Γης είναι ακριβώς αυτοί που προκαλούν το θάνατο των οργανισμών.
Ο καφέ νάνος δεν εκπέμπει φως και μπορεί να εντοπιστεί μόνο με αισθητήρες υπερύθρων. Οι προσπάθειες να χρησιμοποιηθούν τα υπέρυθρα τηλεσκόπια δεν απέδωσαν τίποτα. Το 2012 η NASA δημοσίευσε την πληρέστερη επισκόπηση του ουρανού, καταρτισμένη από το βρισκόμενο σε τροχιά τηλεσκόπιο WISE. Στην επισκόπηση συμπεριλήφθηκαν οι καφέ νάνοι που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα σε ακτίνα έως 20 έτη φωτός από τον Ήλιο. Οι παράμετροί τους δεν συμπίπτανε με τη Νέμεσις.
Πρόσφατα είχαν ληφθεί νέες αποδείξεις ότι η μαζική εξαφάνιση των γήινων ειδών επαναλαμβανόταν κατά την ίδια περίοδο. Όμως όχι σε 26 αλλά σε 27 εκατομμύρια έτη. Έτσι, οι υποστηρικτές της υπόθεσης για το «αστέρι του θανάτου» έχουν πάρει νέες δυνάμεις. Τονίζουν τις παραδοξότητες στην κίνηση του Πλούτωνα και των πιο μακρινών σωμάτων, των μικρών πλανητών Χαουμέα, Μακεμάκε, Έριδα. Προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι οι τροχιές τους έχουν πολύ μεγάλη κλίση προς το επίπεδο της τροχιάς των άλλων πλανητών λόγω επίδρασης της Νέμεσις. Ο αστρονόμος επιστήμονας Ντμίτρι Βίμπε δεν συμφωνεί με αυτό το επιχείρημα:
Πριν από πολύ καιρό το Ηλιακό Σύστημα μπορεί να ήταν μέρος ενός όχι διπλού η τριπλού συστήματος αλλά ενός σμήνος αστέρων, όπου οι αστέρες συχνά πλησίαζαν μεταξύ τους. Στη συνέχεια το σμήνος διασπάστηκε και τα αστέρια του συνέχισαν την κίνηση στο Γαλαξία από μόνα τους. Ένα από αυτά τα αστέρια που εκτινάχτηκαν από το σμήνος ήταν και ο Ήλιος.
Ωστόσο κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει αποδείξει ότι «αστέρι του θανάτου» δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρχει. Δεν αποκλείεται ότι η Νέμεσις θα «εμφανιστεί» στις μελλοντικές επισκοπήσεις του ουρανού, τις οποίες θα δημιουργήσουν τα πιο ευαίσθητα τηλεσκόπια νέων γενιών.

Μπορίς Πάβλιστσεφ
 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

«Σταγόνες γέλιου»!!!


Περισσότερα »

Χρυσάφι εκλύει υποθαλάσσιο ηφαίστειο


Χρυσάφι και σπάνια μέταλλα στρατηγικής σημασίας όπως το αντιμόνιο, σε ποσότητες που προκαλούν έκπληξη, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά ότι εκλύει το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο που βρίσκεται βορειοανατολικά της Σαντορίνης.

Έλληνες επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών που ερεύνησαν τον πυθμένα του ηφαιστείου σε βάθος 500 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, διαπίστωσαν πως στο γεωθερμικό πεδίο του Κολούμπο λαμβάνουν χώρα σπάνια φαινόμενα που όμοιά τους δεν έχουν παρατηρηθεί ξανά στον κόσμο.

Τα αποτελέσματα των εργασιών τους που δημοσιεύθηκαν στις 13 Αυγούστου στο γνωστού κύρους επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports (Νature Publishing Group)» – είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα κυρίως Ελλήνων επιστημόνων δημοσιεύει ερευνητική εργασία στο «Nature» – υποδεικνύουν ότι βαθιά κάτω από το ηφαίστειο συμβαίνουν «εξαιρετικά αποτελεσματικές βιογεωχημικές διεργασίες απόθεσης μετάλλων», όπως λέει στα «Νέα» ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Κοιτασματολογίας Στέφανος Κίλιας.

Στον μαγματικό θάλαμο του υποθαλάσσιου ηφαιστείου που εκτείνεται σε βάθος 5 χιλιομέτρων στον φλοιό της Γης, παίρνουν σάρκα και οστά φυσικές διεργασίες που ανήκουν στην αιχμή της σύγχρονης διεπιστημονικής γνώσης και έρευνας όπως η Γεωβιολογία και η Βιογεωχημεία.
 
Χρυσάφι, αντιμόνιο, θάλλιο, άργυρος, αρσενικό, υδράργυρος, ψευδάργυρος αλλά και διοξείδιο του άνθρακα σε ποσότητες που ουδέποτε έχουν καταγραφεί, μαζί με μικροοργανισμούς που συμπεριφέρονται με ασυνήθιστο τρόπο και φαίνεται να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των μετάλλων – και όχι μόνο – συνθέτουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία αυτού του ηφαιστείου.

«Το ηφαίστειο μοιάζει με μια χοάνη που το βαθύτερο σημείο του είναι τα 504 μέτρα. Εκεί στον πυθμένα του, που αποτελείται από στερεοποιημένη λάβα, υπάρχουν ρηγματώσεις μέσα από τις οποίες εκλύεται διοξείδιο του άνθρακα σε ποσοστό 99% αλλά και κάποιοι σχηματισμοί, που λέγονται υδροθερμικές καμινάδες και αποτελούνται από μέταλλα όπως το χρυσάφι, το αντιμόνιο, ο άργυρος και το θάλλιο», λέει η Παρασκευή Νομικού, λέκτορας Γεωλογικής Ωκεανογραφίας. Αυτές οι καμινάδες – αντίστοιχες δεν υπάρχουν στην καλντέρα της Σαντορίνης – μοιάζουν με ψηλόλιγνους καλόγερους ή με βραχώδη υψώματα που είναι διάστικτα από οπές. Βρίσκονται στο βορειοανατολικό τμήμα του πυθμένα του ηφαιστείου και η πιο ψηλή από αυτές φθάνει τα 5 μ. Η φαρδύτερη έχει διάμετρο 1,5 μ.


Ήδη από το 2006 ήταν γνωστή η ύπαρξη των καμινάδων, όχι όμως και τα πετρώματα από τα οποία αποτελούνται. Το 2011 και το 2012 μέλη της ελληνικής ερευνητικής ομάδας, με επικεφαλής την Παρασκευή Νομικού, που συμμετείχαν σε ωκεανογραφική ερευνητική αποστολή με το «E/V Nautilus» του αμερικανικού Πανεπιστημίου Rhode Island, συνέλεξαν με υποβρύχιο ρομπότ δείγματα πετρωμάτων – μεταλλευμάτων από αυτές τις καμινάδες, παγίδευσαν σε δειγματοσυλλέκτες φυσαλίδες από τα αέρια που εκλύονται από τις ρηγματώσεις του πυθμένα και δείγματα θερμού νερού.

Αυτό που έκανε αρχικά μεγάλη εντύπωση στους ειδικούς ήταν ότι στον πυθμένα του ηφαιστείου, μέχρι και 10 μ. ψηλότερα από αυτόν, δεν υπήρχε ίχνος ζωής. Κανένα μικρό ψάρι, καμία βαθύβια γαρίδα. Μόνο ένα παράξενο πορτοκαλοκόκκινο υλικό, ένα αλλόκοτο μικροβιακό οικοσύστημα ανακατεμένο με άμορφα σιδηροξείδια, απλωνόταν παντού. Το διαπερνούσαν οι φυσαλίδες από τις ρηγματώσεις που αποδείχθηκε ότι εκλύουν μόνο διοξείδιο του άνθρακα μετατρέποντας τον πυθμένα του Κολούμπο σε τοξική λίμνη.

Οι επιστήμονες έφεραν στην επιφάνεια τα δείγματα από τις καμινάδες και άρχισαν την πολύπλοκη ανάλυσή τους με διάφορες τεχνικές και μηχανήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε ορισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια του εξωτερικού, ώστε να προσδιοριστεί η χημική τους σύσταση, να αποκαλυφθούν τα κύρια, δευτερεύοντα στοιχεία και ιχνοστοιχεία που περιείχαν.Κονιορτοποίησαν μικρά τμήματα από τις καμινάδες και τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι κάτω από το ηφαίστειο βρίσκεται ένα πολυμεταλλικό κοίτασμα εν τη γενέσει του.

«Οι αναλύσεις μας έδειξαν την ύπαρξη χρυσού σε περιεκτικότητα που εντυπωσιάζει. Η ανώτατη τιμή που μετρήσαμε ήταν 32 γραμμάρια στον τόνο και η μέση τιμή 9 – 10 γραμμάρια στον τόνο», λέει ο Στέφανος Κίλιας. 

«Η μέγιστη περιεκτικότητα του δείγματος σε άργυρο ήταν 1.910 γραμμάρια στον τόνο. Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η συγκέντρωση του αντιμονίου, αυτού του στρατηγικής σημασίας μετάλλου. Το βρήκαμε σε μέγιστη περιεκτικότητα 22.400 γραμμάρια στον τόνο (πάνω από 2,2% κατά βάρος!) Πρόκειται για ποσότητα που ενδεχομένως να μην έχει καταγραφεί ποτέ άλλοτε στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία». 

Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Την παράτησαν οι γονείς της γιατί είναι πολύ άσχημη!

Καμιά φορά και η φύση είναι πολύ σκληρή… Αυτό το ζωάκι που βλέπεις είναι μια φώκια! Ναι! Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι σαν όλες τις άλλες φώκιες γιατί πάσχει όπως φαίνεται από αλμπινισμό.
Perierga.gr - Την παράτησαν οι γονείς της γιατί είναι πολύ άσχημη!
Το ζωάκι βρήκε σε μια παραλία της Ρωσίας ο φωτογράφος Anatoly Strakhov και βέβαια έσπευσε να τη φωτογραφήσει. Όπως δήλωσε στην Daily Mail , χάρηκε πολύ που βρήκε κάτι τόσο σπάνιο να φωτογραφήσει, αλλά από την άλλη, στεναχωρήθηκε πολύ γιατί η …ιδιαίτερη φώκια ήταν τυφλή και ολομόναχη αφού η οικογένειά της την παράτησε γιατί απλά ήταν τόσο διαφορετική από όλα τα άλλα μέλη της…
Perierga.gr - Την παράτησαν οι γονείς της γιατί είναι πολύ άσχημη!
Η μικρή γαλανομάτα, κοκκινομάλλα και ασχημούλα φώκια είχε κρυφτεί και περίμενε μάταια τη μητέρα της για να την ταϊσει… Ευτυχώς δεν είναι πια μόνη της. Φιλοξενείται πλέον σε ένα ενυδρείο.
Perierga.gr - Την παράτησαν οι γονείς της γιατί είναι πολύ άσχημη!

Perierga.gr - Την παράτησαν οι γονείς της γιατί είναι πολύ άσχημη!

Πηγή : perierga
Περισσότερα »

Συνταγματάρχης Nιάου, ο πιο μαλλιαρός γάτος στον κόσμο


niaouΈνας σπάνιος γάτος καίει τις καρδιές των ζωόφιλων του Διαδικτύου.

Ο λόγος για τον Συνταγματάρχη Nιάου, τον πιο μαλλιαρό γάτο στον κόσμο, όπως αναδείχθηκε από το βιβλίο Γκίνες. Το μυστικό της ιδιαιτερότητά του έγκειται στο γλυκό του συνοφρύωμα, που τόσο έχει συναρπάσει το ιντερνετικό κοινό.

Ο αξιολάτρευτος γάτος, που είναι μισός Περσίας και μισός Ιμαλαίων, είναι δυο ετών και έχει κατακτήσει τα «σκήπτρα» χάρη στο μακρύ και πλούσιο του τρίχωμα.

Τρεις διαφορετικοί (ανεξάρτητοι) κτηνίατροι έπρεπε να εξετάσουν τον Nιάου και να μετρήσουν 10 τούφες, για να του δώσουν τον τίτλο. Όπως διαπιστώθηκε, η πιο μακριά τρίχα του «συνταγματάρχη» είναι περίπου 23 εκατοστά.

Έτσι, επάξια κέρδισε μια θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ.

Πηγή spirospero
Περισσότερα »

«Η γνώση είναι δύναμη : Κομφούκιος » !!!Δεν υπάρχει απόφθεγμα που να μην έχει τον θαυμαστή του. Μα από την άλλη μεριά δεν υπάρχει  «άποψη»  την οποία εκείνος που την λάνσαρε και την καθιέρωσε, να μην υποπτεύεται την αληθινότητά της.                               « Ζωρζ Κουρτελίν»Περισσότερα »

Απαλλάξου από τα μυρμήγκια με 3 απλά tips!

MIRMIGKIA 

3 tips που μπορείς να κάνεις και τα μυρμήγκια θα εξαφανιστούν μια για πάντα από το σπίτι σου.


1. Το βασικό είναι να βρεις από που μπαίνουν στο σπίτι ή την αυλή, στη συνέχεια προσπάθησε να βουλώσεις τα σημεία από τα οποία μπαίνουν με ένα βαμβάκι που θα έχεις βουτήξει στη παραφίνη.

2. Ακόμα μπορείς να κοπανήσεις σε ένα γουδί τα τσόφλια των αυγών, να τα κάνεις σκόνη και τα βάλεις στο σημείο που πάνε συνήθως τα μυρμήγκια.

3. Τέλος στο σημείο που συχνάζουν τα μυρμήγκια μπορείς να τοποθετήσεις φύλλα λεβάντας ή φλούδες ντομάτας, το κατακάθι από τον ελληνικό καφές ή και το κατακάθι από κάποιο ρόφημα ρίγανη

Πηγή spirospero
Περισσότερα »

LG G Pad: Ανακοινώθηκε επίσημα με οθόνη 8.3″Μπορεί η IFA Berlin 2013 να ξεκινά επίσημα στις 6 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, οι εταιρείες άρχισαν να ανακοινώνουν τα νέα προϊόντα τους από τώρα. Έτσι, μπορούμε να υποδεχθούμε σήμερα και επίσημα πλέον το LG G Pad, το πρώτο tablet της εταιρείας μετά το LG Optimus Pad που είχαμε δει στην MWC 2011, το οποίο θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του έτους, αλλά σε άγνωστη για την ώρα τιμή.
LG G Pad
 • Οθόνη 8.3″ WUXGA (1920 x 1200, 270ppi)
 • Επεξεργαστής quad-core Qualcomm Snapdragon 600 1.7GHz
 • Μνήμη RAM 2GB
 • Αποθηκευτικός χώρος 16GB (επέκταση με microSD)
 • Κάμερα 5MP
 • Εμπρόσθια κάμερα 1.3MP
 • Λειτουργικό σύστημα Android 4.2.2 Jelly Bean
 • Προεγκατεστημένο software QMemo και εφαρμογή QPair για άμεση σύνδεση των smartphones με το tablet (συγχρονισμός κλήσεων, μηνυμάτων κλπ.)
 • Μπαταρία 4600mAh
 • Διαστάσεις 216.8 x 126.5 x 8.3mm
 • Βάρος 338gr
Να σημειωθεί ότι η LG έχει ενσωματώσει τις νέες λειτουργίες Slide Aside, QSlide και KnockON. Με την πρώτη είναι εφικτό να μεταβείτε από μια ανοικτή εφαρμογή σε άλλη σέρνοντας τρία δάκτυλα στο πλάι, με τη δεύτερη μπορείτε να παρακολουθείτε μέχρι τρεις διαφορετικές εφαρμογές ταυτόχρονα σε μία οθόνη και με την τελευταία μπορείτε να ανοίγετε την οθόνη με διπλό tap, χωρίς δηλαδή το power button.


Πηγή techgear


 

Περισσότερα »

Στο Τόκιο το κοινό roadster των BMW- ToyotaΜπορεί να μην έχει αρχίσει καν η έκθεση της Φρανκφούρτης, όμως ήδη κυκλοφορούν φήμες για τα επόμενα μεγάλα αυτοκινητικά ραντεβού. Στο Τόκιο λοιπόν, στις 22 Νοεμβρίου, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το πρώτο κοινό μοντέλο της στρατηγικής συνεργασίας BMW και Toyota.Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η είδηση – σύμφωνα με πηγές μέσα από τη γερμανική εταιρεία – ότι στην ιαπωνική πρωτεύουσα θα κάνει την εμφάνισή του με τη μορφή πρωτότυπου μοντέλου ένα μεσαίο roadster. Θα αντλεί σχεδιαστικά στοιχεία από το εικονιζόμενο Vision ConnectedDrive που παρουσίασε η BMW τον Μάρτιο του 2011 στη Γενεύη και όταν φθάσει στη γραμμή παραγωγής θα ονομάζεται Ζ5.

Το roadster θα θυμίζει βέβαια μοντέλο της BMW, με τους Γερμανούς να παρέχουν επίσης τους κινητήρες αλλά και τα μέρη από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακόνημα (CFRP). Η Toyota θα προμηθεύει το προαιρετικό υβριδικό σύστημα, τεχνολογία την οποία θα παρουσιάσει στη Φρανκφούρτη με το Yaris Hybrid-R.

To Z5 Roadster θα έχει μήκος γύρω στα 4,5 m και αναμένεται να είναι έτοιμο να περάσει στην παραγωγή το 2015, ενώ θα ακολουθήσει και coupe έκδοση. Στην πλευρά της Toyota, το sport μοντέλο ενδέχεται να επαναφέρει στο προσκήνιο το όνομα Supra.

Πηγή newsauto
Περισσότερα »

Archos: Νέα smartphones και tablets για την IFA Berlin 2013


Η Archos θα συμμετέχει δυναμικά στην IFA Berlin 2013 με πληθώρα νέων smartphones και tablets, τα οποία αποκαλύπτει μέσα από Δελτίο Τύπου λίγες ημέρες πριν την έναρξη της έκθεσης.

archos_50_oxygen
Ανάμεσα στα smartphones ξεχωρίζει το 50 Oxygen, ένα premium smartphone με οθόνη Full HD IPS, quad-core επεξεργαστή 1.5GHz, αποθηκευτικό χώρο 16GB, κάμερα 13MP, εμπρόσθια κάμερα 5MP και λειτουργικό σύστημα Android 4.2 Jelly Bean, ενώ θα προστεθούν συσκευές και στην οικογένεια Titanium ξεκινώντας από dualSIM μοντέλο με οθόνη 4” και τιμή €99.


Σε ό,τι αφορά τα tablets, το 101xs2 είναι το νέο μέλος της οικογένειας G11 με οθόνη IPS LCD ανάλυσης 2048 x 1536, quad-core επεξεργαστή, αλουμινένια κατασκευή, ηχεία stereo στο μπροστινό μέρος και Android 4.2 Jelly Bean, ενώ θα δούμε το δεύτερης γενιάς Gamepad, το παιδικό ChildPad και τη νέα σειρά Xenon με οθόνες HD, quad-core επεξεργαστές και Android 4.2 Jelly Bean.

Πηγή techgear

 

 

 

 

 

 
Περισσότερα »

Συνελήφθη 27χρονη που παρίστανε τη μητέρα καρκινοπαθούς


Οδηγίες για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών δίνει η Αστυνομία

Τη μητέρα ενός 6χρονου καρκινοπαθούς παιδιού παρίστανε μια νεαρή γυναίκα που συνελήφθη στην Κατερίνη, με στόχο να αποσπάσει χρηματικά ποσά από διερχόμενους και καταστηματάρχες, δήθεν για τη θεραπεία του και τη μεταφορά του στο εξωτερικό.

Εκμεταλλευόμενη ανάρτηση στο Διαδίκτυο για παροχή βοήθειας στο παιδί, που είναι υπαρκτό πρόσωπο και πραγματικά πάσχει από καρκίνο, η 27χρονη παρίστανε ότι ήταν η μητέρα του, ενώ όταν κάποιος/α προσφερόταν να βοηθήσει οικονομικά, τού/τής έδινε τραπεζικό λογαριασμό για να καταθέσει τα χρήματα.

Τη γυναίκα συνέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν μικρό χρηματικό ποσό και ένα βιβλιάριο τραπεζικών συναλλαγών. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.


Οδηγίες για αποφυγή εξαπάτησης

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνιστά στους πολίτες -προκειμένου να προληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον, κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων- να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, όταν άγνωστοι προσπαθήσουν είτε αυτοπρόσωπα είτε τηλεφωνικά να τούς πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με οποιοδήποτε πρόσχημα.

Παράλληλα, η Διεύθυνση δίνει τις εξής οδηγίες-συμβουλές:
-Σε περιπτώσεις που οι άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού ή συγγενικού προσώπου των πολιτών, αυτοί θα πρέπει να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι με τον οικείο τους που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα. Η επικοινωνία πρέπει να γίνεται πάντα με το δικό τους (των πολιτών) τηλέφωνο και κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και να μην δέχονται να μιλούν με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί- συγγενείς τους.

-Οι πολίτες δεν πρέπει να δέχονται σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να τούς οδηγήσουν σε τραπεζικό κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

-Οι πολίτες πρέπει να προσπαθούν να συγκρατήσουν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών αρχών. Επίσης, καλούνται να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απλής απόπειρας απάτης σε βάρος σας.


Ποια μεθοδολογία επιλέγουν οι δράστες

Σύμφωνα με την αστυνομία, για την πραγματοποίηση της απάτης οι δράστες χρησιμοποιούν συνήθως την εξής μεθοδολογία:

-Επιλέγουν κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους, για τους οποίους πληροφορούνται με κάποιο τρόπο στοιχεία ταυτότητας των ιδίων και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών ή εγγονιών τους.

-Τους προσεγγίζουν ως απεσταλμένοι των συγγενών τους και με το πρόσχημα άμεσης και επείγουσας ανάγκης χρημάτων, επιδιώκουν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Η προσέγγιση συνήθως γίνεται κατά την έξοδο ή λίγο πριν την είσοδο στην κατοικία τους, έξω από Τράπεζες ή εμπορικά καταστήματα κ.λπ.

-Οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι δράστες για να πείσουν τους πολίτες να τους δώσουν τα χρήματα για λογαριασμό των οικείων τους, είναι ο αιφνιδιασμός και η παρουσίαση μιας αληθοφανούς οικονομικής ανάγκης, που πρέπει να ικανοποιηθεί χωρίς αναβολή. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι δράστες για να ισχυροποιήσουν τα επιχειρήματά τους, προσποιούνται πως τηλεφωνούν στα οικεία πρόσωπα για να επιβεβαιώσουν την οικονομική ανάγκη, πλην όμως οι ηλικιωμένοι μέσα στην αναστάτωση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι συνομιλούν με συνεργούς των δραστών και όχι με τους συγγενείς τους. Επίσης, σε άλλες περιπτώσεις τηλεφωνούν σε συνταξιούχους ιερωμένους και επικαλούμενοι δήθεν γρηγορότερη λήψη εφάπαξ ή άλλων χρηματικών ποσών από τα ταμεία ασφαλίσεώς τους, αποσπούν διάφορα χρηματικά ποσά.

-Οι λόγοι που επικαλούνται οι δράστες για να αποσπάσουν χρήματα είναι συνήθως η εξόφληση ενός χρέους, η πληρωμή ασφαλιστηρίων συμβολαίων, η αγορά ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων ή η εισαγωγή προσφιλών προσώπων τους στο νοσοκομείο κ.λπ., για λογαριασμό συγγενικών προσώπων.

Πηγή newsbeast

Περισσότερα »

Πλαστικός χειρουργός «έφτιαξε» την τέλεια γυναίκα και την παντρεύτηκε

plastikosΈφτιαξε την γυναίκα των ονείρων του και μετά την παντρεύτηκε. 

Ο λόγος για τον πλαστικό χειρουργό, Ντέιβιντ Μάτλοκ, ο οποίος γνώρισε το 2007 τη Βερόνικα και την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα.

Η Βερόνικα τον είχε επισκεφθεί στο ιατρείο του για να υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση μετά την γέννηση των παιδιών της. Ποτέ της, όμως, δεν φαντάστηκε ότι εκείνη η επίσκεψη θα της άλλαζε για πάντα τη ζωή.

Όταν ο γιατρός της πρότεινε μια σειρά από επεμβάσεις για να βελτιώσει την εμφάνισή της, εκείνη δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Έτσι υποβλήθηκε σε λιποαναρρόφηση στα μπράτσα, στους μηρούς και στο πηγούνι.

Μετά τις πλαστικές, ήρθε και η πρόταση γάμου. «Δεν με πείραζε που ήταν λίγο πιο παχουλή, απλώς ήξερα πως θέλω να γίνει» είπε ο γιατρός.

Πηγή :spirospero
Περισσότερα »

Αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν τμήμα οροφής από κατάστημα

 
Στη σύλληψη δύο Ελλήνων, ηλικίας 37 και 42 ετών, οι οποίοι είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν ατσάλινο τμήμα οροφής από κατάστημα στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, μήκους 16 μέτρων και βάρους περίπου 5 τόνων, προχώρησαν χτες αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, οι δύο άντρες, που ετοιμάζονταν να τεμαχίσουν το ατσάλινο τμήμα οροφής, προκειμένου να το μεταφέρουν, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής. 

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας.

Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Οθόνη 31.5” Ultra HD και video wall από τρεις οθόνες 98” UHD από τη Samsungsamsung_98inch_uhd

Η Samsung θα παρουσιάσει στην IFA Berlin 2013 μια νέα οθόνη 31.5” Ultra HD για επαγγελματίες, η οποία προσφέρει πληθώρα επιλογών για ρύθμιση και βαθμονόμηση των χρωμάτων με ξεχωριστό λογισμικό, υποστήριξη 99% της χρωματικής γκάμας Adobe RGB και φυσικά ανάλυση 4K (3840 x 2160).


Παράλληλα, η εταιρεία θα στήσει ένα εντυπωσιακό video wall που αποτελείται από τρεις οθόνες 98” LFD (Large Format Display) επίσης ανάλυσης Ultra HD, οι οποίες προορίζονται για χρήση ως διαφημιστικά panels.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας και τις τιμές τους, αλλά μάλλον δε θα είναι προσιτές για τον μέσο χρήστη.

Πηγή techgear
Περισσότερα »

Εισαγγελική παρέμβαση για τον μηχανοδηγό που έβαλε την κόρη του να οδηγήσει το τρένο του Προαστιακού

POROSTΣημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση με το μηχανοδηγό του Προαστιακού που έδωσε στην ανήλικη κόρη του, να οδηγήσει για λίγο το τρένο. 

Άμεσα επενέβησαν η Εισαγγελία Λάρισας, αλλά και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας διερεύνηση της υπόθεσης. 
Οι δύο προκαταρκτικές θα συσχετιστούν και θα ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα.

Πηγή: spirospero
Περισσότερα »

Οι πρώτες δοκιμές του τρένου με τελική ταχύτητα 500 km/h!


Screen Shot 2013-09-01 at 10.34.34 AM

Έξι ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν προκειμένου η Central Japan Railway Co. να ξεκινήσει τις δοκιμές του υπερσύγχρονου τρένου μαγνητικής αιώρησης που θα εκτελεί το δρομολόγιο Τόκιο- Οσάκα με μέγιστη ταχύτητα τα 500km/h!

Τα τρένα μαγνητικής αιώρησης -γνωστά και ως maglev- αιωρούνται πάνω από υπεραγώγιμους μαγνήτες που βρίσκονται κάτω από τις ράγες μειώνοντας έτσι σημαντικά τις τριβές και το θόρυβο παρά τις αδιανόητες ταχύτητες που πιάνουν. Αυτή τη στιγμή το τρένο αποτελείται από 5 βαγόνια ενώ το 2015 αναμένεται να προστεθούν άλλα επτά με το συνολικό μήκος του σιδηρόδρομου να φτάνει τα 299 μέτρα. 

Εφόσον οι δοκιμές ολοκληρωθούν με επιτυχία, οι τεχνικές δυσκολίες ξεπεραστούν και μειωθεί δραστικά το υψηλό κόστος συντήρησής του, το νέο τρένο θα αρχίσει να εξυπηρετεί το κοινό το 2027.

Πηγή techgear
Περισσότερα »

Επιθανάτια εμπειρία: Τι συμβαίνει όταν ο άνθρωπος πεθαίνει

Υπάρχει μεταθανάτια ζωή και τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε; Πρόκειται για ανεξήγητο φαινόμενο ή όλα είναι παιχνίδια του μυαλού;
Η μετάβαση σε αυτή γίνεται μέσα από το λευκό τούνελ που βλέπουν όλοι όσοι ισχυρίζονται πως έζησαν την επιθανάτια εμπειρία;


 Όντως το σώμα μας κατά την μετάβαση αιωρείται; Πρόκειται για ανεξήγητο φαινόμενο ή όλα είναι παιχνίδια του μυαλού;
Καθημερινά βομβαρδίζεσαι από τηλεοπτικές σειρές, προγράμματα με μεταφυσικά φαινόμενα και συζητήσεις περί επιθανάτιων εμπειριών ενώ πιθανότατα κι εσείς να έχετε κάποια στιγμή στη ζωή σας περάσει μέσα από το φωτεινό λευκό τούνελ.
Πως είναι μια επιθανάτια εμπειρίαΤι συμβαίνει όταν ο άνθρωπος πεθαίνει
Η πλειονότητα των περιγραφών των ατόμων που έζησαν μια επιθανάτια εμπειρία έχουν κοινά στοιχεία.
* Οι περισσότεροι αναφέρουν πως είδαν ένα τούνελ μέσα από το οποίο έβγαινε μια λάμψη που συνεχώς τους προσέγγιζε.
* Κανένας ωστόσο, δεν ένιωσε φόβο ή διστακτικότητα.
* Στο ταξίδι τους αυτό ορισμένοι συναντήθηκαν με αγαπημένα πρόσωπα που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.
* Άλλοι άκουσαν μια φωνή γλυκιά και ήρεμη να τους καλεί να πλησιάσουν προς την φωτεινή πύλη.
* Αρκετοί επίσης ένιωσαν να αιωρούνται πάνω από το σώμα τους βλέποντας τις προσπάθειες διάσωσής τους. Με λεπτομέρειες διηγούνται τις συζητήσεις των δια σωστών σε τόπους τροχαίων ατυχημάτων ή τις υπερπροσπάθειες των γιατρών και νοσηλευτών πάνω από το χειρουργικό κρεβάτι για να τους επαναφέρουν στη ζωή.
* Κι όμως στην πλειονότητα τους θεωρούν πως η αυτή η μικρή γεύση της μετάβασης από τη ζωή στο θάνατο υπήρξε η πιο όμορφη εμπειρία που έχουν ζήσει και η οποία άλλαξε εκ βάθρων τον τρόπο σκέψης τους.

Υπάρχει λογική εξήγηση για το τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε;
Ο Κέβιν Νέλσον, Καθηγητής νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Κεντάκι μελέτησε τις επιθανάτιες εμπειρίες για περισσότερα από 30 χρόνια καταλήγοντας σε επιστημονικές ερμηνείες του φαινόμενου. Μια πιθανή εξήγηση μπορεί να είναι ο ύπνος και η κατάσταση ΡΕΜ στην οποία βρίσκεται κάποιος την ώρα που κοιμάται ή βρίσκεται σε κατάσταση ύπνωσης.
Σύμφωνα με τον καθηγητή κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο δεκτικοί σε επιθανάτιες εμπειρίες απ’ ότι άλλοι δεδομένου ότι πέφτουν πιο εύκολα σε υπνοπαράλυση, μια κατάσταση ΡΕΜ που χαρακτηρίζεται από προσωρινή παράλυση του σώματος και γρήγορη κίνηση του ματιού. Κατά την περίοδο REM, η δραστηριότητα των νευρώνων του εγκεφάλου είναι παρόμοια με εκείνη που υπάρχει τις ώρες που είμαστε ξύπνιοι και γι΄αυτό οι άνθρωποι που ξυπνούν από ύπνο REM μπορούν να θυμηθούν τα όνειρά τους.
Η επιστημονική εξήγηση για το φως στο τούνελ και τις συναντήσεις με νεκρούς
Στη μελέτη του, ο καθηγητής Nelson διαπίστωσε επίσης ότι οι περισσότεροι βίωσαν τις επιθανάτιες εμπειρίες μετά από λιποθυμία ή καρδιακό επεισόδιο. Το κοινό στοιχείο που συνδέει τις δύο περιπτώσεις είναι η προσωρινή διακοπή της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο κάτι που μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσής του.
Το φως στην άκρη του τούνελ θα μπορούσε να προέλθει από δύο διαφορετικές πηγές. Είτε το φως του χειρουργικού κρεβατιού ή λόγω της μηχανιστικής αντίδρασης του αμφιβληστροειδούς, του οποίου οι νευρώνες λόγω έλλειψης οξυγόνου σταματούν τη λειτουργία τους σχηματίζοντας έτσι την εικόνα-εντύπωση ενός σκοτεινού τούνελ που στην άκρη του υπάρχει φως.
H έλξη στην πύλη του «Παραδείσου»
Αλλά αρκετοί από όσους έχουν βιώσει μεταθανάτιες εμπειρίες ισχυρίζονται ότι όχι μόνο έβλεπαν το τούνελ αλλά περπατούσαν μέσα σε αυτό. Πως γίνεται αυτό;
Η περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τις εξωσωματικές εμπειρίες βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην περιοχή που είναι υπεύθυνη για την αίσθηση της κίνησης. Κανονικά, η περιοχή αυτή απενεργοποιείται κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατό κατά τη διάρκεια της μετάβασης σε κατάσταση ύπνου REM ο εγκέφαλος να λειτουργήσει κατά τρόπο ώστε ο άνθρωπος να βιώσει την αίσθηση της κίνησης.

Aίσθημα της αιώρησης και αποκοπής ψυχής – σώματος
Τα παραπάνω εξηγούν τα «οράματα» του λευκού φωτός και του τούνελ. Τι γίνεται όμως με τις εμπειρίες της αιώρησης η της αίσθησης απώλειας ζωής;
Η εξήγηση είναι απλή. Σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του ύπνου ΡΕΜ παρουσιάζεται υπνοπαράλυση. Οταν κάποιος βιώνει παράλυση ύπνου έχει την εντύπωση ότι βλέπει όραμα ή όνειρο.Αυτό εξηγεί αρκετές περιγραφές ονείρων στα οποία το άτομο βρίσκεται ξαπλωμένο και ανίκανο να κινηθεί ενώ η κατάσταση μπορεί να επιφέρει και υπναγωγικές παραισθήσεις.

Το αίσθημα της αιώρησης μπορεί επίσης να οφείλεται σε ανοξία στη δυσλειτουργία της παρεγκεφαλίδας. Η επιστημονική ομάδα ενός άλλου γιατρού του Δρ Blanke ανακάλυψε τυχαία ότι η αίσθηση της αιώρησης σχετίζεται με χημικές αντιδράσεις στον εγκέφαλο που δημιουργούν εμπειρία παραισθήσεων που γίνεται αντιληπτή ως αληθινή από τον ασθενή. Κατά τη διάρκεια εξέτασης ασθενούς που υπεβλήθη σε τεχνίτες ηλεκτρικές εκκενώσεις στον εγκέφαλο αυτή ένιωσε να αιωρείται λέγοντας στους γιατρούς πως έβλεπε το σώμα της από ψηλά. Όταν οι ηλεκτρικές εκκενώσεις σταμάτησαν είπε πως επέστρεψε στο σώμα της. Η υπερ-λειτουργία ορισμένων αισθητήρων μέσε στον εγκέφαλο δηλαδή μπορούν να προκαλέσουν τέτοια φαινόμενα.
Tο συναίσθημα της γαλήνης και της ευτυχίας
Τέλος, τα συναισθήματα της ευτυχίας θα μπορούσε να εξηγηθεί από το σύστημα ανταμοιβής και επιβράβευσης του εγκεφάλου.
Κατά τη διάρκεια μεγάλων κρίσεων, το σώμα απελευθερώνει χημικά που δημιουργούν την αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας.
Μια αληθινή μαρτυρία
Κατά τη διάρκεια της επιθανάτιας εμπειρίας που είχε μετά από επιπλοκή στη γέννα του πρώτου της παιδιού μια γυναίκα από τη Μεγάλη Βρετανία η Τζίλιαν συνάντησε τον νεκρό πατέρα της που είχε πεθάνει προ δύο ετών.
Όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στη Daily Mail, ένιωσε να βγαίνει από το σώμα της και να αιωρείται πάνω από το χειρουεγικό κρεβάτι βλέποντας τις υπερπροσπάθειες των γιατρών να τη σώσουν.
Στη συνέχεια πέρασε στην αίθουσα αναμονής βλέποντας τον άνδρα της εμφανώς σοκαρισμένο να τηλεφωνεί στη μητέρα της ενώ κατά τη συνάντησή με τον πατέρα της αυτός της είπε ότι θα γεννούσε αγοράκι, κάτι το οποίο ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.
«Είπα στον πατέρα μου ότι έπρεπε να φύγω και να επιστρέψω πίσω να φροντίσω τον άνδρα μου τον Χάμις και το παιδί μου αλλά μου απάντησε ότι έπρεπε να υπάρχει κάποια σοβαρή αιτία για να μου επιτρέψει να γυρίσω πίσω. Δεν φοβόμουν καθόλου. Το μόνο που με ανησυχούσε ήταν το πώς θα καθησύχαζα τον Χάμις ότι όλα θα πήγαιναν καλά και πως θα έβρισκα τον τρόπο να επιστρέψω στο σώμα μου» λέει η Τζίλιαν που τώρα ζει μαζί με την οικογένειά της στο Sussex.
Μετά το επεισόδιο όπως λέει η ίδια επαναθεώρησε όλη τη ζωή της και από αντικοινωνικός κλειστός χαρακτήρας μεταμορφώθηκε σε κοινωνικό άτομο.

«Κάποιος που ψάχνει να βρει λογική εξήγηση απλά χάνει το στόχο. Για όσους έζησαν παρόμοιες εμπειρίες με τη δικιά μου κατανοούν ότι ήταν άκρως αληθινές και είχαν μεγάλη επίδραση στην μετέπειτα ζωή μας. Το να νιώθεις ότι αγγίζεις το θάνατο και επανέρχεσαι στη ζωή σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Οποιοσδήποτε μπορεί να πει ότι έζησα μια παραίσθηση αλλά για εμένα είναι πραγματικότητα» τονίζει. 


Από την πλευρά του ο καθηγητής Νέλσον σημειώνει ότι δεν θέλει να ακυρώσει την πίστη των ανθρώπων για το Θεό αλλά προσπαθεί να εξηγήσει επιστημονικά τα βιώματα τους.
Άλλωστε όπως τονίζει: Ποιος μας λέει ότι όλοι αυτοί οι μηχανισμοί δεν έχουν δημιουργηθεί από το Θεό ακριβώς για να μας κάνουν να αισθανθούμε άνετα καθώς πλησιάζουμε στο θάνατο;
Περισσότερα »

Κώστας Μαρτάκης: τι απάντησε για το αν είναι ομοφυλόφιλος

Ποιες είναι οι καυτές απαντήσεις που δίνει ο Κώστας Μαρτάκης για το αν είναι ομοφυλόφιλος; Τι απαντά στους δημοσιογράφους; 

Ο τραγουδιστής Κώστας Μαρτάκης μίλησε για τα επαγγελματικά βήματα αλλά και για την προσωπική του ζωή και για το αν είναι ομοφυλόφιλος και τι απαντά στους δημοσιογράφους. 

«Δεν τίθεται θέμα να είμαι gay. Αν ήμουν ομοφυλόφιλος πιθανόν να το έλεγα ο ίδιος. Υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι που κάνουν τέτοιες ερωτήσεις. Αλλά επειδή πραγματικά δεν έχω κανένα κόμπλεξ, ούτε κρύβω κάτι ούτε προσποιούμαι για κάτι, γι” αυτό και δεν φοβάμαι να πω οτιδήποτε. Και δεν είναι κακό να είναι κάποιος γκέι και τέλος πάντων ποιος είναι αυτός που θα κρίνει τον άλλον για τις ερωτικές του προτιμήσεις; Γενικά όλο αυτό το αν έχεις σχέση, αν δεν έχεις, αν είσαι γκέι ή δεν είσαι, το θεωρώ περιττό.
Επτά χρόνια που είμαι στον χώρο δεν είμαι μόνος μου! Εγώ δεν κρύβω την προσωπική μου ζωή, απλώς την προστατεύω. Ξέρω ότι αν πάω σε συγκεκριμένα μέρη θα έχει φωτογράφους και κάμερες και δεν πάω. Δεν κρύβομαι, αλλά προστατεύω γιατί με νοιάζει μόνο το τραγούδι. Όλοι μπορούν να προστατευθούν. Προσέχω για να έχω. Έτσι δεν λένε;» δήλωσε ο Κώστας Μαρτάκης.
Ο τραγουδιστής Κώστας Μαρτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο TVΈθνος μίλησε για τα σχέδια του: 

«Βρίσκομαι σε συζητήσεις για ένα μιούζικαλ του Μίνωα Θεοχάρη σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού, αλλά δεν έχει κλείσει τίποτα ακόμη. Τον χειμώνα, όπως είναι γνωστό θα εμφανίζομαι μαζί με τη Νατάσα Θεοδωρίδου και τον Στέλιο Ρόκκο στο Κέντρο Αθηνών» είπε ο τραγουδιστής και συμπλήρωσε: 

«Είμαι τραγουδιστής και αυτό δεν αλλάζει. Επειδή πολλοί με ρωτούν αν θα αλλάξω καριέρα και μετά τη συμμετοχή μου στο μιούζικαλ Rent, λέω όχι. Αν κάποια στιγμή θα θέλω να ασχοληθώ σοβαρά θα κάνω τις απαραίτητες σπουδές. Ο,τι έχω κάνει ήταν στα κυβικά μου. Όπως και το μιούζικαλ που μου αρέσει πολύ και συμμετείχα με 90% τραγούδι» δήλωσε ο Κώστας Μαρτάκης.
Περισσότερα »

Μιχάλης Ασλάνης: είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις 9 Αυγούστου

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για ένταλμα σύλληψης το οποίο είχε εκδοθεί για τον Μιχάλη Ασλάνη από τις 9 Αυγούστου; 

michalis-aslanis-entalma-syllipsisΟι πληροφορίες που εδώ και μερικές μέρες βασιλεύουν στα δημοσιογραφικά γραφεία κάνουν λόγο για ένταλμα σύλληψης το οποίο είχε εκδοθεί για τον Mιχάλη Ασλάνη από τις 9 Αυγούστου. Μάλιστα η εφημερίδα Πρώτο θέμα υιοθετεί σήμερα τις πληροφορίες με τους συναδέλφους να υποστηρίζουν ότι ο Ασλάνης προτίμησε τον θάνατο από την φυλακή και την διαπόμπευση. 

Πρόκειται για ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε με αφορμή τα χρέη που είχε ο σχεδιαστής στο Δημόσιο και ο ίδιος αγνοούσε και ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ. Μάλιστα τις τελευταίες μέρες είχε μπει στη διαδικασία ρύθμισης και αναζητούσε με αγωνία τις πρώτες 180.000 ευρώ για να μην μπεί φυλακή. 

Όμως οι προσπάθειές του κατέρρευσαν όπως και ο ίδιος λίγες ώρες πριν φύγει από την ζωή και μετά το μοιραίο τηλεφώνημα που δέχτηκε. 

Κάποιερς πηγές ανέφεραν ότι ο Ασλάνης μιλούσε με κάποιο πρόσωπο από την Αλβανία προσπαθώντας να εξασφαλίσει χρήματα από τα κλεμμένα της Βικτώριας. Όμως η κουβέντα έληξε άσχημα και ο σχεδιαστής προέβη στο απονενοημένο διάβημα.
Περισσότερα »

Αποκάλυψη–βόμβα: «Προβόπουλος και Σάλλας ήταν τα πραγματικά αφεντικά στην Proton Βank»

Ποια η αποκάλυψη-βόμβα που έκανε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για τα πραγματικά αφεντικά στην Proton Bank; Διαβάστε τι αποκάλυψε.
Καθοριστικό ρόλο στη διοίκηση και τη λειτουργία της Proton είχαν ο πρόεδρος του ομίλου Μιχάλης Σάλλας καθώς και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. 

Στην κατάθεσή του ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αποκαλύπτει με τεκμηριωμένα ντοκουμέντα την εμπλοκή των δύο αυτών τραπεζιτών ενώ με κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει κάθε δική του ανάμειξη στη διοίκηση της Τραπέζης. Χαρακτηριστικό στην κατεύθυνση αυτή είναι το ακόλουθο απόσπασμα της κατάθεσής του.
«Ακριβώς επειδή είμαι τραπεζίτης, επέλεξα κατόπιν υποδείξεως του κ. Προβόπουλου, άτομο με γενική αναγνώριση στον τραπεζικό τομέα, καταξιωμένο τόσο στην πράξη όσο και στον πανεπιστημιακό χώρο, με πλούσια εμπειρία εφόσον είχε χρηματίσει με επιτυχία Πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής, πλαισιωμένο από άτομα με επίσης πλούσια και αναγνωρισμένη εμπειρία στον τραπεζικό τομέα, όπως οι κκ. Αθανάσογλου, Τσοτσορός, Παπασπηλίου, Τσάνη, Σαραμαντής και Κόντης κλπ. Καθώς και όλου του τραπεζικού μηχανισμού που λειτουργούσε και κατά την περίοδο ελέγχου της Proton από τη συστηματική Τράπεζα Πειραιώς.
Ιδιαιτέρως τονίζω στο σημείο αυτό, ότι τα βασικότερα στελέχη της Proton, όπως οι κκ. Αθανάσογλου, Παπασπηλίου, Τσάνη, Τσοτσορός, Σαραμαντής και Κόντης ήταν παλαιά και καταξιωμένα στελέχη της Proton, η οποία με τη σειρά της, ως θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, διατηρούσε στενούς δεσμούς με την τελευταία.

Ειδικότερα:
- H Τράπεζα Πειραιώς ενσωμάτωσε πλήρως την Proton στον Ισολογισμό της,
- Η Proton λειτουργούσε ουσιαστικά ως Τράπεζα Πειραιώς,
- Τα στελέχη της εθεωρούντο στην αγορά άνθρωποι της Τράπεζας Πειραιώς,
- Κάθε μεσημέρι όλα τα διαθέσιμα της Proton κατατίθεντο-ακόμη και όταν απέκτησα το 31%-στη Τράπεζα Πειραιώς, ενώ
- Όποτε η Proton είχε έλλειμμα δανειζόταν από τη Τράπεζα Πειραιώς (ο κ. Σάλας μπορεί να ερωτηθεί και να επιβεβαιώσει). Τέλος,
- Μετά την αγορά του 31% στη διοίκηση της Proton μετείχαν πρώην στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς και της Τράπεζας Αττικής.

Κατά συνέπεια:
Η ευθύνη μου ως μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. εξαντλήτο στα καθήκοντά μου βάσει του θεσμικού μου ρόλου.
Η γενικότερη επιχειρηματική εμπειρία μου, μού επέτρεπε να έχω μόνον μία γενική εποπτεία της Proton και όχι να ασχολούμαι με την εξειδικευμένη τραπεζική δραστηριότητά της, αφού ως προς τις τραπεζικές διαδικασίες και γενικότερα τη λειτουργία της Τράπεζας είχα παντελή άγνοια (όπως άλλωστε όλα τα μη τραπεζικά μέλη του Δ.Σ.).
Άλλωστε μετά την εξαγορά του μεριδίου της Τράπεζας Πειραιώς, υπήρξε πλήρης αξιοποίηση του συνόλου του προσωπικού της Τράπεζας αλλά και εμπλουτισμός του με το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, Καθηγητή κ. Τ. Κολλίντζα και πρώην Πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής, ο οποίος, ας μη λησμονούμε, είχε τύχει της εγκρίσεως της ΤτΕ.
Στο σημείο αυτό επισημαίνω ότι η ΤτΕ εγνώριζε πολύ καλά τόσο το στελεχιακό δυναμικό της όσο και τις διαδικασίες λειτουργίας της από την μέχρι τότε ελεγκτική εμπειρία της, το δε σύνολο του συστήματος λειτουργίας (στελέχη, πολιτικές και διαδικασίες) ήταν δοκιμασμένο, αφού, μεταξύ άλλων, ο προηγούμενος κύριος μέτοχος ήταν μία εκ των συστημικών τραπεζών και συγκεκριμένα η Τράπεζα Πειραιώς.
Από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι η συμμετοχή μου στη λειτουργία της Τράπεζας ήταν μηδενική (μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ) και η γνώση μου και ο θεσμικός μου ρόλος εξαντλείτο στην γενική παρακολούθηση των δραστηριοτήτων της.
Άλλωστε, την ίδια ακριβώς γνώση των λειτουργιών και δραστηριοτήτων της Τράπεζας είχε και ο επίσης μετέχων στο Διοικητικό Συμβούλιο εκπρόσωπος του Δημοσίου, τον οποίο ουδείς διανοήθηκε (και ορθώς!) να διώξει ποινικά.
Πέραν των ανωτέρω, επισημαίνω ότι τις μετοχές της Proton απέκτησα υπό συνθήκες που μου ενέπνεαν απόλυτη εμπιστοσύνη, αφού:

Η Proton ενήκει στον πλέον ελεγχόμενο και αυστηρά εποπτευόμενο κλάδο της οικονoμίας, τις μετοχές αυτές αγόρασα από έγκυρη συστημική Τράπεζα, την Τράπεζα Πειραιώς, και για την αγορά της στηρίχτηκα στον τακτικό έλεγχο της Proton (ετήσιο πιστοποιητικό ελέγχου) από την έγκυρη εταιρία PriceWaterhouse&Coopers, που ήταν επίσης ελεγκτής της Τράπεζας Πειραιώς.
Περισσότερα »

Περισσότερα »

Μπισκότα από αγάπη. *

...από τη " Lili"  

Έρχεται το σαββατοκύριακο. Το αφεντικό σας έχει απαιτήσεις, ο συνάδελφός σας, σας μαχαίρωσε πισώπλατα, οι λογαριασμοί φρακάρουν το γραμματοκιβώτιο, το αυτοκίνητο είναι άπατο πηγάδι εξόδων, το παρκινγκ σας τρώει ώρες από την ζωή σας, και μέσα σε όλα τα καθημερινά προβλήματα, έχετε 2 παιδιά μέσα στο σπίτι που είτε θα τσακώνονται, είτε θα κάθονται αποβλακωμένα στην τηλεόραση περιμένοντας η μέρα να περάσει, και να πάνε την επόμενη στο σχολείο.
Πάρτε μια βαθιά ανάσα, κλειδώστε για λίγα λεπτά όλες σας τις έννοιες έξω από το μυαλό σας.Και θα φάτε μπισκότα που ξέρετε πως φτιάχτηκαν.  Με αγάπη.
Τώρα, κοιτάξτε τα.
Πότε μεγαλώσανε;
Πόσα πράγματα δεν έχουμε χάσει  απο την καθημερινότητά τους στην προσπάθεια να επιβιώσουμε και να περάσουμε και μεις ένα χαλαρωτικό δίωρο;
Κλείστε τα μάτια, και θυμηθείτε, ποιες ήταν εκείνες οι στιγμές που χαρακτήρισαν την παιδική ανεμελιά σας; Ποιες είναι οι αναμνήσεις  που σας μείνανε;
Αυτές που η μαμά και ο μπαμπάς έδειχναν ευχαρίστηση που σας είχαν δίπλα τους. Που παίζανε μαζί σας, που σας λέγανε παραμύθια. Που σας κάνανε να αισθανθείτε σημαντικοί. Και αρεστοί.

Αυτό το σαββατοκύριακο, αφιερώστε μισή ωρα να φτιάξετε με τα παιδιά σας μια απλή συνταγή.
Θα δείτε την λάμψη στα μάτια τους, θα τονώσετε την αυτοπεποίθησή τους και θα δημιουργήσετε μια ανάμνηση που θα τους συντροφέψει αργότερα.
Μπισκότα από quaquer (βρώμη)

¾ κούπας ζάχαρη καστανή ( για λιγότερο γλυκιά γεύση βάλτε μισή κούπα)
Μισή κούπα ζάχαρη (για λιγότερο γλυκιά γεύση βάλτε ένα τέταρτο της κούπας)
Ένα αυγό
Ένα στικ βουτύρου
2 βανίλιες
1 ½  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
1 κουταλιά σόδα
3 κούπες quaquer ωμό από το κουτί.Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι το μίγμα να είναι ελαφρύ και αέρινο.
Χτυπήστε το αυγό με την βανίλια.
Βάλτε το αλεύρι με την σόδα , το αλάτι. Προσθέστε τα στην βουτυρωμένη ζάχαρη.
Ανακατέψτε καλά. Βάλτε τις νιφάδες βρώμης.
(Αν θέλετε, προσθέστε Κορνφλέικς, αμύγδαλα, φιστίκια, φυστικοβούτυρο, σταφίδες, κουβερτούρα σε σταγόνες κλπ)
Βγάλτε το χαρτί ψησίματος ή ένα ταψί και φτιάξτε μικρά ακανόνιστα μπισκότα είτε με ένα κουτάλι είτε με το χέρι σας.
Ψήστε για 8-9 λεπτά αν θέλετε να είναι μαλακό από μέσα.
Ψήστε 10-11 λεπτά αν προτιμάτε τα τραγανά μπισκότα.
Αφήστε να κρυώσουν.
Σερβίρετε με ένα ποτήρι γάλα όταν υπάρχουν μικρές «μεγάλες» στεναχώριες.

Πηγή :fe-mail
Περισσότερα »