Οι αγαπημένοι μας χρυσαφένιοι καρποί!
Ποιος εδώ στην Ελλάδα δεν αγαπάει τα πορτοκάλια, είτε ως ένα υπέροχο φρέσκο φρούτο, είτε ως ένας υπέροχος φρέσκος χυμός πορτοκαλιού, είτε ως γλυκό, γλυκό…. του κουταλιού!
φυσικά δεν ξεχνάμε και το ξύσμα πορτοκαλιού το οποίο μας χρησιμεύει σε γλυκά και φαγητά!
Αυτό όμως που θέλω να σας πω είναι ότι από τη φλούδα πορτοκαλιού μπορούμε να κάνουμε ένα πολύ ωραίο μπαχαρικό!
Απλά όταν τρώμε ένα πορτοκάλι, να μην πετάμε τη φλούδα!
Μπορούμε να τις πλένουμε και να τις αφήνουμε στην άκρη και όταν μαζέψουμε αρκετές Να τις βάλουμε μέσα στο φούρνο στους 70 βαθμούς για δύο-τρεις ώρες μέχρι να ξεραθούν τελείως.
Στη συνέχεια θα τις βάλουμε μέσα στο μπλέντερ να τις κάνουμε σκόνη.
Τις φυλάμε σε ένα βάζο και από αυτή τη σκόνη θα ρίχνουμε στις σούπες μας, στα ψητά μας και φυσικά στα γλυκά μας αντί για βανίλια!
προσοχή όμως μην παρακάνουμε στην ποσότητα γιατί μπορεί να πει κλείσουμε το φαγητό ή το γλυκό μας!
Απλό, άνετο, καθαρό και υπέροχο μπαχαρικό, που θα αφήνει τα αρώματα του, σε ολόκληρο το σπίτι!
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.