23 Δεκ 2013

Ο καιρός αύριο Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Πρόβλεψη καιρού για αύριο Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013Πηγή okairos.gr
Περισσότερα »

«Τώρα, ώρα για ένα ανέκδοτο» !!!


Περισσότερα »

Πότε θα δούμε το νέο Passat;

 Volkswagen Passat. Το γερμανικό μεσαίο οικογενειακό μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2015, λίγους μήνες μετά την πρεμιέρα του στην έκθεση του Παρισιού, το Σεπτέμβριο του 2014.
Το νέο μοντέλο θα μεγαλώσει ελαφρά σε σχέση με το τωρινό Passat, με το μήκος να αγγίζει τα 4,8 m, θα είναι όμως πιο ελαφρύ. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, την οποία μοιράζεται με τα νέα Audi A3, VW Golf, Seat Leon και Skoda Octavia. Αντίπαλος του νέου Passat θα είναι η αναμενόμενη πολυτελής έκδοση Vignale του νέου Ford Mondeo, αλλά και μοντέλα από την premium κατηγορία, όπως το Audi A4 και το Volvo S60.

Στη γκάμα των κινητήρων θα υπάρχει ο 1.4 TSI με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων ACT, ενώ θα λανσαριστεί και υβριδικό μοντέλο. Δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και ηλεκτρική έκδοση, στα πρότυπα του e-Golf.


Ολόκληρο το κείμενο newsauto.gr
Περισσότερα »

Στη Γροιλανδία βρέθηκε τεράστια λίμνη κάτω από τον πάγο


Στη Γροιλανδία βρέθηκε τεράστια λίμνη κάτω από τον πάγοΣύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, η κάτω από τον πάγο λίμνη, μεγέθους ίσου με την έκταση της Ιρλανδίας περιέχει περίπου 140 δισεκατομμύρια τόνους νερού.
Οι επιστήμονες προβληματίζονται προς τα πού ρέει αυτό το νερό επειδή υπάρχει προφανής διαφορά μεταξύ της στάθμης του Παγκόσμιου ωκεανού και των θεωρητικών μοντέλων, που πρόβλεπαν νωρίτερα πολύ πιο εντατική άνοδο της στάθμης της θάλασσας.


Ολόκληρο το κείμενο greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

«Ώρα για λίγο Γέλιο : ΑΝΕΚΔΟΤΟ» !


Περισσότερα »

Αυτά είναι τα πιο έξυπνα γυαλιά που είδατε ποτέ [Video]
atheer0glasses
Τα γυαλιά Google Glasses παρέχουν στο χρήστη πάμπολλες δυνατότητες όπως ανάγνωση email, πλοήγηση, απάντηση κλήσεων κ.α. χωρίς ωστόσο κάποια από αυτές να απαιτεί ιδιαίτερη ευφυΐα.

Κάτι τέτοιο έρχονται να προσφέρουν τώρα τα νέα έξυπνα γυαλιά της τεχνολογικής εταιρείας Atheer τα οποία αλληλεπιδρούν με το χρήστη, του προσφέρουν λύσεις αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του (για παράδειγμα του προτείνουν φαγητά που μπορεί να μαγειρέψει βάσει αυτών που έχει στο ψυγείο του) και γενικότερα βελτιώνουν τη ζωή του σε κάθε πιθανή πτυχή.

Σύμφωνα με την Atheer, η τεχνολογία που βλέπουμε στο παρακάτω video αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέσα στην επόμενη διετία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενισχύσουν το project από εδώ και να κάνουν τα γυαλιά δικά τους (Δεκέμβριο 2014) καταβάλλοντας το ποσό των $350:

Πηγή techgear.gr
Περισσότερα »

«Αποφθέγματα με σημασία : Κομφούκιος » !!

«Με ένα ρητό κατορθώνει κανείς να πείσει αυτόν που αποφεύγει συστηματικά τις διδαχές, ενώ κάτι παρόμοιο δεν πετυχαίνει ούτε μ’ εκατοντάδες τόμους βιβλίων.»     
George Herbert

 
Περισσότερα »

«Ώρα για λίγο Γέλιο : ΑΝΕΚΔΟΤΟ» !!


Περισσότερα »

Απολύθηκε η καθηγήτρια που έπιασε το γιο του Πρωθυπουργού να αντιγράφει

Απολύθηκε η καθηγήτρια που έπιασε το γιο του Πρωθυπουργού να αντιγράφει
Ενάμιση χρόνο περίπου κρατά η ιστορία με την εκπαιδευτικό που έπιασε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει.
Είχε βρεθεί υπό απόλυση από τον Ιούνιο του 2012 και τότε είχε ασκήσει αγωγή κατά του κολεγίου με αίτημα να κηρυχθεί η απόλυσή της άκυρη.

Οι μήνες πέρασαν, και το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γνωμοδότησε για την απόφαση, επικυρώνοντας την απόλυση της καθηγήτριας, με 21 χρόνια υπηρεσίας.

Με την υπόθεση ασχολήθηκε και το ΚΥΣΔΕ, το οποίο πήρε απόφαση να μείνει η κατάσταση ως έχει, μιας και δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία ώστε να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους του Κολεγίου.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΟΙΕΛΕ η οποία εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση:
«Πέντε ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα το ΚΥΣΔΕ έκανε ένα πρώιμο δώρο στην πρωθυπουργική οικογένεια, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων. Κατόπιν άνωθεν εντολών (;) και με παράνομη σύνθεση (την οποία είχαν αλλοιώσει, αποβάλλοντας τους αιρετούς της ΟΙΕΛΕ) οι τρεις διορισμένοι από τον Υπουργό Παιδείας δημόσιοι «λειτουργοί» - μέλη του ΚΥΣΔΕ αποφάσισαν να «εκτελέσουν» την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα, απολύοντας την με το πρόσχημα ότι «δεν είχαν αρκετά στοιχεία» για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών. 

Με λίγα λόγια το ΚΥΣΔΕ θεωρεί πως μια εκπαιδευτικός με 21 έτη υπηρεσίας, που είχε αξιολογηθεί θετικά από τη διοίκηση του σχολείου, απολύθηκε «όλως τυχαίως» και επελέγη «συμπτωματικά» μέσα από εκατοντάδες συναδέλφους της προς απόλυση λίγες ημέρες αφού συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει!

Με την κυνικότητα επαγγελματιών τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ δεν χρειάστηκαν πολύ ώρα για να ξεμπερδέψουν με την αποστολή τους. Απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες, τόσο το αίτημα της εκπαιδευτικού για αναβολή της διαδικασίας τη Δευτέρα, ώστε να παραστεί ο νομικός της εκπρόσωπος Γ. Κατρούγκαλος, όσο και τα αιτήματα εξαίρεσής τους που είχαν κατατεθεί και ανακοίνωσαν την κατάπτυστη απόφασή τους. Αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν οι ίδιοι, (ενώ είχαν αποφασίσει την αποβολή των «ενοχλητικών» της ΟΙΕΛΕ) για να ολοκληρώσουν το «θεάρεστο» έργο τους.

Η απόφαση του ΚΥΣΔΕ έχει ιστορική σημασία και θα επιφέρει δραματικές συνέπειες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αποτελεί κατ' ουσίαν υπογραφή συμβολαίου θανάτου για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και χαριστική πράξη για τους σχολάρχες. Με αυτόν τον τρόπο ανάβει το πράσινο φως σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης να απολύουν χωρίς έλεγχο όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που προτείνονται από τον ιδιοκτήτη ενός σχολείου προς απόλυση.

Αποφάσισαν μόνοι τους ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν!!!!

Η απόφαση του εκτελεστικού αποσπάσματος του ΚΥΣΔΕ ήταν η χαριστική βολή, όχι μόνο σε μια γενναία εκπαιδευτικό που απολύθηκε, επειδή έπραξε το χρέος της, αλλά για ολόκληρη την εκπαίδευση. Θυσιάζει στο βωμό της αναλγησίας, της αλαζονείας και της αυταρχικότητας του πρωθυπουργού και του αδελφού του, Προέδρου του Κολλεγίου, μια εργαζόμενη, πετώντας την στον Καιάδα της εξαθλίωσης. Αποδεικνύει ότι κάποιοι θεσμοί στη χώρα δεν λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τους νόμους, αλλά με βάση το δίκαιο του ισχυρού.

Η ΟΙΕΛΕ δεν πρόκειται να αφήσει έτσι την υπόθεση. Θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό και ένδικο μέσο για να ανατρέψει την απόφαση της παράνομης σύνθεσης του ΚΥΣΔΕ. Η δικαιοσύνη και οι θεσμοί που λειτουργούν ακόμη σ' αυτό τον τόπο θα δώσουν την απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η πολιτική και οικονομική ισχύς τους επιτρέπουν να βιάζουν το Σύνταγμα, τους νόμους και τα δημόσια αγαθά».


Πηγή: mothersblog.gr
Περισσότερα »

« Σοφά Λόγια : Αβραάμ Λίνκολν »!-

«Καλό είναι να διαβάζει κανείς με ευλάβεια τις παλιές ιδέες σε νέα έργα, γιατί τα παλιά βιβλία στα οποία αυτές ευρίσκονται δεν διαβάζονται πια»        Ζαν Πωλ Ρίχτερ

 
 
Περισσότερα »

Συνταγή για Stollen, παραδοσιακό γερμανικό Χριστουγεννιάτικο γλυκό

Συνταγή για Stollen, παραδοσιακό γερμανικό Χριστουγεννιάτικο γλυκό
Το Stollen είναι ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό γλυκό που μοιάζει με τσουρέκι γεμισμένο με φρούτα και ξηρούς καρπούς. Απολαύστε το ως πρωινό ή ένα καθημερινό σνακ. 

500 γρ. αλευρι δυνατό
150 γρ. γάλα
40 γρ. φρέσκια μαγιά ή την ανάλογη σε ξηρη
60 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
100 γρ. αμυγδαλόπαστα (μαρτσιπαν)
1 βανίλια φυσική (το εχωτερικό της)
το ξύσμα από ένα μέτριο λεμόνι
μια πρέζα αλάτι
150 γρ. κόντιτα πορτοκαλιού
150 γρ. κόντιτα λεμονιού
100 γρ. φυστίκη αιγίνης ανάλατο
100 γρ. σταφίδες
100 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμα
άχνη για το πασπάλισμαΖεστάνετε ελαφρά το γάλα (σε καμία περίπτωση να καίει) και δυαλύστε την μαγιά. 

Προσθέστε τόσο αλεύρι από τα 500 γρ. όσο χρειάζεται ώστε να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Αν έχετε κουζινομηχανή να την δουλέψετε θα είναι φυσικά το ιδανικό. 

Σκεπάστε τη και αφήστε την για 20 λεπτά. 

Βάλτε την αμυγδαλοπαστα στο μπλεντερ και χτυπήστε την αρχικά μόνη της ώστε να τριφτεί και κατόπιν με 100 γρ. βούτυρο ώστε να γίνει κρέμα. 

Προσθέστε την στο προζύμι μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο, την ζάχαρη, την βανίλια και το αλάτι. 

Ζυμώστε τα μέχρι να έχετε μια ομοιογενής ζυμη. 

Προσθέστε την κόντιτα, τις σταφίδες και το φυστίκι και ζυμώστε απαλά για να μην διαλυθούν. 

Αφήστε την ζύμη και πάλι να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Σε αυτό το σημείο ανάψτε το φούρνο στους 210 βαθμούς βάζοντας ταυτόχρονα και ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό στο πάτο. 

Πλάστε την ζύμη σε καρβελάκι ή στο χαρακτηριστικό σχήμα του στόλεν. 

Βάλτε το στόλεν στο φούρνο και κατεβάστε την θερμοκρασία στους 190 βαθμούς. 

 Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά αφαιρέστε το νερό από το φούρνο και ψήστε για άλλα 30 με 35 λεπτά. 

Βγάλτε το από το φούρνο αλείψτε το αμέσως με λιωμένο βούτυρο. 

Γυρίστε το πολύ προσεκτικά για να μην σπάσει και αλείψτε και και από την κάτω πλευρά. 

Αφήστε το να κρυώσει και αλείψτε το ξανά με λιωμένο βούτυρο. Αυτό θα το κρατήσει ζουμερό. 

Πασπαλίστε το με μπόλικη άχνη και τυλίξτε το καλά με αλουμινόχαρτο. 

Πριν το σερβίρετε πασπαλίστε το ξανά με μπόλικη άχνη.


Πηγή: mothersblog.gr
Περισσότερα »

Πόσοι μάγοι επισκέφθηκαν τον Ιησού;

Σύμφωνα με την παράδοση, τρεις μάγοι επισκεύτηκαν το νεογέννητο Χριστό προσφέροντας δώρα. (χρυσό, λιβάνι και σμύρνα). Πόσοι όμως ήταν πραγματικά οι μάγοι? Πόσοι είπατε; Τρεις; Επειδή, δηλαδή, τα δώρα ήταν τρία, τρεις έπρεπε να είναι και οι μάγοι; Η μόνη αναφορά στα Ευαγγέλια για το γεγονός είναι στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, όπου δεν αναφέρεται καθόλου ο αριθμός των μάγων. Επειδή όμως τα δώρα ήταν τρία, επικράτησε το συμπέρασμα ότι και οι μάγοι ήταν τρεις.
Perierga.gr - Πόσοι μάγοι επισκέφθηκαν τον Ιησού;
Οι μάγοι, συχνά αναφέρονται ως σοφοί ή βασιλείς ξεκίνησαν από την ανατολή για να προσκυνήσουν το νεογέννητο Υιό του Θεού ακολουθώντας το άστρο της Βηθλεέμ.

Η λέξη ελληνική λέξη μάγος (τα ελληνικά ήταν η γλώσσα γραφής των Ευαγγελίων), προέρχεται από την περσική maguŝ, που με τη σειρά της προέρχεται από την αβεστική (γλώσσα του Ζοροαστρισμού) magâunô. 


Η λέξη αναφερόταν σε μια κάστα ιερέων, που παρατηρούσαν συστηματικά τα άστρα και απέκτησαν μεγάλη φήμη για την ικανότητά τους αυτή. Σύμφωνα με την παράδοση της ανατολής ταξίδευαν σε ομάδες των 12.
Τα συμπεράσματα δικά σας.


Πηγή : perierga
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΝΑΟΥΜ, ΠΑΥΛΟΣ, ΣΧΙΦΩΝ, ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ
Νηστεία

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιοι Δέκα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στην Κρήτη
Άγιος Ναούμ (1) ο Θεοφόρος και θαυματουργός
Όσιος Παύλος Αρχιεπίσκοπος Νεοκαισαρείας
Ανάμνηση των Εγκαινίων της Αγίας Σοφίας
Άγιος Σχίνων
Όσιος Νήφων επίσκοπος Κωνσταντιανής
Άγιος Χρυσογόνος

(1) Ο Άγιος Ναούμ έζησε τον 9ο μ.Χ. και μεγάλωσε με τις χριστιανικές αξίες. Μεγαλώνοντας αφιερώθηκε για την εδραίωση του χριστιανισμού στις Βαλκανικές χώρες.  Για το λόγο αυτό μετέβη στη Βουλγαρία και συνεργάστηκε με τους Κύριλλο και Μεθόδιο για την διάδοση των λόγων του Χριστού. Δούλεψε πολύ σκληρά για το σκοπό αυτό  και παρόλες τις κακουχίες υπέμενε. Αργότερα ο  Ναούμ πήγε στη Ρώμη και εκεί συνάντησε τον τότε πάπα, μετέβη και στην Γερμανία όπου και πολέμησε τις αιρέσεις. Στη συνέχεια επανήλθε στη Βουλγαρία, όπου οργάνωσε μαζί με άλλους χριστιανούς αγωνιστές, ένα  σώμα εσωτερικής ιεραποστολής. Ο θάνατος τον βρήκε υπηρετώντας την διάδοση της ορθοδοξίας.
Περισσότερα »

Σήμερα 23 Δεκεμβρίου 2013 τα Ζώδια προβλέπουν για σας

Προβλέψεις για σήμερα 23 Δεκεμβρίου 2013Κριός (21/03 – 19/04)

Σήμερα θα βγουν στην επιφάνεια κάποιες υποθέσεις που θα χρειαστούν άμεσες λύσεις από εσένα, αγαπητέ Κριέ. Κινήσου με μεθοδικότητα, χωρίς να κάνεις βιαστικές κινήσεις, για να βγεις από το αδιέξοδο. Φρόντισε να κρατήσεις χαμηλούς τόνους και να μην χάσεις την ψυχραιμία σου, ό,τι κι αν προκύψει. Θα καταφέρεις επιτέλους να προωθήσεις πολλά σχέδιά σου για το μέλλον.
Ταύρος (20/04 – 20/05)

Σήμερα μην αφήσεις ανεκμετάλλευτη την φαντασία σου, αγαπητέ Ταύρε, και χρησιμοποίησέ την, για να κάνεις την ζωή σου ευκολότερη και πιο όμορφη. Αν χρειαστεί να πάρεις κάποιες σημαντικές αποφάσεις, καλύτερα να μην βιαστείς! Φρόντισε να ζυγίσεις πρώτα τα υπέρ και τα κατά.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Το πλανητικό σκηνικό της ημέρας προσπαθεί να σε αφυπνίσει από μερικούς παραλογισμούς, αγαπητέ Δίδυμε, ώστε να μην οδηγηθείς σε λανθασμένες εκτιμήσεις για άτομα και καταστάσεις. Η αστάθεια που θα επικρατήσει, σε εκνευρίζει και σε ωθεί να κάνεις κινήσεις, που μπορεί να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείς. Κινήσου με προγραμματισμό και σκέψη, για να μην πέσεις πάνω σε κακοτοπιές.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Σήμερα, αγαπητέ Καρκίνε, καλύτερα να αποφύγεις τις αναβολές στα θέματα που πρέπει να λυθούν άμεσα, γιατί στο μέλλον αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Αν οργανωθείς καλύτερα και επιδιώξεις να συνεργαστείς με τα κατάλληλα άτομα, μπορείς να πετύχεις αυτό που θέλεις. Θα γίνουν κάποιες αλλαγές, που θα σε χαροποιήσουν πάρα πολύ.

Λέων  (23/7  – 23/4)

Αν κρατήσεις την ψυχραιμία σου σήμερα, αγαπητέ Λέων, θα μπορέσεις να δεις κάποια γεγονότα πιο χαλαρά και στις πραγματικές τους διαστάσεις. Σε καταστάσεις που μπορεί να είναι προβληματικές και στάσιμες μέχρι τώρα, βάλε πρόγραμμα και μεθοδικότητα. Η στιγμή είναι κατάλληλη για ανασύνταξη και δράση.

Παρθένος (23/08 – 22/09)

Τη σημερινή ημέρα θα κατακλύζεσαι από πολλές ιδέες, αγαπητέ Παρθένε, προκειμένου να μπορέσεις να βελτιώσεις πολλούς τομείς της ζωής σου, που σε προβληματίζουν. Οι πλανήτες είναι πολύ ευνοϊκοί απέναντί σου και σε οδηγούν κατευθείαν στο δρόμο για την επιτυχία. Φρόντισε να εξωτερικεύεις τα αισθήματά σου περισσότερο, ώστε τα αγαπημένα σου πρόσωπα να σε βοηθήσουν στα θέματα που σε απασχολούν αυτή την περίοδο.

Ζυγός (23/09 – 23/10)

Σήμερα φρόντισε να κάνεις σωστό προγραμματισμό, αγαπητέ Ζυγέ, γιατί από τις πολλές υποχρεώσεις που έχεις, θα σε καταβάλει το άγχος και δεν θα μπορείς να λύσεις τα άμεσα θέματα που σε απασχολούν. Δεν χρειάζεται να κάνεις βεβιασμένες κινήσεις για να πετύχεις τους στόχους σου, γιατί μπορεί να οδηγηθείς σε επιπόλαιες ενέργειες. Αν έχεις το μυαλό μέσα στο κεφάλι σου και δράσεις αναλόγως, τα πράγματα θα κυλήσουν όπως επιθυμείς.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Μην σταματάς τις προσπάθειες σε αυτά που κάνεις, γιατί είσαι πολύ κοντά στους στόχους σου, αγαπητέ Σκορπιέ. Οι δυσκολίες του παρελθόντος έχουν περάσει πια κι από εδώ και πέρα, μπορείς να κάνεις καινούργια σχέδια, για να εξασφαλίσεις ένα καλύτερο μέλλον. Το πνεύμα σου είναι αρκετά οξύ και οι στόχοι που έχεις βάλει, ήρθε η ώρα να ευοδωθούν.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Σήμερα απαιτείται απόλυτη προσοχή σε αυτά που λες, αγαπητέ Τοξότη, γιατί η υπερβολική ειλικρίνειά σου μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα, με άτομα που δεν θα ήθελες να παρεξηγηθείς μαζί τους. Προσπάθησε να δείξεις περισσότερη διπλωματία. Η διάθεσή σου θα είναι αρκετά καλή και ο δυναμισμός σου στα ύψη. Εκμεταλλεύσου το!


Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Σήμερα η σκέψη σου θα είναι καθαρή και θα δεις πολλές καταστάσεις ρεαλιστικά, αγαπητέ Αιγόκερε, γεγονός που θα σε βοηθήσει σημαντικά να τις αντιμετωπίσεις κιόλας. Χωρίς να καταπιέζεσαι, προσπάθησε να μην λες μερικές φορές πράγματα που δεν τα πιστεύεις. Αν κάνεις συζητήσεις με δικά σου άτομα, πρόσεξε μην οδηγηθείς σε αντιπαραθέσεις.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Η μέρα θα είναι κουραστική και ταυτόχρονα αγχωτική για εσένα, φίλε Υδροχόε, καθώς πολλά θα είναι τα ζητήματα εκείνα που θα βγουν στην επιφάνεια και θα ζητήσουν την επίλυσή τους. Σκέψου γρήγορα, δράσε ανάλογα και, αν χρειαστεί, δούλεψε και περισσότερο για να τα φέρεις εις πέρας.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Μείνε σήμερα προσηλωμένος στους στόχους σου και κάνε ό,τι μπορείς για να μην χάσεις την μπάλα, αγαπητέ Ιχθύ. Θα υπάρξουν μικροεμπόδια στην εξέλιξη των υποθέσεών σου, που θα αποσπάσουν την προσοχή σου. Κάνε υπομονή και μείνε όσο μπορείς πιο ψύχραιμος.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 
Περισσότερα »

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Πρόβλεψη καιρού για σήμερα Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013Πηγή okairos.gr
Περισσότερα »

« Καλημέρα σας ! Να έχετε μια όμορφη μέρα ! »


Περισσότερα »

Μάνα και κόρη συναντήθηκαν τριάντα χρόνια μετάΜάνα και κόρη συναντήθηκαν τριάντα χρόνια μετά Τρεις δεκαετίες πριν ο αιματηρός και βάναυσος εμφύλιος πόλεμος στο Ελ Σαλβαδόρ χώρισε ένα δίχρονο κοριτσάκι από τη μητέρα του. Τώρα η Ζοζεφίνα Οσόριο Ενρίκες είναι σε θέση να αγκαλιάσει και πάλι τη κόρη της Χιομάρα. «Συνέχιζα να ψάχνω γι 'αυτήν μέχρι επιτέλους που τη βρήκα », είπε η 54χρονη αγρότισσα με τρεμάμενη φωνή, μετά τη συνάντηση με την κόρη της που είναι τώρα 31 ετών.

Το 1984 κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον των ανταρτών ο στρατός εισέβαλε στο χωριό Μπουρέρα στο καντόνι Σαν Χουακίντο. Ο πατέρας της οικογένειας ο Λορέντσο Φλόρες Αμάγια έκρυψε τη σύζυγό του Ζοζεφίνα και την κόρη του Χιομάρα, τότε μόλις δύο ετών, σε μια κρύπτη, και υποσχέθηκε να επιστρέψει. Αλλά σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης των κυβερνητικών δυνάμεων με τους αντάρτες Φαραμπούντο Μαρτί ( FMLN ) με τους οποίους πολεμούσε. Οι στρατιώτες βρήκαν τη γυναίκα και την κόρη του και αστυνομικοί στο Σαν Βιθέντε πήραν το παιδί από τη μάνα του, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

«Ένας αστυνομικός την πήρε από μένα και δεν την είδα ποτέ ξανά», είπε η Ζοζεφίνα,. Η Χιομάρα αργότερα δόθηκε με υιοθεσία σε άλλη οικογένεια. «Μπορώ να θυμηθώ πολύ λίγα », είπε. «Αλλά ξέρω ότι ένας αστυνομικός με έκλεψε και με έδωσε στη θετή μου μητέρα. Με βάφτισε με το όνομα Καρολίνα».

Το κοριτσάκι μεγάλωσε με τη νέα οικογένειά της στην Σάντα Άνα στα δυτικά του Ελ Σαλβαδόρ. «Είχα μια φυσιολογική ζωή με τη θετή μητέρα μου η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια », είπε η Χιομάρα. «Είμαι παντρεμένη τώρα, έχω τρία παιδιά και είμαι αφιερωμένη στη φροντίδα τους» συμπλήρωσε. Μέσω τεστ DNA επιβεβαιώθηκε ότι η Ζοζεφίνα και η Χιομάρα οι οποίες μοιάζουν πολύ είναι μάνα και κόρη. Η Ζοζεφίνα και η κόρη της σχεδιάζουν τώρα να κερδίσουν το χαμένο χρόνο. «Τώρα έχω την ευκαιρία να γνωρίσω τη μητέρα μου τους αδελφούς και τις αδελφές μου. Θέλω να καλύψω το χαμένο χρόνο. Δόξα τω Θεό μπορούμε να το κάνουμε αυτό τώρα», είπε η Χιομάρα.

Περισσότερα newsbeast.gr
Περισσότερα »

Η κοπέλα που πουλήθηκε σαν σκλάβα του έρωτα στην Ιταλία


Η κοπέλα που πουλήθηκε σαν σκλάβα του έρωτα στην ΙταλίαΉταν αναγκασμένη να εκδίδεται δέκα ώρες τη μέρα με τη βία


Η κοπέλα σε ηλικία 11 ετών είχε βιαστεί από τον θετό της πατέρα στην Αλβανία από όπου και κατάγεται και για να ξεφύγει ακολούθησε στην Ιταλία έναν ομοεθνή της που εμφανίστηκε σαν ερωτευμένος μαζί της.
Ο άνδρας όμως, ήταν μέλος μιας συμμορίας διακίνησης γυναικών που τις ανάγκαζαν να εκδίδονται στη Νάπολη.
Τελικά η Σερένα κατάφερε όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Ansa» να ξεφύγει και να προσπαθήσει να φτιάξει πάλι από την αρχή τη ζωή της. 


Ολόκληρο το κείμενο newsbeast.gr
Περισσότερα »

Τα κλειδιά της BMW i8 είναι τόσο εντυπωσιακά όσο το ίδιο το αυτοκίνητο [Concept]


BMW i8

Ένα αρκετά ενδιαφέρον concept παρουσιάζει η BMW σχετικά με τα …κλειδιά του i8, του φουτουριστικού υβριδικού μοντέλου που παρουσίασε η εταιρεία πίσω στο 2009 και σκοπεύει να διαθέσει στην αγορά μέσα στο 2015.

Εκτός, λοιπόν, από τις παραδοσιακές επιλογές για το κλείδωμα/ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου, του συναγερμού κτλπ τα κλειδιά θα διαθέτουν μια οθόνη LCD που θα μπορεί να παρουσιάσει διάφορες σχετικές ως προς τον χρήστη πληροφορίες. Για παράδειγμα, θα ενημερώνει για τον χρόνο που απομένει για την πλήρη φόρτιση του αυτοκινήτου, για το πότε είναι απαραίτητη η φόρτιση ενώ θα είναι δυνατή η παραμετροποίηση μερικών κουμπιών ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη.

mbw-i8-keys
Ολόκληρο το κείμενο techgear.gr
Περισσότερα »

Ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στο bullying


Ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στο bullying Να υψώσει το ανάστημά της απέναντι στο διαδικτυακό bullying που υπέστη αποφάσισε η εικονιζόμενη Carly Findlay. Η νεαρή γυναίκα πάσχει από ερυθροδερμία και σύνδρομο Netherton με αποτέλεσμα η έκθεση του δέρματός της σε οποιεσδήποτε συνθήκες να έχει ως αποτέλεσμα τον ερεθισμό και το κοκκίνισμά του. Μόνη «άμυνά» της να καλύπτεται με παραφινέλαιο.
Χρήστης του ίντερνετ πήρε τη φωτογραφία της και την αναδημοσίευσε στο Reddit καλώντας άλλους χρήστες να σχολιάσουν την εικόνα της.

Η συγγραφέας, που ζει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ανακάλυψε την αναδημοσίευση της φωτογραφίας της παρατηρώντας πως υπήρξε ξαφνική αύξηση της επισκεψιμότητας στο μπλογκ της.

Κάποιος από τους χρήστες την παρομοίαζε με καμένο λουκουμά, άλλος με αστακό, άλλος με «κάτι που σκύλος μου δεν χώνεψε εντελώς», μέχρι που κάποιος έγραψε πως και το χαμόγελό της μοιάζει ψεύτικο.

Αφού διάβασε όλα τα κακεντρεχή σχόλια, η Findlay αποφάσισε να πει υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Έγραψε πως για χρόνια δεν δημοσίευε φωτογραφίες της στο διαδίκτυο φοβούμενη ακριβώς αυτό, πως κάποιος θα τις έπαιρνε και θα τις χλεύαζε. Αυτός ο φόβος υποχώρησε όμως όταν άρχισε το blogging και κέρδισε αυτοπεποίθηση και υποστήριξη.

«Η αγάπη που έχω γύρω μου και η επιτυχία που γνώρισα διηγούμενη την ιστορία μου για να καταρρίψω το στίγμα, όπως αυτό στο Reddit, είναι πιο δυνατές από όλες αυτές τις λέξεις», τόνισε ενώ ευχαρίστησε τους ανθρώπους που την υπερασπίστηκαν. «Το επίπεδο της ευγένειας σε αυτές τις καταστάσεις είναι πάντα μεγαλύτερο από το επίπεδο του μίσους».

Η δυνατή αντίδραση της έκανε τον πρώτο χρήστη που αναδημοσίευσε τη φωτογραφία να απολογηθεί για την πράξη του αυτή.

 
Περισσότερα newsbeast.gr
Περισσότερα »

Πόσοι μάγοι επισκέφθηκαν τον Ιησού;


Σύμφωνα με την παράδοση, τρεις μάγοι επισκεύτηκαν το νεογέννητο Χριστό προσφέροντας δώρα. (χρυσό, λιβάνι και σμύρνα). Πόσοι όμως ήταν πραγματικά οι μάγοι? Πόσοι είπατε; Τρεις; Επειδή, δηλαδή, τα δώρα ήταν τρία, τρεις έπρεπε να είναι και οι μάγοι; Η μόνη αναφορά στα Ευαγγέλια για το γεγονός είναι στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, όπου δεν αναφέρεται καθόλου ο αριθμός των μάγων. Επειδή όμως τα δώρα ήταν τρία, επικράτησε το συμπέρασμα ότι και οι μάγοι ήταν τρεις.
Perierga.gr - Πόσοι μάγοι επισκέφθηκαν τον Ιησού;
Οι μάγοι, συχνά αναφέρονται ως σοφοί ή βασιλείς ξεκίνησαν από την ανατολή για να προσκυνήσουν το νεογέννητο Υιό του Θεού ακολουθώντας το άστρο της Βηθλεέμ.

Η λέξη ελληνική λέξη μάγος (τα ελληνικά ήταν η γλώσσα γραφής των Ευαγγελίων), προέρχεται από την περσική maguŝ, που με τη σειρά της προέρχεται από την αβεστική (γλώσσα του Ζοροαστρισμού) magâunô. 


Η λέξη αναφερόταν σε μια κάστα ιερέων, που παρατηρούσαν συστηματικά τα άστρα και απέκτησαν μεγάλη φήμη για την ικανότητά τους αυτή. Σύμφωνα με την παράδοση της ανατολής ταξίδευαν σε ομάδες των 12.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πηγή : perierga
Περισσότερα »

Σήμερα 23 Δεκεμβρίου 2013 τα Ζώδια προβλέπουν για σας

Προβλέψεις για σήμερα 23 Δεκεμβρίου 2013Κριός (21/03 – 19/04)

Σήμερα θα βγουν στην επιφάνεια κάποιες υποθέσεις που θα χρειαστούν άμεσες λύσεις από εσένα, αγαπητέ Κριέ. Κινήσου με μεθοδικότητα, χωρίς να κάνεις βιαστικές κινήσεις, για να βγεις από το αδιέξοδο. Φρόντισε να κρατήσεις χαμηλούς τόνους και να μην χάσεις την ψυχραιμία σου, ό,τι κι αν προκύψει. Θα καταφέρεις επιτέλους να προωθήσεις πολλά σχέδιά σου για το μέλλον.
Ταύρος (20/04 – 20/05)

Σήμερα μην αφήσεις ανεκμετάλλευτη την φαντασία σου, αγαπητέ Ταύρε, και χρησιμοποίησέ την, για να κάνεις την ζωή σου ευκολότερη και πιο όμορφη. Αν χρειαστεί να πάρεις κάποιες σημαντικές αποφάσεις, καλύτερα να μην βιαστείς! Φρόντισε να ζυγίσεις πρώτα τα υπέρ και τα κατά.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Το πλανητικό σκηνικό της ημέρας προσπαθεί να σε αφυπνίσει από μερικούς παραλογισμούς, αγαπητέ Δίδυμε, ώστε να μην οδηγηθείς σε λανθασμένες εκτιμήσεις για άτομα και καταστάσεις. Η αστάθεια που θα επικρατήσει, σε εκνευρίζει και σε ωθεί να κάνεις κινήσεις, που μπορεί να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείς. Κινήσου με προγραμματισμό και σκέψη, για να μην πέσεις πάνω σε κακοτοπιές.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Σήμερα, αγαπητέ Καρκίνε, καλύτερα να αποφύγεις τις αναβολές στα θέματα που πρέπει να λυθούν άμεσα, γιατί στο μέλλον αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Αν οργανωθείς καλύτερα και επιδιώξεις να συνεργαστείς με τα κατάλληλα άτομα, μπορείς να πετύχεις αυτό που θέλεις. Θα γίνουν κάποιες αλλαγές, που θα σε χαροποιήσουν πάρα πολύ.

Λέων  (23/7  – 23/4)

Αν κρατήσεις την ψυχραιμία σου σήμερα, αγαπητέ Λέων, θα μπορέσεις να δεις κάποια γεγονότα πιο χαλαρά και στις πραγματικές τους διαστάσεις. Σε καταστάσεις που μπορεί να είναι προβληματικές και στάσιμες μέχρι τώρα, βάλε πρόγραμμα και μεθοδικότητα. Η στιγμή είναι κατάλληλη για ανασύνταξη και δράση.

Παρθένος (23/08 – 22/09)

Τη σημερινή ημέρα θα κατακλύζεσαι από πολλές ιδέες, αγαπητέ Παρθένε, προκειμένου να μπορέσεις να βελτιώσεις πολλούς τομείς της ζωής σου, που σε προβληματίζουν. Οι πλανήτες είναι πολύ ευνοϊκοί απέναντί σου και σε οδηγούν κατευθείαν στο δρόμο για την επιτυχία. Φρόντισε να εξωτερικεύεις τα αισθήματά σου περισσότερο, ώστε τα αγαπημένα σου πρόσωπα να σε βοηθήσουν στα θέματα που σε απασχολούν αυτή την περίοδο.

Ζυγός (23/09 – 23/10)

Σήμερα φρόντισε να κάνεις σωστό προγραμματισμό, αγαπητέ Ζυγέ, γιατί από τις πολλές υποχρεώσεις που έχεις, θα σε καταβάλει το άγχος και δεν θα μπορείς να λύσεις τα άμεσα θέματα που σε απασχολούν. Δεν χρειάζεται να κάνεις βεβιασμένες κινήσεις για να πετύχεις τους στόχους σου, γιατί μπορεί να οδηγηθείς σε επιπόλαιες ενέργειες. Αν έχεις το μυαλό μέσα στο κεφάλι σου και δράσεις αναλόγως, τα πράγματα θα κυλήσουν όπως επιθυμείς.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Μην σταματάς τις προσπάθειες σε αυτά που κάνεις, γιατί είσαι πολύ κοντά στους στόχους σου, αγαπητέ Σκορπιέ. Οι δυσκολίες του παρελθόντος έχουν περάσει πια κι από εδώ και πέρα, μπορείς να κάνεις καινούργια σχέδια, για να εξασφαλίσεις ένα καλύτερο μέλλον. Το πνεύμα σου είναι αρκετά οξύ και οι στόχοι που έχεις βάλει, ήρθε η ώρα να ευοδωθούν.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Σήμερα απαιτείται απόλυτη προσοχή σε αυτά που λες, αγαπητέ Τοξότη, γιατί η υπερβολική ειλικρίνειά σου μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα, με άτομα που δεν θα ήθελες να παρεξηγηθείς μαζί τους. Προσπάθησε να δείξεις περισσότερη διπλωματία. Η διάθεσή σου θα είναι αρκετά καλή και ο δυναμισμός σου στα ύψη. Εκμεταλλεύσου το!


Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Σήμερα η σκέψη σου θα είναι καθαρή και θα δεις πολλές καταστάσεις ρεαλιστικά, αγαπητέ Αιγόκερε, γεγονός που θα σε βοηθήσει σημαντικά να τις αντιμετωπίσεις κιόλας. Χωρίς να καταπιέζεσαι, προσπάθησε να μην λες μερικές φορές πράγματα που δεν τα πιστεύεις. Αν κάνεις συζητήσεις με δικά σου άτομα, πρόσεξε μην οδηγηθείς σε αντιπαραθέσεις.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Η μέρα θα είναι κουραστική και ταυτόχρονα αγχωτική για εσένα, φίλε Υδροχόε, καθώς πολλά θα είναι τα ζητήματα εκείνα που θα βγουν στην επιφάνεια και θα ζητήσουν την επίλυσή τους. Σκέψου γρήγορα, δράσε ανάλογα και, αν χρειαστεί, δούλεψε και περισσότερο για να τα φέρεις εις πέρας.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Μείνε σήμερα προσηλωμένος στους στόχους σου και κάνε ό,τι μπορείς για να μην χάσεις την μπάλα, αγαπητέ Ιχθύ. Θα υπάρξουν μικροεμπόδια στην εξέλιξη των υποθέσεών σου, που θα αποσπάσουν την προσοχή σου. Κάνε υπομονή και μείνε όσο μπορείς πιο ψύχραιμος.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 
Περισσότερα »