23 Ιουλ 2014

Έκθεση «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας» (ξενάγηση, προβολές, δρώμενο)

Στο πλαίσιο του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα γίνει ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και στην περιοδική έκθεση «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας», από την προϊσταμένη της ΛΗ´ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου.
Η έκθεση παρουσιάζει αρχαία τεκμήρια και μαρτυρίες από τη Μεσσηνία που συνδέονται με τη μουσική και το χορό. Περιλαμβάνει αρχαία αντικείμενα από τις μόνιμες εκθέσεις των μουσείων της Μεσσηνίας αλλά και υλικό από τις ανασκαφές της Αρχαίας Μεσσήνης και του Ανακτόρου του Νέστορος, που θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.
mythikoi_xoroi_messinias.JPGΠαράλληλα, το Διεθνές Κέντρου Χορού Καλαμάτας ανοίγει το αρχείο του και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει σημαντικές στιγμές των δραστηριοτήτων του μέσα από βιντεοπροβολές και φωτογραφικό υλικό.

Η εκδήλωση, που θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 19 Ιουλίου και θα επαναληφθεί την Τετάρτη 23 του μήνα, εμπλουτίζεται με ένα σύντομο χορευτικό δρώμενο από τη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας, με μουσική συνοδεία από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
Διάρκεια: 30'

mythikoi_xoroi_messinias_1.JPGmythikoi_xoroi_messinias_2.jpgπηγή : Δ.Καλαμάτας
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 23 Ιουλίου 2014

ΦΩΚΑΣ, ΙΕΖΕΚΙΗΛ, ΠΕΛΑΓΙΑ, ΑΠΟΛΛΗΝΑΡΙΟΣ, ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ, ΑΝΝΑ, ΒΙΤΑΛΟΣ, ΘΥΡΣΟΣ, ΣΥΜΕΩΝ
Νηστεία

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Φωκά (1) του Νέου από τη Σινώπη
Προφήτης Ιεζεκιήλ
Οσία Πελαγία η Τηνία
Άγιος Απολλινάριος επίσκοπος Ραβέννας
Άγιος Απολλώνιος Ιερομάρτυρας επίσκοπος Ρώμης
Άγιοι Μάρτυρες που θανατώθηκαν από τους Βουλγάρους
Άγιοι Επτά Μάρτυρες που μαρτύρησαν στην Καρθαγένη
Οσία Άννα η εν τω Λευκαδίω
Άγιος Βιτάλιος που μαρτύρησε στη Ραβέννα
Άγιος Θύρσος
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή εν τοις Ολύμπου πλησίον του Αγίου Θωμά
Ανάμνηση των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ «εν Σκάλλαις»
Άγιος Συμεών της Εμμέσας

(1) Η Άγιος Φωκάς έζησε επί εποχής αυτοκράτορα Τραϊανού. Ως χριστιανός, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον έπαρχο ονόματι Αφρικανό ο οποίος μετά από την άρνηση του Φωκά να θυσιάσει στα είδωλα, εξοργίστηκε τόσο πολύ που όρμησε να τον χτυπήσει, αλλά εκείνη ακριβώς τη στιγμή έγινε ένας μεγάλος σεισμός. Ο έπαρχος έπεσε νεκρός μαζί με τους στρατιώτες του. Ο Άγιος όμως Φωκάς λυπήθηκε την γυναίκα του και τον  ανέστησε. Αυτό το γεγονός δεν πτόησε τους ειδωλολάτρες οι οποίοι  τον οδήγησαν στον αυτοκράτορα, μπροστά στον οποίο ο Άγιος ομολόγησε την πίστη του στον Θεό. Αμέσως ο αυτοκράτορας διέταξε να αρχίσουν τα βασανιστήρια. Τον κρέμασαν από ένα ξύλο και του έσκισαν το σώμα με σιδερένια νύχια, τον έριξαν μέσα σε ένα λάκκο με ασβέστη και στο τέλος τον έβαλαν σε καυτό το νερό όπου παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο.Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 23 Ιουλίου (video) *

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »

«Ξεκινήστε τη μέρα σας, όμορφα! Πείτε απλά Καλημέρα» !


Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 23 Ιουλίου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »