(8 μερίδες )
Υλικά για τους κεφτέδες
1700 γρ. Κιμά
2 φλ.τσ. κουάκερ
1 ποτήρι κρασιού ούζο
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
3-4 σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ.τσ. δυόσμο
1 φλ.τσ. μαϊντανό
3 Αυγά
2 κ.γλ. Αλάτι
1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε 42 μεγάλους κεφτέδες. Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 30-40 λεπτά περίπου.
Υλικά για τη Σάλτσα
500 γρ. Ντομάτα στον τρίφτη
200 γρ. Χυμό Ντομάτας
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
⅓ από ένα ματσάκι μαιντανό
1 φλ.τσ. Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι μπαχάρι ένα ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε και προσθέτουμε το σκόρδο και σιγά σιγά την ντομάτα και το χυμό, ώστε να μείνει κόκκινη. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με ένα ποτήρι νερό και βράζουμε τη σάλτσα για μισή ώρα περίπου. Δοκιμάζουμε για το αλατοπίπερο και αν είναι νόστιμη τη δένουμε με λίγο κορνφλάουρ Θα διαλύσουμε το κορνφλάουρ σε λίγο κρύο νερό και θα το προσθέσουμε στη σάλτσα ντομάτας, θα ανακατέψουμε καλά αφήνοντας τη σάλτσα να πάρει μια βράση και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Υλικά για τον Πουρέ
2 κιλά πατάτες
100 γρ. Βούτυρο
200 γρ. Κρέμα γάλακτος
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Όταν οι πατάτες μαλακώσουν σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τις αφήνουμε λίγο σε χαμηλή φωτιά ώστε να στεγνώσουν πολύ καλά. Προσέχουμε μόνο μην μας κολλήσουν.
Όταν έχουν στεγνώσει προσθέτουμε το βούτυρο το αλατοπίπερο και σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος.
Στήσιμο Πιάτου
Θα χρειαστούμε 8 πυρίμαχα μπολ και
150 γρ. Τυρί
Βάζουμε μέσα σε κάθε πυρίμαχο σκεύος πουρέ, λίγο τριμμένο τυρί 5 κεφτέδες σάλτσα πάλι τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθέρμασμένο φούρνο στους 220 C για 3-4 λεπτά μέχρι να ψηθεί το τυρί και σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχία και
Καλή όρεξη! !!!
Σίσυ Μ.