20 Οκτ 2014

Νέδων/ Δαφνών

Περί τα 3.000 φυτά δάφνης φύτεψε πρόσφατα αρμόδιο συνεργείο στην Καλαμάτα, κυρίως σε χώρους παράλληλα με το Νέδοντα, δεδομένου ότι ο θάμνος αυτός, που είναι ανθισμένος επί πολλούς μήνες το χρόνο, συναρτάται με το χείμαρρο που διαρρέει την Καλαμάτα. Ο Νέδοντας στο παρελθόν ονομαζόταν Δαφνών.
 
Οι δάφνες θα ομορφύνουν και άλλα σημεία της πόλης, όπως τη Νέα Είσοδο, όπου επίσης φυτεύθηκαν τέτοιοι θάμνοι κοντά στην άνω διάβαση της σιδηροδρομικής γραμμής. Σημειώνεται ότι σχετικό πολλαπλασιαστικό υλικό παράγεται στο δημοτικό φυτώριο.
 
Οι φυτεύσεις θα συνεχισθούν με πλατάνια στη Νέα Είσοδο, κυπαρίσσια στο Κεντρικό Κοιμητήριο Καλαμάτας κ.ά.
dafnoules.JPGdafnoules_2.JPGdafnoules_3.JPGdafnoules_4.JPGπηγή : kalamata.grdafnoules_5.JPGdafnoules_6.JPG
Περισσότερα »

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε Ναυαρίνου, Αθηνών, ανατολική πόλη

Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ., στο πλαίσιο της κατασκευής του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας», από τη Δευτέρα 6.10.2014 και για ένα τουλάχιστον μήνα εκτελεί εργασίες επί της οδού Ναυαρίνου, από το ύψος του ξενοδοχείου Elite έως την οδό Εθνικού Σταδίου. Αυτή τη στιγμή, το συνεργείο οδεύει δυτικά και έχει περάσει τη διασταύρωση της οδού Ναυαρίνου με την οδό Καρακούση.
 
navarinou-diktuo-udreusis 7
 
Η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ναυαρίνου γίνεται με δυσκολία, γι' αυτό παρακαλούνται όσοι οδηγοί μπορούν να μη χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους την οδό Ναυαρίνου, αλλά την οδό Λακωνικής.
 
Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες επί της οδού Αθηνών από το ύψος του παλιού Νοσοκομείου έως την οδό Μπουλούκου (φανάρια Παπαδάκου). Το συνεργείο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ των οδών Περγάμου και Γλαύκου. Για το λόγο αυτό, όσοι μπορούν, παρακαλούνται να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν την οδό Αθηνών για την είσοδο και την έξοδό τους από την πόλη.
 
Τρίτο συνεργείο εργάζεται στην ανατολική πλευρά της πόλης, στην περιοχή μεταξύ των οδών Καλλιπατείρας (και παρόδων) και Αλεξάκη.
 
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
 
Εξακολουθούν, λοιπόν, οι εργασίες για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού για την υγεία των πολιτών έργου, αυτού της αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης 57.600 μέτρων στην Καλαμάτα. Με το έργο αυτό, στο πλαίσιο του οποίου έχουν ήδη εγκατασταθεί αγωγοί από πολυαιθυλένιο μήκους περίπου 25.000 μέτρων, απομακρύνονται αγωγοί υδρεύσεως από αμίαντο, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί τη δεκαετία του ΄60, με προφανή οφέλη για την υγεία των πολιτών. Πρόκειται για έργο καίριας σημασίας, για τους επιπλέον λόγους ότι θα μειωθούν κατά πολύ οι διαρροές πόσιμου νερού στην πόλη της Καλαμάτας, που οφείλονται στην παλαιότητα του δικτύου, αλλά και θα ελαττωθεί ο αριθμός των βλαβών.
 
ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ
ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Η ΟΧΛΗΣΗ
 
Το έργο αυτό θα εκτελεσθεί σε διάφορα σημεία της πόλης και η όχληση προς τους πολίτες, για την οποία η ΔΕΥΑΚ φροντίζει - όπου γίνεται εκσκαφή και εγκατάσταση του αγωγού - να διαρκεί όσο το δυνατόν λιγότερο, προέρχεται
 
Α) από τις διακοπές, προκειμένου να συνδεθεί το καινούργιο δίκτυο με το υπάρχον. Οι διακοπές υδροδότησης διαρκούν μερικές ώρες και πάντοτε προηγείται ενημέρωση σε όσους εξυπηρετούνται από το δίκτυο σε τοπικό επίπεδο
 
Β) από τη σκόνη, μέχρι να ολοκληρωθούν η εκσκαφή, η τοποθέτηση του νέου αγωγού και η αποκατάσταση με διάστρωση ασφαλτικού.
 
Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανερχόταν σε 4.700.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, η μειοδότρια εταιρεία ΤΕΚΑΤ ΑΤΕ προσέφερε έκπτωση 35,51% και το ποσό της σύμβασης ανήλθε σε 3.031.187,04 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η εγκεκριμένη χρηματοδότηση θα ανέλθει σε 2.572.584,78 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό, που αφορά στην αντικατάσταση 3.080 παροχών ύδρευσης (8.000 υδρόμετρα) και δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη, θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ. Το έργο εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2013 για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατόπιν αιτήματος της ΔΕΥΑΚ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ του ΕΣΠΑ.
Η σύμβαση υπεγράφη στις 15 Ιανουαρίου 2014 και το περιθώριο για την εκτέλεση του έργου έχει ορισθεί σε 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της.
 
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ
 
Βασικές οδοί της πόλης στις οποίες έγιναν ή θα γίνουν επεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης από αμίαντο είναι: Αθηνών, Φαρών (έχει τοποθετηθεί νέος αγωγός στη δυτική πλευρά, στο πλαίσιο του έργου κατασκευής μεγάλου πεζοδρομίου και μένει να γίνει το αντίστοιχο στην ανατολική), Ακρίτα, Ναυαρίνου, Αύρας, καθώς και στην περιοχή Πλεύνας και στις εργατικές κατοικίες Αγίας Τριάδος, αλλά και στην οδό Παλαιολόγου.
 
navarinou-diktuo-udreusis_10.JPGnavarinou-diktuo-udreusis_8.JPG
navarinou-diktuo-udreusis_5.JPGnavarinou-diktuo-udreusis_6.JPG


π
Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ : "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ"

Ανακοίνωση, πρόσκλησης ενδιαφερομένων για το έργο : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (2014)»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Καλαμάτας προκειμένου να προβεί στην ανάδειξη μειοδότη του έργου : 

«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (2014)» (Κ.Α. 30.7331.18 – εγκεκρ. πίστωση 20.000€ για το 2014, από ΥΠ.ΕΣ. και προϋπολογισμού μελέτης 10.116,75€), καλεί όσους ενδιαφέρονται και έχουν το δικαίωμα από το νόμο, να καταθέσουν κλειστές οικονομικές προσφορές, έως και την Παρασκευή 24/10/2014, στο πρωτόκολλο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου – Διοικητήριο, Ψαρών 15. 

Περισσότερες πληροφορίες στον κ. Κάτσο Παναγιώτη, Διοικητήριο, γραφείο 123, τηλ.2721361718 & 6972103973).
Καλαμάτα ...20.10.2014
 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Τ.Υ.
ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ


πηγή : kalamata.gr

Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 20 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΤΕΜΙΟΣ, ΜΑΤΡΩΝΑ, ΕΒΟΡΗΣ, ΕΝΟΗΣ, ΖΕΒΙΝΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΝΟΣ, ΜΑΝΑΘΩ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας
Οσία Ματρώνα η Χιοπολίτιδα, η θαυματουργή
Οσίου Γερασίμου (1)του Νέου Ασκητή, του Πελοποννήσιου, Ανακομιδή  λειψάνων του
Άγιοι Εβόρης και Ενόης
Άγιοι Ζεβινάς, Γερμανός, Νικηφόρος και Αντωνίνος
Αγία Μαναθώ η παρθένος
Άγιος Βασίλειος επίσκοπος Τραπεζούντας
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Οσίου Γρηγορίου Καλλίδη

(1) Ο Άγιος Γεράσιμος, γεννήθηκε το 1509 μ.Χ. στα Τρίκαλα Κορινθίας. Ήταν γιός του Δημητρίου και της Καλής της οικογένειας Νοταρά.
Ευγενική ψυχή από μικρός ο Γεράσιμος έλαβε την χριστιανική παιδεία και διακρίθηκε για την ευφυΐα του. Όταν μεγάλωσε, άρχιεσε περιοδείες σε πολλά μέρη, όπως την
Ζάκυνθο, την Κωνσταντινούπολη, το Άγιο Όρος, στην Ανατολή αλλά τελικά έμεινε στην Ιερουσαλήμ. Στην Ιερουσαλήμ υπηρέτησε ένα χρόνο στο ναό της Αναστάσεως  σαν νεωκόρος και χειροτονήθηκε Διάκονος και αργότερα Πρεσβύτερος, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Γερμανό. Στη συνέχεια μετέβη στα Ομαλά της Κεφαλλονιάς, όπου έκτισε μάλιστα και ένα γυναικείο μοναστήρι το οποίο ονόμασε «Νέα Ιερουσαλήμ», στο οποίο έμεινε μέχρις ότου απεβίωσε ειρηνικά στις 15 Αυγούστου 1579 μ.Χ. σε ηλικία 70 ετών. Η ανακομιδή των λειψάνων του έγινε στις 20 Οκτωβρίου  1581 μ.Χ.

 
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 20 Οκτωβρίου (video) **

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »

«Χαμογελάστε και πείτε απλά Καλημέρα !»


Περισσότερα »