9 Οκτ 2017

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΡΕΒΥΘΙΑ με καρότα

Υλικά

1/2 κιλό ρεβύθια
4   μεγάλα καρότα
1   Μεγάλο κρεμμύδι
½  φλ.τσ. Μαϊντανό
½  φλ.τσ. Ελαιόλαδο,
1 κ.γ. Αλάτι
1 κ.γ. Πιπέρι
1 κ.γ. Κουρκουμά

Εκτέλεση

Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβύθια μας, μέσα σε μια κατσαρόλα και βάζουμε μπόλικο νερό. Τα αφήνουμε όλο το βράδυ μέχρι την άλλη μέρα το πρωί για να μουλιάσουν.
Την επόμενη μέρα όταν αρχίσουμε να φτιάχνουμε το φαγητό μας θα πλύνουμε τα ρεβύθια και θα τα βάλουμε  μέσα την κατσαρόλα με μπόλικο καθαρό νερό.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό και Ξαφρίζουμε όταν αρχίσει το φαγητό μας να αφρίζει. Την ώρα που ξαφρίζουμε χαμηλώνουμε και τη φωτιά.
Αφήνουμε τα ρεβίθια να βράσουν με το νερό μέχρι να αρχίσουν λίγο να μαλακώνουν.

Σε αυτή τη φάση θα προσθέσουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ο μαϊντανός και το κρεμμύδι πρέπει να είναι ψιλοκομμένα και το καρότο σε φετούλες.
Αφήνουμε τα ρεβίθια να βράσουν κανονικά. Ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με την κουζίνα αλλά και την ποιότητα των οσπρίων.
Όταν δούμε ότι το φαγητό μας εχει γίνει θα πάρουμε λίγα καρότα λίγο από το ζουμάκι και πολύ λίγα ρεβύθια θα τα βάλουμε μέσα στο μπλέντερ, μαζί με το χυμό από ένα λεμόνι και θα λειώσουμε ώστε να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε ζουμάκι για να αραιώσει και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας.
Ανακατεύουμε καλά δοκιμάζουμε να δούμε αν το φαγητό μας έχει το σωστό αλάτι και το λεμόνι (αν όχι προσθέτουμε) αφήνουμε να πάρουν Μία βράση ώστε το φαγητό μας να έχει χυλώσει.
Μια εναλλακτική λύση αντί για το μπλέντερ είναι να βάλουμε μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι, όχι όμως απευθείας στην κατσαρόλα!
Σε ένα πιάτο θα αραιώνουμε με ζουμάκι το γιαούρτι θα προσθέσουμε το λεμόνι σιγά-σιγά και μετά θα το προσθέσουμε στην κατσαρόλα θα ανακατέψουμε και θα τα αφήσουμε να πάρουν μία βράση!
Τα ρεβύθια μας είναι έτοιμα!
Καλή  όρεξη!

Καλή Επιτυχία !
Σίσυ Μ.

Περισσότερα »