4 Φεβ 2015

«Ας γελάσουμε και λιγάκι…. με ένα ανέκδοτο» !!!


Περισσότερα »

Δημοπρασίες για αναβάθμιση ιπποδρομίου Πλατέος, ενίσχυση φωτισμού, αναβάθμιση Κοιμητηρίου Καλαμάτας και οστεοφυλάκιο στη Θουρία


platu
Ο Δήμος Καλαμάτας προκηρύσσει δημοπρασίες για την κατασκευή τεσσάρων έργων:
 
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ
 
Α) Στις 24 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 10.00 το πρωί, θα διεξαχθεί στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας η δημοπρασία για το έργο «Αναβάθµιση Ιπποδροµίου Πλατέος» ∆ήµου Καλαµάτας. Το έργο έχει προϋπολογισμό 128.000 ευρώ με το ΦΠΑ, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007 – 2013» μέσω προσέγγισης LEADER και αποβλέπει στην αναβάθμιση και ανάδειξη των ιπποδρομιών στο Πλατύ, οι οποίες αποτελούν τη σημαντικότερη εκδήλωση που διοργανώνεται σε αυτήν την Τοπική Κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας. Ο Δήμος προτίθεται να την ενισχύσει, καθόσον πρόκειται για εκδήλωση με μεγάλη ιστορία, συνδεδεμένη με το Πλατύ, η οποία έχει απήχηση στην ευρύτερη περιοχή.
Προβλέπονται οι εξής παρεμβάσεις: κατασκευή χώρου διεξαγωγής του αγωνίσματος υπερπήδησης εμποδίων, κατασκευή χώρου διεξαγωγής αγώνων ιππικής δεξιοτεχνίας, κατασκευή περίφραξης στο σύνολο της περιμέτρου του χώρου, κατασκευή ξύλινης περίφραξης εσωτερικά για την οριοθέτηση των χώρων διεξαγωγής των αγωνισμάτων, κατασκευή της κεντρικής εισόδου στο χώρο – ανατολικά - αλλά και δύο επιπλέον εισόδων στη νότια πλευρά, κατασκευή και τοποθέτηση δύο μεταλλικών κερκίδων δυναμικότητας 90 θέσεων περίπου έκαστη.
 
 
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ
 
Την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας η δημοπρασία για το έργο «Ενίσχυση φωτισμού πάρκων (Ανατολικού Κέντρου, Δυτικού Κέντρου, Πάρκο ΟΣΕ) - Υποέργο1: Πάρκο ΟΣΕ – Αντωνοπούλου – Μητροπέτροβα – Φαρών – Άγιος Ιωάννης, Ιστορικό Κέντρο». Οι παρεμβάσεις μέσω αυτού του έργου έχουν προϋπολογισμό 45.500 ευρώ με το ΦΠΑ, από δημοτικούς πόρους και συνίστανται στα εξής:
Α. Ενίσχυση φωτισμού στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων – κεντρικά μονοπάτια, γήπεδα, πίστα πατινάζ
 
parko
 
Β. Δημιουργία υπόγειου δικτύου για το φωτισμό των οδών Μητροπέτροβα – Χρυσάνθου Παγώνη - Αντωνοπούλου, όπου θα τοποθετηθούν ιστοί και φωτιστικά
Γ. Εκσκαφή χάνδακα για την αποκατάσταση βλάβης του παλιού δικτύου στο βόρειο τμήμα της οδού Φαρών
Δ. Ενίσχυση του φωτισμού στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στο Ιστορικό Κέντρο.
 
ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ
ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ
 
Ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Βελτίωση χώρων Κοιµητηρίου Καλαµάτας», με προϋπολογισμό 19.977,68 ευρώ με το ΦΠΑ, από δημοτικούς πόρους, θα διενεργηθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 10.00 το πρωί, στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας.
 
koimitirio
 
Μέσω της εκτελέσεως του έργου αυτού, ο Δήμος θα προβεί σε σημαντικές βελτιώσεις των χώρων του Κοιμητηρίου Καλαμάτας και συγκεκριμένα στη διαμόρφωση της μικρής κεντρικής πλατείας σε χώρο ανάδειξης των αξιόλογων μαρμάρινων στηλών που βρίσκονται διασκορπισμένες στον χώρο του Κοιμητηρίου της Καλαμάτας, μετά από εργασίες συντήρησης – αποκατάστασής των, όπως και στην διαμόρφωση του βορείου αυλείου χώρου του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους. Παράλληλα, θα γίνουν και έργα διευθέτησης των ομβρίων περιμετρικά του Ναού, που θα απαιτήσουν μικροεπεμβάσεις στα δάπεδα, τα οποία στην συνέχεια θα αποκατασταθούν.
 
ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΟΣΤΕΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΣΤΗ ΘΟΥΡΙΑ
 
Τέλος, στις 17 Φεβρουαρίου 2015 θα γίνει και ο διαγωνισμός για το έργο «Αποπεράτωση οστεοφυλακίου Κοιμητηρίου Θουρίας», προϋπολογισμού 21.500 ευρώ με το ΦΠΑ, από δημοτικούς πόρους.
 
osteofulakia-thouria 
Πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Διοικητική αποβολή στην περιοχή "Filoxenia" και ενημερωτική συζήτηση.

Το 1961 συντελέσθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο απαλλοτρίωση (Φιλοξένια - Αγία Σιών). 
 
Όμως, με την πάροδο του χρόνου υπήρξαν καταπατήσεις από όμορους των δρόμων ιδιοκτήτες. 
 
Το Ελληνικό Δημόσιο, ύστερα από αίτημα του Δήμου Καλαμάτας, του ανέθεσε τη διαδικασία αποβολής των καταπατητών από απαλλοτριωθείσες εκτάσεις. Έτσι, ο Δήμος, μετά από χρονοβόρα διαδικασία, προχωρεί στη διοικητική αποβολή, με πρώτη ενέργεια την ειδοποίηση για την υποβολή ενστάσεων. Ακολούθως, το θέμα θα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης.
 
Ο Δήμος Καλαμάτας προσφεύγει όχι μόνο για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος με την απόκτηση των απαλλοτριωθεισών εκτάσεων, αλλά και για τη δημιουργία κόμβου στη συμβολή των δρόμων Ναυαρίνου και Μάνης («Φωτεινή»), όπου υπάρχει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα, ειδικά τους θερινούς μήνες.
 
Σχετικά, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο, όπου αναφέρεται πως ο Δήμος Καλαμάτας καλεί τους παρόδιους ιδιοκτήτες της δημοτικής οδού Ναυαρίνου, στο τμήμα από το ξενοδοχείο «Φιλοξένια» έως την συμβολή με την επαρχιακή οδό Καλαμάτας – Αρεόπολης, όπως προσέλθουν στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας (Διεύθυνση: Ψαρών 15, 1ος Όροφος, γραφείο 126), προκειμένου να ενημερωθούν επί του τοπογραφικού διαγράμματος εφαρμογής της συντελεσμένης απαλλοτρίωσης με το ΦΕΚ 48/13-5-1961 και να υποβάλουν τις τυχόν ενστάσεις τους.
Η ενημέρωση θα γίνει τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και για χρονικό διάστημα 15 ημερολογιακών ημερών από τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης στον Τύπο.
 
Η διαδικασία των διοικητικών αποβολών θα συνεχισθεί όσον αφορά καταπατητές δημοτικών εκτάσεων στην οδό Πλαστήρα (Δυτική Παραλία).
 Πηγή kalamata.gr
Περισσότερα »

«Αλλοίμονο στους νέους»: μια παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, που ενθουσίασε το κοινό στην πρεμιέρα της


Premiera 2
Με ενθουσιασμό υποδέχθηκε το κοινό την πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Αλλοίμονο στους νέους» και στο τέλος καταχειροκρότησε τους συντελεστές της, το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2015, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας. 
Premiera_1.jpg
Το έργο, που ανεβάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, είναι διαχρονικό και νοσταλγικό, προσφέρει ξεκαρδιστικό γέλιο αλλά και πολλές συγκινητικές στιγμές, ενώ ταξιδεύει το κοινό στις ομορφιές μιας άλλης εποχής, με όχημα μιαν ασπρόμαυρη παράσταση.
Οι παραστάσεις θα δίδονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας.
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
 
afisa.jpg
Το «Αλλοίμονο στους νέους» είναι μια ελεύθερη διασκευή του μύθου του Φάουστ και γυρίστηκε για τον κινηματογράφο το 1961, σε σενάριο Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου. Η πρώτη προβολή έγινε στις 30-10-1961. Είχε παιχτεί αρχικά στο θέατρο (με τους ίδιους πρωταγωνιστές) και λόγω μεγάλης επιτυχίας μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Αρχικά, ο πρωταγωνιστικός ρόλος είχε προταθεί στον Ντίνο Ηλιόπουλο, αλλά αυτός τον απέρριψε και έτσι τον έπαιξε ο Δημήτρης Χορν, κερδίζοντας το Α΄ βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1961.
 
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη και σε διασκευή Κωνσταντίνου Κυριακού, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύη Γιαννακοπούλου.
 
Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Γιώργος Τσαπόγας, Κωνσταντίνος Κυριακού, Κωνσταντίνος Πασσάς, Εύη Γιαννακοπούλου, Νίνα-Ιόλη Παπανικολάου, Αλεξία Μουστάκα, Γιάννης Κουμούνδρος.
 
ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ (με αλφαβητική σειρά)
 
Η ΕΥΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
 
Η Εύη Γιαννακοπούλου παίζει το ρόλο της Ρίτας, ενώ είναι και βοηθός σκηνοθέτη. 
Η Εύη Γιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Aθήνα και είναι αριστούχος απόφοιτος της Aνωτ. Δραμ. Σχολής Aθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη (2005). Συνεργάστηκε με την παιδική σκηνή του Δημ. Θεάτρου Aσπρόπυργου (2006-2007). Έπαιξε στο Όνειρο καλοκαιριάτικης νύχτας, διασκευή για παιδιά του Γ. Kαλατζόπουλου και σκηνοθεσία Στ. Γούτη (Tιτάνια - Iππολύτη).
 
giannakopoulou
Mε τη θεατρική ομάδα TH3ATR1N3SS έλαβε μέρος στα φεστιβάλ του Mικρού Πολυτεχνείου (2ο βραβείο) και Nova Pars II (2008). Tο 2008-2009 συμμετείχε στις παραστάσεις Play Back Theatre με το Studio Yπό το Mηδέν και την καθοδήγηση του N. Kαραγεώργου. Με το ΔH.ΠE.ΘE. Kαλαμάτας συνεργάστηκε στην Aπαγωγή της Σμαράγδως του Μ. Κουνελάκη σε σκην. Aλ. Kολλιόπουλου, στο Aχ! αυτά τα φαντάσματα του Εντ. ντε Φίλιππο σε σκην. K. Nταλιάνη, στο Pωμαίος και Iουλιέτα του Γ. Kαλατζόπουλου σε σκην. Aν. Παπαθανασίου, Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Μποστ σε σκην. Κ. Κατσουλάκη, Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός των Μ. Ρέππα-Θ. Παπαθανασίου σε σκην. Κλ. Φλέσσα, Αρχοντοχωριάτης του Μολιέρου σε σκην. Κ. Κατσουλάκη, Η πινακοθήκη των ηλιθίων του Ν. Τσιφόρου σε σκην. Γ. Διαμαντόπουλου, ο Δράκος του Ευγ. Σβαρτς σε σκην. Π. Αλμπάνη, Ελένη του Ευριπίδη σε σκην. Β. Νικολαΐδη, Ένα μπαούλο θέατρο, εκπαιδευτική παράσταση της Λ. Γεωργιάδη. Συμμετείχε στις ταινίες μικρού μήκους Q του N. Kαραγεώργου και 824 του Aνδ. Xαλίλ (2008-2009). Eπίσης, έλαβε μέρος στις τηλεοπτικές σειρές: Zωή ξανά (Alpha), Eργαζόμενη γυναίκα (ANT1).
 
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΡΟΣ
 
Ο Γιάννης Κουμούνδρος αποδίδει τη φωνή του Διαβόλου και παίζει το ρόλο του παλιατζή.
Ο Γιάννης Κουμούνδρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα.
 
KOUMOUNDROSΑποφοίτησε το 2006 από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Είναι ενεργό μέλος της ομάδας θεάτρου δρόμου «θέατρο θέαμα» ως ξυλοπόδαρος και ζογκλέρ. Έχει συνεργαστεί με την ομάδα κουκλοθεάτρου «κοκουμουκλό» και στο θέατρο με διάφορες αθηναϊκές σκηνές. Με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας έχει συνεργαστεί στο Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες σε σκην. Κλεώνης Φλέσσα.
 
Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
 
Ο Κωνσταντίνος Κυριακού έκανε τη διασκευή του έργου και υποδύεται το Μανώλη το σοφέρ.
Ο Κωνσταντίνος Κυριακού γεννήθηκε στο Χέρρενμπεργκ της Γερμανίας. Σπούδασε Ελληνικό Πολιτισμό, Θέατρο, Μουσική και μιλάει τέσσερις γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά).
KYRIAKOUΩς ηθοποιός στο θέατρο έχει παίξει σε περισσότερες από 25 παραστάσεις μεταξύ των οποίων: Άμλετ ο Β ́ (Οράτιος) σε σκην. Βλ. Κυριακίδη, Ο εχθρός του λαού (Χόφσταντ) σε σκην. Ν. Περέλη, Γιατρός με το στανιό (Λέανδρος) σε σκην. Β. Τσιβιλίκα, Λυσιστράτη (Λαμπιτώ) σε σκην. Θ. Καρακατσάνη, Οι Συνένοχοι (Ζέλλερ) (η μοναδική μέχρι σήμερα κωμωδία του Γκαίτε που έχει παιχτεί στην Ελλάδα, σε μετάφραση Κ. Κυριακού), Βρικόλακες (Όσβαλτ) σε σκην. Ηλ. Πλακίδη, Αλίμονο στους νέους (Μανώλης) και Ένας Ήρως με παντούφλες (Κώστας) στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, σε δική του διασκευή, Δον Κριστόμπαλ - Δόνα Ροζίτα του Λόρκα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, σε μετάφραση Κ. Κυριακού, Ιλιάδα του Ομήρου σε σκην. Β. Μυριανθόπουλου, Ενοικιάζεται φύλακας άγγελος του Παύλου Μάτεσι κ.ά.
 
Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε στην τηλεταινία: Εκπαιδεύοντας το Σάκη και συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες: Τ. Ψαρρά, Μ. Μανουσάκη, Θ. Αντωνίου, Γ. Δαλιανίδη, Κ. Κιμούλη κ.ά. συμμετέχοντας σε σειρές όπως: Καρυωτάκης, Ο θησαυρός της Αγγελίνας, Για την Άννα, Μικρές αμαρτίες, Για μια θέση στον ήλιο, Η λίμνη των στεναγμών κ.ά. Επίσης, έλαβε μέρος στη θεατρική σειρά Ελληνικά Μονόπρακτα, στο έργο του Λάκη Μιχαηλίδη Αντί στεφάνου, σε σκην. Γ. Λαζαρίδη.
Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες: Sold Out ή Ύφεση του Μιχ. Γιαρίμουστα, Illusion και Στα όρια του Σάββα Καρύδα και Ηθικόν ακμαιότατον του Σταμάτη Τσαρουχά και στην ταινία μικρού μήκους Κανείς δεν είναι τέλειος του Νικήτα Χάσκα. 
Έχει βραβευτεί δύο φορές σε κρατικό διαγωνισμό θεατρικού έργου και το βραβευμένο έργο του Οι τρεις όψεις του ίδιου νομίσματος παρουσιάστηκε στη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών (2012-13). 
Έχει διασκευάσει τα έργα: Αλίμονο στους νέους (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, 2012-13) και Ένας Ήρως με παντούφλες (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, 2013-14) των Αλ. Σακελλάριου - Χρ. Γιαννακόπουλου.
Στο θέατρο έχουν παιχτεί οι μεταφράσεις του: Ο κύριος Πουρσωνιάκ του Μολιέρου (σε δική του σκηνοθεσία), Δωδέκατη Νύχτα του Σαίξπηρ, Δον Κριστόμπαλ - Δόνα Ροζίτα του Λόρκα, Οι Συνένοχοι του Γκαίτε και Δεσποινίς Μαργαρίτα του Ατάυντε.
Τέλος, κυκλοφορούν οι μεταφράσεις του: Ο κύριος Γουρουνάκης (Monsieur de Pourceaugnac) του Μολιέρου (ΔΩΔΩΝΗ), Οι Συνένοχοι του Γκαίτε (ΣΟΚΟΛΗ-ΚΟΥΛΕΔΑΚΗ) και Μαρία Στιούαρτ του Σίλλερ (ΗΡΙΔΑΝΟΣ).
 
Η ΑΛΕΞΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ
 
Η Αλεξία Μουστάκα κρατάει το ρόλο της κυρίας Ελενίτσας, μητέρας της Ρίτας.
 
MOUSTAKA
Η Αλεξία Μουστάκα γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Ίασμος» και διπλωματούχος κλασικού τραγουδιού με καθηγήτρια την Κική Μορφονιού. Συμμετείχε στις εξής παραστάσεις: Mυρμιδόνες-Nηρηίδες-Φρύγες του Aισχύλου, σκην. N. Xαραλάμπους (Eπίδαυρος), Πλούτος του Aριστοφάνη, σκην. Θ. Kαρακατσάνης (Eπίδαυρος), Θεσμοφοριάζουσαι του Aριστοφάνη, σκην. N. Xαραλάμπους, Aταίριαστο ζευγάρι του N. Σάιμον, σκην. Θ. Θεολόγη, Ξανά μαζί του N. Σάιμον, σκην. Γ. Iορδανίδη, Oι μαστοί του Tειρεσία του Γκ. Aπολλιναίρ, σκην. Eλ. Τιμπλαλέξη, Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου, κ.ά. Mε το ΔH.ΠE.ΘE. Kαλαμάτας συνεργάστηκε στις εξής παραστάσεις: O Mπίντερμαν και οι εμπρηστές του M. Φρις, σκην. Θ. Kαρακατσάνη, Tα ταξίδια του τυχερού Πέτρου του A. Στρίντμπεργκ, σκην. K. Kατσουλάκη, Eλλαδογραφία του Γ. Tσαγκάρη, σκην. K. Kατσουλάκη, Tο σώσε του M. Φρέιν σκην. Π. Mιχαηλίδη, Tομ Σώγιερ του M. Tουέιν, σκην. X. Δήμιζα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Μποστ, σκην. K. Kατσουλάκη, Όνειρο καλοκαιρινής νυχτιάς του Σαίξπηρ, σκην. K. Kατσουλάκη.
Συμμετείχε στην ταινία Eλ Γκρέκο του Γ. Σμαραγδή.
 
Η ΝΙΝΑ-ΙΟΛΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
 
Η Νίνα-Ιόλη Παπανικολάου υποδύεται το ρόλο της Μαρίκας.
IOLIΗ Νίνα-Ιόλη Παπανικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Καλαμάτα και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γιώργου Θεοδοσιάδη.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεάτρου (Suzuki method, Odin, Play back) και ψυχοθεραπείας.
Ασχολήθηκε με το χορό, τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση. Συμμετείχε στις παραστάσεις: Όνειρο Θερινής Νυχτός Σαίξπηρ, σκην. Σ. Γούτης, Ο Παλιάτσος Ντοστογιέφσκι, σκην. Σ. Πάτροκλος, Ένας Γάτος Με Μεγάλη Καρδιά, Χρ. Δήμιζα σκην. Γ. Πασσάκος, Ζαν Ντ΄Αρκ Ι. Μπόικο σκην. Ι. Μπόικο. Με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας έχει συνεργασθεί και στο παρελθόν στις παραστάσεις: Το Ταξίδι Του Τυχερού Πέτρου, Στρίντμπεργκ, σκην. Κ. Κατσουλάκης, Το Σώσε, Μάικλ Φρέιν, σκην. Π. Μιχαηλίδης, Τομ Σώγιερ, Μαρκ Τουέιν, σκην. Χρ. Δήμιζα. Συμμετείχε στις κινηματογραφικές παραγωγές: Νύφες του Παντελή Βούλγαρη, Desuetude Futurity του Stinus Patel και στη μικρού μήκους Αφιέρωμα Στη Ζωή της Edith Piaf της Μαριάννας Π.
 
Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΣΑΣ
 
Ο Κωνσταντίνος Πασσάς έχει το ρόλο του Αγησίλαου.
Ο Κωνσταντίνος Πασσάς κατάγεται από την Πρέβεζα και είναι απόφοιτος της Ανώτερης Ιδιωτικής Σχολής Δραματικής Τέχνης του Ωδείου Αθηνών (2000) και του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2001).
PASSAS
 
Έχει πάρει μέρος στις παραστάσεις: Μαρία Πενταγιώτισσα σκην. Γ. Μποσταντζόγλου, Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος δράκος σκην. Δ. Αβδελιώδη, Αμαντέους σκην. Δ. Λιγνάδη, Τα κίτρινα γάντια σκην. Κ. Τσιάνου, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης σκην. Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου, Νύχτες Κωμωδίας της Λ. Ρικάκη, Η κόρης της Καταιγίδος και Οι απάχηδες των Αθηνών σκην. Α. Ευκλείδη, Φτωχοί και Άγιοι σκην. Α. Χρυσομάλη, Το μπαλκόνι σκην. Γ. Σίμωνα, Σκιών Ζωντάνεμα σε σκην. Μ. Σδούγκου, Θησέας και Μινώταυρος...σαν παραμύθι του Η. Καρελλά, Η απόδραση με την ομάδα Άλογοι, Σαν εμένα σαν εσένα με την ομάδα playback του Λ. Γιώτη, σε χοροθεατρικές παραστάσεις της ομάδας χορού Σχεδία της Α. Λύρα κ.ά. Επίσης, στις παραστάσεις Οι Κρισκατάρατοι, Ένα ταξίδι παραμύθια και Ο ονειροκυνηγός σε κείμενο και σκηνοθεσία του ίδιου, ενώ φέτος συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Παιδική και την Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές: Φιλοδοξίες, Η ζωή της άλλης, Ο πόλεμος των άστρων, Επτά θανάσιμες πεθερές, Για την καρδιά ενός αγγέλου κ.ά., στον κινηματογράφο στην Πίσω πόρτα του Γ. Τσεμπερόπουλου και στο ραδιόφωνο στη σατιρική εκπομπή Σκούπα στον ΑNT1 radio.
 
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΠΟΓΑΣ
 
Ο Γιώργος Τσαπόγας κρατάει το ρόλο του Ανδρέα.tsapogas
Ο Γιώργος Τσαπόγας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Kαλαμάτα και είναι αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη (1994). Συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ναμπούκο του Βέρντι, με το Εθνικό Θέατρο στο Οι Ξένοι του Π. Μέντη και στην Τρελή του Σαγιώ του Ζαν Ζιρωντού. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Ν. Χαραλάμπους, Στ. Τσακίρη, Γ. Διαμαντόπουλο, Γ. Κακλέα, Γ. Θεοδοσιάδη, Κ. Μπάκα, Κ. Δαμάτη, Γ. Καλατζόπουλο, K. Kατσουλάκη, Aλ. Kολλιόπουλο, Aν. Παπαθανασίου και Kλ. Φλέσσα. Συμμετείχε στις παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας Το σώσε, ο δρόμος περνάει από μέσα, Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης, Ελένη, O Δράκος, H πινακοθήκη των ηλιθίων, ο Aρχοντοχωριάτης, Tα μωρά τα φέρνει ο πελαργός, Pωμαίος και Iουλιέτα του Mποστ, Aχ αυτά τα φαντάσματα, H απαγωγή της Σμαράγδως, Η τιμή του Θεού, η Μικρή Πλατεία, Μαλλιά Κουβάρια, Ομήρου Οδύσσεια, Καπετάν Μιχάλης, Ιφιγένεια η εν Ταύροις, Ορέστης, Αντιγόνη. Συμμετείχε στις κινηματογραφικές παραγωγές Το μυστικό του Νοέμβρη του Τ. Παπαγιαννίδη και στο Πάμε για ένα ούζο της Κλ. Φλέσσα.
πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Πληροφορίες στην ελληνική για το διαγωνισμό και φεστιβάλ χορωδιών σε συνεργασία με την Interkultur

Τον Οκτώβριο 2015, μεταξύ 14 και 18 του μήνα, θα διοργανωθεί στην Καλαμάτα, από το Δήμο και τον πολιτιστικό οργανισμό Interkultur, διεθνής διαγωνισμός χορωδιών και φεστιβάλ

Για το διαγωνισμό αυτό υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον, από χορωδίες της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Επειδή οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Interkultur παρέχονται στην αγγλική, μπορείτε να δείτε εδώ τις πληροφορίες αυτές μεταφρασμένες στην ελληνική.

Η ιστοσελίδα της Interkultur είναι: www.interkultur.com
Περισσότερα »

Ημερίδα ενημέρωσης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Η Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδια για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στην Ελλάδα, ανακοίνωσε τη διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας με θέμα: 
 
«Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 – Ενημέρωση και οδηγίες προς τις υποψήφιες πόλεις». 
 
Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας 20-22 στην Αθήνα, με έναρξη στις 9.30 π.μ.
Σκοπός της ημερίδας είναι η πληροφόρηση των υποψήφιων ελληνικών πόλεων για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων, η παρουσίαση καλών πρακτικών, καθώς και η παροχή οδηγιών με σκοπό την αρτιότερη συμπλήρωση των σχετικών εντύπων.
Ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΥΠΠΟΑ, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και εκπρόσωποι πόλεων που φιλοξένησαν ή θα φιλοξενήσουν τον θεσμό.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή ομιλητών από πόλεις που έχουν ήδη φιλοξενήσει ή πρόκειται να φιλοξενήσουν το θεσμό. 

Πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 4 ΦεβρουαρίουΙΣΙΔΩΡΟΣ, ΑΒΡΑΜΙΟΣ, ΙΩΣΗΦ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΙΑΣΙΜΟΣ, ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΣ, ΕΥΑΓΡΙΟΣ, ΣΙΟΣ, ΝΙΚΗΤΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΒΡΑΑΜ, ΚΥΡΙΛΛΟΣ, ΔΟΣΙΘΕΑ
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

1.         Όσιος Ισίδωρος (1) ο Πηλουσιώτης
2.         Άγιος Αβράμιος ο Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Αρβήλ της Περσίας
3.         Άγιος Ιωσήφ ο Χαλεπλής
4.         Όσιος Νικόλαος (2) ο Ομολογητής ο Στουδίτης
5.         Όσιος Ιωάννης επίσκοπος Ειρηνουπόλεως
6.         Όσιος Ιάσιμος ο Θαυματουργός
7.         Άγιος Θεόκτιστος
8.         Όσιοι Ευάγριος και Σίος εκ Γεωργίας
9.         Όσιος Νικήτας «ο εν τοις Πυθίοις»
10.       Άγιος Γεώργιος ο Πρίγκιπας
11.       Όσιοι Αβραάμ και Κόπρις
12.       Όσιος Κύριλλος ο Θαυματουργός
13.       Αγία Δοσιθέα Βασίλισσα της Ρωσίας
(1)O Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης γεννήθηκε το 360 μ.Χ.  στην Αίγυπτο και έλαβε πλούσια φιλοσοφική και θεολογική μόρφωση.  Λόγω της μόρφωσής του εργάσθηκε ως διδάσκαλος και κατηχητής στην  εκκλησία της Αλεξάνδρειας, αλλά επειδή αυτό που ζητούσε η ψυχή του ήταν η πλήρης αφοσίωση στον Κύριο, έφυγε και μετέβη σε ένα μοναστήρι στο όρος Πηλούσιο, (εξ αυτού ονομάστηκε και Πηλουσιώτης), όπου έγινε ιερέας και αργότερα ηγούμενος της μονής. Η πλούσια φιλοσοφική και θεολογική του μόρφωση ήταν και η αιτία που έγινε παντού γνωστός ως ο μοναδικός ερμηνευτής των περίπλοκων γραφικών χωρίων. Ο ίδιος έγραψε πραγματείες  και πλήθος  επιστολών, με τις οποίες όχι μόνο συμβούλευε αλλά συγχρόνως και εξηγούσε τις Γραφές. Κοιμήθηκε  ειρηνικά το 440μ.χ..

(2) O Όσιος Νικόλαος ο Ομολογητής γεννήθηκε  το  792 Μ.Χ. στη Κυδωνία της Κρήτης. Οι γονείς του ευσεβείς χριστιανοί, έστειλαν σε πολύ νεαρή ηλικία τον Νικόλαο στην Κωνσταντινούπολη στο θείο του Θεοφάνη, που ήταν μοναχός στη Μονή του Στουδίου,  για να γίνει και ο ίδιος μοναχός.  Στη μονή του Στουδίου έλαβε την φιλολογική και θεολογική του παιδεία, θεωρήθηκε μάλιστα ένας από τους μεγαλύτερους ταχυγράφους της εποχής του.  Η μονή του Στουδίου, την εποχή των μεγάλων ταραχών της  εκκλησίας μας μεταξύ των εικονομάχων και εικονολατρών, τάχτηκε ανοιχτά υπέρ των αγίων εικόνων με αποτέλεσμα να υποστούν όλοι οι μοναχοί  σκληρές διώξεις. Όταν έληξαν οι εικονομαχίες,  ο Νικόλαος εξελέγη ηγούμενος της Μονής, αλλά το 859 μ.Χ. παραιτήθηκε, για να ιδρύσει το μοναστήρι του Κονορωβίου.  Υπέστη πολλές διώξεις και δεκαετή αυτοεξορία. Κοιμήθηκε ειρηνικά στις 4 Φεβρουαρίου του 868 μ.Χ.
Περισσότερα »

Το σύγχρονο θαύμα του Μωυσή !!


http://perierga.gr/wp-content/uploads/2010/09/jindo1.jpgΤο νησί Jindo είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στην Κορέα, δίπλα στα νησιά Jejudo και Geojedo. Αποτελείται από 250 μικρότερα νησιά, και είναι διάσημο για την εμφάνιση ενός στεγνού δρόμου στη μέση της θάλασσας, κοντά στο τέλος του Φεβρουαρίου και τα μέσα Ιουνίου του σεληνιακού ημερολογίου. Δεδομένου ότι μοιάζει με απόσπασμα της Παλαιάς Διαθήκης στο βιβλίο της Εξόδου, η εκδήλωση ονομάζεται «Το θαύμα του Μωυσή».


 Όταν αποσύρονται τα νερά δημιουρείται ένας δρόμος περίπου 30-40 μέτρων σε πλάτος και 2,8 χιλιόμετρα σε μήκος, ο οποίο παραμένει για περίπου μία ώρα πριν χαθεί και πάλι κάτω από τα νερά της θάλασσας.

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2010/09/jindo2.jpgΣύμφωνα με το θρύλο, πολύ καιρό πριν, υπήρχαν πολλές τίγρεις στο νησί Jindo. Όταν οι τίγρεις άρχισαν να εμφανίζονται συχνά στο χωριό, οι άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο στο νησί Modo. Το νησί ουσιαστικά εκκενώθηκε και έμαινε μόνο μια ηλικιωμένη γυναίκα, η Bbyong, η οποία προσευχόταν καθημερινά στο Yongwang, θεό του ωκεανού, να την αφήσει να δει ξανά την οικογένειά της και πάλι. 

Γύρω από τον Φεβρουάριο, Yongwang εμφανίστηκε στο όνειρό της και της είπε, «θα στείλω ένα ουράνιο τόξο στη θάλασσα αύριο. Βάδισε πάνω σε αυτό και θα διασχίσεις τη θάλασσα». Την επόμενη μέρα η γριά Bbyong βγήκε στη θάλασσα και προσευχήθηκε ξανά, και καθώς το ουράνιο τόξο εμφανίστηκε, το θαλασσινό νερό διαχωρίστηκε και δημιουργήθηκε ο δρόμος. Μέσα από αυτό το δρόμο, η οικογένειά της και οι άλλοι χωρικοί γύρισαν πίσω στο νησί. 

Από τότε, όταν η θάλασσα υποχωρεί και δημιουργείται ο δρόμος, οι άνθρωποι γιορτάζουν το φαινόμενο, με γιορτή προς τιμήν του θεού Yeongdeung και θυμούνται τη γριά Bbyong. Κατά τη διάρκεια της γιορτής, εκτελούνται παραδοσιακοί χοροί και το νησί Jindo προσελκύει πολλούς τουρίστες.

ΠΗΓΗ :http://perierga.gr
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 4 Φεβρουαρίου (video)

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :Περισσότερα »

Συναυλία με βιολί και πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο το Σάββατο 7/2

Στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου «Χειμωνιάτικο Ταξίδι», που οργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» και στηρίζει ο Σύλλογος Γονέων των Σπουδαστών των Σχολών της, η Γεωργία Τσολάκη στο βιολί και ο Χρήστος Μπορόβας στο πιάνο (το Duo Ekfrassis), εμφανίζονται στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 21.30, με ελεύθερη είσοδο.
 
Πρόγραμμα Συναυλίας του Duo Ekfrassis:
Γεωργία Τσολάκη, βιολί
Χρήστος Μπορόβας, πιάνο
 
A. Dvorak: Σονατίνα για βιολί και πιάνο έργο 100, σε σολ μείζονα
 
F. Schubert: Σονατίνα για βιολί και πιάνο D. 408 έργο 137 αρ. 3, σε σολ ελάσσονα
 
L. V. Beethoven: Σονάτα αρ. 5 για βιολί και πιάνο σε φα μείζονα, έργο 24 (της Άνοιξης)
 
duo-ekfrasis 2
 
Γεωργία Τσολάκη
 
Γεννήθηκε το Μάιο του 1985 και μεγάλωσε στην Αθήνα. 
Σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών. Αποφοίτησε το 2007 από την τάξη του καθηγητή Ιωάννη Τζουμάνη, αποσπώντας Δίπλωμα Βιολιού με βαθμό Άριστα και Β΄ Βραβείο. 
Διακρίθηκε το 1999 με Α΄ Βραβείο στο Α΄ επίπεδο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Μουσικούς αγώνες και το 2001 με Β΄ Βραβείο στο Β΄ επίπεδο του ίδιου διαγωνισμού. 
Έχει συνεργαστεί ως έκτακτο μέλος με τις ορχήστρες: Εναρμόνια, Intrarti, ΣΟΝΕΨ και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Από το 2005 ως το 2013 εργάστηκε μόνιμα στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Είναι μέλος, κατόπιν ακροάσεως, στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της ΝΕΡΙΤ. 
Το 2011 δημιούργησε μαζί με τον πιανίστα Χρήστο Μπορόβα το «Duo Ekfrassis».
Από το Μάρτιο του 2014 είναι β΄ βιολί του κουαρτέτου «Τρόπος» και από τον Δεκέμβριο του 2014 συμμετέχει στο σύνολο «Επτάηχον».
Από το 2010 διδάσκει βιολί στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
 
Χρήστος Μπορόβας
 
Γεννήθηκε το 1989 και ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 5 ετών υπό την καθοδήγηση του πατέρα του Λάζαρου Μπορόβα, διευθυντή συμφωνικής ορχήστρας. Σε ηλικία 7 ετών εισήχθη στη Σχολή Πιάνου του Ωδείου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2011, από την τάξη του Άρη Γαρουφαλή, λαμβάνοντας Δίπλωμα με Άριστα και Α΄ Βραβείο. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με τις Θάλεια Μοίρα, Μαρία Ευστρατιάδη, Πάρρυ Δερέμπεη και Ασπασία Κανελλάκου. Έχει βραβευθεί για τις επιδόσεις του στις εξετάσεις Μουσικής Δωματίου, Αρμονίας και Πρίμα Βίστα Πιάνου. Το 2011 δημιούργησε μαζί με τη βιολονίστα Γεωργία Τσολάκη το ντουέτο μουσικής δωματίου «Duo Ekfrassis», παρουσιάζοντας έργα συνθετών όπως Mozart, Beethoven, Brahms, Schubert, Dvorak, Franck & Rota. Έχει επίσης ασχοληθεί και με την πιανιστική συνοδεία.
Παράλληλα με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και απασχολείται ως προγραμματιστής στην εταιρεία Intracom Telecom.
duo-ekfrasis_1.jpg
 Πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

«Ξεκινήστε τη μέρα σας, όμορφα! Πείτε απλά Καλημέρα» !


Περισσότερα »