18 Δεκ 2016

Παστίλιες για το Βήχα, απο τα χεράκια σας!!

Υλικά
1/2 φλ.τσ. νερό
1/4 κ. γλ. γαρίφαλο τριμμένο
1    φλ.τσ. ζάχαρη,
1/2 κ.γλ. τζίντζερ,
1 κ. σ. λεμόνι,
1 κ. σ. μέλι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα και τα βράζουμε για 30 λεπτά περίπου, ώστε να δέσει το “σιρόπι” μας και να γίνει λίγο παχύρρευστο
Προσοχή όμως, χαμηλώνουμε πολύ  τη φωτιά (σε κουζίνες με maximum το 9 βράζουμε το σιρόπι μας στο 3) για να μην φουσκώσει πολύ και μας χυθεί από  το κατσαρολάκι μας!
Μετά από μισή ώρα περίπου (αν δεν έχει δέσει ακόμα)δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε να εξατμιστούν  τα υγρά και να γίνει  πιο παχύρρευστο το σιρόπι μας. Εννοείται ότι  δεν το αφήνουμε από  τα μάτια μας και όταν φουσκώνει το αποσύρουμε και το ξαναβάζουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να δούμε ότι έχει σκουρύνη αρκετά και έχει αρχίσει να γίνετε καραμέλα!
Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει για λίγα λεπτά  και να “σταθεί” λίγο,  ώστε να μπορούν να σχηματίζονται οι σταγόνες μας Χωρίς να απλώνουν!
Στη συνέχεια βάζουμε αντιπολιτικό   χαρτί μέσα σε ένα ταψί και με ένα κουταλάκι στάζουμε  σταγόνες από   σιρόπι μας.
Αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3  ώρες ώστε να γίνουν σκληρές.
Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλουμε αντικολλητικό χαρτί ή να λαδώσουμε καλά ένα ταψάκι να βάλουμε το σιρόπι μας και σε καμιά ώρα όταν έχει κρυώσει αλλά είναι ακόμα μαλακιά κόβουμε μικρά κομματάκια με ένα “λαδωμένο” μαχαίρι για να μην κολλάει..
Ρίχνουμε πάνω λίγη άχνη για να μην κολλάνε μεταξύ τους και τις τοποθετούμε σε ένα βαζάκι.
Αυτές είναι πλέον φυσικές παστίλιες για το βήχα τις οποίες μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε σαν καραμέλες ή διαλύοντας 2-3 σε μισό φλιτζάνι ζεστό  νερό!
Περισσότερα »