14 Νοε 2013

Η επόμενη γενιά κινητών [video]

nnnndΔεν φαντάζεστε τι μπορεί να κάνει, παίζεις μέχρι και φυσαρμόνικα...

Δείτε το βίντεο:

Περισσότερα »

Ο καιρός αύριο Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Πρόβλεψη καιρού για αύριο Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013Πηγή okairos
Περισσότερα »

Οι εκπομπές ρύπων του νέου SX4

Το νέο αστικό crossover της Suzuki άρχισε την εμπορική του πορεία στην Ελλάδα και η αντιπροσωπεία τονίζει την περιβαλλοντική απόδοση των κινητήρων του. Το SX4 S-Cross διατίθεται τόσο ως προσθιοκίνητο όσο και ως 4×4, με δύο 4κύλινδρα σύνολα: βενζίνης και πετρελαίου, χωρητικότητας 1.6 lt. και απόδοσης 120 PS. Το μοντέλο της Suzuki μπορεί να επιλεγεί είτε με μηχανικό κιβώτιο είτε με αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT).

Η προσθιοκίνητη έκδοση με τον diesel DDiS με τα 32,6 kgm ροπής, εμφανίζει μέση κατανάλωση 4,4 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 115 g/km. Οι αντίστοιχες τιμές για την έκδοση 4×4 είναι 4,6 lt/100 km και 120 g/km. Στο SX4 S-Cross με τον βενζινοκινητήρα VVT (προδιαγραφών Euro 6) των 15,9 kgm ροπής και το κιβώτιο CVT, η μέση κατανάλωση είναι 5,5 lt/100 km και την έκδοση με κίνηση εμπρός και 5,7 lt. για το 4×4. Οι εκπομπές CO2 είναι αντίστοιχα 125 και 130 g/km. Η μέση κατανάλωση του 1.6 βενζίνης με το χειροκίνητο κιβώτιο είναι 5,5 και 5,9 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων 127 και 135 g/km (για την δικίνητη και την τετρακίνητη έκδοση αντίστοιχα).

Ολόκληρο το κείμενο newsauto
Περισσότερα »

Τι λατρεύουν και τι μισούν τα 12 ζώδια;

   
Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Τι λατρεύουν και τι μισούν τα 12 ζώδια; Τα Love and Hate των Ζωδίων

Έτυχε να γνωρίσετε κάποιον ή κάποια φέτος το καλοκαίρι που σας άρεσε και θέλετε κάτι παραπάνω από μια απλή ερωτική νύχτα μαζί του; Ρωτήστε το ζώδιό του και μάθετε τι του αρέσει και τι όχι, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας και να αποφύγετε τυχόν μπελάδες στο μέλλον.

Κριός
Συμπαθεί
Να έρχεται πρώτος. Να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Να ενεργεί γρήγορα. Να μη δεσμεύεται. Να μην μπαίνει σε καλούπια.
Αντιπαθεί
Την αναμονή. Την αδικία. Να παραδέχεται ότι έκανε λάθος. Τον έλεγχο. Τα εξαρτώμενα ή κλαψιάρικα άτομα. Να χάνει.


Ταύρος
Συμπαθεί
Την εξοχή, την καλοπέραση, τις χειροτεχνίες, τη μουσική, τη δημιουργία, τις ανέσεις, την εξασφάλιση.
Αντιπαθεί
Την αστάθεια, τη γρηγοράδα, την ανυπομονησία, την αλλαγή γνώμης, τα ψεύτικα ή ανούσια άτομα ή καταστάσεις. Να πιέζεται. Να είναι κλεισμένος μέσα.


Δίδυμοι
Συμπαθεί
Τα βιβλία, την ποικιλία, τις αποδράσεις, την επικοινωνία. Να έχει πολλά να κάνει.
Αντιπαθεί
Να είναι μόνος. Να βαριέται. Να μη μιλάει. Να τηρεί τους τύπους ή το savoir vivre.


Καρκίνος
Συμπαθεί
Την οικογένεια, το παρελθόν, την ιστορία, τη φροντίδα. Να νιώθει οικεία. Να μην τον παρεξηγούν όταν αλλάζει η διάθεσή του.
Αντιπαθεί
Τις διαμάχες και τις διαφωνίες. Να του λένε τι και πώς να κάνει κάτι. Να του δίνουν συμβουλές ή να τον καθοδηγούν. Την ψυχρότητα.


Λέων
Συμπαθεί
Τα δράματα, τα παιδιά, τη δόξα, τη χλιδή, τα είδη πολυτελείας. Να ηγείται. Να γίνεται το επίκεντρο της προσοχής.
Αντιπαθεί
Τη μετριότητα, την περιφρόνηση, τους στενόμυαλους ανθρώπους, την τσιγγουνιά. Να τον φρενάρουν ή να μην του δίνουν σημασία.


Παρθένος
Συμπαθεί
Τα ζώα, την ομορφιά, την υγιεινή διατροφή, τη μεθοδικότητα. Να καταστρώνει σχέδια. Να υπάρχει ένα πλάνο στην καθημερινότητά του.
Αντιπαθεί
Την προχειρότητα, την σπατάλη, τη βρωμιά. Να κάνει λάθος. Το χάος και την ανοργανωσιά.


Ζυγός
Συμπαθεί
Την αρμονία, το μοίρασμα, τις σχέσεις, μοιράζονται με άλλους, την πραότητα, την κομψότητα. Να έχει εναλλακτικές επιλογές.
Αντιπαθεί
Την αδικία, τη βία, τους καυγάδες, τους φασαριόζους, τους ατημέλητους, την απολυτότητα.


Σκορπιός
Συμπαθεί
Τα λίγα λόγια, την αλήθεια, τα γεγονότα, το ερωτικό παιχνίδι, την ανταπόδοση. Να έχει άτομα που εμπιστεύεται. Να ψάχνει και να βρίσκει πράγματα. Τα μυστικά, το black humor.
Αντιπαθεί
Τους υπερφίαλους, την κολακεία, τους πλακατζήδες, τους ρηχούς ανθρώπους, την απιστία, την προδοσία. Να προσπαθούν να τους εκμεταλλευτούν.


Τοξότης
Συμπαθεί
Τα ταξίδια, το χιούμορ, τους εξωτερικούς χώρους, την ελευθερία του. Να φιλοσοφεί τα πράγματα. Να μαθαίνει.
Αντιπαθεί
Την ανάλυση και τη λεπτομέρεια, τα κηρύγματα. Να πιέζεται. Να εξαρτάται από άλλους.


Αιγόκερως
Συμπαθεί
Τις οικογενειακές εκδηλώσεις, την πολιτική, την εργασία, την ευθύτητα, τη λιτότητα, την πραγματοποίηση στόχων. Τις συμβουλές ή την καθοδήγηση από πιο έμπειρους. Την ειρωνεία, τις ευθύνες.
Αντιπαθεί
Την επίδειξη, τα επιπόλαια λάθη, την υπερβολή, την αργοπορία, την αθέτηση του λόγου. Να εκτίθεται ή να προσβάλλεται.


Υδροχόος
Συμπαθεί
Την καλή διασκέδαση με τους φίλους του. Να υπερασπίζεται τα δίκια και τα δικαιώματα. Να έχει ανοικτούς ορίζοντες και εγκεφαλικά ερεθίσματα.
Αντιπαθεί
Τους περιορισμούς, νόμους, όρια, το κατεστημένο, το συνηθισμένο, το αίσθημα της μοναξιάς και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.


Ιχθύες
Συμπαθεί
Τον ύπνο, τα όνειρα, τη χαλάρωση, τη φαντασία, το μυστήριο σε όλες τις μορφές του, το ρομαντισμό, τις τέχνες, την ηρεμία.
ΑντιπαθείΤους ξερόλες, το παρελθόν που επιστρέφει για να τον στοιχειώσει, την κριτική, την κακία, την σκληρή πραγματικότητα, την έλλειψη συμπόνιας και κατανόησης.

Πηγή: astrology
Περισσότερα »

Γιατί οι άντρες πεθαίνουν πριν από τις γυναίκες;

Ευαγγελία Αναστασάκη
Οι άντρες πεθαίνουν πιο γρήγορα από τις γυναίκες, για το λόγο αυτό, άλλωστε, υπάρχουν περισσότερες χήρες στον πλανήτη από… χήρους (στατιστικά αποδεδειγμένο)! 

perierga.gr - Γιατί οι άντρες πεθαίνουν πριν από τις γυναίκες;
Πολλές έρευνες έχουν διεξαχθεί ανά τον κόσμο που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, παρουσιάζοντας κατά καιρούς ένα πλήθος επιστημονικών λόγων επί του θέματος. Εγώ δεν θα σας κάνω ανάλυση ιατρική ούτε πολιτισμική ούτε καν… ψυχολογική για να σας καταδείξω την ισχύ της ρήσης αυτής, αφού την αποδέχομαι πλήρως! 

perierga.gr - Γιατί οι άντρες πεθαίνουν πριν από τις γυναίκες;
Θα προχωρήσω απευθείας στο… συμπέρασμα (το οποίο θα βγάλετε και μόνοι σας, βέβαια) παρουσιάζοντας απλώς τις ακόλουθες τέσσερις… αποκαλυπτικές εικόνες. Γιατί μέσα από αυτές φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι άντρες έχουν… λίγη ζωή! Κι αν μου πείτε τώρα ότι «φταίνε οι γυναίκες», ένα μικρό σχόλιο οφείλω να το κάνω ως γυναίκα και εγώ: «Ας πρόσεχες!».
perierga.gr - Γιατί οι άντρες πεθαίνουν πριν από τις γυναίκες; 

perierga.gr - Γιατί οι άντρες πεθαίνουν πριν από τις γυναίκες;
Πηγή : perierga
Περισσότερα »

ΟΗΕ: Το 2013 ο παγκόσμιος ωκεανός έφτασε το υψηλότερο επίπεδο

ΟΗΕ: Το 2013 ο παγκόσμιος ωκεανός έφτασε το υψηλότερο επίπεδο


Η στάθμη του νερού στον παγκόσμιο ωκεανό το Μάρτιο του 2013 έφτασε το υψηλότερο επίπεδο για όλη την ιστορία των παρατηρήσεων αυτού του δείκτη, αναφέρεται στην έκθεση του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (ΠΜΟ), η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΜΟ, «το σημερινό επίπεδο της στάθμης νερού στον παγκόσμιο ωκεανό αυξάνεται κατά 3,2 χιλιοστά ανά έτος, που ξεπερνά κατά δύο φορές το μέσο όρο του 20ου αιώνα».
Επιπλέον, στην έκθεση του ΠΜΟ αναφέρεται ότι μετά από τους πρώτους εννέα μήνες, το 2013 είναι ένα από τα πιο καυτά έτη από το 1850.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

«Η γνώση είναι δύναμη : Τόμας Καρλάιλ » !!!


Περισσότερα »

Φωτογραφήθηκε με κασκόλ της Δόξας Δράμας στο Πεκίνο και συνελήφθη


Η αγάπη ενός οπαδού της Δόξας Δράμας για την ομάδα τον έβαλε σε περιπέτειες, καθώς συνελήφθη από την αστυνομία της Κίνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thrakitoday.com, ο φίλαθλος των «μαυραετών» έβγαλε το κασκόλ της ομάδας του για να φωτογραφηθεί στην είσοδο της Απαγορευμένης Πόλης.

Εντούτοις αυτή η κίνησή του τον έβαλε σε μπελάδες καθώς είδε την αστυνομία της Κίνας να του περνάει χειροπέδες.

 
Ο λόγος ήταν ότι στις δύο άκρες του κασκόλ υπήρχε η αγγλική σημαία, γεγονός που κινητοποίησε τις αρχές, που δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις που έδωσε ο οπαδός της Δόξας, μέσω του ξεναγού του.

Άμεσα πάντως κινητοποιήθηκε η ελληνική πρεσβεία που επιλήφθηκε της υπόθεσης και αφέθηκε ελεύθερος ο οπαδός της Δόξας Δράμας, ο οποίος σίγουρα θα σκεφτεί πολύ σοβαρά να βγάλει ξανά φωτογραφική μηχανή μπροστά από κάποιο μνημείο της Κίνας. 
 
Πηγή  newsbeast
Περισσότερα »

Κρήτη: Γέννησε χωρίς να γνωρίζει ότι είναι έγκυος!

Κρήτη: Γέννησε χωρίς να γνωρίζει ότι είναι έγκυος!

Μια πρωτοφανής ιστορία συνέβη στην Κρήτη όπου μια 33χρονη γυναίκα γέννησε χωρίς να γνωρίζει ότι είναι έγκυος.

Η Αντιγόνη Κεντριστάκη προσπαθούσε επί πολλά χρόνια να μείνει έγκυος αλλά αφού δεν τα κατάφερνε ποτέ, δεν έδωσε σημασία στις αλλαγές του σώματός της ούτε στον κύκλο της που ήταν πάντα άστατος. Επίσης, θεώρησε πως τα παραπανίσια κιλά που είχε πάρει, ήταν απολύτωςκ φυσιολογικά.

«Επί οκτώ χρόνια προσπαθούσαμε με το σύζυγό μου να κάνουμε ένα παιδάκι, αλλά δεν ερχόταν», είπε χαρακτηριστικά στο Ράδιο Κρήτη.
Μια μέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου με ισχυρούς πόνους αλλά μετά από λίγες ώρες βγήκε από την αίθουσα του τοκετού αγκαλιά με ένα υγιέστατο μωρό 3.350 κιλών.

Χωρίς να έχει γνώση πως είναι έγκυος, η 33χρονη γυναίκα μέχρι την τελευταία στιγμή δεν πήρε καμία προφύλαξη ενώ συνέχιζε να εργάζεται στην καθαριότητα του δήμου.

Πηγή: mothersblog

Περισσότερα »

Moto G: Επίσημα με οθόνη 4.5” HD, quad-core επεξεργαστή, Android 4.3 Jelly Bean και τιμή €169
moto_g_2


Η εταιρεία δήλωσε ότι το Moto G είναι γρηγορότερο από το Galaxy S4 σε βασικές λειτουργίες (απάντηση σε κλήσεις, αρχικό boot κλπ.), ενώ η μπαταρία του προσφέρει 30% μεγαλύτερη αυτονομία σε ομιλία σε σύγκριση με το iPhone 5S.

Moto G
 • Οθόνη 4.5” HD edge-to-edge με επικάλυψη Gorilla Glass 3
 • Επεξεργαστής quad-core Qualcomm Snapdragon 400 1.2GHz
 • Επεξεργαστής γραφικών Adreno 305 GPU
 • Μνήμη RAM 1GB
 • Αποθηκευτικός χώρος 8GB/16GB
 • Κάμερα 5MP (720p) με LED flash
 • Εμπρόσθια κάμερα 1.3MP
 • Επιλογή για dualSIM
 • WiFi, Bluetooth, GPS, HSPA+, FM radio
 • Λειτουργικό σύστημα Android 4.3 Jelly Bean
 • Μπαταρία 1950mAh
 • Διαστάσεις 129.9 x 65.9 x 11.6mm
 • Βάρος 143gr
Ολόκληρο το κείμενο techgear
Περισσότερα »

Τι προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα


Τι προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα; Δείτε τις κυριότερες αιτίες που πιθανόν να προκαλέσουν καρκίνο του πνεύμονα.

Σύμφωνα με το lungcancer.gr διαβάσαμε οτι για τον καρκίνο του πνέυμονα η πρώτη αιτία είναι το κάπνισμα. Είναι απολύτως τεκμηριωμένο ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα. Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει 4.000 χημικές ουσίες, 55 από τις οποίες είναι δυνητικά καρκινογόνες. 

Το κάπνισμα ευθύνεται για το 80-90% των χρόνιων αναπνευστικών νοσημάτων, 23-40% των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου και είναι ο κύριος αιτιολογικός παράγοντας ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα. 

Συγκεκριμένα το 80-85% των ασθενών με καρκίνο πνεύμονα είναι καπνιστές και οι καπνιστές έχουν 20 φορές περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου πνεύμονα από ότι οι μη καπνιστές. Έχει υπολογιστεί ότι 9 στους 10 ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα ήταν καπνιστές.
Το παθητικό κάπνισμα: Η έκθεση των μη-καπνιστών στον καπνό του τσιγάρου των καπνιστών ονομάζεται «παθητικό κάπνισμα». Επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι ενήλικες που συζούν με καπνιστές έχουν 15% περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα και να καταλήξουν από αυτές, σε σύγκριση με ενήλικες που κατοικούν σε σπίτι όπου δεν υπάρχουν καπνιστές. Όσον αφορά στον καρκίνο του πνεύμονα, αυξάνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης του κατά 20-30%.
Ο αμίαντος: Ο αμίαντος αποτελεί την κοινή ονομασία για ομάδα ορυκτών που χρησιμοποιούνταν σε βιομηχανίες και σε εμπορικές κατασκευές κυρίως τις δεκαετίες ‘50-‘60. Έκθεση σε αμίαντο έχει παρατηρηθεί σε ναυπηγεία, μεταλλεία αμιάντου, βιομηχανίες μονωτικών υλικών, εργασιακούς χώρους επισκευής φρένων. “Ατομα που εκτίθενται σε αμίαντο και καπνό τσιγάρου έχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα. Έχει βρεθεί ότι τα σωματίδια αμιάντου μπορούν να συμβάλλουν στη μεταφορά συγκεντρωμένων καρκινογόνων του καπνού στα κύτταρα που επενδύουν τους πνεύμονες. Ο ακριβής μηχανισμός με τον οποίο ο αμίαντος, μόνος του ή σε συνδυασμό με τον καπνό του τσιγάρου, οδηγεί σε καρκίνο πνεύμονα παραμένει αδιευκρίνιστος.
Το ραδιενεργό αέριο ραδόνιο: Το ραδόνιο είναι ένα αόρατο, και άγευστο ραδιενεργό αέριο το οποίο φυσιολογικά ανευρίσκεται στο έδαφος και στα πετρώματα.Εργάτες σε μεταλλεία εκτίθενται σε ραδόνιο και σε μερικές περιοχές των ΗΠΑ ραδόνιο βρίσκεται και μέσα στις κατοικίες. Μπορεί να προκαλέσει βλάβες στους πνεύμονες και να οδηγήσει σε καρκίνο του πνεύμονα. Η μόλυνση του περιβάλλοντος:Έχει βρεθεί συσχέτιση μεταξύ καρκίνου του πνεύμονα και έκθεσης σε συγκεκριμένους ρύπους της ατμόσφαιρας, όπως τα παραπροϊόντα της καύσης του πετρελαίου και άλλων φυσικών καυσίμων.
Η ύπαρξη άλλων νοσημάτων συμμετέχει στην ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα;
Οι ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια έχουν 4-6 φόρες μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο πνεύμονα ανεξάρτητα από τις καπνιστικές τους συνήθειες. Χρόνιες πνευμονικές νόσοι όπως η αμιάντωση (νόσος των πνευμόνων από αμίαντο), το άσθμα, η χρόνια βρογχίτιδα, το εμφύσημα, η φυματίωση, φαίνεται να αυξάνουν τον κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου πνεύμονα. Όλες οι παραπάνω νόσοι προκαλούν βλάβες στο πνευμονικό παρέγχυμα και μπορούν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη ουλώδους ιστού στους πνεύμονες.
Ένα ευάλωτο ανοσοποιητικό σύστημα προδιαθέτει στην ανάπτυξη καρκίνου πνεύμονα;
“Ατομα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα με το ανοσοποιητικό τους σύστημα παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου πιθανώς ως αποτέλεσμα ελαττωμένης ικανότητας τους να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις από ιούς που σχετίζονται με συγκεκριμένες μορφές καρκίνου. Σε αυτή την ομάδα περιλαμβάνονται άτομα μεταμοσχευμένα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα (φάρμακα που καταστέλλουν και άρα κάνουν ανίσχυρο το ανοσοποιητικόσύστημα), που πάσχουν από AIDS, ή ακόμη που έχουν γεννηθεί με κάποια γενετική ασθένεια που επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Το οικογενειακό ιστορικό;
Ο κίνδυνος για ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα μπορεί να αυξηθεί εάν οι γονείς, τα αδέλφια ή τα παιδιά ενός ατόμου πάσχουν από την νόσο. Αυτό μπορεί να
οφείλεται στο ότι τα άτομα της οικογενείας πιθανώς μοιράζονται κοινές συμπεριφορές και συνήθειες όπως το κάπνισμα και η διατροφή. Ακόμη λόγω συμβίωσης στο ίδιο περιβάλλον είναι πιθανό να εκτίθενται στα ίδια καρκινογόνα όπως για παράδειγμα το ραδόνιο. Τέλος μπορεί να οφείλεται στο ότι έχουν κληρονομήσει τον ίδιο κίνδυνο στα γονίδιά τους.

Μπορεί ένας τραυματισμός να προκαλέσει καρκίνο πνεύμονα; Το στρες ή ψυχολογικοί παράγοντες προκαλούν καρκίνο πνεύμονα;
Όχι. Αποτελεί μύθο ότι τραυματισμοί μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο. Ένα χτύπημα, ένα κάταγμα, δεν προκαλούν καρκίνο του πνεύμονα. Συχνά ανακαλύπτουμε τυχαία έναν όγκο όταν για άλλους λόγους υποβαλλόμαστε σε ειδικές εξετάσεις. Η συγκεκριμένη βλάβη κατά πάσα πιθανότητα προϋπήρχε πριν και δεν οφείλεται στον τραυματισμό. Πολλοί πιστεύουν ότι το στρες μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρκίνου, κάτι τέτοιο όμως δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
Έχουν συμμετοχή η διατροφή και η φυσική δραστηριότητα;
Μελέτες για την συσχέτιση διατροφής και καρκίνου του πνεύμονα είχαν αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ καθώς και η πλούσια διατροφή σε χοληστερόλη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρκίνο πνεύμονα. Πάντως είναι δύσκολο να ξεκαθαριστεί ποιο ποσοστό του κινδύνου από το αλκοόλ ουσιαστικά οφείλεται στο κάπνισμα καθώς πολλά άτομα συνήθως πίνουν και καπνίζουν.
Είναι μεταδοτικός ο καρκίνος του πνεύμονα;
ΟΧΙ, ο καρκίνος του πνεύμονα δεν είναι μεταδοτικός. Δεν μεταδίδεται με την επαφή, τις τροφές ή τον αέρα.
Τελικά, ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο πνεύμονα;
Οποιοσδήποτε μπορεί να εμφανίσει καρκίνο πνεύμονα. Συμβαίνει περισσότερο (60% των περιπτώσεων) σε άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών. Ωστόσο, μπορεί να εμφανιστεί, αν και σπάνια, σε νέους και παιδιά. Η αυξημένη πληροφόρηση σχετικά με τον καρκίνο, τα προγράμματα πρόληψης και η πρώιμη διάγνωση έχουν οδηγήσει στην αυξημένη διάγνωση του καρκίνου σε νεότερους ανθρώπους, συνήθως σε πρωιμότερα στάδια και άρα με καλύτερες προοπτικές για δραστικότερη αντιμετώπιση. Ο κίνδυνος αυξάνει με την πάροδο της ηλικίας. 90% των περιπτώσεων συμβαίνουν σε καπνιστές. Οι άνδρες πλήττονται σε μεγαλύτερο βαθμό, αν και ο αριθμός των γυναικών με καρκίνο πνεύμονα αυξάνει (μην ξεχνάτε ότι όλο και περισσότερες γυναίκες καπνίζουν).
Με ποιο μηχανισμό το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα;
Κατά το κάπνισμα, χημικές καρκινογόνες ουσίες, που βρίσκονται στον καπνό του τσιγάρου, εισέρχονται στους πνεύμονες και προκαλούν βλάβες στο γενετικό υλικό (DNA ) των κυττάρων των πνευμόνων, μεταβάλλοντας σημαντικά γονίδια (περιοχές δηλαδή του γενετικού υλικού σημαντικές για συγκεκριμένες λειτουργίες του κυττάρου). Με τον καιρό, τα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη χάνουν τον έλεγχο του πολλαπλασιασμού και της ανάπτυξης τους και καθίστανται καρκινικά.
Πόσο σημαντική είναι η χρήση καπνού για την ανάπτυξη καρκίνου πνεύμονα;
Το 87% των καρκίνων του πνεύμονα σχετίζονται με κάπνισμα. Περισσότεροι από τους μισούς πρωτοδιαγνωσθέντες ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα ήταν πρώην καπνιστές. Ο κίνδυνος αυξάνει με τα έτη καπνίσματος και με τον αριθμό τσιγάρων που καπνίζει κανείς ημερησίως. Οι καπνιστές παρουσιάζουν υψηλότερο κίνδυνο για άλλους τύπους καρκίνου όπως: ουροδόχου κύστεως, νεφρών, παγκρέατος, τραχείας, στοματικής κοιλότητας, λάρυγγα, οισοφάγου, τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες, καθώς και για άλλες ασθένειες όπως εμφύσημα, χρόνια βρογχίτιδα, οστεοπόρωση, σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακές νόσους.
Η διακοπή του καπνίσματος βοηθάει;
Η διακοπή του καπνίσματος ελαττώνει τον κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου. Ο κίνδυνος συνεχίζει να μειώνεται σταδιακά για 10 με 15 χρόνια (ενώ κανείς απέχει
από το κάπνισμα) καθώς οι πνεύμονες αναρρώνουν. Η διακοπή του καπνίσματος είναι ευεργετική για όλες τις ηλικίες, και τα οφέλη είναι μεγαλύτερα όσο νωρίτερα κανείς διακόψει το κάπνισμα. Η διακοπή του καπνίσματος ελαττώνει κατά 30-50% τον κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα μετά από 10 χρόνια συγκριτικά με αυτούς που συνεχίζουν να καπνίζουν και κατά 50% τον κίνδυνο για καρκίνο του οισοφάγου και της στοματικής κοιλότητας 5 χρόνια μετά την διακοπή. Δεκαπέντε έτη μετά την διακοπή του καπνίσματος ο κίνδυνος του καρκίνου του πνεύμονα ελαττώνεται σχεδόν στο επίπεδο εκείνων των ατόμων που δεν κάπνισαν ποτέ.

Είναι πιο αθώα τα ελαφρά τσιγάρα (light), η χρήση φίλτρου ή το κάπνισμα πίπας για την ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα;
ΟΧΙ. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση σε αυτόν τον ισχυρισμό. Συγκεκριμένα, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των τσιγάρων που καταναλώνονται
ημερησίως και η χρονική διάρκεια καπνίσματος τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου πνεύμονα, ανεξάρτητα από το είδος του τσιγάρου.

Εάν πάσχω από καρκίνο του πνεύμονα σε τι θα με ωφελήσει να διακόψω το κάπνισμα;
Τα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος είναι πολλαπλά. Καταρχήν βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας επειδή ο καπνός παρεμβαίνει στο μηχανισμό δράσης των κυτταροστατικών φαρμάκων. Επίσης ο ασθενής που εξακολουθεί να καπνίζει εμφανίζει συχνότερα λοιμώξεις αναπνευστικού από ότι ο μη καπνιστής και έτσι δυσχεραίνεται η σωστή και προγραμματισμένη θεραπεία του. Η διακοπή του καπνίσματος βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών, δηλαδή μειώνει το βήχα, την απόχρεμψη (παραγωγή πτυέλων). Η διακοπή του καπνίσματος βοηθάει στη γρήγορη επούλωση της μετεγχειρητικής τομής καθώς και στη μείωση των ενδεχόμενων πνευμονικών μετεγχειρητικών επιπλοκών μετά από πνευμονεκτομή. Η συνέχιση του καπνίσματος αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης ενός άλλου τύπου καρκίνου.
Περισσότερα »

Πήγε την 5χρονη κόρη της στην αστυνομία επειδή έκλεψε γλυκά από κατάστημα

Πήγε την 5χρονη κόρη της στην αστυνομία επειδή έκλεψε γλυκά από κατάστημα
Τι θα κάνατε αν το παιδάκι σας έπαιρνε κρυφά από το ταμείο μερικά γλυκά από ένα κατάστημα;

Μια μητέρα έδωσε ένα μάθημα στο 5χρονο κοριτσάκι της, πηγαίνοντας το σε αστυνομικό τμήμα στην Ουάσινγκτον επειδή έκλεψε λίγα γλυκά από το κατάστημα που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή με την μαμά της.

Η γυναίκα ήθελε η κόρη της να μάθει πως η κλοπή είναι αδίκημα που τιμωρείται και έτσι αντί να επιστρέψει τα γλυκά πίσω στο κατάστημα και να τελειώσει εκεί το περιστατικό, την πήγε μέχρι το αστυνομικό τμήμα.
Η γυναίκα μοιράστηκε την ιστορία της σε μια γνωστή αμερικάνικη ιστοσελίδα.

Δείτε τι έγραψε:
«Ανακάλυψα πως η 5χρονη κόρη μου έκλεψε μερικά γλυκά από το ζαχαροπλαστείο, η κλοπή όμως δεν είναι αποδεκτή στο σπίτι μου. Της είπα πως δεν είχα άλλη επιλογή παρά μόνο να την πάω στη φυλακή όπου πρώτα θα παρουσίαζα τις αποδείξεις σε έναν αστυνομικό. Ήταν δύσκολο για εμένα να κρατηθώ ψύχραιμη και σοβαρή ενώ το κοριτσάκι μου ήταν τρομερά φοβισμένο αλλά έπρεπε να το κάνω και τελικά αυτή η τακτική απέδωσε!
Η μικρή έχοντας τρομερές τύψεις, απολογήθηκε και υποσχέθηκε πως δε θα το ξανακάνει ποτέ. Τότε ζήτησε από τον αστυνομικό να μην την βάλει στη φυλακή (αυτό ήταν πολύ χαριτωμένο). Ο αστυνομικός υποδύθηκε άριστα τον ρόλο του. Της είπε πως αποδέχεται τη συγνώμη της, της είπε πως η κλοπή είναι μια πολύ κακή πράξη και ότι πιστεύει πως αυτό δεν θα συμβεί ποτέ ξανά και τότε ρώτησε "μπορώ να υπολογίζω σε σένα ότι θα κάνεις το σωστό από εδώ και πέρα;" και η μικρή απάντησε αμέσως "ναι!" που ακολουθήθηκε από μια αγκαλιά και ένα ευχαριστώ.
Νιώθω πεπεισμένη πως αυτό δεν θα συμβεί ποτέ ξανά! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αστυνομία».

Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

Αποζημίωση 150.000€ στη μητέρα του Άλεξ


alkaslkdlksffΧρηματικό ποσό ύψους 150.000 ευρώ επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βέροιας στη μητέρα του Αλεξ ,ως αποζημίωση για την ψυχική οδύνη που υπέστη από το χαμό του γιου της, στις 3 Φεβρουαρίου 2006, στη Βέροια.Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, καταδίκασε 11 από τους συνολικά 13 εναγόμενους, γονείς και κηδεμόνες των πέντε ανηλίκων που κρίθηκαν ένοχοι για το θάνατο του μικρού Αλεξ και τώρα καλούνται να καταβάλουν το παραπάνω χρηματικό ποσό. 

Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή για τη μητέρα του Ρουμάνου και για έναν από τους τρεις αδελφούς κρίνοντας ότι δεν έχουν αντικειμενική ευθύνη προς τη χρηματική ικανοποίηση για την ψυχική οδύνη.

«Το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να επιδικάσει στην ενάγουσα το ποσό των 150.000 ευρώ που κρίνεται εύλογο, εν όψει του νεαρού της ηλικίας του θανατωθέντος υιού της, το ότι ήταν το μόνο τέκνο της, του μεγάλου βαθμού πταίσματος των εναγομένων (δόλος ως προς την πρόκληση των σωματικών βλαβών και αμέλεια ως προς το βαθύτερο αποτέλεσμα του θανάτου), της μετέπειτα συμπεριφοράς τους, που επέτεινε τον ψυχικό πόνο που οι ίδιοι προκάλεσαν, οδηγώντας τις προσπάθειες ανεύρεσης της σορού σε αποτυχία, των οικονομικών και τέλος, των κοινωνικών συνθηκών των διαδίκων» αναγράφεται στη δικαστική απόφαση.


Το χρονικό της δικαστικής απόφασης
Η αγωγή της Νατέλας Ιτσουαΐτζε συζητήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Βέροιας, ενώ η απόφαση δημοσιεύτηκε τον περασμένο Απρίλιο και μόλις χθες έγινε γνωστή. Στρέφεται κατά των γονέων των πέντε ανηλίκων, στους οποίους έχουν επιβληθεί αναμορφωτικά μέτρα και κατά του παππού των τριών ανηλίκων, που κρίθηκε ένοχος για ψευδή κατάθεση, υπόθαλψη εγκληματία ενώ έχει καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.

Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Αντιγόνη Βαλάκου: τα σοβαρά ατυχήματα που την έκαναν να απομονωθεί


Ποια ήταν τα σοβαρά ατυχήματα που έκαναν την μεγάλη δραματική ηθοποιό Αντιγόνη Βαλάκου να απομονωθεί;
Μεγάλο κενό στον καλλιτεχνικό χώρο άφησε η Αντιγόνη Βαλάκου, που «έφυγε» απο τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. 

Η ίδια η Αντιγόνη Βαλάκου πάντα έλεγε πως δεν φοβόταν τον θάνατο «αφού είναι κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις», όπως έλεγε, αλλά δεν ήταν και λίγα τα ατυχήματα που την ανάγκασαν το τελευταίο διάστημα να μείνει εκτός θεάτρου.
Ένα από αυτά μάλιστα στάθηκε αφορμή να κλείσει στο σπίτι και να απομονωθεί από όλα! 

Μετά από ένα σοβαρό χτύπημα, όπως αναφέρει ημερήσια εφημερίδα, η Αντιγόνη Βαλάκου αποσύρθηκε και κλείστηκε στο σπίτι. 

Δεν είχε φανταστεί ποτέ τη ζωής εκτός σκηνής αλλά κατάφερε με την παρουσία της να αφήσει μια τεράστια «κληρονομιά» στο Ελληνικό θέατρο.
Περισσότερα »

Στη Νέα Υόρκη άνοιξε ο πρώτος ουρανοξύστης στον τόπο της τρομοκρατικής επίθεσης τις 11ης Σεπτεμβρίου

Στη Νέα Υόρκη άνοιξε ο πρώτος ουρανοξύστης στον τόπο της τρομοκρατικής επίθεσης τις 11ης Σεπτεμβρίου


Στην περιοχή Μανχάταν της Νέας Υόρκης στις 13 Νοεμβρίου του 2013 άνοιξε ο πρώτος από τους ουρανοξύστες, χτισμένος στον τόπο όπου βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι, οι οποίοι καταστράφηκαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις τις 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.
Το νέο 72όροφο κτίριο που έχει κτιστεί σε αυτό το μέρος, ονομάστηκε Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 4. Το ύψος του ανέρχεται στα 298 μέτρα. Το συνολικό εμβαδόν των χώρων στο κτίριο αποτελεί 214 τετραγωνικά χιλιόμετρα.


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

Δημόσιο: από πότε καταργείται το απογευματινό επίδομα βάρδιας


Από πότε καταργείται το απογευματινό επίδομα βάρδιας του νοσηλευτικού προσωπικού, των δυνάμεων ασφαλείας και των εργαζομένων στους ημικρατικούς οργανισμούς; 

Ενιαίο θεωρείται πλέον το ωράριο από τις 07:00 μέχρι τις 19:00, ενώ το νυχτερινό επίδομα αρχίζει στις 19:00 και λήγει στις 07:00.
Και το επίδομα αυτό, προβλέπεται να είναι μειωμένο στο 20% από 28% που ήταν μέχρι σήμερα.
Η εργασία στο δημόσιο επιστρέφει, σε γενικό πλαίσιο ωραρίου από τις 07:30 με 08:30 μέχρι τις 15:00 με 16:00. 

Υπερωριακή απασχόληση από τις 15:00 μέχρι τις 17:00 αμείβεται με ελεύθερο χρόνο, ενώ από τις 17:00 μέχρι τις 19:00 αμείβεται κανονικά χωρίς επιπρόσθετο επίδομα.
Ακόμα, το επικαιροποιημένο μνημόνιο προνοεί περαιτέρω στόχευση των κοινωνικών παροχών, κατάργηση των φορο-απαλλαγών για συνταξιοδοτικά σχέδια, μείωση του αφορολόγητου για τυχερά παιγνίδια και αποκοπή 3% από μισθούς υπαλλήλων με συμβόλαια.
Οι βασικές αλλαγές αναμένεται να εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο, σε δέκα μέρες.
Κακοποίηση της υπομονής των νοσηλευτών και κοροϊδία χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του κλάδου Πρόδρομος Αργυρίδης τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο για αλλάγες στα επιδόματα και το ωράριο.
Μιλώντας στο Τρίτο ο ο κύριος Αργυρίδης τόνισε ότι δεν γίνεται να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς προσυνεννόηση.
Αντί, υπέδειξε, να συζητηθούν αυτά τα θέματα με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, παίρνονται αποφάσεις που δεν έχουν λογική.
Ο κύριος Αργυρίδης ανέφερε ότι οι εξελίξεις θα συζητηθούν την Πέμπτη σε συνεδρία του κλάδου και θα γίνει συνεννόηση με την ΠΑΣΥΔΥ.
Περισσότερα »

Πως να ζεστάνετε το δωμάτιο με 3 ευρώ το μήνα [Video]

kaslkllslkffΈνας οικονομικός και διαφορετικός τρόπος να ζεσταθεί το δωμάτιο σας, γλιτώνοντας περιττά έξοδα για θέρμανση τον χειμώνα που έρχεται.
Δείτε μια πρωτότυπη κατασκευή με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αυτοσχέδιο καλοριφέρ, το οποίο θα σας προσφέρει αρκετές ώρες θέρμανσης και όλα αυτά με κόστος μόνο 3 ευρώ το μήνα.

Πηγή gr.news.yahoo
Περισσότερα »

Σε ποια χώρα νοίκιασε καλλιεργήσιμη γη η Κίνα λόγω ανικανότητάς της


H Κίνα αδυνατεί να παράγει όσα χρειάζονται οι κάτοικοί της και νοικιάζει καλλιεργήσιμη γη σε διάφορες χώρες του κόσμου. Σε ποια χώρα νοίκιασε καλλιεργήσιμη γη η Κίνα; 
kina-oukrania-kalliergisimi-gi 
Πέρα από την νέα μόδα στη Κίνα να νοικιάζεις το ταίρι σου, έρευνες έχουν δείξει ότι το 1% της καλλιεργήσιμης γης του πλανήτη έχει πουληθεί σε ξένους επενδυτές με στόχο να καλλιεργούν εκτάσεις για λογαριασμό άλλων χωρών. 

Η Κίνα η πολυπληθέστερη χώρα στη γη έχει αγοράσει καλλιεργήσιμη γη στη Νότιο Αμερική, στη Νοτιοανατολική Ασία και στην Αφρική. 

Η μεγαλύτερη και πιο πρόσφατη επένδυση της Κίνας είναι στην Ουκρανία. Η εταιρία Xinjiang Production νοίκιασε το 5% της Ουκρανικής γης μέσω της εταιρίας αγροτικών εκμεταλλεύσεων KSG Argo, με σκοπό να την καλλιεργήσει

Η κυβέρνηση της χώρας δεν επιβεβαιώνει το γεγονός επειδή υπάρχουν αντιδράσεις από τους Ουκρανούς αγρότες που δηλώνουν ότι αυτό είναι ξεπούλημα της γης τους στους Κινέζους. 

Ο πρόεδρος της εταιρίας Argo Σεργκίι Κασάνοφ θέλοντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις των συμπατριωτών του δήλωσε : «Οι Κινέζοι δεν έχουν πολιτικές φιλοδοξίες στην Ουκρανία, ο σκοπός της παρουσίας τους εδώ είναι καθαρά οικονομικός και η στρατηγική τους βασίζεται στον οικονομικό πραγματισμό. Μόνο Ουκρανοί θα εργάζονται στα χωράφια της χώρας μας, η Κίνα θα μας δώσει την τεχνογνωσία, την τεχνολογία και τα μέσα». 

Ο διεθνής Τύπος αναφέρει ότι ο τελικός στόχος των Κινέζων είναι η εκμετάλλευση τριάντα εκατομμυρίων στρεμμάτων στην Ουκρανία, έκταση που ισοδυναμεί με την έκταση του Βελγίου και αντιστοιχεί στο 9% της καλλιεργήσιμης γης στην χώρα.
Τον ερχόμενο μήνα ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, ενώ κι άλλες ουκρανικές και κινεζικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει μεταξύ τους συνεργασία για επενδύσεις και εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.
Περισσότερα »

Γυναίκα ή άντρας μοντέλο; Μάντεψε!

Ευαγγελία Αναστασάκη
Ονομάζεται Andrej Pejic και κατάγεται από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Έχει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, μακριά ξανθά μαλλιά και καλλίγραμμο, καλογυμνασμένο σώμα. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές επιδείξεις μόδας ανά τον κόσμο, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο κυρίως το «ανδρόγυνο» στιλ.
perierga.gr - Γυναίκα ή άντρας μοντέλο; Μάντεψε!
Άμα τη εμφανίσει του στην πασαρέλα δημιουργεί εντύπωση, τραβώντας την προσοχή και όλα τα βλέμματα επάνω του, συχνά κάνοντας τους παρευρισκομένους να αναρωτιούνται αλλά και να προσπαθούν να μαντέψουν…
perierga.gr - Γυναίκα ή άντρας μοντέλο; Μάντεψε!
Είναι άντρας ή γυναίκα μοντέλο; Ιδού η απορία! Βλέποντας τις φωτογραφίες οι περισσότεροι θα πιστέψουμε -και όχι άδικα!- ότι πρόκειται για μια όμορφη και εντυπωσιακή γυναίκα που πρόκειται να κατακτήσει σύντομα τον κόσμο της μόδας…
perierga.gr - Γυναίκα ή άντρας μοντέλο; Μάντεψε!
Με μια πιο προσεκτική ματιά, όμως, ίσως περισσότερο αποκαλυπτική από μέρους του, οι θεατές μένουν άναυδοι: Το μοντέλο αυτό είναι άντρας! Κι αν η αλήθεια προκαλεί, το αποτέλεσμα σίγουρα είναι απολαυστικό… Εμείς ας μείνουμε με την απορία της μεταμόρφωσης!
perierga.gr - Γυναίκα ή άντρας μοντέλο; Μάντεψε!

perierga.gr - Γυναίκα ή άντρας μοντέλο; Μάντεψε!

perierga.gr - Γυναίκα ή άντρας μοντέλο; Μάντεψε!

perierga.gr - Γυναίκα ή άντρας μοντέλο; Μάντεψε!

perierga.gr - Γυναίκα ή άντρας μοντέλο; Μάντεψε!

perierga.gr - Γυναίκα ή άντρας μοντέλο; Μάντεψε! 

Πηγή : perierga
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 14 Νοεμβρίου 2013ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΣΤΑΧΥΣ, ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ, ΕΥΦΗΜΙΑΝΟΣ

Oλόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Φίλιππος (1)ο Απόστολος
Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, ο Θαυματουργός
Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος Νεομάρτυρας
Άγιος Στάχυς επίσκοπος Ιεραπόλεως
Άγιος Παντελεήμων ο Νεομάρτυρας, εν Κρήτη
Άγιος Ευφημιανός ο θαυματουργός
Άγιος Dubritius
(1) Ο Απόστολος Φίλιππος γεννήθηκε στη  Βηθσαΐδα της Γαλιλαίας και ήταν ένας από τους 12 Αποστόλους του Κυρίου. Όταν μάλιστα ακολούθησε τον Κύριο στο ιερό του έργο, έπεισε και το αγαπημένο του φίλο τον Ναθαναήλ να ακολουθήσει τον Κύριο και αυτός. Μετά την ανάληψη του Κυρίου μαζί με Απόστολο Βαρθολομαίο και την αδερφή του Μαριάμνη κήρυξε σε πάρα πολλές πόλεις τον λόγο του Κυρίου.
Βρισκόμενος στην Ιεράπολη της Φρυγίας Φίλιππος επειδή προσηλύτισε πολλούς χριστιανούς, εξόργισε τους ειδωλολάτρες οι οποίοι και τον  κρέμασαν στην πλατεία της πόλης μαζί  τον Βαρθολομαίο και τη Μαριάμνη.
Περισσότερα »

Σήμερα 14 Νοεμβρίου 2013 τα Ζώδια προβλέπουν για σας

Προβλέψεις για σήμερα 14 Νοεμβρίου  2013Κριός (21/03 – 19/04)

Σήμερα, αγαπητέ Κριέ, μην κινηθείς παρορμητικά, γιατί λόγω των αρνητικών όψεων που θα πραγματοποιήσει η Σελήνη από το ζώδιό σου με τον Πλούτωνα και τον Δία, κινδυνεύεις να κάνεις λάθη που θα φέρουν προβλήματα για το μέλλον. Η ενέργεια που θα έχεις σήμερα, θα είναι στο μέγιστο βαθμό της. Σε συζητήσεις που θα κάνεις με δικούς σου ανθρώπους, φρόντισε να δείξεις μεγάλη διαλλακτικότητα, για να αποφύγεις αντιπαραθέσεις μαζί τους.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Αυτήν την Πέμπτη φρόντισε να προγραμματιστείς περισσότερο, αγαπητέ Ταύρε, και να βάλεις κάποια θέματα σε μια σειρά, ώστε να μπορέσεις λίγο να ηρεμήσεις από τις πολλές ευθύνες. Έχεις μεγάλη δυναμικότητα και καίριες ιδέες, για να φτάσεις πολύ γρήγορα στην επιτυχία που αποζητάς. Επιδίωξε να κάνεις κάποιες αλλαγές στον προσωπικό σου χώρο. Αυτό θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και θα σε ανεβάσει ψυχολογικά.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Σήμερα, αγαπητέ Δίδυμε, δεν πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να ταραχτεί από τη συμπεριφορά των άλλων και φυσικά, δεν πρέπει να ασχοληθείς με κουβέντες, που δεν οδηγούν παρά μόνο σε εντάσεις. Απόλαυσε την ημέρα σου κοντά σε αυτούς που σε καταλαβαίνουν και μην ενδίδεις σε παρασκηνιακές συζητήσεις, που δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα.
Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Πληθώρα αλλαγών σε περιμένουν στη ζωή σου, αγαπητέ Καρκίνε. Το κακό με σένα είναι ότι αγχώνεσαι για πράγματα τα οποία δεν τα προγραμματίζεις εσύ, αλλά εμφανίζονται από το πουθενά. Ήρθε ο καιρός να αφήσεις τα πράγματα να κινηθούν μόνα τους και εσύ να είσαι απλώς θεατής. Χωρίς άγχος όμως και, κυρίως, χωρίς αμφιβολία για το αύριο. Να ξέρεις ότι όλα θα πάνε πολύ καλά.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Η σημερινή ημέρα απαιτεί αμερόληπτη στάση και ουδετερότητα, φίλε Λέων. Φρόντισε να μην επηρεαστείς από παράγοντες, που μπορεί να σε αποσυντονίσουν. Επιστράτευσε την εξυπνάδα και τον δυναμισμό σου, για να ξεπεράσεις όλα τα προβλήματα του τελευταίου διαστήματος. Επίσης, ασχολήσου λίγο παραπάνω τον εαυτό σου, γιατί την τελευταία περίοδο με τις τόσες υποχρεώσεις, τον έχεις παραμελήσει αρκετά.

Παρθένος (23/08 – 22/09)

Σήμερα, αγαπητέ Παρθένε, επιβάλλεται να ακολουθήσεις μια πιο δραστήρια πορεία από τη συνηθισμένη και να αποβάλλεις από πάνω σου οτιδήποτε ανακόπτει την πορεία των σχεδίων σου. Εξωτερίκευσε τις πνευματικές, αλλά και όλες τις υπόλοιπες ικανότητές σου, και δεν θα αργήσει να έρθει η ανταμοιβή. Μην αδρανήσεις για κανένα λόγο, γιατί ξεκινάει για εσένα μια καινούργια περίοδος, που θα είναι πολύ καλή.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Σήμερα, αγαπητέ Ζυγέ, φρόντισε να δεις τις καταστάσεις με περισσότερη θετικότητα και να προγραμματιστείς καλύτερα, γιατί μόνο έτσι θα έχεις εξασφαλισμένες τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον σου. Κατά τα άλλα, η ημέρα είναι ιδανική για να αναθερμάνεις τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους, που έχεις να δεις καιρό.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Μπορείς από σήμερα να κάνεις πάρα πολλά και να τακτοποιήσεις πολλά πράγματα, που σε προβλημάτιζαν σχετικά με την αισθηματική σου ζωή, αγαπητέ Σκορπιέ. Κάποιες φιλικές συμβουλές μπορεί να σε βγάλουν από το αδιέξοδο και να σου χαρίσουν μία πιο θετική ματιά, απέναντι στα αρνητικά γεγονότα που θα προκαλέσει η όψη της Σελήνης με τον κυβερνήτη σου Πλούτωνα.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Σήμερα, αγαπητέ Τοξότη, θα σου παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες που θα πρέπει να εκμεταλλευτείς, αν θες να πετύχεις τους στόχους σου. Η δυναμικότητα και η ενεργητικότητά σου σε βοηθάνε να ξεμπερδεύεις αποφασιστικά με πολλά θέματα από το παρελθόν. Κινήσου με τον μοναδικό τρόπο που μόνο εσύ γνωρίζεις και είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις όλα αυτά που έχεις βάλει στο μυαλό σου.
Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Οργάνωσε την μέρα σου με πολύ προγραμματισμό και μεθοδικότητα, ώστε να έρθουν οι εξελίξεις αρμονικά και να είναι προς όφελός σου, αγαπητέ Αιγόκερε. Θα δεις ότι οι στόχοι που έχεις βάλει αρχίζουν να πραγματοποιούνται και θα νιώθεις καλύτερα. Κάποια οικογενειακά θέματα που σε απασχολούσαν, τακτοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο και έρχεσαι κοντά στους δικούς σου ανθρώπους με ανανεωμένη διάθεση.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Σήμερα, αγαπητέ Υδροχόε, άφησε τη μέρα σου να κυλήσει ήρεμα και μην κάνεις καμία βιαστική κίνηση. Προχώρα στην υλοποίηση των σχεδίων σου με ξεκάθαρους και διαφανείς τρόπους. Απόφυγε να εμπλακείς σε παρασκήνιο, γιατί θα σου δημιουργήσει πρόβλημα στο μέλλον. Φρόντισε να κατανείμεις έτσι τον χρόνο σου, ώστε να δώσεις την αγάπη σου στα άτομα που τη χρειάζονται.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Αν δεν συμφωνείς με κάποια άτομα, μείνε μακριά τους σήμερα, αγαπητέ Ιχθύ, γιατί το μόνο που κάνουν είναι να σου χαλάνε την ψυχολογία. Φρόντισε να δεις πολλές καταστάσεις με περισσότερη θετικότητα και η επιτυχία δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της. Η ημέρα είναι κατάλληλη για να την περάσεις με φιλικά πρόσωπα και να αναθερμάνεις τις μεταξύ σας σχέσεις.Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »