9 Ιουλ 2014

Περίπτερο ενημέρωσης στην Παραλία από το Δήμο Καλαμάτας

Δεδομένης της αυξημένης τουριστικής κίνησης στην πόλη της Καλαμάτας, ο Δήμος προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου σημείου Τουριστικής Υποστήριξης, στην Παραλία.
 
Το νέο info kiosk του Γραφείου Τουριστικής Υποστήριξης του Δήμου Καλαμάτας λειτουργεί στην οδό Ναυαρίνου, στην κεντρική προκυμαία (στην προβολή της οδού Κανάρη), παρέχοντας τουριστικές πληροφορίες στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Επίσης, παρέχονται δωρεάν έντυπα τουριστικού περιεχομένου για το κοινό.
 
Οι ώρες λειτουργίας του είναι 18.30 - 21.30 όλες τις ημέρες της εβδομάδας εκτός Τετάρτης, ενώ αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι και το Σεπτέμβριο.
info-kiosk_1.jpginfo-kiosk_3.jpg πηγή : Δ.Καλαμάτας
Περισσότερα »

«Μάτια γάτας» στη Ναυαρίνου και στην Τσαμαδού

Διατάξεις που είναι γνωστές ως «μάτια γάτας» και οι οποίες συμβάλλουν στην ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, τοποθετήθηκαν στο οδόστρωμα της Ναυαρίνου, σε 4 σημεία και στην οδό Τσαμαδού, στο λιμάνι.

Με τις διατάξεις αυτές, οι οδηγοί μειώνουν ταχύτητα και εντείνουν την προσοχή τους, όσον αφορά σε δρόμους με έντονη κυκλοφορία το καλοκαίρι, τους οποίους διασχίζουν κάθετα πολλοί πεζοί.
matia-gatas_1.JPGmatia-gatas_4.JPG
matia-gatas_2.JPG


matia-gatas_3.JPG  πηγή :Δ.Καλαμάτας
Περισσότερα »

Προληπτικές εξετάσεις δωρεάν σε ενηλίκους υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας.

Προληπτικές εξετάσεις θα διενεργηθούν δωρεάν σε ενηλίκους, μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ που υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας. 

Οι εξετάσεις θα γίνονται πρωινές ώρες και η υλοποίηση του προγράμματος θα αρχίσει με τη διενέργειά τους στο Β΄ ΚΑΠΗ την Τετάρτη 9 Ιουλίου  και στο Α΄ ΚΑΠΗ την Τετάρτη 16 Ιουλίου, μεταξύ των ωρών 7.30 - 9.30 π.μ. Οι εξετάσεις θα γίνουν κατόπιν συνεννοήσεως (ραντεβού) και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι για το Β΄ ΚΑΠΗ το 27210 21426, ενώ για το Α΄ ΚΑΠΗ το 27210 95655.

Επισημαίνεται πως για τη μέτρηση χοληστερόλης-τριγλυκεριδίων, ο εξεταζόμενος πρέπει να είναι νηστικός. Όσοι έχουν ΑΜΚΑ, είναι επιθυμητό να τον έχουν μαζί τους. Οι απαντήσεις θα δίνονται ύστερα από μερικές ημέρες, κατόπιν συνεννοήσεως.

Οι συμμετέχοντες θα εξετασθούν ως εξής:
Α. Συμπλήρωση ερωτηματολογίου, το οποίο περιλαμβάνει:
Ηλικία, φύλο, κάπνισμα, ιστορικό καρδιαγγειακών νοσημάτων, ιστορικό σακχαρώδους διαβήτη, ιστορικό για αρτηριακή υπέρταση, φάρμακα για αρτηριακή υπέρταση.
Β. Στη συνέχεια θα γίνονται οι ακόλουθες εξετάσεις:
Μέτρηση σωματικού βάρους και ύψους, εκτίμηση δείκτη μάζας σώματος, συστολικής και διαστολικής αρτηριακής πίεσης, καρδιακής συχνότητας, κορεσμού οξυγόνου, σακχάρου, χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και αν το κρίνει σκόπιμο ο συντονιστής ιατρός, θα κάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα.
Επιπλέον, όσοι ασθενείς πάσχουν από αναπνευστικά νοσήματα ή αναφέρουν δύσπνοια ή έχουν χαμηλό κορεσμό οξυγόνου ή το κρίνει σκόπιμο ο συντονιστής ιατρός, θα κάνουν και σπιρομέτρηση.
Οι εξετάσεις χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο της Πράξης 374619 «Πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων και προαγωγής της υγείας των πολιτών με αξιοποίηση εφαρμογών τηλεϊατρικής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013», που υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας.   
Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Ιατρείο και στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας και θα γίνουν γνωστές με νέα ανακοίνωση.
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε δημότες και κατοίκους του Δήμου Καλαμάτας.

Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 9 Ιουλίου 2014

ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΣ, ΜΙΧΑΗΛ,ΦΩΤΙΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΜΕΘΟΔΙΟΣ
Νηστεία

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Παγκράτιος (1) Ιερομάρτυρας επίσκοπος Ταυρομενίας
Άγιος Μιχαήλ Πακνανάς ο κηπουρός
Όσιος Φώτιος κτήτορας της Μονής Ακαπνίου στη Θεσσαλονίκη
Άγιοι Ανδρέας και Πρόβος
Ανάμνηση των Εγκαινίων του Ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου εν τη Πηγή
Όσιοι Διονύσιος «ο ρήτωρ» και ο υποτακτικός του Άγιος Μητροφάνης ο πνευματικός
Άγιος Μεθόδιος ο νέος Ιερομάρτυρας


(1) Ο Άγιος Παγκράτιος, γεννήθηκε στην Αντιόχεια και υπήρξε μαθητής του αποστόλου Πέτρου, ο οποίος μάλιστα τον χειροτόνησε και επίσκοπο Ταυρομενίου. Ο Άγιος Παγκράτιος, μετά την χειροτονία του πήρε τον δρόμο για την επαρχία του, αλλά στο δρόμο του συνάντησε δύο ναυτικούς το Ρωμύλο και τον Λυκαονίδη τους οποίους έκανε χριστιανούς. Μετά από αυτό ο άγιος επιβιβάστηκε σε ένα πλοίο και πήγε στην Σικελία όπου προσηλύτισε στο χριστιανισμό τον ηγεμόνα Βονιφάτιο. Κατέστρεψε ειδωλολατρικούς ναούς και κατόρθωσε να κάνει  τον ηγεμόνα, Βονιφάτιο να χτίσει και ναό για τις ανάγκες των χριστιανών.
Περισσότερα »

«Ξεκινήστε τη μέρα σας, όμορφα! Πείτε απλά Καλημέρα» !


Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 9 Ιουλίου (video) *

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

Περισσότερα »