9 Μαΐ 2014

Γιορτάζουν σήμερα 9 Μαίου 2014ΗΣΑΙΑΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΚΥΛΙΝΑ, ΕΠΙΜΑΧΟΣ, ΜΑΞΙΜΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΙΩΣΗΦ, ΟΠΤΙΝΑ.
Νηστεία - Επιτρέπεται το λάδι και ο οίνος

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Προφήτης Ησαΐας
Άγιος Χριστόφορος ο Μεγαλομάρτυρας
Άγιος Νικόλαος ο εν Βουνένοις
Αγίες Ακυλίνα και Καλλινίκη
Άγιοι Επίμαχος και Γορδιανός
Άγιος Μάξιμος Πατριάρχης Ιεροσολύμων
Άγιος Κωνσταντίνος ο Μάρτυρας, βασιλέας των Σκώτων
Άγιος Δημήτριος ο μεγάλος πρίγκιπας της Μόσχας
Όσιος Ιωσήφ της Όπτινα
(1) Ο Άγιος Χριστόφορος έζησε πιθανόν επί εποχής Αυτοκράτορα Δέκιου  (249 - 251 μ.Χ.) και ονομαζόταν Ρεμπρόβιος. Καταγόταν από την  βάρβαρη φυλή (ανθρωποφάγοι).  Λέγετε ότι ήταν τόσο μεγαλόσωμος και τόσο πολύ άσχημος γι' αυτό και αποκαλείτο «κυνοπρόσωπος». 
Ασπάστηκε το Χριστιανισμό και για να βοηθάει τον κόσμο επειδή ήταν μεγαλόσωμος,  τους περνούσε  στην απέναντι όχθη του ποταμού. Εκεί  μια ημέρα έβαλε στους ώμους του ένα παιδί για να το περάσει απέναντι. Όσο προχωρούσε μέσα στο ποτάμ,ι το βάρος του παιδιού αύξανε δραματικά και με κόπο ο Άγιος στηριζόταν στη ράβδο του. Όταν έφτασαν είπε στο παιδί, ότι το βάρος του .. ήταν σα να κουβάλαγε όλα τα βάσανα του κόσμου και το παιδί του απάντησε «Μην απορείς, διότι δεν μετέφερες μόνο τον κόσμο όλο, αλλά και τον πλάσαντα αυτόν. Είμαι Εκείνος στην υπηρεσία του Οποίου έθεσες τις δυνάμεις σου και σε απόδειξη αυτού φύτεψε το ραβδί σου και αύριο θα έχει βλαστήσει», και αμέσως εξαφανίσθηκε. Ο Ρεμπρόβος φύτεψε την ράβδο και την επομένη την βρήκε πράγματι να έχει βλαστήσει.
Σε μια δίωξη χριστιανών για να διαφύγει τη σύλληψη πήγε κάπου μακριά.  Αλλά ο αυτοκράτορας  Δέκιος έστειλε 200 στρατιώτες να τον συλλάβουν. Όταν όμως κουρασμένοι οι στρατιώτες τον βρήκαν είχε ένα κομμάτι ψωμί και επειδή  πεινούσαν του είπαν ειρωνικά να ….τους θρέψει ο Χριστός… Ο Άγιος προσευχήθηκε και το ψωμί πολλαπλασιάστηκε.
Οι στρατιώτες βλέποντας αυτό το θαύμα πίστεψαν στον Κύριο και ο Άγιος μετά από κατήχηση  τους οδήγησε στον Επίσκοπο Αντιόχειας τον Άγιο  Ιερομάρτυρα  Βαβύλα (τιμάται 4 Σεπτεμβρίου) και τους βάφτισε, πράγμα που εξόργισε τον Δέκιο και διέταξε τον αποκεφαλισμό του Αγίου Χριστοφόρου αλλά και των στρατιωτών, χαρίζοντάς τους την ουράνια βασιλεία.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 9 Μαίου (video) *

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »