23 Ιουν 2013

Τα σεξουαλικά προβλήματα στο γάμοDr.Γρηγόρης Βασιλειάδης
M.Sc. Ph.D. Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
 Οι γυναίκες που είναι μέσα σε γάμο παρουσιάζουν περισσότερα προβλήματα στη σεξουαλική τους από ότι οι γυναίκες που είναι ελεύθερες και οι παντρεμένοι άντρες.
Σε αντίθεση, οι άντρες που είναι ελεύθεροι, παρουσιάζουν περισσότερα προβλήματα σεξ σε σύγκριση με τους παντρεμένους άντρες ή αυτούς που συζούν με γυναίκα χωρίς να είναι παντρεμένοι.

Η κυριότερη αιτία για την εν λόγω κατάσταση, είναι η απουσία καλής επικοινωνίας μεταξύ των δύο στο ζευγάρι.
 Σε ζευγάρια που ο ένας με τον άλλο δεν νιώθουν άνετα να μιλούν για θέματα σεξ, παρουσιάζονται περισσότερα προβλήματα στη σεξουαλική ζωή.

Τα προβλήματα της σεξουαλικής ζωής δεν καθορίζονται μόνο από τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του καθενός στο ζευγάρι αλλά και από την ποιότητα της σχέσης και της επικοινωνίας μεταξύ των δύο.

Τα ενδιαφέροντα αυτά δεδομένα προέκυψαν από έρευνα που διεξήγαγαν Βρετανοί ερευνητές σε 11.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 16 έως 44 ετών.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν στις ακόλουθες ερωτήσεις:
·   Είχατε απουσία επιθυμίας για σεξ;
·   Νιώθατε άγχος, ανησυχίες για την απόδοση σας;
·   Παρουσιάζατε δυσκολίες διέγερσης και κορύφωσης;
·   Παρουσιάζατε πρόωρη κορύφωση, πρόωρη εκσπερμάτωση;
·   Είχατε πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ;
·   Για άντρες, παρουσιάζατε στυτική δυσλειτουργία;
·   Για γυναίκες, παρουσιάζατε πρόβλημα λίπανσης;

Οι άντρες και γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα έπρεπε να απαντήσουν εάν είχαν τέτοιες δυσκολίες τουλάχιστον για ένα μήνα για τον ένα χρόνο που προηγήθηκε της έρευνας.

Τα αποτελέσματα μας δίνουν χρήσιμες πληροφορίες:
 54% των γυναικών και 35% των αντρών, είχαν κάποιας μορφής σεξουαλικά προβλήματα που διαρκούσαν τουλάχιστον ένα μήνα
Περίπου 16% των γυναικών και 6% των αντρών δήλωσαν ότι είχαν τέτοια προβλήματα που διήρκεσαν περισσότερο από έξη μήνες στον ένα χρόνο που προηγήθηκε της έρευνας
Λιγότερες από 21% των γυναικών ζήτησαν επαγγελματική βοήθεια από σύμβουλους για τα προβλήματα τους ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άντρες ήταν χαμηλότερο από 11%
Μία στις δέκα γυναίκες είχε δηλώσει ότι είχε χάσει το ενδιαφέρον και επιθυμία της για σεξ, τουλάχιστον για έξη μήνες στον ένα χρόνο που προηγήθηκε της έρευνας
4% των γυναικών δήλωναν ότι δεν μπορούσαν να φτάνουν στον οργασμό
Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι έκαναν σεξ, περίπου 4 φορές το μήνα.
Αυτοί που δήλωναν ότι είχαν σεξ λιγότερες φορές από 4 μηνιαίως, παρουσίαζαν περισσότερα σεξουαλικά προβλήματα ανεξάρτητα από το φύλο
Η αύξηση της ηλικίας συνοδευόταν από περισσότερα προβλήματα σεξ και για τα δύο φύλα.
Οι παντρεμένες γυναίκες είχαν και σε αυτή την περίπτωση περισσότερα προβλήματα σεξ σε σύγκριση με τις ελεύθερες
Οι παντρεμένες γυναίκες με παιδιά, πιθανόν λόγω κούρασης, δήλωναν ότι είχαν περισσότερες δυσκολίες στη σεξουαλική τους ζωή
Μεταξύ των συμμετεχόντων, αυτοί που δήλωναν ότι η πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία δεν ήταν καλή, παρουσίαζαν περισσότερα προβλήματα σε σχέση με το σεξ.
Όσο πιο άσχημη ήταν η πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία, τόσο περισσότερες ήταν οι πιθανότητες να έχουν αργότερα στη ζωή τους προβλήματα σεξ
Οι άντρες που έκαναν κατάχρηση αλκοόλ, και αυτοί που είχαν παρουσιάσει μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη νόσο στα 5 χρόνια που προηγήθηκαν της έρευνας, είχαν περισσότερα προβλήματα στη σεξουαλική τους ζωή .

Τονίζεται ότι κάποιες διαφορές στα αποτελέσματα μπορεί να εξηγούνται από την έμφυτη τάση των ανδρών να μην επιθυμούν να μιλούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη σεξουαλική τους ζωή. Αντίθετα οι γυναίκες είναι περισσότερο εκφραστικές αναφορικά με τις ανησυχίες τους σχετικά με το σεξ.
Οι διαφορές μεταξύ παντρεμένων και ελεύθερων μπορούν να εξηγηθούν από τη μεγαλύτερη πολυπλοκότητα των έγγαμων σχέσεων. Η απόκτηση παιδιών μπορεί ακόμη να προσθέτει νέες δυσκολίες στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού.

Αντίθετα οι ελεύθεροι μπορεί να μετακινούνται πιο εύκολα από μια σχέση όταν παρουσιάζονται προβλήματα σεξ.

Πολλές γυναίκες είναι σεξουαλικά πολύ δραστήριες κατά τους πρώτους 18 μήνες έως 3 χρόνια μιας σχέσης τους.

Στην περίοδο αυτή έχουν σημαντική αυθόρμητη επιθυμία για σεξ. Στη συνέχεια όμως αυτό μειώνεται.

Είναι βέβαιο ότι η καλύτερη επικοινωνία στο ζευγάρι, βοηθά στην απάμβλυνση ή επίλυση προβλημάτων σε σχέση με τη σεξουαλική ζωή.

Δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί που έχουν προβλήματα, τα βιώνουν στη σιωπή, δεν τα μιλούν με το ταίρι τους και ούτε ζητούν βοήθεια από ειδικούς συμβούλους του θέματος.

Παράλληλα η απουσία ικανοποιητικής διαπαιδαγώγησης των νέων για ζητήματα που αφορούν το σεξ, δημιουργεί επιπρόσθετες δυσκολίες.

Η σεξουαλική ολοκλήρωση, αποτελεί σημαντικό μέρος της σεξουαλικής υγείας.

Η κατανόηση των παραγόντων που σχετίζονται με τα σεξουαλικά προβλήματα όπως επίσης και η αναγνώριση των παραγόντων που είναι σχετικοί με τη λειτουργία της συζυγικής σχέσης, είναι σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της σεξουαλικής ζωής και την παροχή φροντίδας και υποστήριξης σε αυτούς που χρειάζονται.


Πηγή : fe-mail.
Περισσότερα »

O Καιρός Αύριο Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

http://maps.google.com/maps/api/staticmap?center=38.4,23.4&maptype=terrain&zoom=6&size=370x430&sensor=false&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|40.99,25.6000000&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|41.15,22.9446070&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|38.254465,21.7370665&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|37.027371,22.1091159&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|35.83,25.1385260&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|39.6744946,20.7000000&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|38.49,23.7500000 
O Καιρός  Αύριο Δευτέρα,  24 Ιουνίου 2013

Δευτέρα - 24/6/2013

ΚΑΛΑΜΑΤΑ


Πρωί 26°C Καθαρός3 Μποφόρ BΥγρασία 45%
Μεσημέρι 36°C Καθαρός4 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 20%
Βράδυ 28°C Λίγα σύννεφα3 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 43%

Δευτέρα - 24/6/2013

Αθήνα: Κέντρο


Πρωί 25°C Καθαρός1 Μποφόρ NAΥγρασία 32%
Μεσημέρι 35°C Καθαρός3 Μποφόρ NΥγρασία 22%
Βράδυ 28°C Καθαρός1 Μποφόρ ΔΥγρασία 39%

Δευτέρα - 24/6/2013

Θεσσαλονίκη


Πρωί 24°C Καθαρός2 Μποφόρ NΥγρασία 50%
Μεσημέρι 34°C Καθαρός3 Μποφόρ NΥγρασία 23%
Βράδυ 29°C Καθαρός2 Μποφόρ NΥγρασία 37%

Δευτέρα - 24/6/2013

Πάτρα


Πρωί 24°C Καθαρός1 Μποφόρ ΝΔΥγρασία 67%
Μεσημέρι 32°C Καθαρός3 Μποφόρ ΔΥγρασία 29%
Βράδυ 27°C Λίγα σύννεφα2 Μποφόρ ΔΥγρασία 45%

Δευτέρα - 24/6/2013

ΣΠΑΡΤΗ


Πρωί 28°C Καθαρός3 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 28%
Μεσημέρι 37°C Καθαρός3 Μποφόρ ΔΥγρασία 17%
Βράδυ 28°C Καθαρός3 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 38%

Πηγή :http://kairos123.gr/
Περισσότερα »

Ειδικές προσφορές από Nissan

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Nissan ανακοίνωσε μία σειρά προσφορών για συγκεκριμένα καινούρια μοντέλα.


 
Εμπορική πολιτική που ακολουθείται και αυτό το καλοκαίρι, με ποικιλία οχημάτων απ’ όλη τη γκάμα της ιαπωνικής μάρκας: Micra, Note, Juke, Evalia, Qashqai, Qashqai +2, Murano, 370Z, Pathfinder, NV200 και Primastar.Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.nissan.gr/special-offers.html για περισσότερες λεπτομέρειες, εκδόσεις και τιμές που τις συνοδεύουν.ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ  Πηγή newsauto
Περισσότερα »

«Ώρα για λίγο Γέλιο : ΑΝΕΚΔΟΤΟ» !!!


Περισσότερα »

Ποδήλατο δημιουργεί ένα υπερθέαμα ενώ κινείταιΛειτουργεί προειδοποιητικά για τους απρόσεκτους οδηγούς

Κίνδυνο – θάνατο αποτελούν για τους ποδηλάτες πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων. Όχι όμως για όσους διαθέτουν το συγκεκριμένο ποδήλατο που σίγουρα ξεχωρίζει από χιλιόμετρα μακριά.

Ο λόγος είναι προφανής... τα φώτα Led που έχουν τοποθετηθεί στις ακτίνες δημιουργούν ένα υπερθέαμα που δε γίνεται με τίποτα να περάσει απαρατήρητο.

Αρκεί το ποδήλατο να «πιάνει» τα 16 χιλιόμετρα την ώρα. 
 
Όσο για τους περαστικούς θα μπορούν να απολαύσουν εικόνες όπως αυτές μιας γάτας, ενός σκύλου, μιας μπάλας ποδοσφαίρου καθώς και προειδοποιητικών πινακίδων που περνούν στους οδηγούς το μήνυμα ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.Φωτογραφίες: Splash / Smartmagna 
 
 
Πηγή newsbeast
Περισσότερα »