10 Μαρ 2015

«Ένα ανεκδοτάκι τώρα, είναι ότι «πρέπει», για να γελάσουμε και λίγο…. » !!


Περισσότερα »

Επιτυχίες σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου σε πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας

Επιτυχημένη εμφάνιση πραγματοποίησαν τέσσερις σπουδαστές της Σχολής Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (τάξη Αντώνη Κουφουδάκη) στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας, που διεξήχθη τη Δευτέρα 2 Mαρτίου 2015. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου, που διοργανώθηκε από τους σολίστ κιθάρας Γιάννη Πετρίδη και Αλεξάνδρα Χριστοδήμου.
Συγκεκριμένα, στον 15χρονο Λουκά Αθηναίο - Αθηνάδη και στον 16χρονο Θάνο Πέτρουλα απονεμήθηκε Έπαινος στην κατηγορία των νέων κιθαριστών έως 16 χρόνων. Στην ίδια κατηγορία, συμμετείχε και η 15χρονη Γαβριηλία Μαργέλη, ενώ στην κατηγορία έως 12 χρόνων συμμετείχε ο Δημήτρης Αποστολόπουλος και είχαν εξαιρετική παρουσία.
Η επιτροπή στο συγκεκριμένο Διαγωνισμό είχε ως μέλη καταξιωμένους διεθνώς μουσικούς, όπως ο σπουδαίος συνθέτης και μαέστρος Θεόδωρος Αντωνίου (τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών), η βιολοντσελίστα Leslie Jones (επικεφαλής του τμήματος μουσικών σπουδών του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών) ο Κώστας Γρηγορέας (συνιδρυτής του www.tar.gr), ο Στέλιος Μούστος (κιθαριστής και παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος) και οι κιθαριστές Βιργινία Αμαριωτάκη και Μανώλης Βροντινός .
Ο Διαγωνισμός είχε μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα και εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, ενώ οι διαγωνιζόμενοι ερμήνευσαν απαιτητικά έργα του ρεπερτορίου του εξάχορδου οργάνου.
Πάντα επιτυχίες!
spoudastes-wdeiou-epituxies_1.JPGspoudastes-wdeiou-epituxies_2.JPGspoudastes-wdeiou-epituxies_3.JPG

πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Βραβεύθηκαν όσα γκρουπ ξεχώρισαν στο 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι 2015

Παρουσία πλήθους κόσμου, σε μιαν εκδήλωση με κέφι και καρναβαλική διάθεση, η Επιτροπή Καρναβαλιού του Δήμου Καλαμάτας επέδωσε βραβεύσεις στις ομάδες που συμμετείχαν στο 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι 2015 και ξεχώρισαν. 
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 21.00, στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (Αριστομένους 95) και σε αυτήν μετείχαν εκπρόσωποι όλων των γκρουπ με καρναβαλικές ενδυμασίες και πολλοί φίλοι του Καρναβαλιού. 
 
p 3
 
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
 
Για τη συνολική παρουσία δόθηκαν τα ακόλουθα βραβεία, με το εξής σκεπτικό: Η επιτροπή και οι εθελοντές ψήφισαν στις κατηγορίες 1) συμμετοχή των γκρουπ σε όλες τις εκδηλώσεις, τα παιχνίδια και τις παρελάσεις του Καρναβαλιού 2) ευ αγωνίζεσθαι 3) στολή 4) νυχτερινή παρέλαση 5) μεγάλη παρέλαση και αποφάσισαν να απονεμηθούν
Α. χάλκινο βραβείο, στο γκρουπ Νο 4 Ψωροκώσταινα
Β. αργυρό βραβείο, στο γκρουπ Νο 1 Τουταν Χαμός και Κλεο Πάρτα
Γ. χρυσό βραβείο, το γκρουπ Νο 10 Μας πήρε και μας σήκωσε .
 
ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
 
Για τη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση, δόθηκαν οι εξής βραβεύσεις:
Α. χάλκινο βραβείο, το γκρουπ Νο 13 Σαματα – Φύλακες
Β. αργυρό βραβείο, το γκρουπ Νο 31 Happy Feet
Γ. χρυσό βραβείο, το γκρουπ Νο 17 Αγαπούλα…Ξέρεις από... Vespa;
 
ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
 
Για τη νυχτερινή παρέλαση βραβεύθηκε το γκρουπ Νο 23 Αστέρια.
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΖΑΜΠΙΑΔΑ
 
Τα βραβεία για την Ιζαμπιάδα ήσαν τα παρακάτω:
Α. χάλκινο βραβείο, στο γκρουπ Νο 7 Τσάμπα η Σάμπα
Β. αργυρό βραβείο, στο γκρουπ Νο 1 Τουταν Χαμός και Κλεο Πάρτα
Γ. χρυσό βραβείο, στο γκρουπ Νο 17 Αγαπούλα…Ξέρεις από... Vespa; 
 
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ ΙΖΑΜΠΩ
 
Τα βραβεία γενικής βαθμολογίας (overall) για τα παιχνίδια των Μυστικών της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ δόθηκαν στους εξής:
Α. χάλκινο βραβείο, στο γκρουπ Νο 23 Αστέρια
Β. αργυρό βραβείο, στο γκρουπ Νο 10 Μας πήρε και μας σήκωσε
Γ. χρυσό βραβείο, στο γκρουπ Νο 17 Αγαπούλα…Ξέρεις από... Vespa;
 
Στην εκδήλωση προβλήθηκαν βίντεο από τα τρία μέχρι σήμερα Καρναβάλια της Καλαμάτας. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το 4ο Καλαματιανό Καρναβάλι 2016 και έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Καλαματιανού Καρναβαλιού ερωτηματολόγιο, για να το συμπληρώσουν ηλεκτρονικά όσοι ενδιαφέρονται, ώστε το επόμενο Καρναβάλι να είναι ακόμη καλύτερο.
 
p_1.jpgp_2.jpgp_3.jpgp_4.jpgp_5.jpgp_8.jpgp_9.jpgp_10.jpgp_11.jpg πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 τα προνοιακά επιδόματα στους λογαριασμούς

Τα ποσά που αντιστοιχούν στα προνοιακά επιδόματα περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2015, εκτιμάται πως θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015
 
Η πληρωμή για όλο το Νομό Μεσσηνίας διενεργείται με μέριμνα της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, η οποία ενεργεί ως Υπηρεσία επιπέδου Νομού στο ζήτημα αυτό.
Το καταβλητέο ποσό ανέρχεται σε 1.720.655,49 ευρώ.
 
πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2015 θα πραγματοποιηθεί

«Συμφωνήσαμε με τον Υπουργό ότι το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε. 
 
Επειδή όμως πρέπει να γίνει και ο καλλιτεχνικός σχεδιασμός και έχουμε αργήσει, μέχρι την Τετάρτη (11 Μαρτίου) θα με ενημερώσει για τις δυνατότητες του Υπουργείου, όσον αφορά στην οικονομική του συμμετοχή». 
 
Τα παραπάνω ανέφερε ο Δήμαρχος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, σχετικά με την προγραμματισμένη επίσκεψή του την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 14.00 στον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη. Η συνάντηση διήρκεσε γύρω στα 45 λεπτά και αφορούσε σε όλα τα ζητήματα πολιτιστικής φύσεως της πόλης και του Δήμου Καλαμάτας. Ο Δήμος Καλαμάτας αναγνωρίζει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της χώρας, όμως ο Δήμαρχος τόνισε προς τον Υπουργό ότι «το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού είναι μία εκδήλωση, η οποία έχει και εθνικό και διεθνή χαρακτήρα, δεν είναι εκδήλωση μόνο του Δήμου Καλαμάτας. Προφανώς, ο Δήμος Καλαμάτας δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του το οικονομικό βάρος».
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος Καλαμάτας προσβλέπει στον Αναπληρωτή Υπουργό, «γιατί αποδεδειγμένα είναι φίλος της Καλαμάτας, έχει γράψει πολλές φορές για μας στην «Καθημερινή» όπου ήταν ένας από τους τακτικούς συνεργάτες της» και «θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ως επίσημος προσκεκλημένος της πόλης την 23η Μαρτίου, στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης».
Άλλα θέματα που συζητήθηκαν, ήσαν η λειτουργία του Μεγάρου Χορού, «όπου θα έχουμε πολύ σύντομα άποψη από το Υπουργείο Πολιτισμού», το κτήριο των Εφεσίων «όπου πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία με το Γαλλικό Κράτος, για να το επισκευάσομε» και οι προγραμματικές συμβάσεις για το ΔΗΠΕΘΕ «όπου για τα ΔΗΠΕΘΕ υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες», ανέφερε ο Π. Νίκας.
 
Aerites_Patricia_Apergi_Planites_3__Andreas_Endermann.jpgfest_5.jpgNederlands_Dans_Theater_GODS_AND_DOGS_3__Joris_Jan_Bos_Medium.jpgo.JPGΠηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Εκπρόσωποι του tour operator και τουριστικού γραφείου Escape Travel στο Δημαρχείο

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν στις 8 Μαρτίου  και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο δύο κυρίες, εκπρόσωποι του tour operator και τουριστικού γραφείου Escape Travel της Σκανδιναβίας, τις οποίες συνόδευε ο Θανάσης Ψαρούλης.
 
Οι εκπρόσωποι του Escape Travel γνωστοποίησαν στον Π. Νίκα ότι επιδιώκουν να φέρουν στην Καλαμάτα, σε περίοδο εκτός σεζόν και συγκεκριμένα περί τα μέσα με τέλη Οκτωβρίου 2015, για 4 – 5 εβδομάδες συνεχούς παραμονής, δεκάδες συνταξιούχους από τη Νορβηγία και τη Σουηδία.  
 
Διερευνώντας την αγορά, διαπίστωσαν πολύ καλές προοπτικές για την περιοχή μας, που ίσως ανεβάσουν τον αριθμό αυτών των επισκεπτών σε εκατοντάδες για τη συγκεκριμένη εποχή.
 
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους επισκέπτες για το ενδιαφέρον τους, καλωσόρισε αυτήν την προοπτική και ανέφερε πως ο Δήμος Καλαμάτας θα υποστηρίξει ποικιλοτρόπως τη συγκεκριμένη προσπάθεια, που αφορά σε θεματικό τουρισμό και μάλιστα εκτός περιόδου αιχμής.
πηγή :kalamata.gr
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 10 Μαρτίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !


Περισσότερα »

Οι υποψηφιότητες για το βραβείο Φωτέα έτους 2014

Υποβλήθηκαν τα βιβλία προς κρίση, για την απονομή βραβείου στη μνήμη Παναγιώτη Φωτέα. 
 
Πρόκειται για βραβείο ετήσιο, πανελλήνιο, που αναφέρεται σε βιβλίο δοκιμίων ελεύθερου στοχασμού, με θεματικό περιεχόμενο από όλους τους τομείς της σκέψεως, όπως πολιτική και κοινωνία, φιλολογία, φιλοσοφία, θεολογία, λογοτεχνική κριτική, κ.λπ. Το βιβλίο πρέπει να έχει εκδοθεί από το Φεβρουάριο του 2014 έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2015.
Τα υποψήφια προς βράβευση έργα είναι 21 και ο σχετικός κατάλογος παρατίθεται εδώ.
 
vraveio-fwtea.jpgvr_1.JPGvr_2.JPGvr_3.JPGπηγή : Kalamata.gr
Περισσότερα »