15 Ιαν 2015

«Ώρα για λίγο Γέλιο : ΑΝΕΚΔΟΤΟ» !!! Η Μασέλα


Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 15 ΙανουαρίουΠΑΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΑΝΣΟΦΙΟΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΕΛΠΙΔΙΟΣ, ΣΕΚΟΥΔΙΝΗ, ΛΤΑ, ΠΡΟΧΟΡΟΣ, ΓΑΒΡΙΗΛ
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

1.         Όσιος Παύλος (1) ο Θηβαίος
2.         Όσιος Ιωάννης (2) ο Καλυβίτης
3.         Άγιος Πανσόφιος
4.         Άγιοι Έξι Μάρτυρες
5.         Άγιος Γεράσιμος ο Παλλαδάς Πατριάρχης Αλεξανδρείας
6.         Όσιος Αλέξανδρος ο Ακοίμητος
7.         Άγιοι Ελπίδιος, Δάναξ και Ελένη
8.         Αγία Σεκουνδίνη
9.         Αγία Ita, ηγουμένη (Ιρλανδή)
10.       Όσιος Πρόχορος
11.       Όσιος Γαβριήλ
(1) Ο Άγιος Παύλος έζησε επί εποχής αυτοκράτορα Δεκίου. Γεννήθηκε στην Κάτω Θήβα της Αιγύπτου, από εύπορους γονείς, τους οποίους έχασε σε ηλικία μόλις 15 ετών.  Όταν ο αυτοκράτορας Δέκιος άρχισε τον μεγάλο διωγμό των χριστιανών κατέφυγε στην έρημο. Η χάρη του λόγου του, η ταπεινοφροσύνη του και η μόρφωσή του, τον έκαναν πόλο έλξης όχι μόνο μοναχών αλλά και άλλων χριστιανών, οι οποίοι  προσέρχονταν να τον ακούσουν και να τον συμβουλευθούν.  Ανάμεσα  σε αυτούς που πήγαιναν για να τον συμβουλευτούν και να ακούσουν τα χρηστά του λόγια, ήταν και ο  Μέγας Αντώνιος, ο οποίος μάλιστα τον βρήκε νεκρό όταν ξαναπήγε να τον ξανα-ακούσει και δύο λιοντάρια να στέκουν κοντά στο τάφο του και να τον σκάβουν με τα νύχια τους.

(2) Ο Άγιος Ιωάννης ο καλυβίτης, γεννήθηκε στα μέσα του 5ου αιώνα. Οι γονείς του ήταν ο Ευτρόπιος που ήταν συγκλητικός  και η Θεοδώρα.  Ο Άγιος Ιωάννης ο καλυβίτης, είχε μια κλήση προς τον μοναχικό βίο από πολύ μικρός σε αντίθεση με τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, που έκαναν λαμπρή καριέρα.  Ήταν πολύ μικρός ‘όταν κάποια ημέρα εγκατέλειψε κρυφά το πατρικό του σπίτι και μετέβη στην μονή των Ακοιμήτων όπου εχάρει μοναχός.  Έμεινε αρκετά χρόνια στη μονή αλλά κάποτε πληροφορήθηκε ότι ο πολύ κοσμικός βίος του πατέρα του έφερνε μεγάλη θλίψη στην μητέρα του και αποφάσισε να επιστρέψει στο πατρικό του. Οι γονείς του τον δέχτηκαν σαν έναν μοναχό και δεν τους αποκάλυψε την ταυτότητά του. Μετά από πολλές συζητήσεις και προσπάθειες που έκανε τελικά κατάφερε να επαναφέρει τους γονείς του στον δρόμο του Θεού. Ονομάστηκε καλυβίτης διότι τα τρία χρόνια που έμεινε στο σπίτι του οι γονείς του που δεν γνώριζαν ότι ήταν το παιδί τους, του είχαν παραχωρήσει ένα καλύβι στο περιβόλι του σπιτιού τους. Την πραγματική τους ταυτότητα την αποκάλυψε στην μητέρα του λίγο πριν παραδώσει την ψυχή του στον Κύριο.

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 15 Ιανουαρίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »

«Μια γλυκεία Καλημέρα από καρδιάς» !


Περισσότερα »