18 Αυγ 2014

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις ενηλίκων από το Δήμο Καλαμάτας

Συνεχίζεται το «Πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων και προαγωγής της υγείας των πολιτών με αξιοποίηση εφαρμογών τηλεϊατρικής» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013», που υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. 
 
Στο πλαίσιο του ανωτέρω προγράμματος έχουν ήδη εξετασθεί προληπτικά περισσότεροι από 80 πολίτες. Οι εξετάσεις έγιναν στα Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ. 
 
Εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν και στο Δημοτικό Ιατρείο και στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, ενώ οι ημερομηνίες θα γίνουν γνωστές με νέα ανακοίνωση. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες δημότες και κατοίκους του Δήμου Καλαμάτας.     

Περισσότερα »

Κλειστό έως 10 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Παντοπωλείο

Κλειστό θα παραμείνει το Δημοτικό Παντοπωλείο έως τις 10 Σεπτεμβρίου, για λόγους αναδιοργάνωσης και απογραφής. 
 
Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν αυτήν την Κοινωνική Δομή του Δήμου Καλαμάτας να μη μεταβαίνουν εκεί με ρούχα, διότι δεν υπάρχει προσωπικό για να τα ταξινομήσει, ούτε να τα αφήνουν έξω από τις εγκαταστάσεις, διότι αυτά διασκορπίζονται ή καταστρέφονται από περαστικούς. 
 
Επίσης, για τους ίδιους λόγους δε θα πρέπει να μεταφέρουν εκεί οποιοδήποτε άλλο είδος που θα ήθελαν να φθάσει στους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν ανάγκη, μέχρι την επαναλειτουργία του Δημοτικού Παντοπωλείου.
 
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 18 Αυγούστου 2014

ΦΛΩΡΟΣ, ΛΑΥΡΟΣ, ΑΡΣΕΝΙΟΣ, ΕΡΜΟΣ, ΣΕΡΑΠΙΩΝ, ΠΟΛΥΑΙΝΟΣ, ΙΟΥΛΙΑΝΗ, ΛΕΩΝ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΩΑΡΝΑΒΑΣ, ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ, ΚΩΝΑΣΤΝΤΙΝΟΣ, ΜΑΤΘΑΙΟΣ, ΠΡΕΚΛΑ

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιοι Φλώρος και Λαύρος
Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Αρσενίου του νέου, εν Πάρω
Άγιοι Πένητες (1) Μάρτυρες
Άγιοι Έρμος, Σεραπίων και Πολύαινος
Αγία Ιουλιανή πλησίον του Στροβίλου
Άγιος Λέων
Άγιοι Τέσσερις Όσιοι Ασκητές
Άγιοι Γεώργιος και Ιωάννης Πατριάρχες Κωνσταντινούπολης
Όσιοι Βαρνάβας, Σωφρόνιος και Χριστόφορος
Όσιος Σωφρόνιος ο Αγιορείτης
Άγιος Κωνσταντίνος εκ Καππούας
Άγιος Ματθαίος ο Νεομάρτυς


 (1) Οι Άγιοι Πένητες οι Μάρτυρες με προτροπή των Αγίων Φλώρου και Λούρου, κατέστρεψαν τα είδωλα του ναού και αυτός ήταν ο λόγος που συνελήφθησαν και θανατώθηκαν από τον Βασιλιά Λικίνιο με πυρά.  Για τον ναό αυτό είχε δώσει χρήματα ο Βασιλιάς Λικίνιος στους Αγίους Φλώρο και Λαύρο για να κτιστεί, αλλά τα χρήματα αυτά που ήταν για την ανέγερση του ναού ου Άγιοι τα μοίρασαν στους φτωχούς.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 18 Αυγούστου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

 
Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα από καρδιάς» !


Περισσότερα »