½ κιλό Ρεβίθια
5-6 Πράσα
200 γρ Μπεικον ή Μπέικον Γαλοπούλας
4-5 Λουκάνικα Γαλοπούλας
250 γρ. Κρέμα Γάλακτος ή ένα κουτί εβαπορέ
150 γρ Τριμμένη Κεφαλογραβιέρα
10 γρ Εμενταλ ή άλλο τυρί που λιώνει
Λίγο Μαϊντανό
Αλάτι- Πιπέρι
¼ κ.γ. Κουρκουμά
1 κ.σ. Ρύζι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε νερό για να μαλακώσουν. Την επόμενη ημέρα βράζουμε σε μπόλικο νερό τα ρεβίθια μαζί με λίγο αλάτι. Δεν ξεχνάμε να ξαφρίσουμε όταν βράζουν. Δέκα λεπτά πριν βράσουν προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ρύζι, και στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Σε ένα σκεύος σοτάρουμε πολύ καλά το μπέικον με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε τεμάχια των 2 εκ. Τα σοτάρουμε όλα καλά και τα προσθέτουμε πάνω στα ρεβίθια.
Μέσα στο ίδιο σκεύος χωρίς να το πλύνομε, σοτάρουμε τα πράσα, που ήδη έχουμε πλύνει και τεμαχίσει σε λεπτές φέτες. Οταν σοταριστούν τα προσθέτουμε στο ταψί μας, μαζί με το μαϊντανό ψιλοκομμένο, πιπέρι, κουρκουμά και αν θέλουμε και υπάρχει χρόνος, μπορούμε α τα αφήσουμε αφού πρώτα τα ανακατέψουμε καλά καμιά ωρίτσα ώστε να “δέσουν” οι μυρωδιές μεταξύ τους.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά την κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ και τα ψήνουμε στους 175 Co για ένα τέταρτο της ώρας περίπου.
Αν θέλουμε μπορούμε να τα κάνουμε και κρύα σαλάτα, χωρίς να προσθέσουμε κρέμα γάλακτος και βάζουμε μόνο κεφαλογραβιέρα της αρεσκείας μας κομμένη σε κύβους.
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.