3 Οκτ 2014

Δημοπρατούνται οι αναπλάσεις σε Κάτω και Άνω Άμφεια

Ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Ιατρίδης προέβη σε υπογραφή απόφασης, με την οποία δίδεται προέγκριση δημοπράτησης όσον αφορά στην Πράξη 
 
«Ανάπλαση κεντρικών τμημάτων οικισμών Τοπικού Διαμερίσματος Άμφειας»  
 
του Δήμου Καλαμάτας, που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» κατόπιν αιτήματος του Δήμου. 
 
Η δημόσια και κοινοτική συμμετοχή της Πράξης ανέρχεται σε 300.699,99 € προ ΦΠΑ, χωρίς ίδια συμμετοχή του Δήμου.
 
ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩ ΑΜΦΕΙΑΣ
 
Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η αναβάθμιση και η ανάδειξη των κεντρικών πυρήνων των οικισμών της Κάτω και Άνω Άμφειας. 
 
Σύμφωνα με την υποβληθείσα μελέτη, στην Άνω Άμφεια η ανάπλαση αφορά σε δρόμο που ξεκινά και καταλήγει στην επαρχιακή οδό Θουρίας - Δυρραχίου, διασχίζοντας τον κεντρικό πυρήνα του οικισμού. Διαμορφώνονται μικρές πλακόστρωτες επιφάνειες σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής, καθώς και στην αρχή και στο τέλος της. Στα τμήματα που απομένουν, η υφιστάμενη άσφαλτος αντικαθίσταται από σκυρόδεμα επεξεργασμένης επιφάνειας (σταμπωτό δάπεδο).
Στη διαδρομή, σε κοινόχρηστες επιφάνειες που πλαισιώνουν την υπό ανάπλαση οδό, κατασκευάζονται επίσης μια πέτρινη βρύση στο κεντρικό πλάτωμα της διαδρομής και δύο καθιστικά στην αρχή και στο τέλος της.
 
Στον οικισμό της Κάτω Άμφειας, η ανάπλαση αφορά σε δρόμο που ξεκινά έξω από το χώρο του σχολικού συγκροτήματος του οικισμού και καταλήγει στο δρόμο που συνδέει τον οικισμό με τη Θουρία.
Διαμορφώνονται και εδώ μικρές λιθόστρωτες επιφάνειες σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής. Στην αρχή και στο τέλος της και στα τμήματα που απομένουν η υφιστάμενη άσφαλτος αντικαθίσταται από σκυρόδεμα επεξεργασμένης επιφάνειας (σταμπωτό δάπεδο).
Και στη διαδρομή αυτή κατασκευάζεται μια πέτρινη βρύση στο πρώτο πλάτωμα της διαδρομής και ένα καθιστικό στο τέλος της, σε πλάτωμα μπροστά από διακλάδωση του δρόμου που οδηγεί σε ένα αξιόλογο κτηριακό συγκρότημα.
 
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 3 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΔΑΜΑΡΙΣ, ΡΟΥΣΤΙΚΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΣ, ΦΑΥΣΤΟΣ, ΓΑΙΟΣ, ΠΕΤΡΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ, ΕΥΣΕΒΙΟΣ, ΧΑΙΡΗΜΩΝ, ΘΕΑΓΕΝΗΣ, ΘΕΤΕΚΝΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ
Νηστεία

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Διονύσιος (1)ο Αρεοπαγίτης
Αγία Δάμαρις η Αθηναία
Άγιοι Ρουστίκος και Ελευθέριος
Άγιος Θεόκτιστος
Άγιος Διονύσιος Ιερομάρτυρας και οι μαρτυρήσαντες μαζί μ' αυτόν Φαύστος, Γάιος, Πέτρος, Παύλος, Ευσέβιος, Χαιρήμων και άλλοι δύο μάρτυρες
Άγιος Θεαγένης
Άγιος Θεότεκνος
Όσιος Ιωάννης ο Χοζεβίτης επίσκοπος Καισαρείας
Όσιος Διονύσιος ο Έγκλειστος «εν τω Σπηλαίω»

(1)Ο Διονύσιος ο Αεροπαγίτης, γεννήθηκε στην Αθήνα επί εποχής αυτοκράτορα  Δομετιανού,  το ένατο έτος μετά από την Γέννηση Του Χριστού. Διετέλεσε μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου.  Υπήρξε ένας από τους πρώτους Αθηναίους που πίστεψε Στον Χριστό.  Το κήρυγμα όμως του Αποστόλου Παύλου ήταν που τον έκανε να βαπτιστεί χριστιανός και να φτάσει να διαδεχτεί στον επισκοπικό θρόνο των Αθηνών τον ευσεβή Ιερόθεο. Υπήρξε συγγραφέας πλήθους θεολογικών συγγραμμάτων και περιόδευσε σε πολλά μέρη της Δύσης, όπου κήρυξε τον ευαγγελικό λόγο. Συνελήφθη στο Παρίσι και αργότερα αποκεφαλίσθηκε, μαζί με τους δύο μαθητές του, τον Ρουστικό και τον Ελευθέριο. Μάλιστα ο  ηγεμόνας της περιοχής έδωσε εντολή να μη θάψει κανείς τα άγια λείψανα τους, όμως κάποιοι χριστιανοί τα περιμάζεψαν παρά τις απαγορεύσεις και τα φύλαξαν και όταν δεν υπήρχε πλέον φόβος τα ενταφίασαν με τιμές.Η μνήμη του εορτάζεται στις 3 Οκτωβρίου. Είναι προστάτης των Δικαστικών και του Δικαστικού Σώματος.

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
Περισσότερα »

Πρόσληψη (20) ατόπων εργατοτεχνικού προσωπικού στο Δήμο Καλαμάτας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΚΟΣΙ (20) ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΩΣ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΚΑΤ'ΑΤΟΜΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2014

στις .
Ο Δήμος Καλαμάτας ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εργατοτεχνικό προσωπικό για απασχόληση έως πέντε (5) ημερομίσθια κατ' άτομο το μήνα Οκτώβριο του έτους 2014, συνολικού αριθμού είκοσι (20) ατόμων.

Την ανακοίνωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

πηγή : Δ.Καλαμάτας
Περισσότερα »

Συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στα έξοδα για την προβολή της Μεσσηνίας στην ιταλική αγορά

Στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόκειται να εισαχθεί προς έγκριση η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην κάλυψη των εξόδων, σύμφωνα με νέο επιμερισμό που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όσον αφορά στην προβολή της Μεσσηνίας στην ιταλική αγορά, στην οποία κρίσιμο ρόλο έχει η διενέργεια πτήσεων μεταξύ Καλαμάτας και Μιλάνου. 
 
Η νέα κατανομή κόστους προβλέπει ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα επιβαρυνθεί – μετά την υπογραφή προγραμματικής συμβάσεως και αφού ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία - με το 10% των εξόδων, που αντιστοιχεί σε 14.500 ευρώ, επί συνολικού κόστους 145.000 ευρώ.
 
Το κόστος, σύμφωνα με το νέο επιμερισμό, κατανέμεται στο Επιμελητήριο κατά 20%, σε καθέναν από τους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος, Τριφυλίας και Δυτικής Μάνης κατά 10%, στην Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας κατά 10% και σε εκείνην της Τριφυλίας κατά 4%, στο Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταλυμάτων Μεσσηνίας κατά 5%, στα μεγάλα ξενοδοχεία της Μεσσηνίας κατά 10%, στα ταξί κατά 0,30% και στο ΚΤΕΛ κατά 0,70%.
 
Περισσότερα »

Πρόσληψη δύο (2) Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ΔΕ

Το ΝΠΔΔ "ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" ανακοινώνει ότι θα προσλάβει  δύο άτομα ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών στους Παιδικούς Σταθμούς, για χρονικό διάστημα δύο μηνών. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τη Δευτέρα, 6.10.2014
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2721023341 και 2721020257, κα Παπασαραντοπούλου.
Τη με αριθ. 2583/1.10.2014 ανακοίνωση του Φορέα μπορείτε να τη δείτε εδώ


πηγή : Δ.Καλαμάτας
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 3 Οκτωβρίου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »

«Χαμογελάστε και πείτε απλά Καλημέρα !»


Περισσότερα »