10 Φεβ 2015

«Ας γελάσουμε και λιγάκι…. με ένα ανέκδοτο» !!!


Περισσότερα »

«Ώρα για λίγο Γέλιο : ΑΝΕΚΔΟΤΟ» !Περισσότερα »

ΜΙΚΡΟΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΧΡΗΣΗ 2015

Η Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό, για την αναθεση του έργου : ΜΙΚΡΟΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΧΡΗΣΗ 2015, προϋπολογισμού 100.000  ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 3.3.2015 ημέρα Τρίτη και ώρα λήξης της υποβολής προσφορών:  10:00 π.μ..

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2721063139, αρμόδιος υπάλληλος κ. Παν. Βασιλόπουλος.


Η περίληψη της διακήρυξης έχει αναρτηθεί στο Διαδικτυακό τόπο του Προγράμματος "Διαύγεια" με ΑΔΑ: 7Υ3ΞΟΡ0Χ-0ΩΦ και μπορείτε να τη δείτε εδώ


πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Αύριο Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, έναρξη για το 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι!

Αύριο ξεκινά το 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι 2015, στην πλατεία Όθωνος, στις 19.00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 του μήνα. 
 
Η διάθεση είναι εορταστική και η ατμόσφαιρα αυτή αναμένεται να κυριαρχήσει στην τελετή έναρξης, κατά την οποία τα πληρώματα θα παραλάβουν τα λάβαρά τους. 
 
Ο Δήμαρχος θα δώσει το σήμα για την εκκίνηση του Καρναβαλιού, ενώ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Jukebox και, ταυτόχρονα, 9 Σχολές Χορού της Καλαμάτας θα παρουσιάσουν χορογραφίες. Από τις 18.00, όμως, την εκδήλωση θα καλύπτουν μουσικά οι DJs Λούης Αλεξέας και  Νεκτάριος Κορμάς, που προσφέρθηκαν εθελοντικά, ενώ την παρουσίαση θα κάνει η Γιώτα Νέζη, ραδιοφωνική παραγωγός, επίσης εθελόντρια. 
Και στις 20.00 θα εμφανισθεί το κεντρικό πρόσωπο του Καλαματιανού Καρναβαλιού, η Πριγκίπισσα Ιζαμπώ (θα την υποδυθεί η Σταυριάννα Γυφτέα) με την ακολουθία της!
 
afisa
 
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ!
 
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, ο Δήμαρχος κάλεσε καρναβαλιστές από όλη τη Μεσσηνία και την ευρύτερη περιοχή να μετάσχουν στο 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι, εκτιμώντας ότι θα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα.
 
st 2
 
Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Θανάσης Ηλιόπουλος και η Πρόεδρος της Επιτροπής Καρναβαλιού Αναστασία Μπελογιάννη ευχαρίστησαν τους εθελοντές και τα μέλη της Επιτροπής Καρναβαλιού, για τον κόπο που κατέβαλαν ώστε να προετοιμασθεί με άρτιο τρόπο το Καρναβάλι. Επίσης, απηύθυναν ευχαριστίες προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μεσσηνίας, για τη συμβολή τους.
 
st 1
 
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ 42 ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ
 
Στο 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι 2015 θα μετάσχουν 42 πληρώματα, που θα διαγωνιστούν σε πρωτότυπα παιχνίδια, διεκδικώντας όμορφα βραβεία. Ήδη πραγματοποιήθηκε κλήρωση στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο παρουσία των αρχηγών όλων των γκρουπ, για τη σειρά παραλαβής των λαβάρων και τη σειρά παρελάσεως. Μπορείτε να δείτε τη σειρά εμφάνισης των γκρουπ στην τελετή έναρξης (παραλαβή λαβάρων) και στην τελετή λήξης.
 
apokries 7
 
Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική, στην Καλαμάτα και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, όπου θα εξακτινωθούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Καθαρή Δευτέρα.
 
Nedousa 4 
 
Παρατίθεται το πρόγραμμα Καρναβαλικών και Αποκριάτικων εκδηλώσεων 2015, καθώς και των Μυστικών της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ στην Καλαμάτα, ενώ είναι επίσης διαθέσιμο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις Τοπικές Κοινότητες.
 
 
afisa.jpgapokries_1.jpgapokries_2.jpgapokries_4.jpgapokries_6.jpgapokries_7.jpgcarnival-topikes-koinotites.jpgcarnival_2.jpgcarnival_kalamata.jpg
Περισσότερα »

«Ανατολικά της Εδέμ» του Ηλία Καζάν, απόψε 9/2/2015, από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Τζον Στάινμπεκ, η υπέροχη και διαχρονική ταινία του Ηλία Καζάν μας διηγείται την ιστορία του Κάιν και του Άβελ, μέσα από τις οδυνηρές συγκρούσεις μιας αγροτικής οικογένειας στην Καλιφόρνια το 1917.
 
Το ηλεκτρισμένο ντεμπούτο του Τζέιμς Ντιν, το οποίο θα σηματοδοτήσει για πάντα το προφίλ του περιθωριακού, αλλά κατά βάθος παρεξηγημένου νέου, ταυτίστηκε τόσο αρμονικά με το χαρακτήρα της ταινίας, που δικαιωματικά έμεινε στην ιστορία.
 
Στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών το 1955, ο Ηλίας Καζάν απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Δραματικής Ταινίας. Η ταινία έχασε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας από το υποδεέστερο «Μάρτι» του Ντέλμπερτ Μαν.
 
http://www.filmhouse.gr/filmDisplay.php?show=90
Περισσότερα »

Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος»

Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, το βράδυ, στο πλαίσιο διήμερης εκδήλωσης για το έργο και τη μεγάλη προσφορά του σκηνοθέτη και συμπατριώτη μας Θεόδωρου Αγγελόπουλου, το όνομά του θα αποδοθεί στο αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ (Αριστομένους 95), σε εφαρμογή αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαρτίου, θα διεξαχθεί αφιέρωμα στο σκηνοθέτη, στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιασθούν - στο προαναφερθέν αμφιθέατρο - 4 ταινίες του δημιουργού και θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για το έργο του, ενώ θα συμμετάσχουν στενοί του συνεργάτες.
Τις εκδηλώσεις, που θα έχουν ελεύθερη είσοδο, θα διοργανώσουν σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και την Κοινωφελή του Επιχείρηση «Φάρις» οι πολιτιστικοί φορείς Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Πολιτιστικός Αντίλογος και Φεστιβάλ «Μηδέν», εκπρόσωποι των οποίων, σήμερα Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο.
 

πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 10 Φεβρουαρίου (video)

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 10 ΦεβρουαρίουΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΖΗΝΩΝ, ΒΑΠΤΟΣ, ΕΝΝΑΘΑ, ΟΥΑΛΕΝΤΙΝΑ, ΠΑΥΛΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΑΝΝΑ, ΠΡΟΧΟΡΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΛΟΓΓΙΝΟΣ
Επιτρέπονται όλες οι τροφές
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

1.         Άγιος Χαράλαμπος (1) ο Ιερομάρτυρας
2.         Όσιος Ζήνων (2) προστάτης Άγιος των Ταχυδρόμων
3.         Άγιοι Βάπτος και Πορφύριος
4.         Άγιες Τρεις Γυναίκες
5.         Άγιοι Ενναθά, Ουαλεντίνα και Παύλος
6.         Άγιος Αναστάσιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων
7.         Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν τοις Αρεοβίνδου
8.         Οσία Άννα η Πριγκίπισσα
9.         Όσιος Πρόχορος εκ Ρωσίας
10.       Άγιος Βασίλειος Αρχιεπίσκοπος Νόβγκοροντ της Ρωσίας
11.       Άγιος Ιωάννης ο Φιλόσοφος
12.       Όσιος Λογγίνος ο Ερημίτης
13.       Άγιοι Πάντες Ιεράρχες εν Νόβγκοροντ της Ρωσίας
14.       Ανάμνηση Θαύματος απαλλαγής νήσου Ζακύνθου εκ της πανώλης
15.       Διήγηση περί υπακοής στους γονείς και σεβασμού της ιερής Λειτουργίας
(1)O Άγιος Χαράλαμπος ή Άγιος Χαραλάμπης, γεννήθηκε το 90 μ.Χ. στο χωριό  Μαγνησία κοντά στο σημερινό χωριό «Μηλιές» και  έζησε επί εποχής αυτοκράτορα Σεβήρου (193 - 211 μ.Χ.).  Οι γονείς του ήταν ευσεβείς χριστιανοί και φρόντισαν ώστε ο Χαράλαμπος να λάβει χριστιανική παιδεία.  Έτσι αφιερώθηκε στην  υπηρεσία του Χριστού και έγινε ιερέας το 130 μ.Χ.  Το 198 μ.Χ. ο αυτοκράτορας Σεβήρος εξαπέλυσε σκληρό διωγμό εναντίων των χριστιανών και ο έπαρχος Λουκιανός μεταξύ αυτών που συνέλαβε  ήταν και ο Χαράλαμπος.
Ζήτησε από τον Άγιο να θυσιάσει στα είδωλα και επειδή αρνήθηκε τότε διέταξε τον άγριο βασανισμό του.  Μάλιστα συμμετείχε και ο ίδιος ο Λουκιανός γδέρνοντας τον Άγιο Χαράλαμπο με σιδερένια νύχια για να τον κάνει να λυγίσει. Όμως ο Άγιος Χαράλαμπος παρέμενε ακλόνητος στην πίστη του και η μεγάλη καρτερία του σε όλα τα βασανιστήρια που υπέστη, έκανε πολλούς ειδωλολάτρες να πιστέψουν στον Κύριο.  Λέγεται μάλιστα ότι τα χε΄ρια του έπαρχου κόπηκαν όταν εγδερνε με τα σιδερένια νύχια τον Άγιο, αλλά ο Άγιος προσευχήθηκε στον Κύριο και τα χέρια του αποκαταστάθηκαν. Φοβησμένος τότε ο έπαρχος τον άφησε ελεύθερο, αλλά ο ίδιος ο Σέβηρος αργότερα τον ξανασυνέλαβε και διέταξε τον αποκεφαλισμό του  το 202 μ.Χ. σε ηλικία 113 ετών.

(2) Ο Όσιος Ζήνωνας είναι ο προστάτης Άγιος των Ταχυδρόμων. Η μνήμη του εορτάζεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 10 Φεβρουαρίου.

O Όσιος Ζήνων καταγόταν από την Καισαρεία της Καππαδοκίας και έζησε τον 4ο μ.Χ. αιώνα επί αυτοκράτορα Ουάλη ή Ουαλέρη  (364 - 374 μ.Χ.).  Οι γονείς του ήταν πλούσιου αλλά ευσεβείς χριστιανοί και έδωσαν στον Ζήνωνα την σωστή χριστιανική ανατροφή και παιδεία. Ο Ζήνωνας ήταν διακοσμητής της αλληλογραφίας του αυτοκράτορα Ουάλη και παρόλο που  Ουάλης ήταν υποστηριχτής του Αρείου ο Ζήνων ήταν αφοσιωμένος στην ορθοδοξία και δεν δίσταζε να εκφράζει  δημόσια τις απόψεις του.  Μετά τον θάνατο του αυτοκράτορα Ουάλη,  κατέφυγε σε ένα ησυχαστήριο πάνω στα βουνά της Αντιόχειας και εκεί βρήκε ένα μεγάλο τάφο (αυτό ήταν συνιθισμένο στο βουνό της Αντιόχειας), μπήκε μέσα και καθάριζε την ψυχή του φορόντας μόνο ένα τριμμένο ράσο και τρεφόταν με λίγο ψωμί πού του έφερνε κάθε δύο ημέρες κάποιος φίλος του. Κοιμόταν πάνω σε χορτάρια που τα έκανε στρώμα πάνω σε πέτρες. Σε εκείνη την περιοχή ζούσαν και άλλοι ερημίτες εκεί και προσεύχονταν  αλλά  και μελετούσαν τις γραφές.  Ο Όσιος Ζήνων κατέβαινε στην Αντιόχεια όπου δίδασκε τον λόγο του Κυρίου.
Όταν οι Ίσαυροι επέδραμαν σε εκείνο τον  τόπο, σκότωσαν πολλούς ασκητές, αλλά ο Ζήνων με την προσευχή τους τύφλωσε, με αποτέλεσμα να μη βλέπουν την πόρτα του κελιού του.
 Έτσι έλαβε χάρη από το Θεό και σε βαθιά γεράματα παρέδωσε τη δίκαια και άγια ψυχή του.
Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !


Περισσότερα »