22 Μαΐ 2013

Ρεκόρ προπαραγγελιών για το Sony Xperia Tablet Z  
Φωτογραφία sonymobile
 
 
Το Xperia Tablet Z, φαινεται να έχει σπάσει κάθε ρεκόρ προπαραγγελιών σε παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με κάθε άλλο tablet της Sony.

Η
Sony δεν αποκαλύπτει νούμερο, αλλά κάνει λόγο για πρωτοφανή ανταπόκριση του κοινού και οριακή δυνατότητα κάλυψης των παραγγελιών. 
 
Στην Ελλάδα αναμένεται τέλη Μαΐου με πιθανή τιμή στα 530€ (16GB, Wi-Fi) και 650€ (16GB, 4G).
 
 
Βασικά χαρακτηριστικά: 
 
Οθόνη BRAVIA® Engine 2 HD 10,1 ιντσών TFT με ανάλυση 1920x1200 pixels και 16,777,216 χρώματα.

Λογισμικό Google Android 4.1 (Jelly Bean)
 
Ισχυρός τετραπύρηνος επεξεργαστής Qualcomm ® Snapdragon ™ S4 Pro στα 1.5 GHz
 
Μνήμη 2GB RAM
 
Βασική κάμερα HD 8.1 Megapixels με 16x Digital zoom

Μπροστινή κάμερα HD 2.2 MP 1080p
 
Τεχνολογία Ultra-fast LTE / 4G 
 

Βάρος 495 γραμμ.

Ανθεκτικότητα σε σκόνη και νερό (μέχρι 30 λεπτά)
 Περισσότερα »

Ο Καιρός Αύριο Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

http://maps.google.com/maps/api/staticmap?center=38.4,23.4&maptype=satellite&zoom=5&size=200x220&sensor=false&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s3.png|shadow:false|39.4244946,20.7000000&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s3.png|shadow:false|36.777371,22.1091159&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s1.png|shadow:false|38.24,23.7500000&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s4.png|shadow:false|38.004465,21.7370665&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s3.png|shadow:false|35.58,25.1385260&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s2.png|shadow:false|40.74,25.6000000&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s3.png|shadow:false|40.9,22.9446070

Ο Καιρός Αύριο Πέμπτη  23 Μαΐου 2013.

Πέμπτη - 23/5/2013

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρωί 20°C Ασθενής βροχή2 Μποφόρ ΝΔΥγρασία 89%
Μεσημέρι 24°C Αρκετά σύννεφα4 Μποφόρ ΔΥγρασία 52%
Βράδυ 19°C Συννεφιασμένος4 Μποφόρ ΔΥγρασία 81%


Πέμπτη - 23/5/2013

Αθήνα: Κέντρο

Πρωί 22°C Καθαρός4 Μποφόρ ΝΔΥγρασία 53%
Μεσημέρι 28°C Καθαρός6 Μποφόρ ΝΔΥγρασία 36%
Βράδυ 22°C Καθαρός4 Μποφόρ ΔΥγρασία 65%

Πέμπτη - 23/5/2013

Θεσσαλονίκη

Πρωί 21°C Καθαρός4 Μποφόρ NΥγρασία 56%
Μεσημέρι 27°C Αρκετά σύννεφα4 Μποφόρ NΥγρασία 39%
Βράδυ 23°C Ασθενής βροχή4 Μποφόρ ΝΔΥγρασία 44%Πέμπτη - 23/5/2013

Πάτρα

Πρωί 19°C Συννεφιασμένος5 Μποφόρ NΥγρασία 79%
Μεσημέρι 22°C Βροχή6 Μποφόρ ΝΔΥγρασία 65%
Βράδυ 18°C Βροχή5 Μποφόρ ΝΔΥγρασία 82%Πέμπτη - 23/5/2013

ΣΠΑΡΤΗ

Πρωί 19°C Καθαρός3 Μποφόρ ΔΥγρασία 65%
Μεσημέρι 22°C Αρκετά σύννεφα5 Μποφόρ ΔΥγρασία 59%
Βράδυ 17°C Συννεφιασμένος4 Μποφόρ ΔΥγρασία 79%

Πηγή kairos123
Περισσότερα »

Το κυβερνητικό hacking που πρέπει να προσέχετε
Το προϊόν της Gamma μολύνει υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα

Μια νέα έκθεση από το καναδικό ερευνητικό κέντρο Citizen Lab έδειξε ότι το λογισμικό παρακολούθησης που πουλά η FinFisher, μια εταιρεία «κυβερνητικής πληροφορικής, θυγατρική της βρετανικής Gamma International, είναι πλέον ενεργό σε 36 χώρες. Μόλις δύο μήνες πριν, ήταν ενεργό σε 25.

Το προϊόν της Gamma, που πωλείται αποκλειστικά σε κυβερνήσεις χωρών, μολύνει υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα με ύπουλες μεθόδους.

Μερικές φορές εμφανίζεται σαν το πρόγραμμα περιήγησης Mozilla Firefox ή σαν την εφαρμογή γραφής από τα δεξιά προς τα αριστερά, που κανονικά χρησιμοποιείται για να γράψει κανείς αραβικά, αλλά λειτουργεί και για οποιανδήποτε γλώσσα. Αυτό το βοηθά να μεταμφιέζει ένα αρχείο εφαρμογών (με κατάληξη .exe), το οποίο οι χρήστες έχουν μάθει να αποφεύγουν ως ύποπτο, σε αρχείο εικόνας με κατάληξη .jpg, ξεγελώντας και τον πιο έμπειρο.

Όταν το αρχείο εγκατασταθεί στον υπολογιστή, ο διακομιστής διοίκησης και ελέγχου (command control server), ο οποίος κάνει ακριβώς αυτό που λέει η ονομασία του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθεί τον μολυσμένο υπολογιστή.

Στο παρελθόν, οι υπηρεσίες πληροφοριών χρησιμοποιούσαν το εν λόγω πρόγραμμα για να παρεισφρήσουν σε «ίντερνετ καφέ που βρίσκονταν σε επικίνδυνες περιοχές, έτσι ώστε να παρακολουθούν τους υπολογιστές για ύποπτη δραστηριότητα και ειδικά την επικοινωνία μέσω Skype». Επίσης, σκόπευαν να εντοπίζουν με τον τρόπο αυτό μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, σύμφωνα με φυλλάδιο της FinFisher που δημοσιεύτηκε μέσω Wikileaks.

Επιπλέον, το προϊόν ίσως χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν από ολοκληρωτικά καθεστώτα προκειμένου να παρακολουθούν τους αντιφρονούντες.

Στο νέο του βιβλίο ο Eric Schmidt αναφέρει «μια επιδρομή στο κτήριο ασφαλείας του αιγυπτιακού κράτους μετά την επανάσταση του 2011, η οποία δημιούργησε “εκρηκτικά” αντίγραφα συμφωνητικών με ιδιώτες, μεταξύ των οποίων και μια μυστηριώδης βρετανική εταιρεία που πουλούσε διαδικτυακό λογισμικό παρακολούθησης στο καθεστώς του Μουμπάρακ». Η Gamma αρνήθηκε πως παρείχε στο καθεστώς το πρόγραμμα, που οι εκπρόσωποί της προσπαθούσαν να το πλασάρουν για το ποσό των 560.000 δολαρίων.

Φυσικά, η Gamma δεν είναι η μοναδική εταιρεία στο χώρο. Η αγορά της κυβερνητικής παρακολούθησης έχει απογειωθεί, με αξία πάνω από 5 δισ. δολάρια ετησίως, σύμφωνα με το Wall Street Journal. Πολλές εταιρείες γαλλικών και γερμανικών συμφερόντων επίσης εμπλέκονται σε «εκμετάλλευση κυβερνητικών βαθμίδων».

Ενώ το επάγγελμα έχει αναγκαστικά διακριτικό χαρακτήρα, παραμένει νόμιμο. Η χρήση τέτοιου λογισμικού είναι νόμιμη σε πολλές χώρες. Βέβαια, ένα άρθρο που τιτλοφορείται «Η e-εισβολή: Κυβερνητικό hacking» δεν μπορεί να γίνει λιγότερο ανησυχητικό, όποια κι αν είναι η χρήση του λογισμικού αυτού. 
 
 
Πηγή  newsbeast
Περισσότερα »

«Ώρα ένα ανέκδοτο» !!!


Περισσότερα »

Ανακαλύψτε το δικό σας «Σύντροφο Ζωής»
Νέα διασκεδαστική και διαδραστική εφαρμογή

Η Samsung Electronics Hellas σας προσκαλεί να ανακαλύψετε το δικό σας Σύντροφο Ζωής συμμετέχοντας στη νέα διασκεδαστική και διαδραστική εφαρμογή «Life Companion Expert».

Στη σελίδα της Samsung Mobile Greece στο Facebook θα βρείτε τον Life Companion Expert, τον ειδικό Σύμβουλο Σχέσεων της Samsung, ο οποίος έχει ένα μόνο στόχο: 
 
να βοηθήσει το χρήστη να ανακαλύψει ποιος από τους φίλους του είναι ο ιδανικός σύντροφος σε διάφορους τομείς της καθημερινότητάς του. Στο ρόλο του Expert, ο ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς, ο οποίος αναλαμβάνει να «αφηγηθεί» με χιουμοριστικό τρόπο, πώς το Samsung GALAXY S4 μπορεί να απλοποιήσει την καθημερινότητα, με βάση τις ανάγκες των χρηστών του.

Ο Σύμβουλος Σχέσεων, Γεράσιμος Γεννατάς, προσκαλεί τους χρήστες να επιλέξουν τον ιδανικό σύντροφο στη «Διασκέδαση», τη «Φροντίδα», την «Επαφή» και την «Ελευθερία», θέτοντας στη συνέχεια μια ερώτηση. 
 
Με βάση την απάντηση εξελίσσεται μια ιστορία. Στο τέλος, ο Expert προτείνει στο χρήστη πέντε Facebook φίλους του, ως ιδανικούς Life Companions για τη συγκεκριμένη κατηγορία! Οι χρήστες μπορούν, έπειτα, να διαλέξουν εκείνον που θεωρούν ότι είναι ο πιο ταιριαστός.Ο Life Companion Expert είναι διαθέσιμος κάθε στιγμή, όσες φορές ο χρήστης το επιθυμεί, και περιμένει να τον βοηθήσεις να βρει τον δικό σου Life Companion! 
 
Κάθε φορά που ο χρήστης διαλέγει κάποιο φίλο, κερδίζει πόντους, οι οποίοι μεταφράζονται σε συμμετοχές στη μεγάλη κλήρωση. Στο τέλος Ιουνίου, τέσσερις νικητές θα κερδίσουν από ένα Samsung GALAXY S4.

 
 
Πηγή newsbeast 
Περισσότερα »

Τοπία φτιαγμένα από …φαγητά!

Ότι βλέπετε στις εικόνες είαι φτιαγμένο από τρόφιμα! Ο φωτογράφος Carl Warner δημιουργεί και φωτογραφίζει εκτάσεις γης αποκλειστικά φτιαγμένες από φαγητά! 

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Η δημιουργικότητα στην υπηρεσία της τέχνης. Απολαύστε:
Perierga.gr - Τοπία από φαγητά
Ότι φαίνεται στη φωτογραφία μπορεί να βρεθεί σε μια κουζίνα!
Perierga.gr - Τοπία από φαγητά
Δέντρα από μπρόκολο, μοναπάτια φτιαγμένα από κύμινο, εντυπωσιακά βουνα από καρβέλια ψωμιού, σύννεφα από κουνουπίδι!
Perierga.gr - Τοπία από φαγητά
Η ιταλική κουζίνα δημιουργεί τοπίο. Καρότσι από λαζάνια, τοίχος από σπόρους κουκουναριού, δέντρα από πιπεριές, χωριό από παρμεζάνα.
Perierga.gr - Τοπία από φαγητά
Τρισδιάστατη αίσθηση, με βράχους από ψωμί, σταλακτίτες από καρότα και βυθό από κουνουπίδια και άλλα λαχανικά!
Perierga.gr - Τοπία από φαγητά
Αλλαντικά και τυριά δημιουργούν γραφικό χειμωνιάτικο τοπίο.
Perierga.gr - Τοπία από φαγητά
Δάσος από σέλινο και μπρόκολα.
Perierga.gr - Τοπία από φαγητά
Εξωτική παραλία με τη θάλασσα να σχηματίζεται από φιλέτα σολομού. –

Πηγή : Perierga.gr
photo: Carl Warner
Περισσότερα »

Makr Shakr: Το πρώτο ρομπότ …barman [Video]


Το τελευταίο δημιούργημα του M.I.T. είναι το εντυπωσιακό ρομπότ που βλέπετε παραπάνω και το οποίο έχει την ικανότητα να φτιάχνει και να σερβίρει ποτά. 

Ακούει στο όνομα Makr Shakr, ζυγίζει 6 τόνους και χάρη σε συνεργασία με τις Bacardi και Coca-Cola μπορεί να φτιάξει εκατοντάδες διαφορετικούς συνδυασμούς ποτών και κοκτέηλ.

Συγκεκριμένα το ρομπότ έχει πρόσβαση σε 24 οινοπνευματώδη ποτά, περισσότερα από 100 ανθρακικά και χυμούς και πολλά ακόμα συστατικά όπως λεμόνι, μέντα, δυόσμο, ζάχαρη κ.α. 

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, σκοπός του Makr Shakr δεν είναι να αντικαταστήσει τους bartenders και τους σερβιτόρους αλλά να μας δώσει μια εικόνα των τεράστιων δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας.


Δείτε το σε δράση στο video   ΕΔΩ


Πηγή techgear
Περισσότερα »

Τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων στα Galaxy smartphonesΜε ένα νέο σύστημα ασφαλείας μέσω αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων σκοπεύει να εμπλουτίσει η Samsung τα Galaxy smartphones της, όπως μαρτυρά η παρουσία μιας σειράς εικονιδίων στο Galaxy S III Android 4.2.2 firmware που διέρευσε πρόσφατα.

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες παρά μόνο ότι η τεχνολογία σκαναρίσματος δακτυλικών αποτυπωμάτων της εταιρείας θα ενσωματώνεται πιθανότατα στο home button των συσκευών της.

Παρόμοιο σύστημα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων διαθέτουν ήδη τα Motorola Atrix και Fujitsu F-10D (το τελευταίο διατίθεται μόνο στην Ιαπωνία), ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόσφατες φήμες θέλουν και την Apple να εργάζεται πάνω σε τεχνολογία δακτυλικών αποτυπωμάτων για το επόμενο iPhone έχοντας προσλάβει ήδη μηχανικούς-γνώστες του αντικειμένου.


Πηγή techgear
Περισσότερα »

10 ατάκες που θα ήθελες να ακούσεις από τη σύντροφό σου!


 
1. Αγάπη μου είσαι σίγουρος ότι ήπιες αρκετά; Μήπως πρέπει να πιεις μία μπύρα ακόμη;
 
2. Αερίστηκες; Ρίξε άλλη μία έτσι για τον χαβαλέ!
 
3. Αποφάσισα ότι δεν θα φοράω πλέον ρούχα μέσα στο σπίτι.
 
4. Καρδιά μου δεν πειράζει που δεν έφτιαξες την πόρτα που έχει χαλάσει εδώ και ένα μήνα. Θα το κάνω εγώ!
 
5. Μα καλά, δεν σε περιμένουν οι φίλοι σου να πάτε να πιείτε μπύρες και να πειράξετε κορίτσια; Τι κάθεσαι εδώ;
 
6. Πώς και γύρισες τόσο νωρίς. Είναι μόλις 5 τα ξημερώματα.
 
7. Φυσικά και να πας σήμερα γήπεδο με τα παιδιά, το ρωτάς; Θα έχω και του χρόνου γενέθλια!
 
8. Λοιπόν, λέω σήμερα να νοικιάσουμε μια ταινία πορνό και να πάρουμε και ένα κασόνι μπίρες για να την απολαύσουμε.
 
9. Καρδιά μου φυσικά και δεν με πειράζει που ξέχασες το καπάκι της τουαλέτας κάτω και το έχεις λερώσει.
 
10. Να πεις σε όλους τους φίλους σου να έρθετε εδώ να δείτε το ματς. Να παραγγείλετε πίτσες, μπίρες, να γκαρίζετε και να κάνετε το σπίτι σαν τα μούτρα σας. Νο problem! 
 
 
Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

20 πράγματα που δε γνώριζες για τη SamsungΤα τελευταία χρόνια η Samsung γνωρίζει τεράστια επιτυχία, που ευθύνεται όπως είδαμε για το 95% των συνολικών εσόδων από τις πωλήσεις Android smartphones και όντας η μόνη εταιρεία που απειλεί σε κέρδη την πρωτιά της Apple.

Στο παρακάτω Infographic θα βρείτε 20 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την κορεάτικη εταιρεία όπως από που προέρχεται το όνομά της, τις καινοτομίες, τις πωλήσεις και τις βλέψεις της για το μέλλον.


 

Πηγή techgear
Περισσότερα »

Χλιδάτες ανακαινίσεις ετοιμάζει στο Σκορπιό ο Ρώσος μεγιστάνας

Μεγάλες και πολύ ακριβές αλλαγές σχεδιάζει να κάνει στον Σκορπιό ο νέος του ιδιοκτήτης. 
Ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ θέλει να προχωρήσει στην κατασκευή μαρίνας για να μπορούν να δένουν τα υπερπολυτελή σκάφη ιδιοκτησίας του, αλλά και των επισκεπτών.

Παράλληλα στα σχέδια του Ρώσου μεγιστάνα είναι και η πλήρης ανακαίνιση των οικημάτων που υπάρχουν στο νησί. 

Βέβαια ήταν απόλυτος με τους αρχιτέκτονες. Όπως αναφέρει και η Espresso δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χαλάσει η φυσιογνωμία των σπιτιών, αλλά να αναδειχθεί περισσότερο η αρχιτεκτονική που είχε επιλέξει ο Αριστοτέλης Ωνάσης τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Στα μελλοντικά του σχέδια πάντως είναι και η δημιουργία μίας υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας για όσους θα θέλουν να ζήσουν το μύθο του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τζάκι Κένεντι.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

H Qualcomm παρουσιάζει Mirasol οθόνη 5.1″ με ανάλυση 2560×1440H Qualcomm παρουσιάσε τη νέα Mirasol οθόνη της για smartphones με μέγεθος 5.1″ και εντυπωσιακή ανάλυση 2560×1440!

Στα 577ppi (pixels per inch), πρόκειται για τη μεγαλύτερη πυκνότητα pixels σε οθόνη smartphone που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα, αν και σύμφωνα με τις εντυπώσεις όσων την είδαν από κοντά το αποτέλεσμα είναι ελαφρώς υποδεέστερο από τις τρέχουσες LCD και OLED οθόνες της αγοράς. 

Η τεχνολογία ανακλαστικής οθόνης καθιστά το αποτέλεσμα πιο φυσικό και λιγότερο κουραστικό για τα μάτια, ωστόσο η εικόνα έχει μια ασημί απόχρωση και τα χρώματα δεν είναι τόσο ζωντανά.

Ωστόσο στα πλεονεκτήματα της νέα οθόνης συγκαταλέγεται το γεγονός ότι καταναλώνει 6 φορές λιγότερη ενέργεια από τις σημερινές LCD και OLED οθόνες κάτι που σημαίνει πιο αραιές φορτίσεις, μικρότερες μπαταρίες και κατ’ επέκταση λεπτότερα και ελαφρύτερα smartphones.


 Πηγή techgear
Περισσότερα »