19 Ιουλ 2013

10χρονος... Μονέ με ταλέντο που ξεχωρίζει

Μπορεί να είναι μόλις δέκα χρονών αλλά ο μικρός Kieron Williamson από τη Βρετανία, ο λεγόμενος «Μίνι Μονέ» έχει έσοδα που πολλοί καλλιτέχνες δεν βλέπουν ούτε μετά θάνατον... 


Ο μικρός κέρδισε διεθνή αναγνώριση όταν άρχισε να ζωγραφίζει τοπία κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών πριν από πέντε χρόνια ενώ από την πώληση συλλογής του το περασμένο καλοκαίρι αποκόμισε περισσότερα από ένα εκατομμύριο λίρες.
Τα έργα του πωλούνται από 2800 ευρώ μέχρι 35 χιλιάδες ευρώ.

Η δουλειά του Kieron έγινε γνωστή το 2009, όταν 19 από τους πίνακές του πουλήθηκαν προς 14.000 λίρες (άνω των 16.000 ευρώ) σε δημοπρασία.
Από τα έσοδά του ο Kieron αγόρασε καινούριο σπίτι για τους γονείς του, τον Keith και τη Michelle Williamson ενώ επένδυσε και στη δουλειά άλλων ζωγράφων, όπως ο Βρετανός L.S. Lowry. 

«Δεν τον πιέζουμε, ζωγραφίζει όποτε το θέλει εκείνος», λέει ο μπαμπάς του. 

Από του χρόνου ο Kieron θα λαμβάνει εκπαίδευση στο σπίτι ώστε να επικεντρωθεί ακόμα περισσότερο στη ζωγραφική του. 

«Είναι απλά ένα φυσιολογικό αγόρι που του αρέσει το ποδόσφαιρο. Εκτός από μεγάλος καλλιτέχνης, είναι πολύ δυνατός για την ηλικία του και του αρέσουν τα αθλήματα», προσθέτει ο μπαμπάς του.
Οι περισσότεροι πίνακές του απεικονίζουν τοπία από τον τόπο του, το Norfolk, και την Κορνουάλη που είναι ο αγαπημένος του προορισμός για διακοπές. 

Με την τελευταία του έκθεση αναμένεται να εκτοξεύσει τα έσοδά του κοντά στο 1,5 εκατομμύριο λίρες- 1,75 εκατ. ευρώ. 

«Δεν τον κινητοποιούν τα λεφτά. Απλά θέλει να φτιάχνει πίνακες που να αρέσουν στους ανθρώπους», εξηγεί ο μπαμπάς του.

Πηγή newsbeast

Περισσότερα »

Ο καιρός αύριο Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Πρόβλεψη καιρού για αύριο Σάββατο 20 Ιουλίου 2013
Πηγή okairos
Περισσότερα »

"Λαβράκια" - μαμούθ εντόπισε το ΣΔΟΕ στα ελληνικά νησιάΌπως αναφέρει και ο Ελεύθερος Τύπος από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής μέσω των ελέγχων που πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα νησιά της χώρας, όπως η Πάρος, η Αντίπαρος, η Μύκονος και οι Παξοί, έχει διαπιστωθεί ότι:

Οι δαπάνες για την κατασκευή των πολυτελών εξοχικών κατοικιών είναι πολλαπλάσιες από αυτές που έχουν δηλωθεί στην εφορία. Τα πολυτελή καταλύματα έχουν ρευματοδοτηθεί ως "μικρές αγροτικές κατοικίες"! Τα πολύ μεγάλα ποσά ενοικίων που εισέπρατταν οι ιδιοκτήτες δεν δηλώνονταν στην Εφορία.

Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί, ειδικότερα, περισσότερες από 50 πολυτελείς κατοικίες και έχει διαπιστωθεί ότι:

Σε 7 περιπτώσεις στην Πάρο οι ενοικιαζόμενες κατοικίες δεν δηλώνονταν.

Σε 2 περιπτώσεις μεσολαβούσε αλλοδαπός για την ενοικίαση χωρίς να εμφανίζεται φορολογικά η δραστηριότητά του.

Ταξιδιωτικό γραφείο ενοικίαζε πολυτελείς βίλες μέσω διαδικτύου χωρίς να δηλώνονται οι σχετικές ενοικιάσεις στην αρμόδια ΔΟΥ. Στην περίπτωση αυτή καταλογίσθηκαν συνολικά 17 παραβάσεις.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

5 «άβολες» ερωτήσεις για το σεξ

…και οι απαντήσεις τους

 

Υπάρχουν μερικά πράγματα γύρω από το σεξ που οι περισσότερες αισθανόμαστε εξαιρετικά άβολα να ρωτήσουμε τον γιατρό μας, ή ακόμα και την καλύτερή μας φίλη. Βρήκαμε τις απαντήσεις σε 5 από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε για να σας βγάλουμε από τη δύσκολη θέση.

Άβολη ερώτηση Νο 1: Μήπως η μυρωδιά και η γεύση μου «εκεί κάτω» είναι άσχημη;
Ο κόλπος, σύμφωνα με τους ειδικούς υγείας, είναι αυτοκαθαριζόμενος και η παραγωγή από τον οργανισμό  γαλακτικού οξέος τον κρατάει καθαρό. Σε συγκεκριμένες μέρες του κύκλου ο κόλπος μπορεί να έχει εντονότερη μυρωδιά, αυτό όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ωστόσο αν είτε εσείς είτε ο σύντροφός σας διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά είναι πάρα πολύ έντονη και παράγονται κολλώδη υγρά, τότε καλό θα είναι να επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει κάποια μόλυνση που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Άβολη ερώτηση Νο 2: Είναι φυσιολογικοί κάποιοι ήχοι που παράγονται από τον κόλπο μου κατά την διάρκεια του σεξ όπως πχ. ο κολπικός μετεωρισμός και υπάρχει τρόπος να σταματήσουν;
Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής μέσα στον κόλπο μπορεί να παγιδευτεί μια μικρή ποσότητα αέρα που μετά, όταν η ένταση πέσει και ο κόλπος χαλαρώσει, ξαναβγαίνει προς τα έξω δημιουργώντας ήχους που μοιάζουν με αερισμό. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και μπορεί να συμβεί σε κάθε ερωτική επαφή, ωστόσο υπάρχουν στάσεις που ευνοούν την παγίδευση αέρα μέσα στο κόλπο όπως πχ. η στάση «σκυλάκι». Αν το -κατά τ’ άλλα φυσιολογικό αυτό- φαινόμενο σας ενοχλεί πάρα πολύ, τότε θα πρέπει να περιοριστείτε σε «ασφαλέστερες» στάσεις, όπως αυτή που θέλει την γυναίκα από πάνω ή την ιεραποστολική.

Άβολη ερώτηση Νο 3: Βλέπω σε ταινίες πορνό τα ζευγάρια να εναλλάσσουν κολπικό, πρωκτικό και στοματικό σεξ. Είναι αυτό ασφαλές;
Ο κόλπος, το στόμα και ο πρωκτός φιλοξενούν βακτήρια που όταν είναι στον «φυσιολογικό» τους χώρο είναι αβλαβή, όταν όμως μεταφερθούν σε άλλο χώρο τότε μπορεί να δημιουργήσουν μολύνσεις. Γι’ αυτό θα πρέπει κάθε φορά που αλλάζετε από πρωκτικό σε κολπικό, από πρωκτικό σε στοματικό κτλ κτλ, τα σημεία επαφής να καθαρίζονται καλά και να αλλάζετε προφυλακτικό ώστε τα βακτήρια και τα μικρόβια του ενός σημείου να μην μεταφέρονται στο άλλο.

Άβολη ερώτηση Νο 4: Βρήκα ταινίες πορνό στο δωμάτιο του φίλου μου. Στις περισσότερες από αυτές, οι πρωταγωνίστριες δεν έχουν καμία σχέση με εμένα εμφανισιακά. Μήπως αυτό σημαίνει ότι δεν αρέσω στον φίλο μου;
Το πορνό κατά 99% αφορά την φαντασίωση και αυτό αποδεικνύεται από την τεράστια ποικιλία κατηγοριών πορνό που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αφορά «extreme» καταστάσεις που δεν πρόκειται να δεις να συμβαίνουν στην πραγματική ζωή. Για παράδειγμα, στους άντρες αρέσουν οι πορνοστάρ με το τεράστιο στήθος, αλλά είναι πολύ πιθανό να μην ήξεραν τι να κάνουν αν μια τέτοια γυναίκα έμπαινε στη ζωή τους, είναι δε σχεδόν σίγουρο ότι, το αφύσικο μέγεθός τους θα τους προκαλούσε απώλεια στύσης. Τις περισσότερες φορές η παρακολούθηση μιας ταινίας πορνό δεν έχει να κάνει με τον σεξουαλικό ερεθισμό, αλλά περισότερο με την πλάκα, το γκροτέσκο ή ακόμα το σοκ του θεάματος – όπως ακριβώς το να παρακολουθείς μια κινηματογραφική καραμπόλα, δεν ξεκολλάς τα μάτια σου από την οθόνη αλλά δεν θα ήθελες με τίποτα να είσαι πρωταγωνιστής.
Μπορεί ο φίλος σου να ενθουσιάζεται από αυτές τις γυναίκες επειδή είναι διαφορετικές, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα ήθελε μια τέτοια δίπλα τους. Αφού είναι μαζί σου, πάει να πει ότι σε θέλει.

Άβολη ερώτηση Νο 5: Είναι φυσιολογικό να φαντασιώνομαι κάποιον άλλον κατά τη διάρκεια του σεξ; Πότε κάτι τέτοιο σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα;
Το 50% των γυναικών και το 75% των ανδρών φαντασιώνονται κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής. Μπορεί να θεωρηθεί ένας υγιής και φυσιολογικός τρόπος να ερεθιστεί κάποιος και να έχει μια καλή ερωτική πράξη. Και φυσικά επ’ ουδενί δεν σημαίνει ότι δεν αγαπά τον/την σύντροφό του.
Η φαντασίωση θεωρείται πρόβλημα όταν μπλοκάρει την ικανότητά σου να συνδεθείς με την πραγματικότητα και όταν δεν μπορείς να ερεθιστείς ερωτικά παρά μόνο αν «χαθείς» μέσα στην φαντασίωσή σου, αφήνοντας έξω απ’ αυτή τον εραστή σου. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να συγκεντρωθείς και να προσπαθήσεις να έχεις επαφή με τον σύντροφό σου, κοιτάζοντάς τον, αγγίζοντάς τον και μιλώντας του για να διατηρηθείς σε συνεχή πνευματική επαφή μ’ αυτόν.
Πηγή : fe-mail
Περισσότερα »

«Αόρατη» στολή προστατεύει από επιθέσεις καρχαριών

Οι επιθέσεις καρχαριών αποτελούν μια γνωστή απειλή για τους λουόμενους στην Αυστραλία και άλλες περιοχές του κόσμου. Μια λύση στο πρόβλημα έρχονται να προσφέρουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας σε συνεργασία με σχεδιαστές από το Shark Attack Mitigation Systems (SAMS), οι οποίοι δημιούργησαν δύο τύπους ειδικών στολών.

 

Η «Elude», όπως ονομάζεται, είναι μια στολή για καταδύσεις που όμως φέρει διαφορετικό σχεδιασμό από τις συνηθισμένες. Βαμμένη σε μπλε αποχρώσεις με άσπρα σχέδια, η στολή είναι «αόρατη» στους καρχαρίες μιας και δεν μπορούν να αναγνωρίσουν χρώματα. 


Ο σχεδιασμός βασίζεται στην πεποίθηση των επιστημόνων, ότι παρά την ισχυρή όσφρηση που διαθέτουν οι καρχαρίες, για την πραγματοποίηση επιθέσεων αξιοποιούν την όρασή τους. Οι σχεδιαστές πιστεύουν ότι ακόμη και αν ο καρχαρίας μυρίσει το θύμα, οι πιθανότητες να επιτεθεί είναι πολύ μικρότερες αν δεν μπορεί να δει το στόχο του.Οι αντιθέσεις των χρωμάτων και τα διαφορετικά μεγέθη και τύποι των σχεδίων πάνω στη στολή, εξασφαλίζουν το βέλτιστο αποτέλεσμα σε διάφορα βάθη και τις αποστάσεις.

 


Ο δεύτερος τύπος ονομάζεται «Diverter» και φέρει λωρίδες μπλε, σε άσπρο φόντο, αντιγράφοντας την εικόνα δηλητηριωδών ψαριών. Με τον τρόπο αυτό, τρομάζει τους καρχαρίες, όπως υποστηρίζουν οι σχεδιαστές.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, οι ειδικές στολές θα μπορούσαν να σώσουν ζωές.


Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Οι 10 πιο υγιεινές εθνικές κουζίνες

Πρώτη στη λίστα η ελληνική κουζίνα, έτσι γιατί αν δεν παινέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει!

Perierga.gr - Υγειινές εθνικές κουζίνες 


1. Ελληνική κουζίνα
Υπάρχει ένας καλός λόγος που οι περισσότεροι ειδικοί  προτιμούν τη μεσογειακή διατροφή: Παραδοσιακά ελληνικά τρόφιμα όπως τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, φρέσκα φρούτα, φασόλια που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, φακές, δημητριακά, ελαιόλαδο, και τα ω3- λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε πολλά ψάρια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν την εμφάνιση  καρκίνου, τον κίνδυνο για καρδιακές νόσους, την εμφάνιση διαβήτη και άλλες παθήσεις που σχετίζονται και με την διατροφή.

Στην πραγματικότητα, η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή σχετίζεται με 25% μείωση του κινδύνου θανάτου από καρδιακές παθήσεις και κάποιων μορφών καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Harvard. Επίσης η απώλεια βάρους είναι μεγαλύτερη και οι άνθρωποι αισθάνονται περισσότερο ικανοποιημένοι για αυτό το είδος της διατροφής, η οποία είναι πιο πλούσια σε «υγιεινά» λιπαρά, από οποιαδήποτε άλλη «παραδοσιακή» διατροφή χαμηλή σε λιπαρά.
Η Miller, αναπληρώτρια καθηγήτρια από το  Πανεπιστήμιο της California στο San Francisco, δήλωσε:  «οι μικρές ποσότητες κρέατος, τα φρέσκα θαλασσινά, οι σύνθετοι υδατάνθρακες (φασόλια, μελιτζάνες, ή ολικής αλέσεως ψωμιά -σιτηρά),οι ελιές και οι ξηροί καρποί πχ: τα καρύδια, είναι οι βασικοί κανόνες τις υγιεινής Ελληνικής κουζίνας, και για αυτό βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.
2. Καλιφόρνια Fresh
Η Καλιφόρνια Fresh βασίζετε στην απόλαυση κάθε εποχής με τοπικά φαγητά εύκολα στην προετοιμασία. Αυτός είναι ένα υγιεινός τρόπος διατροφής που μπορεί να υιοθετήσει ο καθένας ανεξάρτητα από το που ζει. Η συγκεκριμένη κουζίνα, χρησιμοποιεί τρόφιμα που καλλιεργούνται σε τοπικό επίπεδο, και είναι ανάλογα με την εποχή τους και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.


3. Βιετνάμέζικη κουζίνα

Φρέσκα βότανα και καρυκεύματα, πολλά λαχανικά και θαλασσινά, καθώς και τεχνικές μαγειρέματος που χρησιμοποιούν νερό ή ζωμό, αντί των ελαίων – αυτά είναι μερικά από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του  Βιετναμέζικου τρόπου μαγειρέματος.
Αυτή η κουζίνα, προετοιμάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο, βασίζεται λιγότερο στο τηγάνισμα και στις βαριές σάλτσες  και περισσότερο στα  βότανα. Οι παραδοσιακές βιετναμέζικες αρωματικές ουσίες ( μέντα, βασιλικός Ταϊλάνδης, γλυκάνισος, κόκκινο τσίλι και κολίανδρο)), εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιούνται και ως εναλλακτικές θεραπείες για κάποιες ασθένειες. Πχ: το κόλιανδρο και ο γλυκάνισος έχουν δράση στην ενίσχυση της πέψης.
Ένα από τα πιο υγιή και πιο εύγευστα βιετναμέζικα πιάτα είναι το Pho, μια αρωματική σούπα με βάση το noodle γεμάτη αντιοξειδωτικά.

4. Ιαπωνική κουζίνα

Η παραδοσιακή Ιαπωνική κουζίνα είναι πάρα πολύ υγιεινή. Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Miller, εξηγεί ότι: «Δεν είναι μόνο μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά που καταπολεμούν τον καρκίνο, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και η  προετοιμασία του φαγητού που γίνεται με ένα πιο υγιεινό τρόπο, όπως στον ατμό ή με ένα πολύ «γρήγορο ανακάτεμα»  το stir-fry.
Επίσης προσπαθούν να εφαρμόσουν το «Hara Hachi Bu» που σημαίνει: «φάτε έως ότου είστε κατά 80% πλήρεις». Αυτοί οι απλοί κανόνες διατροφής μπορούν να εξηγήσουν γιατί οι άνθρωποι στην Ιαπωνία έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες  να παρουσιάσουν καρκίνο του μαστού ή του παχέος εντέρου.

5. Ινδική κουζίνα:

Λέγοντας «ινδική – κουζίνα», ίσως να σκέφτεστε αρωματικά καρυκεύματα, όπως  πιπερόριζα, κόκκινο τσίλι, και το masala garam (ένα μείγμα από κύμινο, κάρδαμο, μαύρο πιπέρι, κανέλα, κολίανδρο, και άλλα μπαχαρικά).
Τα παραπάνω  μπορούν πράγματι να προάγουν την υγεία. Η κουρκούμη και το τζίντζερ βοηθάει στην καταπολέμηση της νόσου του Alzheimer, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Οι ερευνητές επισημαίνουν το γεγονός ότι τα ποσοστά της νόσου του Alzheimer στην Ινδία είναι τέσσερις φορές μικρότερα από ό, τι στην Αμερική ή στην Ευρώπη, ίσως επειδή οι άνθρωποι εκεί τρώνε κάρυ καθημερινά.
Η κουρκούμη, το κύριο συστατικό του κάρι, μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες. Τα οφέλη της εξετάζονται αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες.
Perierga.gr - Υγειινές εθνικές κουζίνες6. Ιταλική κουζίνα
Αυτό που κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει την ιταλική κουζίνα είναι τα πολύ καλά συστατικά της: τομάτα, ελαιόλαδο, σκόρδο, ρίγανη, μαϊντανός και βασιλικός.
Μελέτες έχουν δείξει ότι το λυκοπένιο στις ντομάτες μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των γυναικών από καρκίνο του μαστού.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσλάβετε το λυκοπένιο είναι τα μαγειρεμένα προϊόντα τομάτας: μισό φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας έχει περισσότερα από 20 χιλιοστόγραμμα. Επιπλέον, το σκόρδο και τα παραδοσιακά ιταλικά βότανα παρέχουν βιταμίνες Α και C. Το ελαιόλαδο βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και την καταπολέμηση των ασθενειών που σχετίζονται με την καρδιά.
7. Ισπανική κουζίνα
Οι κριτικοί χειροκροτούν την ισπανική παράδοση του φαγητού τάπας (μικρά πιάτα για το φαγητό. Οι Ισπανοί τρώνε τόνους από φρέσκα θαλασσινά, λαχανικά και ελαιόλαδο – όλα εξαιρετικές επιλογές, όταν πρόκειται για τον έλεγχο του βάρους σας. Η λίστα των πολύ υγιεινών πιάτων που θα παραγγείλετε: gazpacho (πλούσιο σε λυκοπένιο και αντιοξειδωτικά) και παέλια (πλούσια σε φρέσκα θαλασσινά, ρύζι και λαχανικά).
Προσοχή: Αποφύγετε τα λιπαρά λουκάνικα και τα τηγανητά, τα οποία μπορεί να τα συναντήσετε σε τάπας μενού.
8. Μεξικάνικη κουζίνα
Ξεχάστε αυτές τις υψηλής περιεκτικότητας, σε λιπαρά και θερμίδες, επιλογές που συναντάτε σε πολλά δημοφιλή εστιατόρια του Μεξικού. Η αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα μπορεί να ωφελεί, στην υγεία της καρδιάς αλλα και στο αδυνάτισμα. Από μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα βρέθηκε ότι στην πραγματικότητα, μια μεξικάνικη διατροφή από φασόλια, σούπες, και σάλτσες βασισμένες σε τομάτα, βοήθησε στη μείωση του καρκίνου του μαστού σε γυναίκες.Η μεξικάνικη κουζίνα δίνει έμφαση στα τρόφιμα που αφομοιώνονται αργά από τον οργανισμό, όπως τα φασόλια και το καλαμπόκι.

9. Κουζίνα της Νότιας Αμερικής
Με 12 χώρες, εντός των συνόρων της, η Νότια Αμερική έχει πολύ διαφορετικές γαστρονομικές συνήθειες. Η παραδοσιακή διατροφή της ηπείρου περιλαμβάνει κατανάλωση  φρούτων και λαχανικών (συμπεριλαμβανομένων των οσπρίων) μαζί με δημητριακά. Στην πραγματικότητα, ένα τυπικό γεύμα της Νότιας Αμερικής που αποτελείτε από ρύζι και φασόλια δημιουργεί ένα τέλειο γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη. Ενώ ορισμένα μέρη της Νότιας Αμερικής είναι διάσημα για την τεράστια μπριζόλα τους, μια πιο υγιεινή επιλογή  είναι το ceviche. Αυτό το μίγμα  φρέσκων θαλασσινών παρέχει μια ποικιλία υγιεινών συστατικών και μπαχαρικών, όπως το κόλιαντρο, τα καυτερά πιπέρια τη τομάτα και το κρεμμύδι.
Προσοχή: Τα Βραζιλιάνικα ή τα Αργεντίνικα εστιατόρια έχουν συχνά τηγανιτά τρόφιμα όπως τηγανιτές γλυκοπατάτες, τηγανιτό λουκάνικο, και τηγανιτή μπανάνα. Αν προσπαθείτε να χάσετε κιλά, αποστασιοποιηθεί ή μοιράστε την παραγγελία σας στο τραπέζι.
10. Ταϊλάνδέζικη κουζίνα
Μπορεί μια σούπα να προλαμβάνει τον καρκίνο; Εάν είναι η αγαπημένη της Ταϊλάνδης που ονομάζεται Tom Yung Gung, η απάντηση μπορεί να είναι ναι.
Φτιαγμένη με γαρίδες, κόλιανδρο, λεμονόχορτο, πιπερόριζα, και άλλα βότανα και καρυκεύματα που χρησιμοποιούνται στην ταϊλανδέζικη κουζίνα, η σούπα διαπιστώθηκε ότι διαθέτει ιδιότητες 100 φορές πιο αποτελεσματικές από άλλα αντιοξειδωτικά στην καταστολή της ανάπτυξης καρκινικών όγκων.
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Kasetsart της Ταϊλάνδης και το Japan‘s Kyoto αλλά και το Πανεπιστήμιο Kinki άρχισαν να ενδιαφέρονται για την επίδραση της σούπας στο ανοσοποιητικό σύστημα μετά από την παρατήρηση ότι η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του πεπτικού σωλήνα και άλλων μορφών καρκίνου ήταν χαμηλότερη στην Ταϊλάνδη από ό, τι σε άλλες χώρες.
Πολλά  Ταιλανδέζικα μπαχαρικά παρουσιάζουν μεγάλα οφέλη. Η πιπερόριζα ενισχύει την πέψη, ο κουρκουμάς είναι αντιφλεγμονώδες, και το λεμονόχορτο χρησιμοποιείται από καιρό στην ασιατική ιατρική για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος και στα κοιλιακά προβλήματα.
Προσοχή: Όταν τρώτε έξω, αποφύγετε σούπες με γάλα καρύδας επειδή είναι πλούσια σε κορεσμένο λίπος και θερμίδες.

Πηγή :perierga
Περισσότερα »

Σαβάνα ηλικίας 9 εκ. ετών στην ΕλλάδαΡινόκεροι, καμηλοπαρδάλεις, γαζέλες, ιππάρια και αντιλόπες μας φέρνουν στο μυαλό εικόνες από την Αφρική. Κι όμως, πριν από 9 εκατομμύρια χρόνια όλη αυτή η πανίδα υπήρχε στη Δράμα, καθιστώντας μιαν ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας μία απέραντη σαβάνα.

Αυτό αποκαλύπτουν τα απολιθώματα που εντοπίστηκαν στην Πλατανιά του Δήμου Παρανεστίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Το ανασκαφικό έργο που πραγματοποιείται στην περιοχή έφερε στο φως πολύ σημαντικά παλαιοντολογικά ευρήματα, από τα οποία προκύπτουν νέα στοιχεία για την ιστορία και τη γεωλογία της περιοχής.

Η ανασκαφική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής την καθηγήτρια Γεωλογίας-Βιολογίας και Δρ Παλαιοντολογίας Ευαγγελία Τσουκαλά, διενεργεί ανασκαφικές έρευνες στην περιοχή τους τελευταίους 7 μήνες. Ωστόσο η αυτοψία της περιοχής ξεκίνησε πριν από ένα περίπου χρόνο μετά από παρότρυνση και υπόδειξη του Δημάρχου Παρανεστίου Νίκου Καγιάογλου και κατοίκων της περιοχής που γνώριζαν την ύπαρξη των απολιθωμάτων.

Η κ. Τσουκαλά δεν κρύβει την ικανοποίησή της από την πορεία των ανασκαφικών ερευνών και τα σημαντικά ευρήματα που εντοπίστηκαν.

"Θεωρούμε ότι είναι τα αρχαιότερα που έχουν βρεθεί, όχι μόνο στην περιοχή της Δράμας, αλλά σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη", επισημαίνει η καθηγήτρια και συνεχίζει: 

"Τα ευρήματα μας βοηθούν να γνωρίσουμε την ιστορία της Πλατανιάς, ότι ήταν δηλαδή μια σαβάνα πριν από εννέα εκατομμύρια χρόνια και μέσα σε αυτήν ζούσαν ρινόκεροι, καμηλοπαρδάλεις, γαζέλες, ιππάρια, μαστόδοντες, που είναι οι πρόγονοι των ελεφάντων, ακόμη και αντιλόπες. Βρήκαμε μια πλούσια πανίδα εκείνης της εποχής στην περιοχή. Παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να αναπαραστήσουμε το παλαιοπεριβάλλον αυτής της περιοχής και να αποδείξουμε τη διαχρονικότητά της".


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

« Σοφά Λόγια : Μάρκος Αυρήλιος » !!!


«Τα ωραία γνωμικά που συχνά επαναλαμβάνουμε, είναι σαν τις παλιές φορεσιές. Μπορούν ακόμα να μας χρησιμεύουν »
Ντε Κοντργκουρ 

Περισσότερα »

Άνεργος πουλούσε τον εαυτό του στο e-bay!


Η ανεργία μπορεί να οδηγήσει και στην παράνοια... 

Ένας 58χρονος άνεργος άνδρας αποφάσισε να πουλήσει τον εαυτό του στη δημοφιλή ιστοσελίδα δημοπρασιών ebay για 1.5 δολάριο. 

Τι τον ώθησε, όμως, σε αυτή την κίνηση απόγνωσης;

Ο Βρετανός Στιβ Σίουελ, απογοητευμένος από τα καθημερινά «χαστούκια» και αδυνατώντας να βρει δουλειά, πουλούσε τον εαυτό του σε εξευτελιστική τιμή για να προσελκύσει εργοδότες... Απίστευτο και όμως αληθινό.

Ο 58χρονος άνδρας είχε πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού αλλά και εργασιακή εμπειρία. Εργαζόταν για χρόνια ως μηχανολόγος μηχανικός και εξεταστής χαρτιών τουαλέτας.

Στην καταχώρηση στο eBay ο Σιούελ έγραφε μεταξύ άλλων ότι πέραν των διπλωμάτων και της προϋπηρεσίας του έχει και «εξαιρετική ικανότητα επικοινωνίας, ατελείωτη υπομονή και άφθαρτη αίσθηση του χιούμορ».

Τελικά, όμως, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε στο ebay για τον Σίουελ. Οι προσφορές ήταν μηδενικές. Κατά τον Σίουελ, η απόρριψη οφείλεται στην ηλικία και τη χαμηλή αυτοεκτίμησή του.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Ανοίγει στις 26/7 το Μετρό στο Ελληνικό - Τι αλλάζει με το τραμΣύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", το έργο που καθυστέρησε πολύ, ολοκληρώνεται την Παρασκευή 26 Ιουλίου, καθώς - εκτός σοβαρού απροόπτου - την ημέρα αυτή αναμένεται να γίνουν τα εγκαίνια της επέκτασης της γραμμής 2 του μετρό προς τα νοτιοανατολικά προάστια της Αθήνας.

Από την επομένη το πρωί (Σάββατο 27 Ιουλίου), το επιβατικό κοινό της Αθήνας που χρησιμοποιεί το μετρό, θα φτάνει στο Ελληνικό από το Σύνταγμα μέσα σε 14 λεπτά, έχοντας στη διάθεσή του 4 νέους σταθμούς: της Ηλιούπολης, του Αλίμου, της Αργυρούπολης και του Ελληνικού.

Με τη νέα επέκταση εκτιμάται ότι θα εξυπηρετούνται καθημερινά επιπλέον 80.000 επιβάτες, γεγονός που σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους θα συμβάλει ουσιαστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν εξασφαλιστεί χώροι στάθμευσης γύρω από τους νέους σταθμούς και κυρίως στον σταθμό του Ελληνικού, ο οποίος θα είναι τερματικός και αναμένεται να υποδέχεται καθημερινά τους περισσότερους επιβάτες.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή της επέκτασης της γραμμής 2 του μετρό προς το Ελληνικό, μήκους 5,5 χλμ., έχει ολοκληρωθεί από τις αρχές του 2011, αλλά η παράδοσή της καθυστέρησε λόγω του σκανδάλου στο οποίο ενεπλάκη η Siemens, η εταιρεία στην οποία έχει ανατεθεί η προμήθεια του συστήματος σηματοδότησης των γραμμών 2 και 3 του μετρό.

Και οι 4 σταθμοί, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν πριν από δύο χρόνια, βρίσκονται κατά μήκος της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και διαθέτουν εισόδους - εξόδους και στις δύο πλευρές του δρόμου.

Τι θα αλλάξει με το τραμ
Ταυτόχρονα με τη λειτουργία των νέων σταθμών της επέκτασης προς το Ελληνικό, αναμένεται να λειτουργήσει και η επέκταση της γραμμής του τραμ μέχρι τον σταθμό του Ελληνικού.

Μέσω της επέκτασης αυτής, το τραμ θα συνδέει τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με το παραλιακό μέτωπο, από το ύψος του Αγίου Κοσμά έως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και αργότερα (από το 2015) έως το λιμάνι του Πειραιά.

Οι άλλες επεκτάσεις. Στο μεταξύ, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται η παράδοση του έβδομου και τελευταίου σταθμού μετρό για φέτος, του σταθμού Αγία Μαρίνα στον Δήμο Χαϊδαρίου.

Παράλληλα, τους επόμενους μήνες θα αρχίσουν οι εργασίες για την επέκταση της γραμμής από το Χαϊδάρι προς τον Πειραιά με κατάληξη στο κέντρο της πόλης, ενώ η εταιρεία Αττικό Μετρό αναζητά τρόπους χρηματοδότησης για την έναρξη των προκαταρκτικών έργων κατασκευής της πρώτης φάσης της γραμμής 4 του μετρό που θα συνδέει το Γαλάτσι με το Μαρούσι μέσω των πυκνοκατοικημένων περιοχών του κέντρου.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Ντοπέ και ο δισκοβόλος Τρέιβς Σμικλ


Ο αθλητής της δισκοβολίας, Τρέιβς Σμικλ, είναι ο τέταρτος Τζαμαϊκανός που αποκαλύφθηκε ότι βρέθηκε «θετικός» σε έλεγχο ντόπινγκ, με τον ίδιο πάντως να δηλώνει ότι δεν έκανε εν γνώσει του χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Ο Σμικλ είπε πως η Επιτροπή Κατά του Ντόπινγκ της Τζαμάικας (JADCO) τον ενημέρωσε ότι το δείγμα ούρων του από τα εθνικά τράιαλς του Ιουνίου είχε ένα αντίθετο αναλυτικό εύρημα, ωστόσο δεν κατονόμασε την ουσία, στην οποία βρέθηκε «θετικός».

«Ως αθλητής, πρέπει να αναλάβω την ευθύνη για ό,τι βρέθηκε μέσα στο σώμα μου. Όμως, θέλω να δηλώσω ότι δεν κατανάλωσα εν γνώσει μου ή ηθελημένα κάποια απαγορευμένη ουσία» ήταν η δήλωσή του.

«Προσωπικά, είμαι πολύ λυπημένος και έκπληκτος από αυτά τα ευρήματα, καθώς ποτέ δεν έχω προσπαθήσει να "κλέψω" και πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου έναν πρεσβευτή για τον στίβο και έναν δυνατό υποστηρικτή των ελέγχων ντόπινγκ», πρόσθεσε.

Ο 21χρονος είναι ο τέταρτος Τζαμαϊκανός αθλητής, μέσα σε λίγες ημέρες, που είδε το όνομά του να εμπλέκεται σε σκάνδαλο ντόπινγκ. Αυτού προηγήθηκαν ο πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100 μέτρα, Ασάφα Πάουελ, η «ασημένια» Ολυμπιονίκης στα 4Χ100 μέτρα, Σερόν Σίμπσον και η δισκοβόλος Άλισον Ράνταλ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κι ένας πέμπτος αθλητής, στην κατηγορία των Νέων (δεν κατονομάζεται), βρέθηκε «θετικός» σε απαγορευμένες ουσίες στην ίδια διοργάνωση. 

Ο Σμικλ έχει ζητήσει την εξέταση και του δεύτερου δείγματος και δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με την JADCO σε οποιαδήποτε έρευνα.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

26μετρο σουβλάκι φαγώθηκε σε 15 λεπτά


Νέο τοπικό ρεκόρ κατέγραψαν οι μάγειρες της ρωσικής πόλης Αικατερινμπούργκ, ετοιμάζοντας ένα 26μετρο σουβλάκι.
Στο βασικό πιάτο της θερινής περιόδου χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 45 κιλά κρέατος και, αφού στη σύνθεση του γιγαντιαίου εδέσματος συμπεριλήφθησαν μπαχαρικά, μαρινάδες και λαχανικά, το συνολικό βάρος του σουβλακιού έφτασε τα 50 κιλά.

Η κατανάλωση του κρεάτινου γίγαντα ολοκληρώθηκε σε 15 λεπτά.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

Πολιτική πληθυσμού στη Ρωσία: Κάντε παιδιά και κερδίστε ένα… ψυγείο!


Μετά την Κίνα και την κατακριτέα πολιτική πληθυσμού του ενός παιδιού που ακολουθεί, έρχονται και άλλες χώρες ανά τον κόσμο που πραγματικά προκαλούν εντύπωση ή έκπληξη με τις πολιτικές πληθυσμού που προβλέπει ο νόμος.

Όπως για παράδειγμα η Ρωσία η οποία βλέπει τα ποσοστά του νέου πληθυσμού να είναι πολύ χαμηλά, κάτι που αποτελεί πρόβλημα για την οικονομία της χώρας. Ο δυσανάλογος αριθμός γηραιότερων ανθρώπων συμβάλλει στη μείωση του εργατικού δυναμικού, κάτι που δεν κάνει καθόλου καλό στην οικονομία, όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας μας. 

Έτσι, η κυβέρνηση της Ρωσίας, προκειμένου να ενθαρρύνει τα ζευγάρια να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά, κήρυξε το 2007 ως «Μέρα της Γονιμότητας» την 12η Σεπτεμβρίου. Όποιος φέρνει στον κόσμο παιδί στις 12 Ιουνίου διεκδικεί ως δώρο ένα αυτοκίνητο ή ένα... ψυγείο! 

Ανήμερα των εορτασμών του Αγίου Βαλεντίνου πέρυσι, μάλιστα, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διοργάνωσε εορταστικές εκδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας ώστε να ενθαρρύνει εκείνο το βράδυ τα ερωτευμένα ζευγάρια να κάνουν παιδιά.


Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

Ποιες διάσημες stars ξεκίνησαν την καριέρα τους ως ιερόδουλες πολυτελείας

Ποιες διάσημες stars ξεκίνησαν την καριέρα τους ως ιερόδουλες πολυτελείας; Ποιες οι αποκαλύψεις δημοσιεύματος που έχει ταράξει την ηρεμία πολλών πρωταγωνιστριών;
 diasimes-ierodoules-polyteleias
Μετά τη γνωστή αθλήτρια ενόργανης που κατέληξε ιερόδουλη,ένα δημοσίευμα που κάνει το γύρο του διαδικτύου έχει ταράξει την ηρεμία πολλών διάσημων και πανέμορφων πρωταγωνιστριών. Κάποιες πληροφορίες που διέρρευσαν αναφέρουν ότι αγαπημένες μας ηθοποιοί είχαν και άλλη εξίσου επιτυχημένη καριέρα ως ιερόδουλες πολυτελείας.
Ποια ονόματα διάσημων ακούστηκαν:
Marilyn Monroe
500 δολάρια για κάθε ραντεβού που συνήθως ήταν μεγαλοπαραγωγοί του Hollywood και σκηνοθέτες. Η φήμη ότι υπάρχει αισθησιακή ταινία με τη συμμετοχή της φημολογείται χρόνια τώρα, χωρίς να την έχει δει κανείς όμως.
Κim Novak
Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι στη δεκαετία του ’60 αστυνομικοί του Σικάγο την συνέλαβαν για π@ρνεί@.
Veronica Lake
Μετά την καριέρα της ως πρωταγωνίστρια του κινηματογράφου, κατέληξε ιερόδουλες πολυτελείας της Νέας Υόρκης.
Sophia Loren
Έδρασε στη Ρώμη και το όνομά της ήταν Sofia Villani Scicolone.
Raquel Welch
Πριν πολλά πολλά χρόνια όταν το πραγματικό της όνομα ήταν Raquel Tajeda ήταν ιδιαίτερα γνωστή στην πόλη Tijuana του Μεξικού. Έτσι ισχυρίζεται η οικογένεια. Ακόμη έκανε πολλές ταινίες, οι οποίες στην συνέχεια αποσύρθηκαν και καταστράφηκαν από κινηματογραφικό studio που την προσέλαβε ως ηθοποιό.
Joan Collins
Ξεκίνησε την καριέρα της ως π@ρν@ στο Hollywood σε ηλικία 17 ετών.
Sharon Stone
Τα δημοσιεύματα για την Sharon Stone δίνουν και το μεροκάματό της. Η ψυχρή ομορφιά της είχε ανεβάσει το κασέ της στα 1000 δολάρια την ώρα.
Catherine Zeta Jones
Η Zeta Jones ανακαλύφθηκε από τον Michael Douglas και ήθελε 10.000 δολάρια για κάθε επίσκεψη. Πριν γίνει γνωστή έκανε συχνές επισκέψεις στο Las Vegas με πάμπλουτες κυρίες.
Salma Hayek
Την ημέρα που γνώρισε τον σύζυγό της, Ster, συνόδευε κάποιον από τους πελάτες της.
Περισσότερα »

Το HTC One mini από τo Σεπτέμβριο στην ΕλλάδαΤο HTC One mini παρουσιάστηκε επίσημα από την HTC

Θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο σε λίγες και επιλεγμένες αγορές και από τον Σεπτέμβριο θα είναι διαθέσιμο σε 181 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Διαστάσεις: 132 x 63,2 x 9,25 mm
Βάρος: 122 γραμμάρια
Μέγεθος οθόνης: 4,3 ίντσες
Ανάλυση οθόνης: 1.280 x 720 (341 ppi)
Τύπος οθόνης: S-LCD3
Μπαταρία: 1.800mAh Li-Polymer (μη αποσπώμενη)
Αποθηκευτικός χώρος: 16GB
Οπίσθια κάμερα: UltraPixel 4MP, BSI, f/2.0
Εμπρόσθια κάμερα: 1,6MP
Video: 1080p στα 30 fps
CPU: 1.4GHz dual-core
GPU: Adreno 305
RAM: 1GB DDR2
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.2, Sense 5 UIΠερισσότερα »

Πέθανε έγκυος αθλήτρια μέσα σε εστιατόριο!

Ανακοπή καρδιάς υπέστη η Μεσκερέμ Λεγκέσε, από την Αιθιοπία, η οποία συμμετείχε στα 1.500 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η άτυχη αθλήτρια, έγκυος στο δεύτερο παιδί της κατέρρευσε μέσα σε εστιατόριο, όπου είχε πάει μαζί με το δίχρονο παιδί της, να γευματίσει!

Η Μεσκερέμ Λεγκέσε μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το μωρό της, όχι όμως και την ίδια, η οποία σύμφωνα με τη φίλη της Φατίμα Σένε αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά της τα τελευταία χρόνια.


Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

Από το σεμνότυφο 1900 μέχρι και το αχαλίνωτο '70, η πορνογραφία έκανε τη διαφορά!H εικονογραφική ιστορία των pin-up girls

Η ιστορία της πορνογραφίας έχει αλλάξει δραστικά από τη στροφή του 20ού αιώνα, όταν τα pin-up girls ήταν απλώς μια εικονογραφημένη φαντασίωση. 

Αυτό βάλθηκε να δείξει το νέο βιβλίο της Dian Hanson, «History of Pin-up Magazines», από τις εκδόσεις Taschen, που ανιχνεύει την εξέλιξη των pin-up girls από το 1900-1969 μέσα σε τρεις τόμους.
«Η μεγαλύτερη αλλαγή στο pin-up από το 1900-1969 είναι το τέλος των εικονογραφημένων εξώφυλλων», είπε η Hanson στη MailOnline για να συνεχίσει: 
 
«Μέχρι τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η πλειονότητα των εξώφυλλων ήταν ζωγραφισμένα. Με τις ελλείψεις του πολέμου, οι εκδότες πάλεψαν για να κρατήσουν τις εκδόσεις τους και να περικόψουν τα έξοδα όποτε μπορούσαν».

Οπότε τη θέση των εικονογραφημένων pin-up girls πήραν πλέον οι φωτογραφημένες νεαρές και πολλά υποσχόμενες κυρίες, με τους άντρες της εποχής να προτιμούν φυσικά τις ρεαλιστικότερες αυτές αναπαραστάσεις της γυναικείας σεξουαλικότητας.Κι ενώ σε εξώφυλλα γνωστών αμερικανικών περιοδικών, όπως το Vanity Fair, φιγούραραν φωτογραφίες στα πρώτα αυτά χρόνια του 20ού αιώνα, οι γυναίκες εμφανίζονταν πάντα με κορσέδες και άλλα εσώρουχα της εποχής.Οι αμερικανοί στρατιώτες ήρθαν σε επαφή με τα νέα pin-up περιοδικά κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι στρατιωτικές ανάγκες τούς έφεραν στην Ευρώπη.
 
Στη Γαλλία (La Vie Parisienne, Le Frou-Frou, L'Etude Academique, Le Sourire) και τη Γερμανία (Kraft und Schonheit, Die Schonheit) κυκλοφορούσαν ήδη σοφιστικέ περιοδικά με ημίγυμνες υπάρξεις και «προχωρημένες» εικονογραφήσεις, την ίδια ώρα που τα πιο «σκοτεινά» περιοδικά του καιρού φιλοξενούσαν γυμνές φωτογραφίες γυναικών και αντρών διανθισμένες με πολιτικά και φιλοσοφικά «πασπαλίσματα».Την ώρα λοιπόν που τα γερμανικά περιοδικά ήταν απαγορευμένα και τα γαλλικά εξαφανίστηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο (με εξαίρεση το La View Parisienne), η Αμερική πήρε τα ηνία και αναβίωσε την παράδοση.«Μετά ήρθε το Playboy (1953) και όλος ο κόσμος αντέγραψε το περιοδικό», ισχυρίζεται η Hanson, η οποία θεωρεί τις Diane Webber, June Wilkinson, Jayne Mansfield, Bettie Page και Marilyn Monroe ως τα 5 καλύτερα pin-up girls που πέρασαν ποτέ από τις ΗΠΑ.Καθώς βέβαια όσο πλησίαζε γοργά η δεκαετία του '70 και οι νόμοι -και τα ήθη- χαλάρωναν, το παραδοσιακό pin-up girl άρχισε να εξαφανίζεται από τις σελίδες των περιοδικών, δίνοντας πια τη θέση του σε πιο «σαφείς» πορνογραφικές εικόνες...
Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Οι τελικές αλλαγές του πολυνομοσχεδίου! Τι γίνεται με τρίτεκνους και προστατευόμενα μέλη!

Κατά προτεραιότητα μεταφέροντα οι τρίτεκνοι υπάλληλοι, αυξάνεται το όριο του ετήσιου εισοδήματος για υπαλλήλους που είναι προστάτες ανάπηρου τέκνου και παραμένουν οι σχολικοί φύλακες. Αυτές είναι μερικές από τις τελικές αλλαγές του πολυνομοσχεδίου.

Διαβάστε αναλυτικά τις αλλαγές που αφορούν γονείς!

• Μετατάσσονται ή μεταφέρονται κατά προτεραιότητα οι τρίτεκνοι υπάλληλοι σύμφωνα με την τροποποίηση που κατέθεσε στο παρά πέντε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι με υπουργική απόφαση θα οριστούν εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.
• Αυξάνεται στις 12.000 ευρώ, από τις 6.000 ευρώ, που ήταν, το όριο του ετήσιου εισοδήματος για να εξαιρεθεί από τη κινητικότητα δημόσιος υπάλληλος που είναι προστάτης ανάπηρου τέκνου ή της συζύγου του.
• Το ίδιο χρηματικό όριο (12.000 ευρώ) ισχύει πλέον και για την περίπτωση της γονικής μέριμνας τέκνου.
• Παραμένουν στους δήμους οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί που κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο.Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

Νεκρός στο λιμάνι του Πειραιά


Νεκρός ανασύρθηκε το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή «Άγιος Διονύσιος» του λιμένα Πειραιά, ένας 66χρονος.

Ο άτυχος άντρας διακομίσθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Σήμερα η εκτέλεση του θανατοποινίτη Γουόρεν ΧιλΠάσχει από διανοητική καθυστέρηση

Έπειτα από τρεις αναβολές, σήμερα αναμένεται να εφαρμοστεί η ποινή του θανατοποινίτη Γουόρεν Χιλ, ο οποίος πάσχει από διανοητική καθυστέρηση. Η τελευταία αναστολή είχε δοθεί τη Δευτέρα από τις δικαστικές αρχές της Τζόρτζια.

Σε ανακοίνωσή της η σωφρονιστική υπηρεσία της Πολιτείας αναφέρει ότι η εκτέλεση θα γίνει στις 19:00 (τοπική ώρα, 02:00 του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας) στη φυλακή Τζάκσον.

Ο Γουόρεν Χιλ καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία ενός συγκρατούμενού του το 1991, ενώ εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για το φόνο της φίλης του. Η εκτέλεσή του έχει αναβληθεί τρεις φορές μέχρι σήμερα. Ο συνήγορος του επικαλείται την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που το 2002 έκρινε ότι η εκτέλεση ανθρώπων με διανοητική καθυστέρηση αντίκειται στο Σύνταγμα.

Οι γιατροί που τον έχουν εξετάσει συμφωνούν πλέον ότι είναι διανοητικά καθυστερημένος, κάτι που δεν είχε αναγνωριστεί από τις δικαστικές αρχές την εποχή της δίκης του. Ωστόσο, ο Χιλ έχει ήδη εξαντλήσει όλες τις προσφυγές που μπορούσε να κάνει για το θέμα αυτό.

Ο δικηγόρος του, Μπράιαν Κάμερ, πήρε την αναβολή την Δευτέρα καταθέτοντας προσφυγή που αφορά όχι την κατάσταση του πελάτη του αλλά την προέλευση της χημικής ουσίας πεντοβαρβιτάλη που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμα που θα του χορηγηθεί.

Ο Κάμερ προσπαθεί να ανατρέψει το νόμο που επιτρέπει στις αρχές της Πολιτείας να μην αποκαλύπτουν την προέλευση της πεντοβαρβιτάλης, η οποία είναι δύσκολο να βρεθεί στις ΗΠΑ γιατί πολλές από τις ευρωπαϊκές εταιρείες που την παρασκευάζουν αρνούνται να την πουλήσουν για να χρησιμοποιηθεί για εκτελέσεις.

Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι εάν δεν υπάρχει πληροφόρηση για την πηγή προέλευσης της χημικής ουσίας ενδέχεται να χορηγηθεί στον πελάτη του κάποιο ληγμένο προϊόν που θα του προκαλέσει αδικαιολόγητο και άσκοπο πόνο. 


Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Τράπεζες: πόσοι εργαζόμενοι φεύγουν και πόσα καταστήματα κλείνουν

Ποιες θα είναι οι ταχείς μειώσεις των εργαζομένων στις τράπεζες που προβλέπονται να γίνουν άμεσα στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης;

Ταχείες διαδικασίες μείωσης των τραπεζικών υπαλλήλων που αποχωρούν αλλά και των καταστημάτων των τραπεζών προβλέπονται στον τραπεζικό κλάδο, στο πλαίσιο των διαδικασιών που ακολουθούν την ανακεφαλαιοποίηση.
Υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση, δηλαδή αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο και μέσα στους επόμενους έξι μήνες, θα φύγουν 4.000 έως 5.000 εργαζόμενοι από τις τράπεζες και θα κλείσουν περί τα 400-500 καταστήματα.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, αναλόγως των συνθηκών, καθώς εκτιμάται ότι ο στόχος είναι σε σύνολο των 56.000 εργαζομένων στις τράπεζες (στοιχεία τέλους του 2012) και περί τα 4.100 καταστήματα στην Ελλάδα, ο στόχος είναι να επέλθει μείωση κατά 25%-30% μέσα σε μια διετία.
Ήδη οι 4 συστημικές τράπεζες είναι έτοιμες να θέσουν σε εφαρμογή από το Σεπτέμβριο νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου που θα περιλαμβάνουν και τα λεγόμενα πρόγραμματα «sabbatical».
Όλες οι τράπεζες και ειδικά αυτές που προχώρησαν σε εξαγορές και συγχωνεύσεις θα πρέπει να προχωρήσουν στο κλείσιμο αρκετών υποκαταστημάτων τα οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 450 έως 500 έως τις αρχές του 2014. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι περίπου 4.500 με 5.000 εργαζόμενοι θα είναι υπεράριθμοι. Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις όπως είναι στην πρώην Αγροτική Τράπεζα (όμιλος Πειραιώς) εκτιμάται ότι λόγω συνταξιοδότησης θα αποχωρήσουν στα επόμενα δυο χρόνια περίπου 2.000 άτομα. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ελλήνων τραπεζιτών, με την ολοκλήρωση των νομικών συγχωνεύσεων οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών θα κληθούν να συρρικνώσουν το νέο δίκτυο που θα προκύψει από τη συνένωση των τραπεζών, ενώ σταδιακά -και σε βάθος διετίας- θα απομακρύνουν και το «πλεονάζον» εργατικό δυναμικό. 

Το ίδιο θα συμβεί και σε επίπεδο διοίκησης, δηλαδή στα ανώτερα και μεσαία στελέχη του μάνατζμεντ του κάθε νέου σχήματος. Στόχος, φυσικά, είναι η μείωση του λειτουργικού τους κόστους και η επίτευξη οικονομιών κλίμακας που ζητά μετ’ επιτάσεως η τρόικα. Χαρακτηριστικό είναι πως στα μεγάλα αστικά κέντρα το ποσοστό διπλοκάλυψης φθάνει ακόμη και το 40%, αφού τα τραπεζικά καταστήματα είναι κυριολεκτικά το ένα απέναντι στο άλλο. 

Οι τράπεζες πάντως επιθυμούν να θέσουν σε εφαρμογή και το λεγόμενο πρόγραμμα «sabbatical», που με επιτυχία είχε εφαρμοστεί πριν από 4 χρόνια , από τον όμιλος της Πειραιώς. 

Το «sabbatical» δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να αποχωρήσει από την τράπεζα για δύο ή τρία χρόνια, λαμβάνοντας το 50% και 60% των μηνιαίων αποδοχών του (και το σύνολο των κρατήσεών του, ασφαλιστικών εισφορών), χωρίς να χάνει τη δυνατότητα επιστροφής σε πλήρη απασχόληση μετά το πέρας της 3ετίας. 

Το πρόγραμμα είχε εφαρμοστεί για 190 εργαζομένους (στόχος ήταν να ξεπεράσουν τους 150), με το όφελος για την τράπεζα (από τη διετή και τριετή αποχώρηση των εργαζομένων) να έχει ανέλθει σε περίπου 3 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Χρήση του προγράμματος είχαν κάνει, τότε σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίως γυναίκες (μητέρες) και άτομα ηλικίας από 30 έως 35 ετών. Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς πολλοί από τους εργαζόμενους που έκαναν χρήση του προγράμματος προχώρησαν και σε μεταπτυχιακές σπουδές.
Περισσότερα »

Ηρεμο αντιφασιστικό συλλαλητήριο επιθυμεί η Καλαμάτα
Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο στην Καλαμάτα σαν αντίβαρο του προγραμματισμένου φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στις 4 Αυγούστου, άναψε φωτιές χθες στη Βουλή. Θαν. Πετράκος και Δημ. Κουκούτσης διασταύρωσαν από το βήμα του Kοινοβουλίου τα ξίφη τους, αλλά το κλίμα εξετράπη όταν βουλευτές της Χρυσής Αυγής έβριζαν και απειλούσαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή & περισσότερα eleftheriaonline 

  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/vouleftes/item/27482-antifasistiko-syllalitirio Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/vouleftes/item/27482-antifasistiko-syllalitirio
Περισσότερα »

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ!

o-mhtropoliths-anthimos-symfwnei-me-ton-syrizaΑίσθηση προκαλούν δηλώσεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαι με κανένα κόμμα, αλλά υπάρχουν θέματα στα οποία συμφωνώ με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ότι δε θέτει ζήτημα μισθοδοσίας των κληρικών», ανέφερε μιλώντας και στον «Παλμό 96,5».

«Δώστε μας πίσω την περιουσία και θα πληρώνουμε εμείς τη μισθοδοσία», είπε ακόμα ο κ. Άνθιμος.

Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή του με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου για τα «γουναράδικα». «Δεν είμαι καθόλου σύμφωνος με αυτά, η κοινωνία μας δε μπορεί να δέχεται τέτοιες απειλές, είναι έξω από το πλαίσιο του δημοκρατικού λόγου», σχολίασε.
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αντέδρασε έντονα και στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. «Δεν περνάει αυτό, θα λήξει η Ελλάδα» δήλωσε, καθώς όπως είπε, «είναι θέμα πίστεως και επιβάλλεται από αλλού για την αποδυνάμωση της εκκλησίας στη ζωή μας».

Ο κ. Άνθιμος τόνισε ότι «δεν είναι το ίδιο», αλλά «το ΠΑΜΕ και η Χρυσή Αυγή έχουν ολοκληρωτισμό».
«Δε μπορεί να χάσουμε την υπόστασή μας στη λογική "δώστε τα όλα". Φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό για δουλειά και μπαίνουν οι λαθρομετανάστες», πρόσθεσε, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν ηγέτες».
Πηγή :spirospero
Περισσότερα »