30 Αυγ 2014

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης 2014 στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης 2014, από την 1η έως τις 7 Σεπτεμβρίου, στο θαλάσσιο χώρο έμπροσθεν του ξενοδοχείου Elite.
Η τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελεύθερης Κατάδυσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Αυγούστου, στις 11.00, με επίδειξη εκ μέρους των αθλητών στο δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμάτας. Οι αθλητές έχουν ήδη αφιχθεί και αυτές τις ημέρες κορυφώνονται οι προπονήσεις τους.
Η διεξαγωγή για ακόμη μια φορά του Πρωταθλήματος στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα είναι αποτέλεσμα των πολύ επιτυχημένων διεθνών διοργανώσεων στην Καλαμάτα, κάθε χρόνο από το 2010 και εντεύθεν.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία AIDA International έχει αναθέσει το Πανευρωπαϊκο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης 2014 στο Δήμο Καλαμάτας και το Free-diving Club του Σταύρου Καστρινάκη.
Στη διοργάνωση της Καλαμάτας συμμετέχουν περί τους 30 αθλητές από χώρες της Ευρώπης, οργανωτική ομάδα, προπονητές, συνοδοί κ.ά., κάτι που συνεπάγεται 400 διανυκτερεύσεις στην περιοχή μας, αλλά και προβολή της από το διεθνή Τύπο.
Η διεξαγωγή των αγώνων στην Καλαμάτα αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της πόλης και της περιοχής της, για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στον τόπο μας. 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Σημειώνεται πως για την εξυπηρέτηση των αγώνων απαγορεύεται η κολύμβηση σε δίαυλο με πλάτος 10 μέτρων έμπροσθεν του Elite, ο οποίος εκτείνεται έως τους πλωτούς σημαντήρες που επισημαίνουν τα όρια μέχρι τα οποία φτάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι στην εν λόγω περιοχή.
Λόγω της κίνησης μεγάλου αριθμού σκαφών στο συγκεκριμένο χώρο, συνιστάται η αποφυγή κολύμβησης και πλησίον αυτού του διαύλου κατά τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων, δηλαδή από 07.30 έως 15.30.
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 30 Αυγούστου 2014

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΑΥΛΟΣ, ΦΑΝΤΙΝΟΣ, ΣΑΡΜΑΤΑΣ, ΒΡΥΑΙΝΗ, ΕΥΛΑΛΙΟΣ, ΦΗΛΙΞ, ΦΟΡΤΟΥΝΑΤΟΣ, ΣΕΠΤΕΜΙΝΟΣ, ΦΥΛΑΞ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΦΙΛΩΝΙΔΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιοι Αλέξανδρος, Ιωάννης και Παύλος ο νέος, Πατριάρχες Κωνσταντινούπολης
Όσιος Φαντίνος (1) θαυματουργός
Άγιοι Έξι Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Μελιτινή
Όσιος Σαρματάς
Οσία Βρυαίνη
Άγιοι Δεκαέξι Μάρτυρες οι Θηβαίοι
Άγιος Ευλάλιος ο Ιεράρχης
Άγιοι Φήλιξ ο επίσκοπος, Ιανουάριος ο πρεσβύτερος, Φορτουνάτος και Σεπτεμίνος
Όσιος Φύλαξ
Όσιος Αλέξανδρος ηγεμόνας της Ρωσίας
Άγιος Φιλωνίδης ο Ιερομάρτυρας
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αλεξάνδρου «Νιέφσκι»
Άγιος Αλέξανδρος του Σβερ

(1) Ο Όσιος Φαντίνος ο ονομαζόμενος Θαυματουργός, γεννήθηκε στην Καλαβρία της Ιταλίας και από μικρός ήταν πολύ ενάρετος και πιστός χριστιανός, μορφώθηκε  μάλιστα και είχε πολλούς μαθητές που τον παρακολουθούσαν. Αργότερα και σε ηλικία 60 ετών πήρε δύο από τούς μαθητές του, τον Βιτάλιο και τον Νικηφόρο, και περιόδευσαν σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας από την Πελοπόννησο, την Αθήνα, την Λάρισα και μετέπειτα στην Θεσσαλονίκη όπου έμεινε 8 χρόνια. Απεβίωσε ειρηνικά.

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 30 Αυγούστου (video)


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα από καρδιάς» !


Περισσότερα »