20 Φεβ 2015

« Μικρές πινελιές χιούμορ με ένα ανέκδοτο » !


Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ & ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ : "ΟΔΟΣ ΒΕΡΓΑΣ - ΑΝΩ ΒΕΡΓΑΣ (ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΕΡΓΑΣ"

ΘΕΜΑ: Ανακοίνωση πρόσκλησης ενδιαφερομένων για τις μελέτες
Τοπογραφική και Συγκοινωνιακή:

«ΟΔΟΣ ΒΕΡΓΑΣ - ΑΝΩ ΒΕΡΓΑΣ (ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΕΡΓΑΣ)»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Καλαμάτας προκειμένου να προβεί στην ανάδειξη μειοδότη των μελετών Τοπογραφική και Συγκοινωνιακή: «ΟΔΟΣ ΒΕΡΓΑΣ - ΑΝΩ ΒΕΡΓΑΣ (ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΕΡΓΑΣ)» προϋπολογισμού Τοπογραφικής μελέτης 2.047,38 € και Συγκοινωνιακής μελέτης 5.440,92 € με τον ΦΠΑ), καλεί όσους ενδιαφέρονται και έχουν το δικαίωμα από το νόμο, να καταθέσουν κλειστές οικονομικές προσφορές, έως και την Παρασκευή 20/02/2015, στο πρωτόκολλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας στο Διοικητήριο, Ψαρών 15, 241 00 ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Περισσότερες πληροφορίες στην κ. Β. Κυβέλου, Διοικητήριο, γραφείο 110, τηλ.2721361761).

Καλαμάτα ...17/2/2015
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Τ.Υ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ


Πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 20 Φεβρουαρίου (video)

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :
Περισσότερα »

Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεδιαχείρισης αντλιοστασίων ύδρευσης Δήμου Καλαμάτας

Η Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε επαναληπτικό δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό, για την : ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, προϋπολογισμού 150.000  ευρώ, πλέον ΦΠΑ.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 11.3.2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 έως 13:00.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2721063134 & 2721069940, αρμόδιος υπάλληλος κ. Μ.Βασιλειάδης.
Η περίληψη της διακήρυξης έχει αναρτηθεί στο Διαδικτυακό τόπο του Προγράμματος "Διαύγεια" με ΑΔΑ: 7ΡΒΣΟΡ0Χ-ΜΥΔ και μπορείτε να τη δείτε εδώ.
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 20 Φεβρουαρίου


ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ, ΛΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ,ΣΑΔΩΚ, ΚΙΔΝΕΟΣ, ΠΛΩΤΙΝΟΣ, ΑΝΙΑΝΟΣ, ΔΙΔΥΜΟΣ, ΝΕΜΕΣΙΟΣ, ΠΟΤΑΜΙΟΣ, ΕΥΤΡΟΠΙΟΣ, ΑΠΠΙΑ, ΜΑΚΑΡΙΟΣ, ΑΓΑΘΩΝ, ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ, ΜΙΛΝΤΡΕΝΤ
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Λέων ο Θαυματουργός Επίσκοπος Κατάνης
Άγιος Αγάθων (1) Πάπας Ρώμης
Όσιος Βησσαρίων
Άγιος Σαδώκ ο Ιερομάρτυρας και οι μαζί μ' αυτόν Εκατόν εικοσιοκτώ μάρτυρες
Όσιος Κινδέος Επίσκοπος Πισιδίας
Όσιος Πλωτίνος
Άγιος Ανιανός
Άγιοι Δίδυμος, Νεμέσιος και Ποτάμιος
Άγιος Ευτρόπιος
Αγία Αππία η μάρτυς
Οσία Mildred
Άγιος Μακάριος ο Οσιομάρτυρας και ο συν αυτώ αναιρεθέντες
Όσιος Αγάθων ο Θαυματουργός
Άγιος Κορνήλιος ο Ιερομάρτυρας εκ Ρωσίας

(1) O Άγιος Αγάθων, ήταν Έλληνας στην καταγωγή και γεννήθηκε το 575 μ.Χ. στη Σικελία από εύπορους αλλά ευσεβείς γονείς.  Μεγάλωσε με όλες τις αξίες της χριστιανοσύνης και έτσι όταν απεβίωσαν οι γονείς του, μοίρασε σε μία νύκτα όλη την περιουσία του και αποσύρθηκε σε ένα μοναστήρι του Παλέρμου (των Βενεδικτίνων), όπως αναφέρει σε επιστολή του ο Πάπας Γρηγόριος Α΄. Σας μοναχός αφιερώθηκε στη μελέτη των γραφών και άριστο ήθος του, τον ανέβασε στον παπικό θρόνο το 678 μ.Χ. και έγινε ο 79ος Πάπας, μετά το θάνατο του Πάπα Δόνου. Επί των ημερών του έγινε και η ΣΤ΄ Οικουμενική Σύνοδος στην οποία  και έλαβε ενεργό μέρος. Η Σύνοδος αυτή, συνήλθε το έτος 680μ.χ.  στη Κωνσταντινούπολη με σκοπό την καταδίκη των μονοφυσιτών, οι οποίοι πίστευαν στην μία και μόνη φύση του Κυρίου.  Οι αποφάσεις της ΣΤ΄ Οικουμενικής Συνόδου,  στηρίχτηκαν αρκετά και στην θέση του Πάπα Αγάθωνα, η οποία εκφράστηκε με μια επιστολή, με την οποία, ανέφερε ότι ο Κύριος είχε δύο φύσεις την ανθρώπινη και την Θεϊκή. Αυτή την θέση υπερθεμάτισε και ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γεώργιος Α΄. Ο Πάπας Αγάθων,  μάλιστα αφόρισε  όλους όσους στο παρελθόν έδειξαν μονοφυσιτικό φρόνημα, μεταξύ αυτών και τον προκάτοχό του πάπα Ονούφριο τον Α`. Κοιμήθηκε  ειρηνικά  το 682 μ.Χ. και  Τιμάται σαν άγιος και από τη Ρωμαιοκαθολική (στις 10 Ιανουαρίου ) αλλά  και από την Ορθόδοξη Εκκλησία  (στις 20 Φεβρουαρίου).

(2) O Όσιος Λέων γεννήθηκε το 886 μ.Χ. στη Pαβένα  της Ιταλίας και  ήταν γιός ευγενών αλλά ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι φρόντισαν να δώσουν στον Λέοντα πλούσια φιλολογική και θεολογική μόρφωση.  Ο ίδιος όμως επέλεξε να αφιερωθεί στη μελέτη των γραφών. Το ήθος και αγάπη του προς τον Κύριο ήταν αυτά που τον βοήθησαν στην ανάδειξή του ως επίσκοπο Κατάνης στη Σικελία. Ωστόσο είχε περάσει από όλους τους βαθμούς της ιεροσύνης, γενόμενος Αναγνώστης, Υποδιάκονος, Διάκονος, και Πρεσβύτερος.  Από την θέση του επισκόπου βοηθούσε όχι μόνο πνευματικά όσους είχαν ανάγκη αλλά και υλικά προσπαθώντας να ανακουφίσει τον πόνο των αναξιοπαθούντων.  Ο Θεός βλέποντας την αγνή αφοσίωσή του τον ευλόγησε με το χάρισμα της θαυματουργίας. Έκτισε μάλιστα και τον Ναό του  Καλλινίκου Mάρτυρος Λουκίας ( βλ. 13 Δεκεμβρίου)της εκ Σικελίας και εκεί σε αυτό τον ναό ενταφιάστηκε μετά την ειρηνική κοίμησή του.
Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την καρναβαλική παρέλαση και την τελετή λήξης του 3ου Καλαματιανού Καρναβαλιού

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η καρναβαλική παρέλαση και η τελετή λήξης των εκδηλώσεων του 3ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. 
 
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που απαιτούνται για την πραγματοποίηση της παρέλασης και της τελετής λήξης, με ασφάλεια για όσους συμμετάσχουν, είναι οι ακόλουθες:
 
Α) από τις 14.30 έως και τις 16.30 η διακοπή της κυκλοφορίας και η απαγόρευση στάσης-στάθμευσης στις οδούς Υπαπαντής (από την οδό Μητροπολίτου Μελετίου έως την οδό Σταδίου), Σταδίου (από την οδό Φαρών έως την οδό Νέδοντος), Νέδοντος (από την οδό Σταδίου έως την οδό Κροντήρη)
 
Β) από τις 14.30 έως τις 19.30 η διακοπή της κυκλοφορίας και η απαγόρευση στάσης-στάθμευσης των οχημάτων στις οδούς Κροντήρη (από την οδό Νέδοντος έως την οδό Αριστομένους), οδό Αριστομένους (από την οδό Κροντήρη έως την οδό Φραντζή), καθώς και στις κάθετες οδούς που οδηγούν στην οδό Αριστομένους από την οδό Αναγνωσταρά,
 
Γ) από τις 14.30 έως και τις 19.30 η διακοπή της λειτουργίας των δύο πιατσών ταξί (Γεωργούλη και Βαλαωρίτου) και
 
Δ) η αλλαγή της διαδρομής των αστικών λεωφορείων, τα οποία θα διέρχονται:
 
  • Γραμμή 1 (κατεύθυνση προς Παραλία): μέσω των οδών Αρτέμιδος – Μακεδονίας – Νέδοντος – Σόλωνος – Βασ. Κωνσταντίνου – Φαρών. Δεν τροποποιείται η διαδρομή στην κατεύθυνση από Παραλία μέχρι το κέντρο.
  • Γραμμή 2 (κατεύθυνση προς Αγία Τριάδα): μέσω των οδών Φαρών – Βασ. Γεωργίου - Φραντζή –Κεφάλα – Νέδοντος – Κιλκίς – Αθηνών / Γραμμή 2 (κατεύθυνση προς Άσυλο): Κλαδά – Αρτέμιδος - Ύδρας – Βασ. Όλγας – Ακρίτα – Παλαιολόγου – Κοιμητήριο – Μαυρομιχά
 πηγή : kalamata.gr
 

Περισσότερα »

« Κοίτα ψηλά, Χαμογέλα & πες Καλημέρα !»


Περισσότερα »