500 γρ. Μακαρόνια Νο 5
3-4 κ.σ. Ελαιόλαδο
200 γρ. Μυζήθρα Τριμμένη6
3-4 Φρέσκα Κρεμμύδια
1/2 ματσάκι Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Θα χρειαστούμε ένα τηγάνι, μια κατσαρόλα και ένα σουρωτήρι.
Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και δυο κουταλάκια του γλυκού αλάτι και αφήνουμε να βράσει το νερό.
Στο διάστημα αυτό θα πλύνουμε και κόψουμε τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό και θα τα έχουμε βάλει σε ξεχωριστά σκέυη .
Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο και μόλις κάψει θα προσθέσουμε το κρεμμύδι και θα σοτάρουμε λίγο. Προσθέτουμε και το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι σοτάρουμε λίγο και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Εν τω μεταξύ έχει βράσει το νερό και βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Συνήθως είναι 12-13 λεπτά.
Σουρώνουμε.
Σερβίρουμε στα πιάτα τα μακαρόνια προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα και την σαλτσα κρεμμυδιού.
Καλή Επιτυχία !
Σίσσυ Μ.