9 Μαρ 2017

ΣΥΝΤΑΓΗ :Μπανόφι (Banoffee pie) ή τάρτα μπανάνας

Υλικά για την ζύμη:
350 γρ. αλεύρι για ολες τις χρήσεις
4 κ.σ.  ζάχαρη άχνη
170 γρ. βούτυρο
2 αυγά 
2 Βανίλιες

Υλικά για την κρέμα :

2 κουτιά  ζαχαρούχο γάλα
( Προετοιμασία της καραμέλας από την
προηγούμενη ημέρα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και προσθέτουμε μέσα κλεισμένα όπως είναι δύο κουτιά ζαχαρούχο γάλα. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για τουλάχιστον 4 ώρες. Αφαιρούμε τα κουτιά από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα.)
6 μπανάνες ώριμες
500 ml. κρέμα γάλακτος
1 ½ κ.γλ. στιγμιαίος καφές
3 κ.σ.  ζάχαρη Άχνη

Εκτέλεση



Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το βάζουμε μέσα σε ένα Μπολ.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το τρίβουμε με τα χέρια μας ( βούτυρο και αλεύρι) μέχρις ότου να ενωθούν και να γίνουν κάπως σαν μπαλάκια.
Προσθέτουμε τα αυγά τις δυο βανίλιες και την ζάχαρη άχνη και ζυμώνουμε μέχρις ότου να κάνουμε μία λεία ζύμη. Τοποθετουμε τη  ζύμη μέσα σε μία μεμβράνη και την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Μετά από μισή ώρα βγάζουμε τη ζύμη μας και την τοποθετούμε μέσα σε ένα αντικολλητικό ταψί  25 εκ. το οποίο έχουμε βουτυρώσει. Απλώνουμε τη ζύμη ώστε να καλύψει  τον πάτο κσι τα πλαινα του ταψί μας. Τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει και να φτιάξουμεμια όμορφη τάρτα. Μπορουμε αν θέλουμε να κρατήσει σωστά το σχήμα της τάρτας, να βαλουμε μεμβράνη πανω στη ζύμη να προσθέσουμε 1-2 κιλά ρύζι να κλείσουμε το ρύζι μεσα στη μεμβράνη και να ψήσουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο  φούρνο  στους 180°C. Το ρύζι θα το κρατήσουμε μόνο για τέτοιες περιπτώσεις.
Στα 15 λεπτά θα δούμε ότι έχει ροδοκοκκινίσει . Όσο ψήνεται πιθανόν  να δούμε να αφρίζει η ζύμη μας αλλά να μην ανησυχήσουμε, απλά ψήνεται με το βούτυρο...

Στα 15 λεπτά βγάζουμε τη τάρτα μας από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει θα απλώσουμε πάνω την καραμέλα που έχουμε ήδη ετοιμάσει από την προηγούμενη ημέρα και τις μπανάνες κομμένες κατά μήκος σε φέτες.
Στη συνέχεια προετοιμάζουμε τη σαντιγύ. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, στην οποία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και λίγο από τον  στιγμιαίο καφέ, μέχρις ότου να σταθεί και στη συνέχεια την προσθέτουμε πάνω από τις μπανάνες και  πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο στιγμιαίο καφέ.
Αφήνουμε το γλυκό μας για κανα δυο ώρες στο ψυγείο να κρυώσει και  είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Για καλύτερο αποτέλεσμα καλό είναι να μείνει στο ψυγείο μια ημέρα, ώστε να σερβίρεται καλύτερα.  
Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε το φύλλο της ζύμης να υο σπάσουμε σε κομματάκια και να κάνουμε ατομικά μπανόφι σε μπολ παγωτού.
Όπως και να το κάνετε θα γίνει ένα δροσερό και ευχάριστο γλυκό! 
Καλή επιτυχία !

Σίσυ Μ.
Περισσότερα »

Ήξερες Ότι ......


Περισσότερα »

«Ένα ανεκδοτάκι τώρα, είναι ότι «πρέπει», για να γελάσουμε και λίγο…. » !!


Περισσότερα »