3 Δεκ 2020

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ χωρίς ρυζι

 



Υλικά

6 Πιπεριές 

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 Μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 Καρότα μεγάλα τριμμένα

2 Κολοκυθάκια τριμμένα

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές  και όλα τα λαχανικά μας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι τον Μαϊντανό και τρίβουμε το καρότο και το κολοκύθι στον τρίφτη. 

Κόβουμε ένα καπάκι στις πιπεριές και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους ώστε να μπορούμε να τις γεμίσουμε.

Στη συνέχεια θα βάλουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει και θα προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο. Θα βάλουμε τον κιμά και θα τον σοτάρουμε καλά. Θα αφαιρέσουμε τον κιμά από το τηγάνι και θα προσθέσουμε το κρεμμύδι, το οποίο θα σοτάρουμε για λίγο και θα προσθέσουμε το τριμμένο κολοκύθι. Σοταρουμε λίγο και το κολοκύθι και προσθέτουμε και το καρότο και το μαϊντανό σοτάρόντας τα, ώστε να αφαιρεθούν τα περισσότερα υγρά. 

Προσθέτουμε τον κιμά και τα σοτάρουμε όλα μαζί προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

Με αυτό το μείγμα θα γεμίσουμε τις πιπεριές μας.

Λαδώνουμε ένα ταψί τοποθετούμε τις γεμισμένες πιπεριές μέσα. Αν θέλουμε εδώ μπορούμε να βάλουμε (όπως σε όλα τα γεμιστά) πατάτες "κυδωνατες" τις οποίες φυσικά θα έχουμε αλατοπιπερώσει και λαδώσει.

Ψήνουμε για μισή ώρα με τρία τέταρτα στους 175 βαθμούς στον αέρα.

Την ίδια γέμιση βέβαια μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε γεμίζοντας ντομάτες,  μελιτζάνες,  κολοκυθάκια κτ.λ.


Καλή Επιτυχία!

Σίσσυ Μ.

Περισσότερα »