18 Σεπ 2015

«Η γνώση είναι δύναμη : Λόρδος Βύρων » !!!

«Τα αποφθέγματα είναι ο σύντομος δρόμος προς πολλή γνώση» 
 Πλούταρχος

Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 18 Σεπτέμβριου

ΕΥΜΕΝΙΟΣ, ΣΥΜΕΩΝ, ΑΡΙΑΔΝΗ, ΠΩΜΥΛΟΣ, ΣΟΦΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΚΑΣΤΩΡ, ΘΕΟΔΩΡΑ, ΙΛΑΡΙΩΝ, ΟΠΤΙΝΑ

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Όσιος Ευμένιος ο θαυματουργός, επίσκοπος Γορτύνης
Αγία Αριάδνη (1)
Όσιος Ρωμύλος (2)
Αγίες Σοφία και Ειρήνη
Άγιος Κάστωρ
Άγιος Ιλαρίων της Όπτινα

(1) Η Αγία Αριάδνη, δεν γνωρίζουμε που γεννήθηκε, γνωρίζουμε όμως ότι έζησε επί εποχής των αυτοκρατόρων Ανδριανού και Αντωνίου και από μικρή δούλευε ως δούλα στο σπίτι του ειδωλολάτρη Τέρτιλου,  ισχυρού πρόκριτου της Φρυγίας. Εκεί στη Φρυγία, η Αριάδνη έγινε χριστιανή και όταν αυτό το πληροφορήθηκε ο Τέρτιλος,  προσπάθησε να την μεταπείσει και να επανέλθει στην ειδωλολατρία. Η πίστη της όμως ήταν ισχυρή πράγμα που εξόργισε τον Τέρτιλο και διέταξε τον ξυλοδαρμό της.
Ο ξυλοδαρμός της ήταν πολύ άγριος, σάρκες έφευγαν από το κορμί της αλλά εκείνη παρέμενε πιστή στον Κύριο. Κάποια στιγμή για να αποφύγει τα μεγαλύτερα βασανιστήρια κατάφερε να ξεφύγει αλλά άρχισαν να την καταδιώκουν και στην προσπάθειά απόδρασής της έπεσε σε έναν γκρεμό όπου και πέθανε.


 (2) Ο Όσιος Ρωμύλος, γεννήθηκε το 1300 μ.Χ. στην πόλη Βιδίνιο. Ο πατέρας του ήταν Έλληνας και η μητέρα του Βουλγάρα, ευσεβείς χριστιανοί και οι δύο, οι οποίοι φρόντισαν και για την χριστιανική του μόρφωση. Ευσεβής και ο ίδιος από νωρίς αφιερώθηκε στο μοναχικό βίο, πηγαίνοντας στη μονή Θεοτόκου της Οδηγήτριας, στο Τίρνοβο (Βουλγαρίας) όπου έγινε μοναχός με το όνομα Ρωμανός.  Στη μονή έμεινε περίπου τρία χρόνια και μεγαλόσχημος πλέον με το όνομα Ρωμύλος μετέβη στο Άγιο Όρος μαζί με έναν μαθητή του επονομαζόμενο Γρηγόριο (από τον οποίο γνωρίζουμε και το βίο του Αγίου). Βρέθηκε στην Ραβένιτσα της Σερβίας, όταν ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Τούρκων, Σέρβων και Βουλγάρων όπου πολλοί μετακινήθηκαν. Έτσι και ο Ρωμύλος πήγε πρώτα στην Αυλώνα μετά στην Κωνσταντινούπολη και τέλος στη Ραβενίτσα και συγκεκριμένα στο μοναστήρι της Υπεραγίας Θεοτόκου όπου έμεινε μέχρι το ειρηνικό τέλος του βίου του. Από τον τάφο του ευωδιάζει αρώματα και έχουν γίνει πολλά θαύματα.ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Περισσότερα »

«Ελάτε να γελάσουμε και λιγάκι»!


Περισσότερα »

« Καλημέρα σας ! Να έχετε μια όμορφη μέρα ! »


Περισσότερα »