27 Ιουλ 2014

Συναυλία – γκαλά όπερας στην Αρχαία Μεσσήνη από τα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ


Συναυλία – γκαλά όπερας στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης, από τα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ, διοργανώνεται την Κυριακή 3 Αυγούστου στις 21.30. Θα παρουσιασθούν έργα των Μπιζέ, Πουτσίνι, Ντβόρζακ και άλλων, με διευθύντρια ορχήστρας την Κωνσταντία Γουρζή.
 
Σολίστ θα είναι η σοπράνο Άννα Στυλιανάκη και η μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη.
 
Η γενική είσοδος κοστίζει 10 ευρώ και εισιτήρια προπωλούνται στην Καλαμάτα στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο και στο μεζεδοπωλείο «Στο κύμα».
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 27 Ιουλίου 2014

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ, ΑΝΘΟΥΣΑ, ΤΥΦΛΟΣ, ΜΑΝΟΥΗΛ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός
Οσία Ανθούσα η ομολογήτρια
Άγιος Τυφλός
Άγιοι Εκατό πενήντα τρείς Μάρτυρες από τη Θράκη
Όσιος Μανουήλ
Άγιος Χριστόδουλος (1)  ο εκ Kασσάνδρας που μαρτύρησε στη Θεσσαλονίκη
Άγιος Νικόλαος του Νόβγκοροντ

(1) Ο  Μάρτυρας Χριστόδουλος στη Βαλτά της Κασσάνδρας και σε νεαρή ηλικία μετέβη στην Θεσσαλονίκη, όπου έγινε Ράφτης. Ήταν ευσεβής χριστιανός καιμόταν κάποτε πληροφορήθηκε ότι ένας χριστιανός Βούλγαρος, ετοιμαζόταν ν' αρνηθεί τον Χριστό προμηθεύτηκε έναν μικρό σταυρό και πήγε στο καφενείο, όπου θα γινόταν η περιτομή του, τον πλησίασε και προσπάθησε να τον αποτρέψει. Αυτό όμως εξόργησε τους Τούρκους οι οποίοι τον συνέλαβαν και  τον οδήγησαν στον κριτή, όπου απαίτησαν τον θάνατο του. Εκεί του ζητήθηκε να απαρνηθεί την πίστη του και επειδή έμεινε ακλόνητος  παραδόθηκε στους δήμιους, οι οποίοι τον κρέμασαν κοντά στον ναό του Αγίου Μηνά στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια άφησαν για δύο ημέρες το λείψανο του αγίου με καρφωμένο τον σταυρό στην πλάτη του μέχρις ότου οι Χριστιανοί, αγόρασαν το λείψανο του αντί 600 γροσιών και το έθαψαν με τιμές.Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 27 Ιουλίου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

 
Περισσότερα »

«Ξεκινήστε τη μέρα σας, όμορφα! Πείτε απλά Καλημέρα» !


Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 27 Ιουλίου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »