13 Μαρ 2017

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ή ΠΑΤΙΣΣΕΡΙ

Υλικά Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ή Πατισσερί

1200 λιτρα γαλα
4 Αυγά
120 γρ. Αλεύρι
100 γρ. Ζάχαρη
1 κ.γ. Μπεικιν Παουντερ
3 Βανίλιας
2 κ.σ. Κορνφλαουρ

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί ενώ σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη προσθέτοντας σιγά - σιγά όλα  τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενοποιηθούν.
 Τοτε τα προσθέτουμε μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει. 

Μόλις βράσει η κρέμα την κατεβάζουμε, από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. 

Αυτή είναι η παλιά κλασική συνταγή της κρέμας Ζαχαροπλαστικής!

Αν θέλουμε σε αυτή τη βάση μπορούμε να πρισθέσουμε κακάο ή σοκολάτα ή τριμμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ώστε να έχουμε την γεύση που επιθυμούμε!

Ιδανική για Σου η τούρτες!

Αν την θέλουμε πιο αφράτη μπορουμε να πάρουμε μια morfat ( ή όποια αλλη κρέμα γάλακτος θέλουμε στην οποία ομως θα προσθέσουμε ζάχαρη αχνη)  να την χτυπησουμε στο μιξερ ωστε να γίνει σαντιγύ και να την προσθέσουμε στην Κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικης ανακατευοντας ομως ελαφρά με μια κουτάλα!

Η ποσότητα ζάχαρης είναι πάντα θέμα προσωπικού γούστου, για το λόγο αυτό καλό είναι να δοκιμάζουμε με μικρες ποσοτητες ώστε να μπορούμε να προσθέσουμε, διότι να αφαιρέσουμε.. ... είναι  αδύνατον! !!!!


Καλή Επιτυχία!

Σίσυ  Μ.

Περισσότερα »

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΚΟΡΜΟΣ

Υλικά για το παντεσπάνι
6 Αυγα
170 γρ. Αλεύρι
100 γρ. Ζάχαρη
50 γρ. Βούτυρο ( & λίγο ακόμα για το βουτύρωμα του ταψιού)
2 βανιλίες
1 κ.γ. Μπεικιν Παουντερ
3-4 κ.σ. Κακάο αν θέλουμε να κάνουμε σκούρο παντεσπάνι
.

Υλικά Για το σιρόπι
1 κ.τσ. Ζάχαρη
1 κ.τσ. Νερό
1 Βανίλια
½ Λεμόνι

Εκτέλεση (Παντεσπάνι)
Αναβουμε το φουρνο στους 180 C πανω κατω στις αντιστασεις. Βουτυρώνουμε ενα αντικολλητικό χαρτί για το ταψί του φουρνου (αυτό για τις πίτες) και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπολ του μπλεντερ βάζουμε ολα υλικά για το παντεσπάνι και τα χτυπάμε για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί να καλυψουμε όλο το ταψί ώστε να γίνει πολύ λεπτό το παντεσπάνι μας  και το ψήνουμε περίπου  10-12 λεπτά αναλογα με το φουρνο. Μπορούμε  να ελεγξουμε το παντεσπάνι μας,  με την μύτη ενός μαχαιριού το τρυπάμε και αν το μαχαίρι  μας βγει καθαρό τότε  έχει  ψηθεί και το βγάζουμε από  το φούρνο. Το αφήνουμε πεντε λεπτα να κρυωσει λιγο και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Εκτέλεση (Σιρόπι)
Όση ώρα ψήνεται το παντεσπάνι μας, σε ένα κατσαρολάκι  βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά μαζι με την φλούδα απο το λεμόνι, ωστε να αποκτησει ωραίο άρωμα. Προσθέτουμε και
μια κουταλια χυμό λεμόνι και  βράζουμε το διροπι μας για 3-4 λρπτά.
Αφαιρούμε στο τέλος τις φλούδες λεμονιού και περιχυνουμε με συτό το παντεσπανι μας ξαι το αφήνουμε να κρυώσει.

Υλικά Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ή Πατισσερί
1200 λιτρα γαλα
4 Αυγά
120 γρ. Αλεύρι
100 γρ. Ζάχαρη
1 κ.γ. Μπεικιν Παουντερ
3 Βανίλιας
2 κ.σ. Κορνφλαουρ

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε όλα τα άλλα υλικά μαζί ώστε να ενοποιηθούν Τα προσθέτουμε μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς να μην μας κολλήσει. Μόλις βράσει η κρέμα την κατεβάζουμε, από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια  και την απλώνουμε στο παντεσπάνι μας και προσθέτουμε πάνω Μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή γλυκό του κουταλιού και τυλιγουμε με το αντικολλητικό χαρτί για να φτιάξουμε το ρολό μας. Σφίγγουμε το ρολό στις άκρες και το Βαζουμε στο ψυγείο και 4-5 ώρες αργότερα ειναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ  Μ.

ΥΓ: Αντί για πατισσερί μπορούμε  να βάλουμε και βουτυρόκρεμα.
Περισσότερα »