1200 λιτρα γαλα
4 Αυγά
120 γρ. Αλεύρι
100 γρ. Ζάχαρη
1 κ.γ. Μπεικιν Παουντερ
3 Βανίλιας
2 κ.σ. Κορνφλαουρ
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί ενώ σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη προσθέτοντας σιγά - σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενοποιηθούν.
Τοτε τα προσθέτουμε μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει.
Μόλις βράσει η κρέμα την κατεβάζουμε, από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Αυτή είναι η παλιά κλασική συνταγή της κρέμας Ζαχαροπλαστικής!
Αν θέλουμε σε αυτή τη βάση μπορούμε να πρισθέσουμε κακάο ή σοκολάτα ή τριμμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ώστε να έχουμε την γεύση που επιθυμούμε!
Ιδανική για Σου η τούρτες!
Αν την θέλουμε πιο αφράτη μπορουμε να πάρουμε μια morfat ( ή όποια αλλη κρέμα γάλακτος θέλουμε στην οποία ομως θα προσθέσουμε ζάχαρη αχνη) να την χτυπησουμε στο μιξερ ωστε να γίνει σαντιγύ και να την προσθέσουμε στην Κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικης ανακατευοντας ομως ελαφρά με μια κουτάλα!
Η ποσότητα ζάχαρης είναι πάντα θέμα προσωπικού γούστου, για το λόγο αυτό καλό είναι να δοκιμάζουμε με μικρες ποσοτητες ώστε να μπορούμε να προσθέσουμε, διότι να αφαιρέσουμε.. ... είναι αδύνατον! !!!!
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί ενώ σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη προσθέτοντας σιγά - σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενοποιηθούν.
Τοτε τα προσθέτουμε μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει.
Μόλις βράσει η κρέμα την κατεβάζουμε, από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Αυτή είναι η παλιά κλασική συνταγή της κρέμας Ζαχαροπλαστικής!
Αν θέλουμε σε αυτή τη βάση μπορούμε να πρισθέσουμε κακάο ή σοκολάτα ή τριμμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ώστε να έχουμε την γεύση που επιθυμούμε!
Ιδανική για Σου η τούρτες!
Αν την θέλουμε πιο αφράτη μπορουμε να πάρουμε μια morfat ( ή όποια αλλη κρέμα γάλακτος θέλουμε στην οποία ομως θα προσθέσουμε ζάχαρη αχνη) να την χτυπησουμε στο μιξερ ωστε να γίνει σαντιγύ και να την προσθέσουμε στην Κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικης ανακατευοντας ομως ελαφρά με μια κουτάλα!
Η ποσότητα ζάχαρης είναι πάντα θέμα προσωπικού γούστου, για το λόγο αυτό καλό είναι να δοκιμάζουμε με μικρες ποσοτητες ώστε να μπορούμε να προσθέσουμε, διότι να αφαιρέσουμε.. ... είναι αδύνατον! !!!!