Υλικά
790 γρ. ζαχαρούχο γάλα
6 αβγά
480 γρ. γάλα
300 γρ. καρύδα (ινδοκάρυδο )
790 γρ. ζαχαρούχο γάλα
6 αβγά
480 γρ. γάλα
300 γρ. καρύδα (ινδοκάρυδο )
30 γρ. καρύδα (ινδοκάρυδο ) για στόλισμα
300 γρ. κουβερτούρα για στόλισμα
300 γρ. κουβερτούρα για στόλισμα
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπολ θα βάλουμε το ζαχαρούχο γάλα, τα αβγά και το γάλα και θα ανακατέψουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε την καρύδα (ινδοκάρυδο) και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα και όχι με σύρμα, θα γίνει ένας χυλός και να μην ανησυχήσουμε γιατί σε λίγα μόλις λεπτά θα πήξει !
Αλευρώνουμε τη φόρμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 C(αέρα) για 30-40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο!
Για να δούμε αν έχει ψηθεί θα το ελέγξουμε τρυπώντας το κέικ μας με ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό σημαίνει ότι έχει ψηθεί.
Θα το βγάλουμε από το φούρνο και καλό θα είναι να το βάλουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει.
Όταν κρυώσει θα λιώσουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και θα περιχύσουμε το κέικ μας.
Πασπαλίζουμε με λίγη καρύδα και αν θέλουμε τρίμματα από ξηρούς καρπούς.
Καλή Επιτυχία!
Σισυ Μ.
ΥΓ : Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε και ατομικά κεικ με την παραπάνω δοσολογία θα βγουν 25 τεμάχια