Πήρα φόρα, μετά το λικέρ Κρασί αποφάσισα να κάνω λικέρ Λεμόνι!
Μία παλιά βότκα λίγη ζάχαρη, νερό και λεμονάκια και έτοιμο το λικέρ μας
Υλικά
750 ml Βότκα
650 γρ. Ζάχαρη
750 ml Νερό
10 Λεμόνια
Εκτέλεση
Πλένουμε τα λεμόνια και αφαιρούμε το κίτρινο μέρος με μία ξύστρα ή στον τρίφτη. Προσοχή όχι το λευκό μερος, γιατί είναι πικρό και θα μας πικρίσει το λικέρ μας.
Μέσα σε ένα γυάλινο βάζο που να κλείνει καλά ή μπουκάλι, ρίχνουμε τις φλούδες από το λεμόνι και τη βότκα. Το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε σε ένα δροσερό μέρος για 5-6 μέρες. Κάθε μέρα όμως πρέπει να ανακινούμε το μπουκάλι για να πηγαίνουν οι μυρωδιές ολόκληρη τη βότκα.
Μετά από 5-6 μέρες βάζουμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά με το νερό και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρις ότου να λιώσει η ζάχαρη. Δεν χρειάζεται να πάρει βράση. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Το επόμενο μας βήμα είναι να προσθέσουμε το σιρόπι μέσα στο μπουκάλι με τη βότκα και το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά τα αφήνουμε καμιά ώρα, σουρώνουμε και γεμίζουμε τα βάζα μας με το καινούργιο μας λικέρ λεμόνι.
Απολαύστε το με πάγο!
Είναι πραγματικά υπέροχα μυρωδάτο και γευστικό!!!
Καλή Επιτυχία!!!
Σισσυ Μ.