31 Μαΐ 2015

«Ελάτε να γελάσουμε και λιγάκι»!


Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 31 Μαΐου 2015

ΕΡΜΕΙΑΣ, ΕΥΣΕΒΙΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΜΑΓΟΣ, ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ, ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, ΒΟΡΙΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΙΕΡΟΘΕΟΣ, ΠΑΣΧΑΣΙΟΣ, ΛΟΥΠΙΚΙΝΟΣ, ΚΡΗΣΚΗΣ, ΦΙΛΟΘΕΟΣ.
Κυριακή της Πεντηκοστής

 Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Ερμείας (1)
Άγιοι Ευσέβιος και Χαράλαμπος
Άγιος Ευστάθιος Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης
Άγιος Μάγος
Άγιοι Πέντε Μάρτυρες εν Ασκαλώνι
Αγία Πετρονίλα
Άγιος Φιλόσοφος ο Ιερομάρτυρας και οι συν αυτώ Βόρις και Νικόλαος οι Μάρτυρες
Άγιος Ιερόθεος ο Νέος ο Ιερομάρτυρας
Άγιος Πασχάσιος
Άγιος Λουπικίνος ο Επίσκοπος Βερόνας
Άγιος Κρήσκης ο Μάρτυρας
Άγιος Φιλόθεος Μητροπολίτης Τομπόλσκ
Μνήμη ευρέσεως της ιεράς εικόνας του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου του Μυροβλύτου
Μνήμη των Ευρυτάνων Νεομαρτύρων
Μνήμη των συνεργών του Αποστόλου Παύλου


(1) Ο άγιος Ερμείας, ζούσε την εποχή του αυτοκράτορα των Ρωμαίων Αντωνίνου Πίου, στα Κόμανα της Καππαδοκίας.Είχε από νεαρή ηλικία ενταχθεί στα στρατεύματα του Καίσαρα και όταν την περίοδο της βασιλείας του Μάρκου Αυρήλιου ξέσπασε ο διωγμός κατά των χριστιανών, τον συνέλαβαν  και τον οδήγησαν μπροστά στο στρατηγό Σεβαστιανό, ο οποίος τον διέταξε να θυσιάσει τα είδωλα. Ο άγιος Ερμείας και με τη γλυκύτητα δε που τον διέκρινε, απάντησε στις προτροπές των τυράννων τα εξής: «Θα ήταν πολύ ανόητο σεβαστέ άρχοντά μου να αφήσω το φως και να προτιμήσω το σκοτάδι, να εγκαταλείψω την αλήθεια και να ασπασθώ το ψέμα, να παραιτηθώ από τη ζωή και να προτιμήσω το θάνατο. Θα ήταν λοιπόν παράλογο στο τέλος της ζωής μου να χάσω αυτά τα πολύτιμα αγαθά». Εξοργισμένος ο Σεβαστιανός, διέταξε αφού τον βασανίσουν σκληρά, να τον ρίξουν στην πυρά. Με  τη χάρη του Θεού εξήλθε σώος από όλα τα φρικτά βασανιστήρια και τελικά τον αποκεφάλισαν χαρίζοντας του την ουράνια δόξα.
Περισσότερα »

« Σοφά Λόγια :Ζαν-Ζακ Ρουσσώ » !!Για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! Να μάθουμε να διεκδικούμε, να μην μένουμε απαθείς, να νοιώθουμε ότι αξίζουμε! Να δίνουμε αλλά και να παίρνουμε!

Βάζουμε τις κάρτες αυτές και σας συνιστούμε κάπου – κάπου να τις ξαναβλέπετε…. Δείτε τι σας ταιριάζει και προσπαθήστε να βελτιωθείτε ως άνθρωποι πρώτα για εσάς και μετά για τους άλλους…
Λόγια επιφανών ανθρώπων, που θα πρέπει όχι μόνο να τα διαβάζουμε, αλλά να προσπαθούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε, το σημαντικότερο θα πρέπει να μας προβληματίσουν!


Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 31 Μαίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :
Περισσότερα »

« Καλημέρα σας ! Να έχετε μια όμορφη μέρα ! »


Περισσότερα »