8 Ιαν 2014

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Πρόβλεψη καιρού για αύριο Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Πηγή okairos.gr
Περισσότερα »

Σε πόσες μέρες μια συμπεριφορά γίνεται συνήθεια

Σε πόσες μέρες μια συμπεριφορά γίνεται συνήθεια
Όταν ο ψυχολόγος Jeremy Dean καταπιάστηκε με το ζήτημα του «πόσο καιρό μπορεί να πάρει σε κάποιον να δημιουργήσει ή να αλλάξει μια συνήθεια», μελετώντας ιστοσελίδες με περιεχόμενο ψυχολογίας και συμβουλευτικής, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια πολύ συγκεκριμένη απάντηση: 21 ημέρες.

Και όσο κι αν ακούγεται περίεργο, αυτός ο μοναδικός και συγκεκριμένος αριθμός ημερών είχε εφαρμογή στα πάντα: από το να ξεκινήσει κανείς μια δίαιτα, μέχρι το να κρατά ημερολόγιο. Ωστόσο, δεν υποστηρίζεται από αδιάψευστα και πιο συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα.

Στο βιβλίο «Making Habits, Breaking Habits: Why We Do Things, Why We Don’t, and How to Make Any Change Stick» ο Dean εξερευνά την πραγματική επιστήμη που «κρύβεται» πίσω από τις συνήθειες, μέσα από υπάρχοντα εμπειρικά στοιχεία σχετικά με τη διαμόρφωση των συνηθειών. 

Ο ίδιος αναφέρει μια έρευνα, που δίνει πιο εμπεριστατωμένη απάντηση γύρω από το ερώτημα του «πόσος καιρός χρειάζεται για να “ριζώσει” μια νέα συνήθεια».

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από το University College London, οι 96 συμμετέχοντες σε αυτήν κλήθηκαν να επιλέξουν μια καθημερινή συμπεριφορά που ήθελαν να μετατρέψουν σε συνήθεια.

Όλοι επέλεξαν κάτι που δεν έκαναν ήδη, και το οποίο θα μπορούσαν να το κάνουν σε καθημερινή βάση. Πολλές από τις απαντήσεις που έδωσαν είχαν να κάνουν με ζητήματα γύρω από την υγεία: για παράδειγμα να τρώνε ένα φρούτο μαζί με το μεσημεριανό τους, ή να τρέχουν για 15 λεπτά μετά από το δείπνο.

Επί 84 ημέρες (όσο διήρκεσε η έρευνα), έμπαιναν σε μια ιστοσελίδα και ανέφεραν αν έκαναν ή όχι αυτό που είχαν επιλέξει, και πόσο αυτοματοποιημένη ένιωθαν τη συμπεριφορά τους. Αυτή η έννοια της δράσης χωρίς σκέψη –γνωστή στις επιστήμες ως «αυτοματισμός»- αποδεικνύεται ως κεντρικός μοχλός των συνηθειών.
Αυτό βοηθά ακόμη στο να φωτιστεί το πραγματικό ερώτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της έρευνας: πόσος καιρός χρειάστηκε για να γίνει μια συμπεριφορά συνήθεια.

Σύμφωνα με τον Dean κατά μέσο όρο όλοι οι συμμετέχοντες που παρείχαν αρκετά στοιχεία, χρειάστηκαν 66 μέρες μέχρι να τους δημιουργηθεί μια συνήθεια.
Φυσικά, υπήρχαν σημαντικές διαφορές στο πόσο καιρό χρειάστηκε για να διαμορφωθεί μια συνήθεια, ανάλογα με το τι είχε βάλει στόχο ο καθένας.
Εκείνοι που είχαν «αποφασίσει» να πίνουν ένα ποτήρι νερό μετά το πρωινό κατάφεραν να «αυτοματοποιήσουν» τη συμπεριφορά τους μετά από περίπου 20 μέρες, ενώ εκείνοι που είχαν θέσει ως στόχο να τρώνε ένα κομμάτι φρούτου με το φαγητό τους χρειάστηκαν τουλάχιστον το διπλάσιο χρόνο για να μετατρέψουν τη συμπεριφορά αυτή σε μια συνήθεια.

Περισσότερο δυσκολεύτηκαν όσοι αποφάσισαν να εντάξουν τη γυμναστική στη ζωή τους, με έναν συμμετέχοντα να χρειάζεται 84 ημέρες για να κάνει «αυτόματα» 50 καθίσματα μετά το πρωινό καφεδάκι του.

Το να περπατάει για 10 λεπτά μετά το πρωινό, ήταν πιο εύκολο για κάποιον άλλον, ο οποίος ενέταξε «αυτοματοποιημένα» αυτή τη συνήθεια στην καθημερινότητά του μετά από 50 ημέρες.

Παρότι η έρευνα κάλυψε χρονικό διάστημα μόλις 84 ημερών, κάνοντας αναγωγή στις καμπύλες, διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η εγκαθίδρυση μιας συμπεριφοράς ως συνήθειας μπορεί να χρειαζόταν μέχρι και 254 ημέρες για να δημιουργηθεί!

Αυτό που έδειξε η μελέτη αυτή είναι ότι οι 21 ημέρες που αναφέρουν αρκετοί για τη δημιουργία μιας συνήθειας, μπορεί να είναι αρκετές αν ο στόχος σας είναι για παράδειγμα να… πίνετε ένα ποτήρι νερό μετά το πρωινό σας.
Οτιδήποτε πιο δύσκολο και επίπονο, το πιο πιθανό είναι ότι θα χρειάζεται περισσότερο καιρό για να «αυτοματοποιηθεί». 


Ολόκληρο το κείμενο newsbeast.gr
Περισσότερα »

Έτοιμο το 2015 το Toyota με κυψέλες καυσίμουΑπό την Καλιφόρνια, την πολιτεία με τους πιο αυστηρούς νόμους περιορισμού της ρύπανσης, θα αρχίσουν το 2015 οι πωλήσεις του Toyota με καύσιμο το υδρογόνο.

Το μεσαίο sedan της Toyota με τεχνολογία κυψελών καυσίμου θα βασίζεται στο πρωτότυπο FCV (Fuel Cell Vehicle), το οποίο είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Νοέμβριο στην έκθεση του Τόκιο. Η πολιτεία της Καλιφόρνια θα επενδύσει περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη δικτύου σταθμών ανεφοδιασμού με υδρογόνο. Το 2015 θα κατασκευαστούν 20 πρατήρια, το 2016 θα φθάσουν τα 40 και το 2024 τα 100.


Η Toyota έχει πραγματοποιήσει δοκιμές του πρωτότυπου μοντέλου τόσο σε χαμηλές θερμοκρασίες στον Καναδά όσο και σε υψηλές στην Καλιφόρνια. Υπό πραγματικές συνθήκες, η αυτονομία του οχήματος πλησίασε τα 500 km και η επιτάχυνση 0-100 κρατά περίπου 10 sec. Η τροφοδοσία με υδρογόνο διαρκεί από 3 έως 5 λεπτά, περίπου όσο και με συμβατικά καύσιμα.

Το 4θυρο FCV Concept έχει μήκος 4,87 m και στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει 4 επιβάτες. Το πλάτος του φθάνει το 1,81 m και το ύψος το 1,53 m (το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2,78 m). Η ισχύς του κινητήρα ξεπερνά τα 136 PS. Ως αυτοκίνητο με καύσιμο το υδρογόνο, εκπέμπει στο περιβάλλον μόνο νερό. Με γεμάτες τις δεξαμενές του, θα μπορεί να παρέχει επαρκή ηλεκτρική ενέργεια για ένα νοικοκυριό επί μία εβδομάδα, σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος. Οι μηχανολόγοι της Toyota εργάζονται πάνω στην εξέλιξη συσκευής που θα συνδέει το αυτοκίνητο με το οικιακό δίκτυο.


Περισσότερα newsauto.gr
Περισσότερα »

Προειδοποίηση σε όλες τις γυναίκες: «Όταν δείτε αυτόν τον άντρα τρέξτε!»

«Όταν δείτε αυτόν τον άντρα τρέξτε!»Οι επώδυνοι χωρισμοί μπορεί να οδηγήσουν σε ακραίες συμπεριφορές, όμως μια γυναίκα στις ΗΠΑ έδειξε ιδιαίτερη «εφευρετικότητα».
Κυκλοφόρησε και τοιχοκόλλησε φυλλάδια στη Νέα Υόρκη με δύο φωτογραφίες του άντρα και προειδοποιητικό κείμενο!

«Όταν δείτε αυτόν τον άντρα τρέξτε», ξεκινά η ανακοίνωση και συνεχίζει με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα: «Το μόνο που κάνει είναι επίδειξη. Θα πάρει τα λεφτά και το αιδοίο σας και θα φύγει. Το μόνο που κάνει είναι να ψεύδεται στις γυναίκες. Είναι γυναικάς, ψεύτης, μια κινούμενη αρρώστια, εγωιστής, φτηνός και νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του», ξεσπάει η γυναίκα.
Κατόπιν εξηγεί ότι δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει και πως απατάει τις γυναίκες και το μόνο που θα έδινε ποτέ σε κάποια θα ήταν ένα… σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα!


Ολόκληρο το κείμενο newsbeast.gr
Περισσότερα »

Μαγνητική καταιγίδα πλησιάζει τη Γη


Μαγνητική καταιγίδα πλησιάζει τη Γη

 
Χθες σημειώθηκε ισχυρή 30λεπτη  έκρηξη ακτίνων Χ στον Ήλιο. Ως αποτέλεσμα εκτοξεύθηκε νέφος πλάσματος που θα φτάσει στη Γη αύριο Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, προκαλώντας ισχυρή μαγνητική καταιγίδα. Πιθανή είναι η δυσλειτουργία των ηλεκτρονικών συσκευών και η αδιαθεσία ανθρώπων.
 
Περισσότερα »

Samsung Galaxy Tab Pro: Επίσημα σε τρία μεγέθη (12.2”-10.1”-8.4”) με επιλογή octo-core και Android 4.4 KitKat


samsung_galaxy_tab_pro


Samsung Galaxy Tab Pro 12.2
 • Οθόνη 12.2” LCD (16:10, 2560 x 1600, 247ppi)
 • Επεξεργαστής quad-core Qualcomm Snapdragon 800 2.3GHz (έκδοση 4G LTE) ή octo-core Samsung Exynos 5 Octa (έκδοση 3G)
 • Μνήμη RAM 3GB
 • Αποθηκευτικός χώρος 32GB/64GB (επέκταση με microSD έως 64GB)
 • Κάμερα 8MP
 • Εμπρόσθια κάμερα 2MP
 • WiFi 802.11ac, Bluetooth, GPS/GLONASS, 3G ή LTE, IR
 • Λειτουργικό σύστημα Android 4.4 KitKat
 • Μπαταρία 9500mAh
 • Διαστάσεις 295.6 x 204 x 7.95mm
 • Βάρος 732gr (WiFi) ή 740gr (LTE)
Samsung Galaxy Tab Pro 10.1
 • Οθόνη 10.1” LCD (16:10, 2560 x 1600, 298ppi)
 • Επεξεργαστής quad-core Qualcomm Snapdragon 800 2.3GHz (έκδοση 4G LTE) ή octo-core Samsung Exynos 5 Octa 1.9GHz (έκδοση 3G)
 • Μνήμη RAM 2GB
 • Αποθηκευτικός χώρος 16GB/32GB (επέκταση με microSD έως 64GB)
 • Κάμερα 8MP
 • Εμπρόσθια κάμερα 2MP
 • WiFi, Bluetooth, GPS, 3G ή LTE, IR
 • Λειτουργικό σύστημα Android 4.4 KitKat
 • Μπαταρία 8220mAh
 • Διαστάσεις 243.1 x 171.4 x 7.3mm
 • Βάρος 469gr (WiFi) ή 477gr (LTE)
Samsung Galaxy Tab Pro 8.4
 • Οθόνη 8.4” LCD (16:10, 2560 x 1600, 359ppi)
 • Επεξεργαστής quad-core Qualcomm Snapdragon 800 2.3GHz
 • Μνήμη RAM 2GB
 • Αποθηκευτικός χώρος 16GB/32GB (επέκταση με microSD έως 64GB)
 • Κάμερα 8MP
 • Εμπρόσθια κάμερα 2MP
 • WiFi, Bluetooth, GPS, 3G ή LTE, IR
 • Λειτουργικό σύστημα Android 4.4 KitKat
 • Μπαταρία 4800mAh
 • Διαστάσεις 128.5 x 219 x 7.2mm
 • Βάρος 331gr (WiFi) ή 336gr (LTE)

Περισσότερα techgear.gr
Περισσότερα »

ΗΠΑ: εγκληματίας απέδρασε από τη φυλακή, αλλά κρύωσε και επέστρεψε
ΗΠΑ: εγκληματίας απέδρασε από τη φυλακή, αλλά κρύωσε και επέστρεψε


Εγκληματίας απέδρασε από τη φυλακή στην αμερικανική πόλη Λέξινγκτον (πολιτεία του Κεντάκι), αλλά στο δρόμο έκανε τόσο κρύο που επέστρεψε μόνος του.
Ο καταδικασμένος για ληστεία Ρόμπερτ Βικ απέδρασε από το σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά εξαιτίας της παγωνιάς στο δρόμο μπήκε σε ένα τοπικό ξενοδοχείο και ζήτησε από τον υπάλληλο να τηλεφωνήσει στην αστυνομία.
Όπως ανακοινώθηκε η θερμοκρασία στο Λέξινγκτον τη Δευτέρα ήταν 20 βαθμοί υπό του μηδενός.


Περισσότερα greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

Φτηνότερο το ταξί στο Δήμο Καλαμάτας

Φτηνότερο το ταξί στο Δήμο ΚαλαμάταςΟ πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Παπαδέας ανακοίνωσε πως η νέα διευρυμένη έδρα των ταξί Καλαμάτας περιλαμβάνει την Καλαμάτα, τη Μικρή Μαντίνεια, τη Βέργα, το Ασπρόχωμα, τον Αντικάλαμο, τη Σπερχογεία και τα Λέικα. Τα νέα όρια της μονής ταρίφας επεκτείνονται ως εξής: Προς νοσοκομείο και Μεσσήνη, η αλλαγή θα γίνεται στα φανάρια Ασπροχώματος - Μεσσήνης (αντί για τις διασταυρώσεις Καρέλια και Διασποράς που ίσχυαν μέχρι πρότινος). Προς Βέργα, στη διασταύρωση της Λακωνικής με τη Ναυαρίνου (αντί για τις διασταυρώσεις Ναυαρίνου και Αύρας, Λακωνικής και Αύρας). Και προς Λέικα, στον νέο κόμβο Λεΐκων (αντί για την ταβέρνα Πολίτη).

Την ταχύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και την εξοικονόμηση χρημάτων για επιβάτες κι επαγγελματίες έχει στόχο και το αίτημα που έχει υποβληθεί για να αυξηθούν οι πιάτσες. Ηδη έχει εγκριθεί η δημιουργία πιάτσας στο Πάρκο Αλμυρού και είναι σε εξέλιξη η διαβούλευση για πιάτσες στον ΟΑΕΔ και στα Λέικα.

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι πλέον, σε όλες τις περιπτώσεις, ο επιβάτης χρεώνεται μόνο από την ώρα που επιβιβάζεται εντός των ορίων - ενώ για επιβάτες που καλούν εκτός ορίων, το ταξίμετρο αρχίζει να μετρά από τα νέα όρια της διπλής ταρίφας. 

Οσον αφορά τις τηλεφωνικές κλήσεις προς πιάτσες και ραδιοταξί, (επικόμιστρο), αυτές για την περιοχή μας είναι δωρεάν εδώ και καιρό, καθώς το ραδιοταξί της Καλαμάτας εφάρμοσε πρώτο στην Ελλάδα τη μηδενική τους χρέωση. 

Για ενδεχόμενες καταγγελίες που έχουν να κάνουν με μη τήρηση των ορίων της μονής ταρίφας και οποιαδήποτε άλλη παρατυπία, οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 6947 599350 και 6938525400. Σημειώνεται μάλιστα πως οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να ζητούν την απόδειξη η οποία ούτως ή άλλως εκδίδεται από το ταξίμετρο και περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία. Χωρίς την απόδειξη -όπως τονίζεται από το Σωματείο- δεν γίνονται δεκτές καταγγελίες.


Περισσότερα eleftheriaonline.gr

Περισσότερα »

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour ζήτησε συγγνώμη για τα «γλυκά με κοκαΐνη»

Γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ ζήτησε συγγνώμη για τα «γλυκά με κοκαΐνη»Η γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour στην Αργεντινή ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες της για τα γλυκά, στα οποία, σύμφωνα με την ετικέτα, περιείχαν 12 γραμμάρια κοκαΐνης.

Η Carrefour Argentina αποκάλεσε το συμβάν ανόητο αστείο ενός από τους εργαζόμενους μιας προμηθεύτριας εταιρείας. Ποιος ήταν ο προμηθευτής όμως δεν ανακοινώνεται. 

 
Περισσότερα greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

Δολοφόνησαν την πρώην Μις Βενεζουέλα, τον άντρα της και τραυμάτισαν την κόρη τους

Δολοφόνησαν την πρώην Μις Βενεζουέλα και τον άντρα της-Τραυματισμένο το παιδί
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της δολοφονίας της πρώην Μις Βενεζουέλα, Μόνικα Εσπιέρ Μοτς και του συζύγου της, Χένρι Μπέρι όταν άγνωστοι προσπάθησαν να τους ληστέψουν σε αυτοκινητόδρομο μεταξύ του Πουέρτο Καμπέγιο και της Βαλένθια. Η 5χρονη κορούλα τους σώθηκε από θαύμα, μιας και οι δράστες την πυροβόλησαν στο πόδι, αλλά όπως ανακοινώθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είναι εκτός κινδύνου.
 
Η άτυχη οικογένεια, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναγκάστηκε να σταματήσει με το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου λόγω βλάβης. Η μοίρα όμως τους έπαιξε τραγικό παιχνίδι, και την στιγμή εκείνη κακοποιοί πλησίασαν προς το μέρος τους και άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τους μπροστά στα μάτια του παιδιού τους.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έχει διακηρύξει ότι πρωταρχική προτεραιότητά του είναι η πάταξη των βίαιων εγκλημάτων και οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι το θέμα αυτό αποτελεί μια βασική ανησυχία των πολιτών.
Την ίδια ώρα η αστυνομία στη Βενεζουέλα πραγματοποιεί έρευνα για την εν ψυχρώ δολοφονία του ζευγαριού.

Περισσότερα  mothersblog.gr
Περισσότερα »

Η πιο γρήγορη μους σοκολάτας!

Συνταγή για την πιο γρήγορη και νόστιμη μους σοκολάτας!

ΥΛΙΚΑ:
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 1 κουτί φυτική σαντιγύ
• 2 βανίλιες
• 50 γραμμάρια κουβερτούρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Ρίχνετε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα, την φυτική σαντιγύ και τις δύο βανίλιες.
• Τα χτυπάτε στο μίξερ για περίπου 5 λεπτά.
• Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
• Στην συνέχεια, την ρίχνετε στο μείγμα και τα χτυπάτε όλα μαζί με το μίξερ για περίπου 1 λεπτό.

Η μους σοκολάτας είναι έτοιμη! Καλή σας απόλαυση!

Ολόκληρο το κείμενο mothersblog.gr
Περισσότερα »

Σήμερα 8 Ιανουαρίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας

Προβλέψεις για σήμερα 8 Ιανουαρίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Σήμερα, αγαπητέ Κριέ, θα πρέπει να αντιμετωπίσεις κάποιες καταστάσεις με περισσότερη πειθαρχία. Μην αντιδράς έντονα και μη δημιουργείς αντιπάθειες στον περίγυρό σου. Δεν είναι ένδειξη συναισθηματικής ωριμότητας το να μην αυτοελέγχεσαι. Άλλωστε, ανήκεις στα άτομα που καταφέρνουν πάντα να ελίσσονται και να συμπεριφέρονται όπως απαιτούν οι περιστάσεις. Αυτό πρέπει να κάνεις και τώρα!

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Μην δείχνεις σήμερα δογματισμό, αγαπητέ Ταύρε, γιατί θα παρεξηγηθείς από άτομα του περιβάλλοντός σου σε πολλά θέματα. Καλό θα είναι μερικές φορές να ακούς και τους άλλους, πριν βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Για να αποφύγεις τις προστριβές που μπορεί να προκύψουν στο οικογενειακό σου περιβάλλον, καλό θα είναι να δείξεις τον καλύτερό σου εαυτό και να ακούσεις τι θέλουν να σου πουν.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Θα πρέπει να αλλάξεις ριζικά κατευθύνσεις και να ακολουθήσεις μια πιο δυναμική στρατηγική, για να κατευθύνεις τις καταστάσεις εκεί που θέλεις εσύ, αγαπητέ Δίδυμε. Οι πλανήτες είναι αρκετά ευνοϊκοί μαζί σου τη σημερινή ημέρα, ιδιαίτερα η Σελήνη που κινείται στον Κριό, και θα σου συμπαρασταθούν σε όλα αυτά που θέλεις να κάνεις. Απόφυγε τις κινήσεις που μπορεί να σε οδηγήσουν στην υπερβολή και ακολούθησε τον δρόμο της λογικής.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Η δυναμικότητα που έχεις σήμερα είναι μεγάλη, αγαπητέ Καρκίνε, με την Σελήνη να κινείται στο ζώδιο του Κριού και να σε ευνοεί. Μην αφήνεις τις καταστάσεις να σε παίρνουν από κάτω. Μπορείς να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα κι αν προκύψει σήμερα. Αν θες να ξεφύγεις από διάφορες υποθέσεις που σε αγχώνουν και σε εκνευρίζουν, κάνε κάτι ευχάριστο και δημιουργικό και η διάθεση σου θα χτυπήσει κόκκινο… με την καλή έννοια!

Λέων  (23/7  – 23/4)

Μπορείς σήμερα να κινηθείς επικεντρωμένα, για να λύσεις συγκεκριμένα θέματα που σε προβληματίζουν, αγαπητέ Λέων. Με τον Άρη να εξακολουθεί να κινείται στο Ζυγό, ο δυναμισμός που θα έχεις θα είναι μεγάλος και με ό,τι καταπιαστείς, θα το φέρεις εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο. Μην χαλαρώνεις και μην επαναπαύεσαι! Εκμεταλλεύσου τα αποθέματα ενέργειας που έχεις, γιατί οι ευκαιρίες που θα σου εμφανιστούν, είναι πολλές και σημαντικές.

Παρθένος (23/08 – 22/09)

Σε πράγματα και καταστάσεις που θεωρούσες σχεδόν αμετάβλητα μέχρι τώρα, αγαπητέ Παρθένε, αυτήν την Τετάρτη μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω και θα αρχίσεις να αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να βρίσκεις λύσεις για τους υπολοίπους, αλλά όχι για σένα. Απλώς είναι λίγο περίεργες οι συνθήκες, διαφορετικά δεν θα πελάγωνες έτσι εύκολα. Ανασκουμπώσου και όλα θα πάνε καλά. Λίγη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση μόνο χρειάζεται.

Ζυγός (23/09 – 23/10)

Σήμερα, αγαπητέ Ζυγέ, θα ασχοληθείς με θέματα παιδιών ή γενικά με αγαπημένα άτομα. Προσπάθησε να τους ακούσεις και να λύσεις ενδεχόμενα προβλήματα. Μην καταπιάνεσαι με πολλά θέματα μαζί. Οι υποχρεώσεις που έχεις είναι πάρα πολλές και πρέπει να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Μην ξεχνάς ότι έχεις να φροντίσεις και τον εαυτό σου.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Αγαπητέ Σκορπιέ, προσπάθησε σήμερα να συγκεντρωθείς και μην σπαταλάς τον χρόνο σου σε πράγματα που μπορεί να σε καθυστερούν και να σε πηγαίνουν πίσω σε βασικές σου υποχρεώσεις. Περνάς προβλήματα και εμπόδια, που προσπαθείς να τα λύσεις. Να ξέρεις ότι όλα αυτά βαδίζουν προς το τέλος τους, γιατί η περίοδος θα είναι πολύ εποικοδομητική και οι καταστάσεις θα πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αγαπητέ Τοξότη, να ξέρεις ότι όταν βιάζεσαι να κάνεις πολλά πράγματα μαζί, στο τέλος γίνονται λάθη και τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλεις. Βάλε πρόγραμμα και θα μπορέσεις να πετύχεις τους στόχους σου. Κινήσου γρήγορα και μεθοδικά, για να βγεις από τα αδιέξοδα που σε έχουν οδηγήσει διάφορες καταστάσεις στο παρελθόν και μην κάνεις πισωγυρίσματα, που δεν σε βγάζουν πουθενά.


Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Φίλε Αιγόκερε, αν το θέλεις πραγματικά, μπορείς να ξεπεράσεις κάποιες ενδεχόμενες δυσκολίες που θα προκύψουν αυτήν την Τετάρτη στη ζωή σου. Είναι μία καλή ευκαιρία να κάτσεις να σκεφτείς, για να αλλάξεις τη συμπεριφορά σου. Μπορεί σε μερικά πράγματα να φταις κι εσύ, αλλά ακόμη να μην το έχεις συνειδητοποιήσει. Άλλαξε λοιπόν στάση στα πράγματα και στα γεγονότα, αφού με περισσότερη διπλωματικότητα, τα αποτελέσματα που θα έχεις θα σε ικανοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Είσαι σε αναμονή και περιμένεις κάποιες εξελίξεις, σε διάφορα θέματα που σε απασχολούν, αγαπητέ Υδροχόε. Ηρέμησε, μην εκνευρίζεσαι, και να ξέρεις ότι θα έρθουν και θα είναι όλα πολύ καλά. Σήμερα μπορείς να βάλεις καινούργιους στόχους ή νέες βάσεις σε υπάρχοντα σχέδια, που ήταν προβληματικά. Μην απογοητεύεσαι από τη στασιμότητα των ημερών. Πολύ γρήγορα θα φανεί φως στο τούνελ!

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Μην αφήσεις κανέναν να σε επηρεάσει σήμερα, αγαπητέ Ιχθύ, και επίσης μην αφήνεις διάφορες καταστάσεις να σε καταβάλλουν ψυχικά. Έχεις βάλει κάποιους στόχους και δεν πρέπει να παρεκκλίνεις από αυτούς, γιατί θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Θα νιώσεις απογοήτευση για πολλά θέματα που ενώ εσύ θέλεις να τελειώνουν, αυτά παραμένουν σε στασιμότητα. Κάνε υπομονή, γιατί είσαι σε πολύ καλό δρόμο και θα πετύχεις πάρα πολλά.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Πρόβλεψη καιρού για σήμερα Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Πηγή okairos.gr
Περισσότερα »

H Ελλάδα εξάγει στην Αυστραλία μπουζούκια

mpasopdopasfΗ εταιρία «Μύθος» του μουσικοσυνθέτη Παντελή Βολάρη εισάγει εδώ και 45 χρόνια μπουζούκια, μπαγλαμάδες και τζουράδες από την Ελλάδα και τα διαθέτει στην Αυστραλία. 
Υπάρχει επίσης άλλη μια εταιρία στο Σίδνεϊ που ασχολείται με την εισαγωγή μουσικών οργάνων από την Ελλάδα.
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα στην αγορά μπήκε και η μεγάλη αυστραλιανή αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών JB HIFI που έφερε μεγάλες ποσότητες μπουζουκιών από την Ελλάδα.
Όπως λέει ο Παντελής Βολάρης «η αυστραλιανή αγορά είναι μικρή αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης».

Περισσότερα spirospero.gr
Περισσότερα »

Asus PadFone Mini: Επίσημα η mini έκδοση του tablet-smartphone στα $249


asus_padfone_mini_1


Asus PadFone Mini
 • Οθόνη 4” (800 x 480) / 7” (1280 x 800)
 • Επεξεργαστής Intel Atom Z3560 1.6GHz
 • Μνήμη RAM 1GB
 • Αποθηκευτικός χώρος 8GB (επέκταση με microSD)
 • Κάμερα 8MP f/2.0 Sony BSI
 • Εμπρόσθια κάμερα 2MP
 • WiFi, Bluetooth
 • Λειτουργικό σύστημα Android 4.3 Jelly Bean (αναβαθμίσιμο σε Android 4.4)
 • Μπαταρία 1170mAh / 2100mAh (tablet)
 • Διαστάσεις 124.42 x 61.44 x 6.3-11.2 mm (smartphone) / 199.85 x 119.43 x 13.91 mm (tablet)
 • Βάρος 116gr / 260gr
http://i0.wp.com/www.techgear.gr/wp-content/uploads/2014/01/asus_padfone_mini.jpg
Περισσότερα techgear.gr
Περισσότερα »

Τα μικρά της πανίδας

Σου φτιάχνουν τη διάθεση 
Πηγή newsbeast.grΠερισσότερα »

Αυτό είναι το νέο μεταφορικό μέσο του Λιάπη

Πηγή newsbeast.gr
Περισσότερα »

Σήμερα 8 Ιανουαρίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας

Προβλέψεις για σήμερα 8 Ιανουαρίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Σήμερα, αγαπητέ Κριέ, θα πρέπει να αντιμετωπίσεις κάποιες καταστάσεις με περισσότερη πειθαρχία. Μην αντιδράς έντονα και μη δημιουργείς αντιπάθειες στον περίγυρό σου. Δεν είναι ένδειξη συναισθηματικής ωριμότητας το να μην αυτοελέγχεσαι. Άλλωστε, ανήκεις στα άτομα που καταφέρνουν πάντα να ελίσσονται και να συμπεριφέρονται όπως απαιτούν οι περιστάσεις. Αυτό πρέπει να κάνεις και τώρα!

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Μην δείχνεις σήμερα δογματισμό, αγαπητέ Ταύρε, γιατί θα παρεξηγηθείς από άτομα του περιβάλλοντός σου σε πολλά θέματα. Καλό θα είναι μερικές φορές να ακούς και τους άλλους, πριν βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Για να αποφύγεις τις προστριβές που μπορεί να προκύψουν στο οικογενειακό σου περιβάλλον, καλό θα είναι να δείξεις τον καλύτερό σου εαυτό και να ακούσεις τι θέλουν να σου πουν.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Θα πρέπει να αλλάξεις ριζικά κατευθύνσεις και να ακολουθήσεις μια πιο δυναμική στρατηγική, για να κατευθύνεις τις καταστάσεις εκεί που θέλεις εσύ, αγαπητέ Δίδυμε. Οι πλανήτες είναι αρκετά ευνοϊκοί μαζί σου τη σημερινή ημέρα, ιδιαίτερα η Σελήνη που κινείται στον Κριό, και θα σου συμπαρασταθούν σε όλα αυτά που θέλεις να κάνεις. Απόφυγε τις κινήσεις που μπορεί να σε οδηγήσουν στην υπερβολή και ακολούθησε τον δρόμο της λογικής.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Η δυναμικότητα που έχεις σήμερα είναι μεγάλη, αγαπητέ Καρκίνε, με την Σελήνη να κινείται στο ζώδιο του Κριού και να σε ευνοεί. Μην αφήνεις τις καταστάσεις να σε παίρνουν από κάτω. Μπορείς να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα κι αν προκύψει σήμερα. Αν θες να ξεφύγεις από διάφορες υποθέσεις που σε αγχώνουν και σε εκνευρίζουν, κάνε κάτι ευχάριστο και δημιουργικό και η διάθεση σου θα χτυπήσει κόκκινο… με την καλή έννοια!

Λέων  (23/7  – 23/4)

Μπορείς σήμερα να κινηθείς επικεντρωμένα, για να λύσεις συγκεκριμένα θέματα που σε προβληματίζουν, αγαπητέ Λέων. Με τον Άρη να εξακολουθεί να κινείται στο Ζυγό, ο δυναμισμός που θα έχεις θα είναι μεγάλος και με ό,τι καταπιαστείς, θα το φέρεις εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο. Μην χαλαρώνεις και μην επαναπαύεσαι! Εκμεταλλεύσου τα αποθέματα ενέργειας που έχεις, γιατί οι ευκαιρίες που θα σου εμφανιστούν, είναι πολλές και σημαντικές.

Παρθένος (23/08 – 22/09)

Σε πράγματα και καταστάσεις που θεωρούσες σχεδόν αμετάβλητα μέχρι τώρα, αγαπητέ Παρθένε, αυτήν την Τετάρτη μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω και θα αρχίσεις να αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να βρίσκεις λύσεις για τους υπολοίπους, αλλά όχι για σένα. Απλώς είναι λίγο περίεργες οι συνθήκες, διαφορετικά δεν θα πελάγωνες έτσι εύκολα. Ανασκουμπώσου και όλα θα πάνε καλά. Λίγη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση μόνο χρειάζεται.

Ζυγός (23/09 – 23/10)

Σήμερα, αγαπητέ Ζυγέ, θα ασχοληθείς με θέματα παιδιών ή γενικά με αγαπημένα άτομα. Προσπάθησε να τους ακούσεις και να λύσεις ενδεχόμενα προβλήματα. Μην καταπιάνεσαι με πολλά θέματα μαζί. Οι υποχρεώσεις που έχεις είναι πάρα πολλές και πρέπει να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Μην ξεχνάς ότι έχεις να φροντίσεις και τον εαυτό σου.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Αγαπητέ Σκορπιέ, προσπάθησε σήμερα να συγκεντρωθείς και μην σπαταλάς τον χρόνο σου σε πράγματα που μπορεί να σε καθυστερούν και να σε πηγαίνουν πίσω σε βασικές σου υποχρεώσεις. Περνάς προβλήματα και εμπόδια, που προσπαθείς να τα λύσεις. Να ξέρεις ότι όλα αυτά βαδίζουν προς το τέλος τους, γιατί η περίοδος θα είναι πολύ εποικοδομητική και οι καταστάσεις θα πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αγαπητέ Τοξότη, να ξέρεις ότι όταν βιάζεσαι να κάνεις πολλά πράγματα μαζί, στο τέλος γίνονται λάθη και τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλεις. Βάλε πρόγραμμα και θα μπορέσεις να πετύχεις τους στόχους σου. Κινήσου γρήγορα και μεθοδικά, για να βγεις από τα αδιέξοδα που σε έχουν οδηγήσει διάφορες καταστάσεις στο παρελθόν και μην κάνεις πισωγυρίσματα, που δεν σε βγάζουν πουθενά.


Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Φίλε Αιγόκερε, αν το θέλεις πραγματικά, μπορείς να ξεπεράσεις κάποιες ενδεχόμενες δυσκολίες που θα προκύψουν αυτήν την Τετάρτη στη ζωή σου. Είναι μία καλή ευκαιρία να κάτσεις να σκεφτείς, για να αλλάξεις τη συμπεριφορά σου. Μπορεί σε μερικά πράγματα να φταις κι εσύ, αλλά ακόμη να μην το έχεις συνειδητοποιήσει. Άλλαξε λοιπόν στάση στα πράγματα και στα γεγονότα, αφού με περισσότερη διπλωματικότητα, τα αποτελέσματα που θα έχεις θα σε ικανοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Είσαι σε αναμονή και περιμένεις κάποιες εξελίξεις, σε διάφορα θέματα που σε απασχολούν, αγαπητέ Υδροχόε. Ηρέμησε, μην εκνευρίζεσαι, και να ξέρεις ότι θα έρθουν και θα είναι όλα πολύ καλά. Σήμερα μπορείς να βάλεις καινούργιους στόχους ή νέες βάσεις σε υπάρχοντα σχέδια, που ήταν προβληματικά. Μην απογοητεύεσαι από τη στασιμότητα των ημερών. Πολύ γρήγορα θα φανεί φως στο τούνελ!

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Μην αφήσεις κανέναν να σε επηρεάσει σήμερα, αγαπητέ Ιχθύ, και επίσης μην αφήνεις διάφορες καταστάσεις να σε καταβάλλουν ψυχικά. Έχεις βάλει κάποιους στόχους και δεν πρέπει να παρεκκλίνεις από αυτούς, γιατί θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Θα νιώσεις απογοήτευση για πολλά θέματα που ενώ εσύ θέλεις να τελειώνουν, αυτά παραμένουν σε στασιμότητα. Κάνε υπομονή, γιατί είσαι σε πολύ καλό δρόμο και θα πετύχεις πάρα πολλά.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »