26 Ιουν 2014

Κυματίζουν «Γαλάζιες Σημαίες» στις ακτές της Ανάστασης και της Μικρής Μαντίνειας

Δύο ακτές του Δήμου Καλαμάτας, η ακτή Ανατολική Καλαμάτα 1 / Ανάσταση και η ακτή Μικρή Μαντίνεια, περιλαμβάνονται στις βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» για το 2014 ακτές και μαρίνες της Ελλάδος. Οι βραβεύσεις αυτές ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εθνικό χειριστή του Διεθνούς αυτού Προγράμματος στη χώρα μας και οι «Γαλάζιες Σημαίες» ήδη έχουν αναρτηθεί στις προαναφερθείσες ακτές του Δήμου Καλαμάτας και κυματίζουν.
m-mantineia
Με 408 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια, τη 2η θέση ανάμεσα σε 51 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.372 ακτές και 650 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.
anastasi 1
Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, στις ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης.
m-mantineia 1
Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
anastasi 2
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες»: http://www.eepf.gr/blueflag
Περισσότερα »

Παραδόθηκε η μελέτη βιωσιμότητας για το Μέγαρο Χορού

meletiΠαραδόθηκε στο Δήμο Καλαμάτας η μελέτη βιωσιμότητας για το Μέγαρο Χορού, την οποία εξεπόνησε η εταιρεία Planet και τη δαπάνη κάλυψε η Εθνική Τράπεζα με μέριμνα του διευθύνοντος συμβούλου της Αλέξανδρου Τουρκολιά, ανταποκριθείσα σε αίτημα του Δήμου Καλαμάτας.

Αύριο, Παρασκευή 27 Ιουνίου, η μελέτη θα παραδοθεί στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα διενεργηθεί ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση.
Εντός των ημερών, θα γίνει εκτενής παρουσίαση της μελέτης από τη συντάκτρια εταιρεία.
 megaro_1.JPGhttp://www.kalamata.gr/plugins/content/admirorgallery/admirorgallery/thumbs/2014/06/26-3722/megaro.JPG
Περισσότερα »

Στην υπηρεσία τους οι δημοτικοί υπάλληλοι Ιούλιο – Αύγουστο λόγω Τουρισμού !

Πολύ μεγάλες ελπίδες τρέφει ο Δήμαρχος Καλαμάτας και ζήτησε από τους υπαλλήλους του Δήμου να βρίσκονται στις υπηρεσίες τους κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. 

Ο λόγος είναι, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, επειδή η πόλη και ο ευρύτερος Δήμος θα υποδεχθούν χιλιάδες τουρίστες και καταγόμενους από την περιοχή μας που διαμένουν αλλού, οι οποίοι πρέπει να εξυπηρετηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η αρμοδιότητα χορήγησης αδειών αφαιρείται από τα στελέχη του Δήμου και αυτές θα υπογράφονται μόνο από το Δήμαρχο και μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης για τον υπάλληλο.

Δεν γνωρίζουμε που στηρίζει αυτήν την άποψη ο Δήμαρχος δεδομένου ότι μιλάει και για εσωτερικό Τουρισμό, αλλά ελπίζουμε και ευχόμαστε να έχει δίκιο!
Αναμένομεν λοιπόν!

Περισσότερα »

Η "Γιορτή του Λαδιού" της Μικρής Μαντίνειας.


panagiwtarou
syllogos mantineonddΗ συζήτηση εστιάσθηκε στη Γιορτή Λαδιού, που θα πραγματοποιηθεί στη Μικρή Μαντίνεια από το Σύλλογο, με τη συμπαράσταση του Δήμου, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και θα συνδυασθεί με τα αποκαλυπτήρια των προτομών, τις οποίες ο Δήμος Καλαμάτας θα ανεγείρει στον περίβολο του κληροδοτήματος Παναγιώταρου.


Αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρής Μαντίνειας επισκέφθηκε το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, το βράδυ της Τετάρτης 25 Ιουνίου. 
 
 
Οι προτομές θα απεικονίζουν τους δωρητές Βασίλειο και Ευδοκία Παναγιώταρου.
 
 πηγή : Δ.Καλαμάτας
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 26 Ιουνίου 2014

ΔΑΒΙΔ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΝΘΙΩΝ, ΜΑΚΑΡΙΟΣ, ΜΑΡΚΙΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Νηστεία - Επιτρέπεται το ψάρι

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Όσιος Δαβίδ (1)  από τη Θεσσαλονίκη
Όσιος Ιωάννης επίσκοπος Γοτθίας
Όσιος Ανθίων
Άγιος Δαβίδ ο νέος Οσιομάρτυρας
Άγιοι Θεράπων, Μακάριος, Μάρκιος και Μαρκία
Εγκαίνια ναού Αγίου Θεοδώρου «ἐν τῷ Ῥησίῳ»
Άγιος Διονύσιος Αρχιεπίσκοπος Σουζδαλίας


(1) Ο Άγιος Δαβίδ, γεννήθηκε στο Αϊβαλί της Μικράς Ασίας αλλά πολύ μικρός μετέβη στο Άγιον Όρος και έγινε μοναχός στο μοναστήρι της Αγίας Άννας. Μέλημά του ήταν  η ανοικοδόμηση των μοναστηριών του Αγίου όρου και για το λόγο αυτό  πήγε στη Σμύρνη για να κάνει έρανο. Αργότερα πήγε στη Μαγνησία της Μ. Ασίας και διακήρυξε την ορθόδοξη πίστη του και αυτό ήταν η αιτία που διώχτηκε και κτυπήθηκε αλύπητα από τούς Τούρκους. Επέστρεψε στο μοναστήρι των Καρυών του  Άγιου Όρους όπου εκεί γνώρισε και τον επίσκοπο πρώην Χριστουπόλεως Παγκράτιο. Μετέπειτα μετέβη στη Θεσσαλονίκη. Εκεί πληροφορήθηκε ότι στη Βατοπεδινή Σκήτη του Αγίου Δημητρίου,  υπήρχε ένας μοναχός ο οποίος  είχε εξισλαμισθεί και προσπάθησε να τον συμβουλεύσει ώστε να  σώσει την ψυχή του. Δυστυχώς όμως αυτό το έμαθαν και οι Τούρκοι οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν σιδηροδέσμιο στον κριτή, ο οποίος φοβούμενος μήπως ο Δαβίδ μεταστρέψει το μοναχό που είχε εξισλαμισθεί, εξέδωσε αμέσως καταδικαστική απόφαση θανάτου. Απαγχονίστηκε στις 26 Ιουνίου 1813μ.χ..
Περισσότερα »

Σήμερα 26 Ιουνίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 26 Ιουνίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Αγαπητέ Κριέ, κάποιες καθυστερήσεις σε αγχώνουν το τελευταίο διάστημα, αλλά τα πράγματα σήμερα θα εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο, από εκεί που δεν το περιμένεις. Αν κάνεις λίγη υπομονή, θα δεις ότι όλα θα προχωρήσουν θετικά και θα ηρεμήσεις. Η μέρα είναι καλή για να λύσεις κι ένα οικογενειακό σου πρόβλημα, που τον τελευταίο καιρό έχεις αμελήσει και αποφεύγεις να το διεκπεραιώσεις…

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Αγαπητέ Ταύρε, σήμερα θα έχεις μια διάθεση να κατανοήσεις σε βάθος όσα συμβαίνουν στη ζωή σου, αλλά και να ερμηνεύσεις τη συμπεριφορά κάποιων ατόμων που σε περιβάλλουν. Καλό είναι να μιλήσεις στα δικά σου άτομα για όσα σκέφτεσαι και, γιατί όχι, να ζητήσεις την άποψή τους. Έτσι, θα πάρεις κάποιες απαντήσεις που ψάχνεις και θα ηρεμήσεις.


Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Αγαπητέ Δίδυμε, υπάρχουν μικρά, πρακτικά πράγματα, που μπορείς να κάνεις όταν δε νιώθεις καλά. Άλλαξε κάποιες συνήθειες που σε κουράζουν και πρόσεξε περισσότερο τον εαυτό σου και τον τρόπο που ζεις. Είναι μια καλή μέρα η σημερινή Πέμπτη, για να ξεκινήσεις κάποιες υγιεινές συνήθειες, που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα. Εξάλλου, το πλανητικό σκηνικό θα σου φέρει και κάποιες ευχάριστες ειδήσεις, που θα σε χαροποιήσουν απρόσμενα.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Αγαπητέ Καρκίνε, οι συζητήσεις και οι επαφές με τους γύρω σου, θα παίξουν σήμερα πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή σου. Θα πρέπει να είσαι έτοιμος να ακούσεις τα προβλήματα των φίλων σου και να βρεις τον τρόπο να τους βοηθήσεις. Το ξέρεις ότι αρκετοί είναι εκείνοι που στηρίζονται σε εσένα, γι’ αυτό μην τους απογοητεύσεις.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Αγαπητέ Λέοντα, οι σχέσεις κάθε είδους ευνοούνται αυτήν την Πέμπτη για εσένα. Σήμερα μπορείς να επικοινωνήσεις με άτομα της οικογένειάς σου, αλλά και με φίλους και παρέες, που σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα. Γενικά, είναι μια πολύ καλή μέρα που θα την απολαύσεις, καθώς η διάθεσή σου είναι ανεβασμένη και μπορείς να πραγματοποιήσεις πολλά από εκείνα που έχεις στο μυαλό σου. Επίσης, κάποια απροσδόκητα νέα θα σε κάνουν να χαρείς ιδιαίτερα.

Παρθένος (23/08 – 22/09)

Αγαπητέ Παρθένε, η αισιοδοξία βρίσκει ξανά τη θέση της μέσα σου κι αυτό σε κάνει σήμερα να δείχνεις ανανεωμένος και δημιουργικός. Διάφορες ιδέες, αρκετά ανατρεπτικές, θα σου περάσουν από το μυαλό και μάλιστα θα μπορέσεις να τις υλοποιήσεις με ευκολία και με μεγάλη υποστήριξη από το κοντινό σου περιβάλλον. Γενικά, η δυναμική σου διάθεση λειτουργεί καταλυτικά και σε κάνει πολύ παραγωγικό.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Αγαπητέ Ζυγέ, πολλά ζητήματα που σε εκνεύριζαν με τη στασιμότητά τους, αρχίζουν τώρα να εξελίσσονται και αυτό σε ανακουφίζει σημαντικά. Ωστόσο, το πιο σημαντικό για εσένα είναι ότι όλα παίρνουν την τροπή που θέλεις. Κάποιες απρόσμενες ειδήσεις ή και αλλαγές, θα σε εκπλήξουν ευχάριστα. Η ανεβασμένη διάθεση φυσικά, θα σε βοηθήσει να φτάσεις στους στόχους σου ακόμα πιο άμεσα.
Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Αγαπητέ Σκορπιέ, αρκετά ζητήματα που παρέμεναν στάσιμα, αρχίζουν σήμερα να μπαίνουν σε μια πορεία εξέλιξης, αρκετά ικανοποιητική για εσένα. Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνεις, είναι να μην αφήσεις το άγχος να πάρει το πάνω χέρι και να φροντίσεις για τις υποχρεώσεις που έχουν μαζευτεί, με ηρεμία και ψύχραιμη στάση.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Σήμερα, αγαπητέ Τοξότη, η αποφασιστική σου στάση θα πάρει το πάνω χέρι και όσα θέλεις να κάνεις θα τα πετύχεις, αρκεί να μη σε επηρεάσει η ένταση που μπορεί να νιώσεις, για να τελειώνεις με κάποια ζητήματα. Ιδιαίτερα ό,τι προέρχεται από το παρελθόν, πρέπει να τελειώνει γρήγορα και να μην αφήσεις τίποτα να σε εμποδίσει να κλείσεις διάφορα θέματα που σε απασχολούν. Πάντως η μέρα είναι πολύ θετική και λίγα είναι τα εμπόδια, που μπορούν πραγματικά να ανακόψουν την πορεία σου.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Σήμερα, αγαπητέ Αιγόκερε, θα χρειαστεί να κινηθείς με πολύ προγραμματισμό και ψυχραιμία, για να λύσεις κάποια ζητήματα που σε απασχολούν και κυρίως εκκρεμότητες τους παρελθόντος. Μην κάνεις πίσω και μην αναβάλεις να δώσεις τη λύση σε αυτά τα θέματα. Οι συνθήκες ευνοούν σήμερα διευθετήσεις και καλό είναι να τις αξιοποιήσεις.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Φίλε Υδροχόε, οι καθυστερήσεις που σε άγχωναν και σε κρατούσαν πίσω, τώρα αρχίζουν να εξαλείφονται και να δίνουν τη θέση τους στην εξέλιξη των πραγμάτων, με τρόπο μάλιστα που σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής και ήρεμος. Παρ’ όλα αυτά, μην παρασυρθείς σε βιαστικές κινήσεις. Άφησε τα πράγματα να προχωρήσουν και μην είσαι ανυπόμονος.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Αγαπητέ Ιχθύ, η σημερινή μέρα είναι πολύ θετική για εσένα. Η καλή σου διάθεση και η όρεξη για επικοινωνία, σε κάνουν αξιαγάπητο και περιζήτητο. Αν κάποια πράγματα σε στενοχωρούν ή καθυστερούν να υλοποιηθούν, έχε τα μάτια σου ανοιχτά, γιατί κάποια άτομα μπορεί να σε σαμποτάρουν χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σήμερα 26 Ιουνίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 26 Ιουνίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Αγαπητέ Κριέ, κάποιες καθυστερήσεις σε αγχώνουν το τελευταίο διάστημα, αλλά τα πράγματα σήμερα θα εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο, από εκεί που δεν το περιμένεις. Αν κάνεις λίγη υπομονή, θα δεις ότι όλα θα προχωρήσουν θετικά και θα ηρεμήσεις. Η μέρα είναι καλή για να λύσεις κι ένα οικογενειακό σου πρόβλημα, που τον τελευταίο καιρό έχεις αμελήσει και αποφεύγεις να το διεκπεραιώσεις…

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Αγαπητέ Ταύρε, σήμερα θα έχεις μια διάθεση να κατανοήσεις σε βάθος όσα συμβαίνουν στη ζωή σου, αλλά και να ερμηνεύσεις τη συμπεριφορά κάποιων ατόμων που σε περιβάλλουν. Καλό είναι να μιλήσεις στα δικά σου άτομα για όσα σκέφτεσαι και, γιατί όχι, να ζητήσεις την άποψή τους. Έτσι, θα πάρεις κάποιες απαντήσεις που ψάχνεις και θα ηρεμήσεις.


Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Αγαπητέ Δίδυμε, υπάρχουν μικρά, πρακτικά πράγματα, που μπορείς να κάνεις όταν δε νιώθεις καλά. Άλλαξε κάποιες συνήθειες που σε κουράζουν και πρόσεξε περισσότερο τον εαυτό σου και τον τρόπο που ζεις. Είναι μια καλή μέρα η σημερινή Πέμπτη, για να ξεκινήσεις κάποιες υγιεινές συνήθειες, που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα. Εξάλλου, το πλανητικό σκηνικό θα σου φέρει και κάποιες ευχάριστες ειδήσεις, που θα σε χαροποιήσουν απρόσμενα.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Αγαπητέ Καρκίνε, οι συζητήσεις και οι επαφές με τους γύρω σου, θα παίξουν σήμερα πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή σου. Θα πρέπει να είσαι έτοιμος να ακούσεις τα προβλήματα των φίλων σου και να βρεις τον τρόπο να τους βοηθήσεις. Το ξέρεις ότι αρκετοί είναι εκείνοι που στηρίζονται σε εσένα, γι’ αυτό μην τους απογοητεύσεις.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Αγαπητέ Λέοντα, οι σχέσεις κάθε είδους ευνοούνται αυτήν την Πέμπτη για εσένα. Σήμερα μπορείς να επικοινωνήσεις με άτομα της οικογένειάς σου, αλλά και με φίλους και παρέες, που σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα. Γενικά, είναι μια πολύ καλή μέρα που θα την απολαύσεις, καθώς η διάθεσή σου είναι ανεβασμένη και μπορείς να πραγματοποιήσεις πολλά από εκείνα που έχεις στο μυαλό σου. Επίσης, κάποια απροσδόκητα νέα θα σε κάνουν να χαρείς ιδιαίτερα.

Παρθένος (23/08 – 22/09)

Αγαπητέ Παρθένε, η αισιοδοξία βρίσκει ξανά τη θέση της μέσα σου κι αυτό σε κάνει σήμερα να δείχνεις ανανεωμένος και δημιουργικός. Διάφορες ιδέες, αρκετά ανατρεπτικές, θα σου περάσουν από το μυαλό και μάλιστα θα μπορέσεις να τις υλοποιήσεις με ευκολία και με μεγάλη υποστήριξη από το κοντινό σου περιβάλλον. Γενικά, η δυναμική σου διάθεση λειτουργεί καταλυτικά και σε κάνει πολύ παραγωγικό.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Αγαπητέ Ζυγέ, πολλά ζητήματα που σε εκνεύριζαν με τη στασιμότητά τους, αρχίζουν τώρα να εξελίσσονται και αυτό σε ανακουφίζει σημαντικά. Ωστόσο, το πιο σημαντικό για εσένα είναι ότι όλα παίρνουν την τροπή που θέλεις. Κάποιες απρόσμενες ειδήσεις ή και αλλαγές, θα σε εκπλήξουν ευχάριστα. Η ανεβασμένη διάθεση φυσικά, θα σε βοηθήσει να φτάσεις στους στόχους σου ακόμα πιο άμεσα.
Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Αγαπητέ Σκορπιέ, αρκετά ζητήματα που παρέμεναν στάσιμα, αρχίζουν σήμερα να μπαίνουν σε μια πορεία εξέλιξης, αρκετά ικανοποιητική για εσένα. Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνεις, είναι να μην αφήσεις το άγχος να πάρει το πάνω χέρι και να φροντίσεις για τις υποχρεώσεις που έχουν μαζευτεί, με ηρεμία και ψύχραιμη στάση.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Σήμερα, αγαπητέ Τοξότη, η αποφασιστική σου στάση θα πάρει το πάνω χέρι και όσα θέλεις να κάνεις θα τα πετύχεις, αρκεί να μη σε επηρεάσει η ένταση που μπορεί να νιώσεις, για να τελειώνεις με κάποια ζητήματα. Ιδιαίτερα ό,τι προέρχεται από το παρελθόν, πρέπει να τελειώνει γρήγορα και να μην αφήσεις τίποτα να σε εμποδίσει να κλείσεις διάφορα θέματα που σε απασχολούν. Πάντως η μέρα είναι πολύ θετική και λίγα είναι τα εμπόδια, που μπορούν πραγματικά να ανακόψουν την πορεία σου.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Σήμερα, αγαπητέ Αιγόκερε, θα χρειαστεί να κινηθείς με πολύ προγραμματισμό και ψυχραιμία, για να λύσεις κάποια ζητήματα που σε απασχολούν και κυρίως εκκρεμότητες τους παρελθόντος. Μην κάνεις πίσω και μην αναβάλεις να δώσεις τη λύση σε αυτά τα θέματα. Οι συνθήκες ευνοούν σήμερα διευθετήσεις και καλό είναι να τις αξιοποιήσεις.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Φίλε Υδροχόε, οι καθυστερήσεις που σε άγχωναν και σε κρατούσαν πίσω, τώρα αρχίζουν να εξαλείφονται και να δίνουν τη θέση τους στην εξέλιξη των πραγμάτων, με τρόπο μάλιστα που σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής και ήρεμος. Παρ’ όλα αυτά, μην παρασυρθείς σε βιαστικές κινήσεις. Άφησε τα πράγματα να προχωρήσουν και μην είσαι ανυπόμονος.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Αγαπητέ Ιχθύ, η σημερινή μέρα είναι πολύ θετική για εσένα. Η καλή σου διάθεση και η όρεξη για επικοινωνία, σε κάνουν αξιαγάπητο και περιζήτητο. Αν κάποια πράγματα σε στενοχωρούν ή καθυστερούν να υλοποιηθούν, έχε τα μάτια σου ανοιχτά, γιατί κάποια άτομα μπορεί να σε σαμποτάρουν χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 26 Ιουνίου (video) *

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Περισσότερα »