26 Μαΐ 2015

« Σοφά Λόγια : Θεόδωρος Ρούσβελτ » !!

Για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! Να μάθουμε να διεκδικούμε, να μην μένουμε απαθείς, να νοιώθουμε ότι αξίζουμε! Να δίνουμε αλλά και να παίρνουμε!


Βάζουμε τις κάρτες αυτές και σας συνιστούμε κάπου – κάπου να τις ξαναβλέπετε…. Δείτε τι σας ταιριάζει και προσπαθήστε να βελτιωθείτε ως άνθρωποι πρώτα για εσάς και μετά για τους άλλους…
Λόγια επιφανών ανθρώπων, που θα πρέπει όχι μόνο να τα διαβάζουμε, αλλά να προσπαθούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε, το σημαντικότερο θα πρέπει να μας προβληματίσουν!


Περισσότερα »

Από αύριο αρχίζουν οι πτήσεις «Καλαμάτα – Παρίσι» της Aegean

Από αύριο αρχίζουν οι πτήσεις «Καλαμάτα – Παρίσι» της Aegean Την προσεχή Τετάρτη, 27 Μαΐου, καταφθάνει η πρώτη τακτική πτήση της Aegean από Παρίσι στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με την οποία θα φτάσουν 150 Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι.

Την ίδια ώρα, λύσεις για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί κατά την προσέγγισή τους στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας εξετάζει η Περιφέρεια.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, η κα Νικολάκου, μιλώντας στο «Θάρρος», ανέφερε ότι οι αριθμοί καταγράφουν μια πολύ θετική πορεία και φέτος: «Είναι θετικό αυτό που καταγράφεται. Μέσα στην κρίση, μέσα στην πιο δύσκολη εποχή, το αεροδρόμιο παρουσιάζει αύξηση γύρω στο 20% σε σχέση με το 2014. Αν σκεφτούμε ότι το 2014 το αεροδρόμιο ήταν πρώτο στη χώρα σε επίπεδο αφίξεων, αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η αύξηση του 2015 δημιουργεί εξαιρετικά θετικές προοπτικές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ ; zougla.gr
Περισσότερα »

Περίληψη διακήρυξης ανοικτού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διεθνή διαγωνισμού για την προμήθεια υγρών καυσίμων & λιπαντικών ελαίων για τις ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας & των Νομικών Προσώπων

Ο Δήμος Καλαμάτας διακηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό  μειοδοτικό διεθνή διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης α) το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης ανά ομάδα (1-3), στη μέση τιμή λιανικής πώλησης στην πόλη της Καλαμάτας (καύσιμα), β) τη χαμηλότερη τιμή στο σύνολό της όσον αφορά στα ελαιολιπαντικά (ομάδα 4). Ο προυπολογισμός με Φ.Π.Α. ανέρχεται στα 657.548,71 ευρώ. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ)μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr. Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών στο σύστημα ορίζεται η 03/06/2015 και ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίζεται η 13/07/2015 και ώρα 10.00 π.μ.

την μελέτη θα την δείτε εδώ
την περίληψη και την διακήρυξη θα την δείτε εδώ  
πηγή : kalamata
Περισσότερα »

Προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Ο Πρόεδρος της  Εταιρείας «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ – ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Α.Ε. ΟΤΑ» προκηρύσσει ανοιχτό  μειοδοτικό διαγωνισμό για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», με προϋπολογισμό 59.224,50 €, συμπεριλαμβανομένου του  Φ.Π.Α.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 15.6.2015 στα Γραφεία της Εταιρείας «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ – ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΕ ΟΤΑ», οδός Σπάρτης 36 Καλαμάτα ενώπιον της επιτροπής διαγωνισμού. Ώρα έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 9:30 και ώρα λήξης παραλαβής των προσφορών η 10:00.
Πληροφορίες παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες:
α. για τεχνικά θέματα τηλ. 27213 61831 (Γ. Ξηρόγιαννης)
β. για λοιπές πληροφορίες τηλ. 27210 23808 (Δ. Λαμπρόπουλος).

Τη διακήρυξη μπορείτε να τη δείτε εδώ.
Την περίληψη της διακήρυξης μπορείτε να δείτε εδώ.
πηγή : .kalamata
Περισσότερα »

«Ελάτε να γελάσουμε και λιγάκι»!!


Περισσότερα »

Συναυλία-αφιέρωμα στο Στέφανο Βασιλειάδη

Ένδεκα χρόνια από το θάνατο του εμπνευσμένου μουσικού δημιουργού, δασκάλου και οραματιστή Στέφανου Βασιλειάδη, ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σπουδαστών των Σχολών της ΦΑΡΙΣ, το Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και την οικογένεια του Στ. Βασιλειάδη διοργανώνουν συναυλία-αφιέρωμα στη μνήμη του το Σάββατο 30 Μαϊου 2015 και ώρα 8.30μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας.
Ένα αφιέρωμα μνήμης και τιμής και μια ευκαιρία προσέγγισης στο δημιουργικό έργο και στην προσωπικότητα ενός χαρισματικού μουσικού, ανθρώπου και δασκάλου, που συνδύασε τις μουσικές καταβολές του στην Ανατολή και τη Δύση με την πρωτοποριακή έρευνα στη μουσική δημιουργία και διαπαιδαγώγησε με τον τρόπο, το ήθος και τις γνώσεις του μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, την οποία επιμελείται η οικογένεια Βασιλειάδη, θα περιλαμβάνει μαρτυρίες, ήχους και εικόνες από τη ζωή του συνθέτη, πέντε παιδικά τραγούδια του, θεατρική μουσική του (χορικά από τις Τραχίνιες και τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή και τις Τρωάδες του Ευριπίδη), δύο ηλεκτροακουστικά έργα του: Κουκλόκοσμος, στη δεύτερη χορογραφημένη εκδοχή και Εν Πυρί, έργο για κοντραμπάσο και οκτάιχνη μαγνητοταινία, καθώς και ένα τραγούδι σε ποίηση Αναστασίας Κόκκινου και μουσική Νίκου Τσότρα, γραμμένο στη μνήμη του. Επίσης θα μιλήσουν ο καθηγητής εθνομουσικολογίας στο Ε.Κ. Πανεπιστήμιο Αθηνών Λάμπρος Λιάβας και η φλαουτίστα και καθηγήτρια στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας Βίκη Βασιλειάδη, κόρη του συνθέτη. 
Συμμετέχουν εθελοντικά οι μουσικοί: Αρίωνας Γυφτάκης (κοντραμπάσο), Λουκάς Γεώργας (πιάνο), Αντώνης Κουφουδάκης (κιθάρα), Τρύφωνας Θωμόπουλος (πιάνο), Βαρβάρα Τσότρα (βιολοντσέλο), Σταύρος Τσότρας (τραγούδι), μαθητές της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας σε χορογραφία Κατερίνας Κασιούμη, η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση του Νίκου Πρίγκα, η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνο» υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Ματζαρη.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Το βιογραφικό του Στέφανου Βασιλειάδη μπορείτε να το δείτε εδώ.
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Βίκη Βασιλειάδη:6973766527
 πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 26 Μαΐου 2015

ΚΑΡΠΟΣ, ΑΛΦΑΙΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΣΥΝΕΣΙΟΣ, ΑΒΕΡΚΙΟΣ, ΕΛΕΝΗ, ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑ, ΣΙΜΙΤΡΙΟΣ, ΖΑΧΑΡΙΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΦΟΥΓΑΤΙΟΣ, ΠΡΙΣΚΟΣ, ΙΟΥΛΙΟΣ, ΦΗΛΙΚΙΣΣΙΜΟΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ, ΠΑΥΛΙΝΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ,
 Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Κάρπος ο Απόστολος από τους Εβδομήκοντα
Άγιος Αλφαίος ο Απόστολος
Άγιος Αλέξανδρος (1) από την Θεσσαλονίκη ο Δερβίσης
Άγιος Συνέσιος ο Επίσκοπος
Άγιος Αβέρκιος
Αγία Ελένη
Άγιος Augustine Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας
Άγιος Σιμίτριος ο Μάρτυρας και οι συν αυτώ Είκοσι τρείς Μάρτυρες
Άγιος Ζαχαρίας ο Ιερομάρτυρας
Όσιοι Φουγάτιος και Δαμιανός
Άγιος Πρίσκος ο Μάρτυρας και η συνοδεία αυτού
Άγιος Ιούλιος ο Μάρτυρας
Άγιοι Φηλικίσσιμος, Ηρακλής και Παυλίνος οι Μάρτυρες
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εκ Βουλγαρίας
Εύρεση των ιερών λειψάνων του Οσίου Μακαρίου

 (1) Ο άγιος Αλέξανδρος, καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη και έμενε στη σημερινή Λαοδηγήτρια (Λαοδηγίας ή Λαγωδιανής). Μικρός μετέβη στη Σμύρνη όπου προσπαθούσε να αποφύγει τις ακόλαστες προθέσεις κάποιου Τούρκο αλλά για άγνωστους σε μας λόγους, εξισλαμίσθηκε και  αργότερα επισκέφθηκε τη Μέκκα και εισήλθε στο Τάγμα των Δερβίσηδων.
Όμως η συνείδησή του δεν τον άφησε,  πέταξε το σχήμα του Δερβίση και περιόδευσε για 18 χρόνια σε υπόδουλες χώρες ελέγχοντας  την τουρκική τυραννία.
Λέγετε ότι ενώ ακόμα φορούσε τα ρούχα του Δερβίση, όταν βρέθηκε Μ. Τεσσαρακοστή στη Χίο, παρακολούθησε τις ιερές ακολουθίες και αυτό του έδωσε θάρρος να παρουσιαστεί
στον κριτή της πόλης στον οποίο ομολόγησε με θάρρος ότι μετανόησε για την προηγούμενη μεταστροφή του και ότι θα επανερχόταν πλέον στο Χριστιανισμό.
Έβγαλε και ποδοπάτησε μπροστά του τα ρούχα του Δερβίση.
Αποκεφαλίστηκε στις στις 26 Μαΐου 1794μ.χ.


Περισσότερα »

Καλαμάτα - Κυπαρισσία λιμάνια κρουαζιέρας

Καλαμάτα - Κυπαρισσία λιμάνια κρουαζιέραςΤα λιμάνια της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας μπορούν να αξιοποιηθούν και να αναπτυχθούν σε τουριστική κατεύθυνση, για κρουαζιέρα και σκάφη αναψυχής. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων Κωνσταντίνος Μουτζούρης, καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, το μεσημέρι του Σαββάτου, κατά την επίσκεψή του στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με φοιτητές - πολιτικούς μηχανικούς και μεταπτυχιακούς του Μετσόβιου.
Χαρακτηριστικά επεσήμανε ότι η Καλαμάτα είναι η είσοδος της ζώνης ναυσιπλοΐας και η Κυπαρισσία η καρδιά του συστήματος αναψυχής με τα σκάφη προς το Ιόνιο Πέλαγος. Ομως, για το λιμάνι της τριφυλιακής πρωτεύουσας παρατήρησε πως χρειάζονται έργα μεγάλης κλίμακας και κόστους για να προστατευτεί.  
Ενημέρωσε ότι στις 12 Ιουνίου έχουν κληθεί σε συνάντηση στην Αθήνα όλοι οι πρόεδροι των Λιμενικών Ταμείων της χώρας για να συζητηθεί με ποιον τρόπο και σε ποια κατεύθυνση πρέπει να γίνει η ανάπτυξη και ανάδειξη των λιμανιών.
Οσον αφορά τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασία στην Αβία και τη Μικρή Μαντίνεια, ο κ. Μουτζούρης που είχε ασχοληθεί αρχικά, αλλά δε συνέχισε, μίλησε για τοπικές παρεμβάσεις που δεν του επέτρεψαν να ασχοληθεί μελετητικά κι εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με τους προβόλους που έγιναν, «μπάζωμα που δε νομίζω ότι απέδωσε», υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να γίνουν κυματοθραύστες παράλληλοι με την ακτογραμμή.
Τον καθηγητή και τους φοιτητές υποδέχθηκε στο λιμάνι ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μαζί με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρη Βγενή, το διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και μηχανικούς του δήμου.
Ο κ. Νίκας παρατήρησε πως το λιμάνι Καλαμάτας κινείται αναπτυξιακά σε τουριστική κατεύθυνση κι ενημέρωσε ότι οι μύλοι θα γίνουν ξενοδοχείο και πως θα απομακρυνθεί ο μεγάλος γερανός. Ο κ. Βγενής πληροφόρησε για την απόφαση επικαιροποίησης του μάστερ πλαν για τη δημιουργία και λειτουργία υδατοδρομίου και κατά την ξενάγηση - ενημέρωση των φοιτητών είπε ότι θα κατεδαφιστούν οι αποθήκες, γιατί πλέον δε χρειάζονται με τη μορφή που έχει πάρει το θαλάσσιο εμπόριο.
Στη συζήτηση ο κ. Μουτζούρης προέτρεψε το δήμαρχο «να φέρουμε την Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας στην Καλαμάτα, για να έρθουν και να δουν από κοντά τις δυνατότητες του λιμανιού», αναφέροντας ότι η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι κορεσμένοι προορισμοί.
Σε δηλώσεις του ο καθηγητής Κ. Μουτζούρης σημείωσε: Για το λιμάνι της Καλαμάτας: «Εδώ είναι η είσοδος της ζώνης ναυσιπλοΐας προς το Ιόνιο Πέλαγος. Αυτή η λιμενολεκάνη μπορεί να βρει ένα ρόλο στα σκάφη αναψυχής και στην κρουαζιέρα. Πρέπει να ενισχύσουμε την τουριστική της μορφή. Για τα κρουαζιερόπλοια δε χρειάζεται καμία κατασκευή. Για τα σκάφη αναψυχής θα χρειαστούν μικρές κατασκευές. Δε νομίζω ότι χρειάζονται πολλά χρήματα για να πάμε σε αυτές τις χρήσεις».
Για το λιμάνι της Κυπαρισσίας: «Είναι μια μεγάλη λιμενολεκάνη, που τη μελετήσαμε και στο Εργαστήρι Λιμενικών Εργων με πολλά προβλήματα, λόγω του ότι οι κυματισμοί μπαίνουν από την είσοδο και υπερπηδούν και χρειάζονται έργα μεγάλης κλίμακας και κόστους για να μπορέσει να προστατευτεί. Για ποια χρήση; Είναι η καρδιά του συστήματος αναψυχής με τα σκάφη προς το Ιόνιο Πέλαγος. Η Κυπαρισσία είναι για σκάφη αναψυχής».

Γράφτηκε από τον  

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/tourismos/item/65645-kalamata-kyparissia-krouaziera
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 26 Μαίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »

« Καλημέρα σας ! Να έχετε μια όμορφη μέρα ! »


Περισσότερα »