5 Οκτ 2014

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε Ναυαρίνου και Αθηνών λόγω εργασιών αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης

Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ., στο πλαίσιο της κατασκευής του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας», από τη Δευτέρα 6.10.2014 και για 1 τουλάχιστον μήνα θα εκτελεί εργασίες επί της οδού Ναυαρίνου, από το ύψος του ξενοδοχείου Elite έως την οδό Εθνικού Σταδίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ναυαρίνου θα γίνεται με δυσκολία, γι' αυτό παρακαλούνται όσοι οδηγοί μπορούν να μη χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους την οδό Ναυαρίνου, αλλά την οδό Λακωνικής.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες επί της οδού Αθηνών από το ύψος του παλιού Νοσοκομείου έως την οδό Μπουλούκου (φανάρια Παπαδάκου).

Για το λόγο αυτό, όσοι μπορούν παρακαλούνται να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν την οδό Αθηνών για την είσοδο και την έξοδό τους από την πόλη.

Περισσότερα »

Στο Λαδά, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, αγορά αγροδιατροφικών προϊόντων Ταϋγέτου
Αγορά αγροδιατροφικών προϊόντων από τον Ταΰγετο θα πραγματοποιηθεί στην Τοπική Κοινότητα Λαδά, 

την Κυριακή 12 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 το πρωί.

 Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μεταβούν στο Λαδά για να αγοράσουν κάστανα, μήλα, καρύδια, πατάτες, κρεμμύδια, λάχανα, μέλι, ψωμί, κρασί, ελαιόλαδο, αλλά και είδη λαϊκής τέχνης.

Στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Λαδά, όπου θα διοργανωθεί η αγορά, θα στηθεί επίσης παραδοσιακό γλέντι από την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Λαδαίων, με ζωντανή μουσική, ενώ θα υπάρχουν εδέσματα, όπως σουβλάκια, γουρνοπούλα και άλλα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Δήμο Καλαμάτας, την Τοπική Κοινότητα Λαδά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο απανταχού Λαδαίων, ενώ θα συμμετάσχει ο Μορφωτικός Σύλλογος Καλαμάτας με χορευτικό συγκρότημα.

Πληροφορίες: Μιχάλης Αντωνόπουλος, τηλ. 6977 251741, Αθηνά Μασουρίδου, τηλ. 697 6006052.
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 5 Οκτωβρίου 2014

ΧΑΡΙΤΙΝΗ, ΜΕΘΟΔΙΑ, ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ, ΜΑΜΛΧΕΘΑ, ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΒΑΡΛΑΑΜ

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Αγία Χαριτίνη (1)
Οσία Μεθοδία της Κιμώλου
Άγιος Ερμογένης ο Ιερομάρτυρας ο Θαυματουργός
Αγία Μαμέλχθα
Ανάμνηση Οπτασίας Κοσμά μοναχού
Όσιος Ευδόκιμος ο Βατοπεδινός ο νεοφανής
Άγιος Ιωάννης επίσκοπος Ευχαΐτων «ο Μαυρόπους»
Σύναξη των Ιεραρχών της Μόσχας
Άγιος Βαρλαάμ του Σικίζσκ ο ερημίτης
Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Βουρλιώτισσας
Σύναξη των εν Κύπρω Αγίων

(1) Η Αγία Χαριτίνη, έζησε επί εποχής αυτοκράτορα Διοκλητιανού (284-305μχ). Δούλη του Κλαύδιου, ενός πλούσιου Ρωμαίου και χριστιανή η ίδια δεν άργησε να το μάθει ο Κόμης Δομέτιος και να ζητήσει από τον Κλάυδιο να του την στείλει ώστε να την εξετάσει ο ίδιος.


Η Αγία Χαριτίνη παρουσιάστηκε και με σθένος ομολόγησε την πίστη της, πράγμα που εξόργησε τον Δομέτιο και διέτεξε τον βασανισμό της. Βασανίστηκε σκληρά και στο τέλος της έδεσαν μια πέτρα στο λαιμό και την έριξαν στη θάλασσα. Όμως η Αγία επέζησε από όλα αυτά με τη βοήθεια του Θεού και παρουσιάστηκε μπροστά στον Δομέτιο. Δυστυχώς όμως ο Δομέτιος δεν πίστεψε και διέταξε εκ νέου τον βασανισμό της όπου την οδήγησε κοντά στον Κύριο.

 
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 5 Οκτωβρίου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »

«Χαμογελάστε και πείτε απλά Καλημέρα !»


Περισσότερα »