9 Ιουν 2013

Η άλλη "γλώσσα" του έρωτα

Συνηθίζουμε εμείς οι γυναίκες να λέμε, ότι η ερωτική πράξη είναι μια καθαρά εγκεφαλική λειτουργία, στην οποία κυριαρχεί το συναίσθημα, χωρίς λογική και πολλές κουβέντες.

Ο αναστεναγμός μας συνήθως μπορεί να είναι αρκετός για να φανερώσει την ένταση και την ερωτική φόρτιση που αισθανόμαστε.


Συχνά όμως την ώρα που κάνουμε έρωτα, υπάρχουν στιγμές όπου θέλουμε να καθοδηγήσουμε τον σύντροφό μας, να του εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, να του ζητήσουμε σε κάτι… περισσότερο απ’ αυτό που κάνει ή να το κάνει με κάποιον άλλο τρόπο.
Υπάρχουν λοιπόν κάποιες διαφορετικές ερωτικές γλώσσες, με τις οποίες ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία μας ή και την περίσταση, μπορούμε να βελτιώσουμε την ερωτική απόλαυση και να βοηθήσουμε τον σύντροφό μας να απολαύσει κι αυτός όσο κι εμείς την ερωτική μας πράξη.

Dirty talk
… τι είναι ακριβώς
Σύμφωνα με τους ειδικούς, “Dirty talk” είναι η χαρακτηριστικά λεγόμενη λαγνολαλιά. Είναι τότε ακριβώς που ένα ζευγάρι χρησιμοποιεί ξεχωριστά και γραφικά καλολογικά στοιχεία για να ανεβάσει την σεξουαλική του απόλαυση.
Αυτή η για μερικούς “βρώμικη συζήτηση”, είναι η χρησιμοποίηση χυδαίας γλώσσας και λέξεων που δεν συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε στις καθημερινές μας συνομιλίες. Για παράδειγμα φράσεις όπως: «Θα ήθελα ν’ αγγίξω το μακρύ, σκληρό σου …» καλά, φτάνει, πήρατε μια εικόνα! Αυτές οι συνομιλίες μπορούν να γίνουν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την ώρα που κάνει ένα ζευγάρι έρωτα και φυσικά μπορούν να ανταλλαγούν  οπουδήποτε, ανεβάζοντας έτσι την σεξουαλική επιθυμία ανάμεσα στο ζευγάρι!
… γιατί σου αρέσει
Την ώρα που εργάζεσαι στο γραφείο σου, βλέπεις ένα μήνυμα στο κινητό σου από τον καλό σου, που σε ενημερώνει ότι μόλις προσγειώθηκε επιστρέφοντας από το ταξίδι του και σου περιγράφει με “μεστά” και ασυνήθιστα λόγια, τι θέλει να κάνει μαζί σου και που θέλει να το κάνει. Δεν νομίζω ότι θα σε άφηνε αδιάφορη ένα τέτοιο sms !
… γιατί του αρέσει
Οι περισσότεροι άντρες, είναι πλάσματα που τους αρέσει να έχουν το πάνω χέρι. Τους αρέσει να έχουν τον έλεγχο και την πρωτοβουλία. Εάν λοιπόν ο καλός σας, σας προσκαλεί να πάτε κοντά του μετά από τη δουλειά σας και σεις τότε με κάποιο ασυνήθιστο τρόπο του εξηγήσετε τι θα θέλατε να σας κάνει όταν θα φτάσετε εκεί, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον αναστατώσετε. Να είστε απόλυτα σίγουρη, ότι θα εκτιμήσει αφάνταστα την δημιουργικότητά σας και θα σας περιμένει με ιδιαίτερα ανεβασμένη λίμπιντο!

Η γλώσσα του συναισθήματος
… τι είναι ακριβώς
Αυτός ο τρόπος συνομιλίας είναι λίγο πιο ρομαντικός. Περιλαμβάνει για παράδειγμα εκφράσεις όπως: «είσαι πολύ όμορφη, σ' αγαπώ, κάνε μου έρωτα…» και μπορεί να είναι πολύ διεγερτικός, ειδικά γιατί εκείνους που θεωρούν ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο “να κάνεις έρωτα” από το “ να κάνεις sex ”.
Αυτό το είδος συζήτησης διεγείρει το αίσθημα της αγάπης και εντείνει τη συναισθηματική χημεία κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Χρησιμοποιείται συνήθως στις σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις.
… γιατί σου αρέσει
Εάν είσαστε αθεράπευτα ρομαντικοί και σας αρέσει να νιώθετε ο ένας την προστασία του άλλου την ώρα που κάνετε έρωτα, αυτός ο τρόπος συζήτησης συνήθως σας προσφέρει ασφάλεια. Θα βοηθήσει τόσο εσένα όσο και το σύντροφό σου να νιώσετε αγαπημένοι και ασφαλείς. Επίσης, τη γλώσσα αυτή χρησιμοποιούν κυρίως οι γυναίκες που θέλουν να παραχωρήσουν τον πρώτο ρόλο στον σύντροφό τους, την ώρα της ερωτικής πράξης. Ενίοτε μπορεί να είναι και διεγερτικό και για τους δύο, όταν ανταλλάσσουν λόγια αγάπης και υποταγής, ο ένας στον άλλον.
… γιατί του αρέσει
Σίγουρα θα του αρέσει γιατί θα νιώσει το κυρίαρχο αρσενικό της ιστορίας. Είναι αυτός που προστατεύει και προσφέρει αγάπη στην καλή του. Αναμφίβολα θα απολαύσει τα λόγια λατρείας που θα του ψιθυρίσετε την ώρα που κάνετε έρωτα. Οι άνδρες που τους αρέσει αυτή η γλώσσα, συνήθως είναι αυτοί που επιδιώκουν  σοβαρές και μακροχρόνιες σταθερές σχέσεις.

Η γλώσσα της καθοδήγησης
… τι είναι ακριβώς
Ίσως να έχετε δει το χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της ερωτικής γλώσσας, σε ένα επεισόδιο του “Sex and the City”, όταν η Samantha δίδασκε τον Smith, για το πως θα πρέπει να φιλάει την κλειτορίδα της, για να την βοηθήσει να φτάσει σε οργασμό!
 Είναι ο τρόπος με τον οποίο ο ένας σύντροφος καθοδηγεί τον άλλο γι’ αυτά που τον ευχαριστούν ή γι’ αυτά που δεν θέλει να κάνει κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης. Πολλές γυναίκες, μπορεί να νιώθουμε ντροπή, στο να πάρουμε τέτοιες πρωτοβουλίες,  αλλά φοβάμαι ότι δεν έχουμε δίκιο!
Εάν προσπαθείς να πάρεις αυτό που θέλεις από την ερωτική πράξη, ποιος καλύτερος τρόπος υπάρχει για να το αποκτήσεις, από το να το πεις στον σύντροφό σου;
… γιατί σου αρέσει
Εάν είσαι η εκπαιδεύτρια, θα ικανοποιηθείς με την εξουσία που έχεις, την στιγμή που είσαι σε θέση να υπαγορεύσεις στο σύντροφό σου, τι είναι αυτό που σε ικανοποιεί. Από την άλλη, εάν είσαι η εκπαιδευόμενη, θα καταλάβεις πόσο συναρπαστικό είναι να αποκτήσεις την δυνατότητα να ανεβάζεις ή να ελέγχεις την ερωτική ένταση του συντρόφου σου. Εάν υποσυνείδητα φοβάσαι αυτό το ρόλο, ζήτησέ του ψιθυριστά την συνδρομή του, για να το δοκιμάσεις…!


… γιατί του αρέσει

 
Ο σωστός εραστής, θέλει να ξέρει τι είναι αυτό που ευχαριστεί την σύντροφό του. Αναμφίβολα θα τον εξιτάρει η διαδικασία που θα του φανερώσει τα μυστικά που κρύβει το κορμί της αγαπημένης του. Εάν τώρα κάνετε μαζί του ένα παιχνίδι ανταλλαγής ρόλων, θα διαπιστώσετε ότι αν και στην αρχή θα δείξει ότι ανταποκρίνεται, πολύ γρήγορα θα επικεντρωθεί στις δικές του επιθυμίες!
 
Περισσότερα »

Μπικίνι... αντίο! (photos)

Οκ, ο καιρός δεν μας επιτρέπει να λέμε ότι το καλοκαίρι ήρθε.

Όμως, είναι Ιούνιος και όσο κι αν θέλει η βροχή να κρατήσει τον χειμώνα στο μυαλό μας, η καρδιά μας χτυπά σε καλοκαιρινούς ρυθμούς.

Τόσο η δικιά μας, όσο και των 5 κοριτσιών που θα δείτε παρακάτω...

 Πηγή spirospero Περισσότερα »

O Καιρός Αύριο Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

http://maps.google.com/maps/api/staticmap?center=38.4,23.4&maptype=terrain&zoom=6&size=370x430&sensor=false&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map4.png|shadow:false|41.15,22.9446070&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|37.027371,22.1091159&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|40.99,25.6000000&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map2.png|shadow:false|39.6744946,20.7000000&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|35.83,25.1385260&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map4.png|shadow:false|38.254465,21.7370665&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|38.49,23.7500000
O Καιρός Αύριο Δευτέρα  10 Ιουνίου 2013

Δευτέρα - 10/6/2013

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρωί 22°C Καθαρός2 Μποφόρ BAΥγρασία 35%
Μεσημέρι 30°C Αραιή συννεφιά3 Μποφόρ NΥγρασία 27%
Βράδυ 25°C Συννεφιασμένος2 Μποφόρ NAΥγρασία 46%

Δευτέρα - 10/6/2013

Αθήνα: Κέντρο

Πρωί 22°C Καθαρός1 Μποφόρ ΑΥγρασία 52%
Μεσημέρι 29°C Καθαρός3 Μποφόρ NΥγρασία 38%
Βράδυ 23°C Καθαρός1 Μποφόρ NAΥγρασία 56%

Δευτέρα - 10/6/2013

Θεσσαλονίκη

Πρωί 20°C Καθαρός2 Μποφόρ NAΥγρασία 59%
Μεσημέρι 30°C Καθαρός4 Μποφόρ NΥγρασία 36%
Βράδυ 25°C Καθαρός3 Μποφόρ NAΥγρασία 38%

Δευτέρα - 10/6/2013

Πάτρα

Πρωί 19°C Καθαρός1 Μποφόρ BAΥγρασία 62%
Μεσημέρι 30°C Καθαρός3 Μποφόρ ΔΥγρασία 32%
Βράδυ 25°C Καθαρός2 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 41%

Δευτέρα - 10/6/2013

ΣΠΑΡΤΗ

Πρωί 21°C Καθαρός2 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 51%
Μεσημέρι 31°C Καθαρός3 Μποφόρ NΥγρασία 33%
Βράδυ 25°C Καθαρός2 Μποφόρ NAΥγρασία 45%
Πηγή :http://kairos123.gr/
Περισσότερα »

Κατώτατο μισθό 439€ ζητούν οι εργοδότες


«Κερκόπορτα» περαιτέρω μείωσης των κατώτατων αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα φαίνεται να ανοίγει από ομάδα επιχειρηματιών του ΣΕΒ, συνεπικουρούμενη από την τρόικα.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές την περασμένη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Χάρης Κυριαζής σε συνάντηση μεταξύ της τρόικας, των εργοδοτών και των εκπροσώπων της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, έθεσε ζήτημα όχι μόνο μη εφαρμογής των υφιστάμενων ψηφισμένων νόμων για την απασχόληση, αλλά αναφέρθηκε και στην ανάγκη να ξαναδεί η κυβέρνηση το ζήτημα του κατώτατου μισθού.

Αν και πάγια θέση του ΣΕΒ είναι η επικέντρωση στη μεσαία μισθοδοσία, φαίνεται πως μέλη του φορέα έχουν αλλάξει γραμμή, εκφράζοντας έμμεσα αρχικά, μια άλλη από την επίσημη γραμμή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται χάσμα.

Δεν είναι τυχαίο πως στη σχετική συνάντηση παρέμβασης προς την τρόικα του κ. Κυριαζή ακολούθησε άλλη μία από τη μεριά των εμπόρων της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, οι οποίοι κατηγόρησαν τον ΣΕΒ ότι επιδιώκει μισθούς πείνας των 300 ευρώ.

Ωστόσο, η συζήτηση για νέο κατώτατο μισθό δεν εξαντλείται στις συσκέψεις και την ανταλλαγή συνδικαλιστικών πυρών και μομφών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη επιχειρηματίες πιέζουν την τρόικα -αρχικά- αλλά και μέλη της τρικομματικής κυβέρνησης, ώστε να υπάρξει ειδική μέριμνα προκειμένου να διαμορφωθούν χαμηλότερα οι αμοιβές για τους απασχολούμενους στις εξαγωγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις της χώρας.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, με πρόσχημα την πτώση των εξαγωγών τον περασμένο Μάρτιο (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ., η συνολικά αξία των εξαγωγών, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2012, μειώθηκε κατά 7,8%) αλλά και την ανάγκη προσέλκυσης περαιτέρω επενδύσεων από το εξωτερικό που θα κινούνται στον χώρο των εξαγωγών, παράγοντες του ΣΕΒ επιδιώκουν αλλαγή στάτους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το οποίο κατά πάγια τακτική διαψεύδει τέτοιου είδους προθέσεις, «δεν επίκειται τέτοιου είδους ανατροπή μέχρι τουλάχιστον και το 2016-2017, αφού ισχύει ο κατώτατος μισθός των 586€».

Ωστόσο, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αυτές τις ημέρες έχει ανοίξει ήδη η κουβέντα και η πίεση της τρόικας γίνεται σφοδρότερη, καθώς πολλές επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη του ΣΕΒ είναι έτοιμες να μη δεχτούν τη συμφωνία κυβέρνησης - εργοδοτών (δεν είναι υποχρεωμένες), ενώ και πολλοί επιχειρηματίες του Συνδέσμου Βιομηχάνων πιέζουν ώστε οι μειώσεις να περάσουν μέσω μειώσεων σε σειρά επιδομάτων εντός του έτους.

Οι Γερμανοί εισηγούνται και... τρίτη ταχύτητα αμοιβών
Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται ήδη εισήγηση της task force και των συνεργατών του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ για την υιοθέτηση και στην Ελλάδα ενός μοντέλου ελαστικής εργασίας, χαμηλής αμοιβής, μηδενικής απόδοσης φόρου και ανάλογης πληρωμής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, το οποίο οι Γερμανοί εισηγούνται στην κυβέρνηση με στόχο να μειωθεί άμεσα κατά 2% έως 4% ο δείκτης της ανεργίας.

Σύμφωνα με την Task Force, θα μπορούσε και στη χώρα μας να εφαρμοστεί το μοντέλο της «μικροαπασχόλησης», εργασίας δηλαδή με αμοιβή έως 350€ η οποία εφαρμόστηκε στην Ανατολική Γερμανία όταν χιλιάδες κρατικές εργοστασιακές μονάδες ή επιχειρήσεις άφησαν ανέργους εκατ. πολίτες.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως προ λίγων ημερών προσωπικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφκαγκ Σόιμπλε επέλεξε να ασχοληθεί με τα προγράμματα απασχόλησης των ανέργων και να επιρρίψει ευθύνες στην ΕΕ για την «αργοπορία υιοθέτησής τους».

Κι αυτό διότι οι Γερμανοί θέλουν ξεκάθαρα να επιβάλουν το δικό τους μοντέλο. Αυτά τα γερμανικά σχέδια μάλιστα που ως εισηγήσεις έρχονται και στη χώρα μας, έφτασαν εσχάτως και στις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα τη σφοδρή επίθεση από τη μεριά των Ολλανδών, Βέλγων και Ιταλών εκπροσώπων που μιλούν για «κινεζοποίηση της εργασίας στην ΕΕ».

Πιο συγκεκριμένα, ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών κ. Βάντε Λανότ και η υπουργός Εργασίας της ίδιας χώρας κυρία Μίνικα Κόνικ είχαν ασκήσει δριμεία κριτική σε επίσκεψή τους στο Ανόβερο έπειτα από καταγγελίες Γερμανών εργαζομένων.

Η απειλή για περαιτέρω κούρεμα του κατώτατου μισθού θα κρέμεται διαρκώς πάνω από τα κεφάλια των χαμηλόμισθων αφού, σύμφωνα με τον νέο μηχανισμό που θα προωθηθεί μέσα στον Ιούνιο με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, ο μισθός θα καθορίζεται κάθε χρόνο από την κυβέρνηση με βάση τους οικονομικούς δείκτες, οι οποίοι ολοένα και θα επιδεινώνονται υπό τις παρούσες συνθήκες ύφεσης.

Αν οι αξιώσεις των εργοδοτών γίνουν ασφυκτικές, η κυβέρνηση έχει έτοιμο το νέο «εργαλείο» που επέβαλε η τρόικα, δηλαδή τον μηχανισμό καθορισμού κατώτατου μισθού και ημερομισθίου (Ν.4093/2012), ο οποίος προβλέπει καθορισμό του ύψους του μισθού με νομοθετική ρύθμιση έπειτα από διαβούλευση διάρκειας δύο μηνών.

Στη διαβούλευση θα συμμετέχουν οι κοινωνικοί εταίροι και επιστημονικοί φορείς οι οποίοι θα εισηγούνται το ύψος του κατώτατου μισθού λαμβάνοντας υπόψη τους τα μεγέθη της οικονομίας, τη δυνατότητα βιοπορισμού των ευάλωτων ομάδων, αλλά και τις συστάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας στις οποίες επισημαίνεται:

i) Η αύξηση του κατώτατου μισθού των ανειδίκευτων εργαζομένων, σε συνθήκες μεγάλης ανεργίας δεν ενδείκνυται.
ii) Για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων ενδείκνυται ο καθορισμός υπό κατώτατων μισθών, σε ποσοστό περίπου 75% του κατώτατου μισθού των ενηλίκων.
iii) Διαφοροποιημένοι κατώτατοι μισθοί ανά περιοχή ενδείκνυνται, εφόσον υπάρχουν ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες ύφεσης και ανεργίας σε αυτές, οπότε εκεί οι βασικοί μισθοί πρέπει να είναι χαμηλότεροι.
iv) Να μην επεκτείνονται οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις στους μη εκπροσωπούμενους εργοδότες και να δημιουργείται ευχέρεια εξαίρεσης από αυτές για τους εργοδότες, ιδίως των μικρών επιχειρήσεων, που πρέπει να δεσμεύονται.
v) Η περιοδικότητα μεταβολής του κατώτατου μισθού να ακολουθεί τις εξελίξεις της οικονομίας και της αγοράς εργασίας.

Οι παραπάνω συστάσεις αφήνουν ανοιχτά τα εξής ενδεχόμενα:

- Περαιτέρω μείωση του βασικού μισθού για τους νέους κάτω των 25 ετών στα 439€ (75% του μισθού των ενηλίκων) από 510 που είναι σήμερα.
Ενδεικτικό των προθέσεων είναι ότι στο νέο μηχανισμό προβλέπονται διαφορετικά κλιμάκια στους μισθούς των νέων έως 24 ετών, ανάλογα με την ηλικία και την προϋπηρεσία. Δηλαδή, διαφορετικός μισθός για νέους υπαλλήλους έως 18 ετών και διαφορετικός για νέους έως 21 ετών με 3ετή προϋπηρεσία.
- Θέσπιση χαμηλότερων βασικών μισθών έως 30% στις ειδικές οικονομικές ζώνες.
- Να εξαιρεθούν οι εργοδότες μικρών επιχειρήσεων από την υποχρέωση καταβολής των μισθών που έχουν συμφωνηθεί μέσω των κλαδικών συμβάσεων.
- Ο κατώτατος μισθός μπορεί να μειώνεται κατά περιοδικά διαστήματα αν οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας και τους δείκτες της οικονομίας είναι δυσμενείς.

Στην Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου του 2012 αναφέρεται ρητά ότι οι αμοιβές και οι ωριμάνσεις θα παραμείνουν παγωμένες μέχρι να υποχωρήσει η ανεργία κάτω από το 10%.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

«Ώρα ένα ανέκδοτο» !!!


Περισσότερα »

«Ο Τζαβέλλας θα πάει στον Ολυμπιακό!»


Η τελευταία μεγάλη στιγμή στην ιστορία των Μονεγάσκων, γράφτηκε πριν από 9 χρόνια (2004), όταν με προπονητή τον σημερινό ομοσπονδιακό των "τρικολόρ", Ντιντιέ Ντεσάν και τον "δικό μας", Άκη Ζήκο στην ενδεκάδα, έχασε (3-0) στον τελικό του Champions League (Γκελζενκίρχεν) από την εκπληκτική Πόρτο, του ανερχόμενου αστέρα, τότε, Ζοζέ Μουρίνιο! 

Έκτοτε πέρασαν 9 "στείρα" χρόνια, με μοναδική αναλαμπή μία συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας (2010), μέχρι ο σύλλογος του Πριγκιπάτου, να επιστρέψει για τα καλά φέτος στην Ligue 1 και χάρη στα εκατομμύρια του Ρώσου καρδιολόγου και μεγαλοεπιχειρηματία, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, να βάλει ξανά πλώρη, για την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης!


Ενίσχυση που αγγίζει τα 200 εκατομμύρια!
Τις τελευταίες δέκα μέρες, βλέπετε, η ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Έλληνας διεθνής αριστερός οπισθοφύλακας, Γιώργος Τζαβέλλας (εκεί ανήκει και ο Αλέξανδρος Τζιόλης που φέτος έπαιξε ως δανεικός στον ΑΠΟΕΛ), έχει ξοδέψει περίπου 120 εκατομμύρια Ευρώ για να "αγοράσει" τον Κολομβιανό επιθετικό, Ρανταμέλ Φαλκάο από την Ατλέτικο Μαδρίτης (50 εκ.) και το δίδυμο Ζοάο Μουτίνιο-Τζέϊμς Ροντρίγκεζ από την Πόρτο (70 εκ.). Όλα αυτά, χωρίς να υπολογίζουμε τις ετήσιες απολαβές τους (περί τα 14 εκατομμύρια ο πρώτος για 4 χρόνια), τα χρήματα που θα κοστίσει το μονοετές συμβόλαιο του έμπειρου Πορτογάλου σέντερ-μπακ, Ρικάρντο Καρβάλιο, που αποκτήθηκε ως ελεύθερος (από τη Ρεάλ) αλλά κι αυτά που θα στοιχίσει ο 31χρονος διεθνής Ισπανός γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα, Βίκτορ Βαλντέζ, που εδώ και καιρό, λέγεται ότι έχει συμφωνήσει με τη Μονακό!


Τι κρύβεται πίσω απ' αυτή την αλόγιστη σπατάλη;
Αρκετοί από σας θα έχουν αναρωτηθεί "από που κρατάει η σκούφια" του 46χρονου Ρώσου μεγιστάνα, που πρόσφατα αγόρασε (ή καλύτερα "υπενοικίασε" για 99 χρόνια) τον Σκορπιό και τον έκανε δώρο στην μεγάλη του κόρη, Κατερίνα... Ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της ενασχόλησης με την ποδοσφαιρική ομάδα του Μοντεκάρλο και της μετωπικής σύγκρουσης που αυτή δημιουργεί με τους Άραβες της Παρί και της Σίτι, τη γαλλική λίγκα και τους μεγάλους συλλόγους του γαλλικού ποδοσφαίρου; Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον έγκυρο Γάλλο δημοσιογράφο, Jean-Pierre Rivais, που καλύπτει επί σειρά ετών το ρεπορτάζ της Μονακό και της Νις (η Νίκαια απέχει μισή ώρα από το Μοντεκάρλο) για την "L'Equipe" και σας δίνει τις απαντήσεις...


Βρέθηκε στο Μονακό κατά... τύχη!
«Η σχέση του Ρώσου μεγαλοεπιχειρηματία με το Μονακό, χρονολογείται από το καλοκαίρι του 2011, όταν η μεγάλη του κόρη ήρθε στο Μοντεκάρλο για διακοπές, λάτρεψε το μέρος και εν συνεχεία έπεισε τον βαθύπλουτο πατέρα της, να της αγοράσει μία βίλα, η αξία της οποίας ξεπερνούσε τα 300 εκατομμύρια Ευρώ! Ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεβ, βρισκόταν τότε εν διαστάσει με την σύζυγό του (σ.σ.: το διαζύγιο πλέον έχει πάρει τον δρόμο του και βρίσκεται προ της έκδοσής του) και θέλοντας να την πάρει με το μέρος του, άρχισε να επισκέπτεται συχνά-πυκνά το Πριγκιπάτο. Πολύ γρήγορα, γνωρίστηκε και ανέπτυξε στενή φιλία με τον Πρίγκηπα Αλβέρτο, ο οποίος φημολογείται ότι του έχει υποσχεθεί διαβατήριο και υπηκοότητα και τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, έγινε μεγαλομέτοχος της ποδοσφαιρικής ομάδας, αγοράζοντας το 66% των μετοχών του συλλόγου! Από τότε, το ποδόσφαιρο έχει γίνει η καθημερινή του διασκέδαση, το χόμπι του και με δεδομένο ότι σε αυτό το οικονομικό επίπεδο που ανήκει (σ.σ.: η περιουσία του υπολογίζεται στα 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ είναι ο 93ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο και ο είναι ο 13ος στη Ρωσία!), ο ρόλος που έχει στις επιχειρήσεις του είναι καθαρά εποπτικός, πλέον ασχολείται καθημερινά με την ομάδα και περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στην Κυανή Ακτή...», μας είπε αρχικά ο έμπειρος Γάλλος συνάδελφος και συνέχισε:

 
«Άσχετοι αλλά μαθαίνουν!»
«Δεξί του χέρι και ουσιαστικό αφεντικό της ομάδας, είναι ο συμπατριώτης του, με γαλλικές ρίζες, Βαντίμ Βασίλιεφ, που είχε μακρά προϋπηρεσία στο banking και ουσιαστικά διαχειρίζεται και τις μετοχές που έχει ο Ριμπολόβλεφ σε διάφορες τράπεζες (σ.σ.: μεταξύ των οποίων και το 9,7% της Τράπεζας Κύπρου!)... Το κακό είναι ότι και οι δύο ήταν μέχρι πρότινος άσχετοι με το ποδόσφαιρο, αλλά μαθαίνουν! Για την ώρα, έχουν αποφασίσει να διατηρήσουν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας τον Κλαούντιο Ρανιέρι και με βασικό πλεονέκτημα την μηδενική φορολογία για τους αλλοδαπούς, έχουν ήδη αποκτήσει 4 πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, που μόνοι τους ανεβάζουν τη Μονακό, δύο επίπεδα! Ο στόχος τους είναι να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα της Γαλλίας μέσα στην επόμενη διετία και παράλληλα να κάνουν σταθερά ανοδικά βήματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έτσι ώστε στα επόμενα πέντε χρόνια, να μετατρέψουν την ομάδα σε ισότιμη διεκδικήτρια του Champions League! Για να γίνει βέβαια, αυτό, απαιτείται η θετική εισήγηση του "Συμβουλίου του Έθνους" (σ.σ.: το Ανώτατο Γαλλικό Δικαστήριο), στο οποίο προσέφυγε η ομάδα μετά την απόφαση της γαλλικής λίγκας να την αποκλείσει από το επόμενο πρωτάθλημα, καθαρά για φορολογικούς λόγους!», επεσήμανε ο Jean-Pierre Rivais.


O φορολογικός παράδεισος του Πριγκιπάτου
«Οι παραδοσιακοί γαλλικοί σύλλογοι, περισσότερο η Μπορντό, η Σεντ-Ετιέν και η Λιόν και λιγότερο η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μαρσέϊγ, αντιμετωπίζουν τη Μονακό σαν ομάδα ξένης χώρας και δεν δέχονται να πάρει μέρος στο επόμενο πρωτάθλημα αν δεν αλλάξει έδρα (το Μοντεκάρλο λογίζεται εκτός της γαλλικής επικράτειας) ή αν δεν συμμορφωθεί με τις φορολογικές υποχρεώσεις που διέπουν τους ξένους εργαζόμενους (ποδοσφαιριστές) στη Γαλλία! Δε γίνεται δηλαδή ο Φαλκάο να παίρνει 14 εκατομμύρια και φορολογικά να μην επιβαρύνει επιπλέον την ομάδα ούτε με ένα Ευρώ, ενώ για παράδειγμα ο Ιμπραϊμοβιτς που αμείβεται με σχεδόν το ίδιο ποσό ετησίως, να κοστίζει τα διπλάσια χρήματα στην πρωταθλήτρια Γαλλίας! Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 20 Ιουνίου και υποθέτω ότι θα μας απασχολήσει σχεδόν όλο το καλοκαίρι! Οι Μονεγάσκοι, πάντως, έχουν να αντιμετωπίσουν κι άλλο ένα πρόβλημα, που έχει να κάνει με την αδιαφορία της τοπικής κοινωνίας για το ποδόσφαιρο! Ο πληθυσμός του Μοντεκάρλο, δεν ξεπερνά τις 35.000 κατοίκους που στην πλειοψηφία τους είναι πολύ πλούσιοι άνθρωποι, τους οποίους δύσκολα μπορείς να μετατρέψεις σε φιλάθλους! Το στάδιο "Luis II" έχει συνολική χωρητικότητα 18.000 θέσεων, αλλά σχεδόν ποτέ η προσέλευση δεν αγγίζει τις 5 χιλιάδες θεατών! Πραγματικά, δεν ξέρω κανέναν ευρωπαϊκό σύλλογο που έγινε υπερδύναμη χωρίς τη στήριξη του κόσμου!», υπερθεμάτισε ο αθλητικός συντάκτης της έγκυρης "L' Equipe", που κλείνοντας, έσπευσε να προβλέψει την αποχώρηση του Γιώργου Τζαβέλλα από την γαλλική "Ριβιέρα" με προορισμό ένα άλλο λιμάνι, αυτό του Πειραιά!


Τι θα απογίνει ο Τζαβέλλας;
«Ο Έλληνας παίκτης άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και ήταν από τους αγαπημένους παίκτες του Ρανιέρι! Έχει εκφραστεί πολλές φορές με θετικά σχόλια για την μαχητικότητά του και τα ψυχικά του αποθέματα και θεωρεί ότι η καλή νοοτροπία του μέσα στο γήπεδο και τα αποδυτήρια, ήταν ένα από τα κλειδιά της επιτυχημένης πορείας της Μονακό στην Ligue 2 και της κατάκτησης του πρωταθλήματος. ΟΤζαβέλλας είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν εγκαταλείπει την μάχη, δεν το βάζει κάτω, καθοδηγεί με το πάθος του τους συμπαίκτες του και αυτά τα στοιχεία δεν τα βρίσκεις συχνά σε ποδοσφαιριστές! Παρ' όλα αυτά, επειδή φέτος το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας, θα ανέβει πολλά επίπεδα, απ 'ότι μαθαίνω θα επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου διατηρεί μία επιχείρηση και θα παίξει στον Ολυμπιακό, με τον οποίο είχε συζητήσει και πριν έρθει στο Μοντεκάρλο, παρ' ότι έχει συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν! Το τεχνικό επιτελείο έχει αποφασίσει να δώσει χρόνο συμμετοχής σε έναν ελπιδοφόρο αριστερό οπισθοφύλακα από την ομάδα των Νέων και ίσως και να αποκτηθεί ο Μπενουά Τρεμουλινάς, του οποίου το συμβόλαιο με την Μπορντό, μόλις τελείωσε!», κατέληξε ο Γάλλος δημοσιογράφος.Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Εντυπωσιακά ζωγραφισμένα χέρια !!!

Η τέχνη μπορεί να μεταμορφώσει πράγματα και ανθρώπους. Διάφοροι καλλιτέχνες με το ταλέντο τους δημιουργούν έργα τέχνης περίεργα και ευφάνταστα.
Ο Ιταλός Guido Daniele είναι διάσημος για τις δημιουργίες του στη ζωγραφική σώματος (body painting). Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε ένα μικρό αλλα χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς του, που δίνει στα χέρια μορφές ζώων.
Perierga.gr - Ζωγραφισμένα χέρια

Perierga.gr - Ζωγραφισμένα χέρια

Perierga.gr - Ζωγραφισμένα χέρια

Perierga.gr - Ζωγραφισμένα χέρια

Perierga.gr - Ζωγραφισμένα χέρια

Perierga.gr - Ζωγραφισμένα χέρια

Perierga.gr - Ζωγραφισμένα χέρια

Perierga.gr - Ζωγραφισμένα χέρια

Perierga.gr - Ζωγραφισμένα χέρια

Perierga.gr - Ζωγραφισμένα χέρια

Perierga.gr - Ζωγραφισμένα χέρια

Perierga.gr - Ζωγραφισμένα χέρια


Perierga.gr - Ζωγραφισμένα χέρια

Πηγή : perierga
Περισσότερα »