6 Φεβ 2015

«Ας γελάσουμε και λιγάκι…. με ένα ανέκδοτο» !!!


Περισσότερα »

Περίληψη διακήρυξης διαγωνισμού για το έργο : «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΚΩΝ(ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΠΑΡΚΟ ΟΣΕ)

Ο Δήμος Καλαμάτας προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΚΩΝ(ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΠΑΡΚΟ ΟΣΕ)
ΥΠΟΕΡΓΟ 1: ΠΑΡΚΟ ΟΣΕ-ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΒΑ-ΦΑΡΩΝ-ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ», με προϋπολογισμό 45.500.00€. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 17-02-2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 (ώρα λήξης επίδοσης προσφορών) στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας, οδός Ψαρών 15 (Διοικητήριο), 1ος όροφος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού από την Διεύθυνση Προγραμματισμού Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Καλαμάτας οδός Πολυβίου 6, μέχρι και την 12/02/2015, ημέρα Πέμπτη Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2721081721,2721063451 FAX 2721360711, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κ. Πρωτογέρη Αθηνά.
Την περίληψη διακήρυξης μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
Την διακήρυξη μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
Την μελέτη μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
πηγή :kalamata.gr
Περισσότερα »

Ανακοίνωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια μουσικών οργάνων της Φιλαρμονικής

Η  Δημοτική  Φιλαρμονική Καλαμάτας προτίθεται  να  προμηθευθεί  μουσικά όργανα (ξύλινα, χάλκινα,κρουστά,ηλεκτρικό πιάνο και λειτουργικό εξοπλισμό,αναλόγια κ.α.) για  την  λειτουργία  Φιλαρμονικής  στα Αρφαρά,  προϋπολογιζόμενης συνολικής  δαπάνης  14.556,80  €  με Φ.Π.Α.
Οι  ενδιαφερόμενοι  μπορούν να  πάρουν  τις  τεχνικές  προδιαγραφές  των  οργάνων και  να  καταθέσουν  τις  προσφορές  τους μέχρι  την  Τρίτη  10/2/2015  και   ώρα  8η απογευματινή στο  κτήριο  της Φιλαρμονικής , Υπαπαντής 25 (τρίτος  όροφος).
Για περισσότερες  πληροφορίες  οι  ενδιαφερόμενοι  μπορούν  να  καλούν  στο  τηλέφωνο 2721085444(απογευματινές  ώρες).
Την ανακοίνωση μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Περισσότερα »

Παράταση της έκθεσης για το Φιλελληνισμό στην Ευρώπη, στο Στρατιωτικό Μουσείο

Η φωτογραφική έκθεση «Ο Φιλελληνισμός στην Ευρώπη από τον Διαφωτισμό μέχρι τον 20ό αιώνα», που φιλοξενείται στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας Καλαμάτας, παρατείνεται έως την 28η Φεβρουαρίου 2015, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού. Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στις 2 Δεκεμβρίου 2014.
 
Το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου είναι: 
 
• Τρίτη 09:00-14:00
• Τετάρτη 09:00-14:00 & 18:00-20:00
• Πέμπτη-Σάββατο 09:00-14:00
• Κυριακή 11:00-14:00
• Δευτέρα: Κλειστό.
 
Διεύθυνση Μουσείου: Μητροπολίτου Μελετίου 10
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27210-21219.
ekth_1.JPG       ekth_3.JPG 
πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 6 Φεβρουαρίου


ΦΩΤΙΟΣ, ΒΟΥΚΟΛΟΣ, ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ, ΕΥΙΛΑΣΙΟΣ, ΜΑΞΙΜΟΣ, ΦΑΥΣΤΟΣ-Α, ΒΑΡΣΑΝΟΥΦΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΙΑΚΩΒΟΣ, ΜΑΚΑΡΙΟΣ, ΔΩΡΟΘΕΡΑ, ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ΑΜΑΝΔΡΟΣ, ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, ΑΡΤΕΜΙΟΣ, ΑΡΣΕΝΙΟΣ, ΣΑΤΟΥΡΝΙΝΟΣ, ΡΕΒΟΚΑΤΟΣ
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

1.         Όσιος Βουκόλος Επίσκοπος Σμύρνης
2.         Άγιος Φώτιος (1) ο Μέγας Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
3.         Άγιος Ιουλιανός ὁ ἐν Ἐμέσῃ
4.         Άγιοι Φαύστα, Ευϊλάσιος και Μάξιμος
5.         Άγιοι Φαύστος, Βασίλειος και Σιλουανός
6.         Όσιοι Βαρσανούφιος και Ιωάννης ο μαθητής του ο επικαλούμενος Προφήτης
7.         Όσιος Ιωάννης ὁ ἐν Λυκῷ
8.         Όσιος Ιάκωβος
9.         Όσιος Μακάριος
10.       Άγιοι Δωροθέα και Θεόφιλος οι Μάρτυρες εν Καισαρεία
11.       Άγιος Άμανδος Επίσκοπος Μάαστριχτ
12.       Άγιος Δαμασκηνός ο Ιερομάρτυρας ο Σιναΐτης
13.       Άγιος Αρτέμιος ο Ιερομάρτυρας ο Σιναΐτης
14.       Όσιος Αρσένιος ο εκ Γεωργίας
15.       Άγιοι Θεόφιλος, Σατουρνίνος και Ρεβοκάτος
(1)O Μέγας Φώτιος γεννήθηκε το 810 ή 820 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη και έζησε  οι αυτοκράτορων  Μιχαήλ (842 - 867 μ.Χ.), υιό  του Θεοφίλου, Βασίλειο  Α' τον  Μακεδόνα  (867 - 886 μ.Χ.) και τον Λέωντα  ΣΤ' το Σοφό  (886 - 912 μ.Χ.), υιό του Βασιλείου.  Οι γονείς του Άγιος Σέργιος (βλέπε 13 Μαΐου) και Ειρήνη, ήταν αρκετά πλούσιοι και φρόντισαν ώστε ο Φώτιος εκτός από την ηθική,  να λάβει  σπουδαία μόρφωση στα γράμματα και στις επιστήμες.   Από μικρή ηλικία δίδασκε γραμματική, ρητορική και φιλοσοφία σε ένα κύκλο μαθητών.
Ο Σέργιος (αδελφός του Πατριάρχου Ταρασίου (784 - 806 μ.Χ.))  και η Ειρήνη  καταδιώχθηκαν επί του εικονομάχου αυτοκράτορα Θεοφίλου (829 - 842 μ.Χ.). Ο Άγιος Σέργιος διαπομπέυτηκε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης δεμένος από το λαιμό του στέρησαν ολόκληρη την περιουσία του και τον εξόρισαν μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του, σε έναν τόπο άνυδρο, όπου μετά από πολλες  ταλαιπωρίες πέθανε ως Ομολογητής.
Ο Φώτιος ανέλαβε ανώτατα αξιώματα και διαδέχτηκε τον Πατριάρχη Ιγνάτιο στον Πατριαρχικό θρόνο (858 μ.Χ.) αφού μέσα σε έξι μόνο ημέρες χειροτονήθηκε, διάκονος,πρεσβύτερος και επίσκοπος.  Αγωνίστηκε για την ορθοδοξία με πάθος κατά των εναντίων των Μανιχαίων, των Εικονομάχων και άλλων αιρετικών και επανέφερε στους κόλπους της Εκκλησίας πολλούς από αυτούς,  φθάνοντας ακόμα και στην καθαίρεση του πάπα Νικολάου.
Τον Σεπτέμβριο του 867 μ.Χ. ο Βασίλειος αφού δολοφόνησε τον Μιχαήλ Γ΄και έμεινε μόνος αυτοκράτορας, θυσίασε τον Φώτιο που καθαιρέθηκε αμέσως και επανήλθε στον πατριαρχικό θρόνο ο Ιγνάτιος. Ο Φώτιος εξορίστηκε στην μονή της Σκέπης στον Βόσπορο.
Το 877 (ή 878) ο Ιγνάτιος πέθανε και σε τρεις μέρες ο Φώτιος ανέβηκε και πάλι στον πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινούπολης.
Μετά το θάνατο του Βασιλείου Α΄ το 886 μ.Χ. ανήλθε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο γιός του Λέοντας ΣΤ΄, ο οποίος απομάκρυσνε για μια ακόμα φορά τον Φώτιο από τον πατριαρχικό θρόνοκαι στην θέση του τοποθέτήσε τον  ο ανήλικο αδελφό του αυτοκράτορα Στέφανο. Ο Φώτιος εξορίστηκε,  σε κάποιοα  μονή της Αρμενίας, και τα ίχνη του χάνονται. Πιθανολογείται ότι απεβίωσε την 6 Φεβρουαρίου του 893 μ.χ.
Υπήρξε ένας από τους  μεγαλυτέρους  εκκλησιαστικούς συγγραφείς , γράφοντας πολλά έργα δογματικά, αντιρρητικά, ερμηνευτικά, ηθικά, ασκητικά, καθώς και επιστολές, ύμνους. Για όλο αυτό το εκκλησιαστικό του έργο, η εκκλησία μας τον ονόμασε «Μέγα».
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 6 Φεβρουαρίου (video)

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :Περισσότερα »

Σε φάση ολοκλήρωσης το τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης σε στάσεις και πάρκινγκ

Στο πλαίσιο παρεμβάσεων για τη βελτίωση των καθημερινών μετακινήσεων και του επιπέδου ζωής των πολιτών, ο Δήμος Καλαμάτας υλοποιεί το έργο «Ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών για τις μετακινήσεις και την στάθμευση στον Δήμο Καλαμάτας μέσω πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης – «Ευφυής Μετακίνηση», με στόχους: 
 
• Τη βελτίωση των αστικών λεωφορειακών γραμμών μέσω του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, τη βελτιστοποίηση των δρομολογίων και τον εκσυγχρονισμό του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, με τη χρήση σύγχρονου συστήματος τηλεματικής και διαχείρισης στόλου
• Τη βελτίωση του επιπέδου ενημέρωσης, αλλά και της ποιότητας της πληροφορίας προς τους πολίτες, σχετικά με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και τη διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης, σε πραγματικό χρόνο
 
staseis
 
• Τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, μέσω της έγκαιρης πληροφόρησης προς τους οδηγούς για εναλλακτική διαδρομή, αλλά και της διαθεσιμότητας θέσεων στάθμευσης στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης
•Την απόκτηση επικαιροποιημένων δεδομένων σχετικά με κυκλοφοριακά ζητήματα (χρόνοι διαδρομής, θέσεις στάθμευσης κ.λπ.), προς επεξεργασία, για τη συνεχή μελέτη και υποβολή προτάσεων, με τη δημιουργία βάσης δεδομένων από το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου.
 
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
 
Οι στόχοι υλοποιούνται διαμέσου μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας συστημάτων διαχείρισης τηλεματικών πληροφοριών, για την παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης προς τους πολίτες σχετικά με τις μετακινήσεις τους, η οποία κάνει χρήση δεδομένων από τα αστικά λεωφορεία, τις κυκλοφοριακές συνθήκες και τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα εξασφαλίζει :
• Την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο του στόλου λεωφορείων, με δυνατότητα παρέμβασης στην εκτέλεση των δρομολογίων και στον υπολογισμό του αναμενόμενου χρόνου άφιξης των οχημάτων στις στάσεις
 
staseis 1
 
• Τη δυναμική και σε πραγματικό χρόνο πληροφόρηση των οδηγών για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης σε δημοτικά πάρκινγκ
• Τη δυναμική πληροφόρηση των διερχόμενων οδηγών σχετικά με τις τρέχουσες κυκλοφοριακές συνθήκες στο οδικό δίκτυο της Καλαμάτας.
Ο Δήμος Καλαμάτας, ολοκληρώνοντας το έργο «Ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών για τις μετακινήσεις και την στάθμευση στον Δήμο Καλαμάτας μέσω πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης – «Ευφυής Μετακίνηση», αποδεικνύει ότι η υλοποίηση και η εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών μπορεί να λειτουργήσει θετικά προς τον πολίτη και να βελτιώσει την καθημερινότητά του. 
 πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

« Κοίτα ψηλά, Χαμογέλα & πες Καλημέρα !»


Περισσότερα »