25 Αυγ 2013

Κίνα: πάνω από 485.000 τα θύματα του τυφώνα «Τράμι»

тайфун "Соулик" остров Тайвань


Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πάνω από 485.000 ήταν τα θύματα του τυφώνα «Τράμι».

Στο κεντρικό τμήμα της ΛΔΚ, επλήγησαν τουλάχιστον 360.000 άνθρωποι, τη στιγμή κατά την οποία, στο νότο, ο τυφώνας προκάλεσε βλάβες σε άλλους 125.700. Το φυσικό φαινόμενο κατέστρεψε περίπου 650 κτίρια.

Εξαιτίας του σεισμού, προκλήθηκε άνοδος της στάθμης των υδάτων στα ποτάμια, σε κρίσιμο σημείο. Ως αποτέλεσμα της κακοκαιρίας, πλημμύρισαν πάνω από 20.000 εκτάρια καλλιεργειών. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το οικονομικό πλήγμα του τυφώνα εκτιμάται σε 25.29 εκατομμύρια γουάν (4,13 εκατομμύρια δολάρια).

Ο «Τράμι» που έχει πάρει το όνομά του από το εξωτικό λουλούδι που ευδοκιμεί στο Βιετνάμ, είναι ο 12ος στη σειρά τυφώνας του Ειρηνικού για την τρέχουσα περίοδο.

Πηγή greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

Ο καιρός αύριο Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Πρόβλεψη καιρού για αύριο Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

 



Πηγή okairos
Περισσότερα »

Η ιστορία της σκυλοτροφής




Πριν πάνω από 2.000 χρόνια, ο Ρωμαίος ποιητής και φιλόσοφος Μάρκος Τερέντιος Βάρρων έγραψε το πρώτο εγχειρίδιο εκτροφής. Στις σελίδες του έδινε συμβουλές για τη διατροφή των σκύλων με κριθαρόψωμο βουτηγμένο σε γάλα και με αρνίσια κόκαλα.

Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, ήταν συνηθισμένο για τους Ευρωπαίους ευγενείς να διατηρούν κυνοκομεία για τα σκυλιά τους. Οι μάγειρες έφτιαχναν μεγάλα στιφάδα, αποτελούμενα κυρίως από κρέας και υποπροϊόντα κρέατος (καρδιές, συκώτια, πνευμόνια σφαγίων), σιτηρά και λαχανικά.
Τα σκυλιά στα κοινά νοικοκυριά σιτίζονταν ανεπαρκώς. Ταΐζονταν μόνο με ό,τι περίσσευε (αν περίσσευε) από το φαγητό των ιδιοκτητών τους. Η διατροφή ενός μέσου οικόσιτου σκύλου αποτελούταν από κόρες ψωμιού, γυμνά κόκαλα, πατάτες, λάχανα ή ό,τι μπορούσε να βρει το ζώο από μόνο του.


Κατά το 18ο αιώνα, τα σκυλιά των αγροικιών, τα οποία έπρεπε να είναι σε καλή κατάσταση υγείας προκειμένου να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ταΐζονταν τακτικά με μίγματα σιτηρών και λαρδιού. 

Στις πόλεις θα μπορούσε κανείς να βγάλει αξιοπρεπές εισόδημα αναζητώντας νεκρά άλογα στους δρόμους, κόβοντάς τα σε κομμάτια και πωλώντας το κρέας σε πλούσιους ιδιοκτήτες σκύλων.

Υπήρχαν και εξαιρέσεις: Οι πάμπλουτοι, καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, τάιζαν τα σκυλιά τους με τροφή μακράν καλύτερη από αυτήν που λάμβαναν οι περισσότεροι άνθρωποι. Τον 19ο αιώνα η αυτοκράτειρα Τζου Σι της Κίνας τάιζε τα πεκινουά της πτερύγια καρχαρία, στήθος ορτυκιού και γάλα αντιλόπης. Οι Ευρωπαίοι ευγενείς τάιζαν τα σκυλιά τους ψητή πάπια, κέικ, γλυκά, ακόμα και αλκοολούχα ποτά. 

Πολυτελές φαγητό
Στα μέσα του 19ου αιώνα, η Βιομηχανική Επανάσταση δημιούργησε μια αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη με περισσότερη πολυτέλεια και ελεύθερο χρόνο· και τα κατοικίδια είχαν ήδη αρχίσει να θεωρούνται είδη πολυτελείας από τους απλούς πολίτες. Το αποτέλεσμα ήταν οι ζωοτροφές να έρθουν στο επίκεντρο.

Περισσότερα κατοικίδια και λεφτά σήμαινε την έλευση ενός νέου επαγγέλματος: Της κτηνιατρικής. Ιδρύθηκε επισήμως στις ΗΠΑ το 1895, αλλά πολλοί αυτόκλητοι ειδικοί ήδη έδιναν συμβουλές για τη διατροφή των σκύλων. Πολλοί υποστήριζαν πως οι σκύλοι έπρεπε να «εκπολιτιστούν» και, μιας και τα άγρια σκυλιά έτρωγαν ωμό κρέας, τα κατοικίδια δε θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο (μια συμβουλή που επηρέασε τη βιομηχανία ζωοτροφών για δεκαετίες).


Στα τέλη της δεκαετίας του 1850, ένας νεαρός ηλεκτρολόγος από το Σινσινάτι των ΗΠΑ, ονόματι Τζέιμς Σπρατ, πήγε στο Λονδίνο για να πουλήσει αλεξικέραυνα. Όταν το πλοίο ελλιμενίστηκε, τα μέλη του πληρώματος έριξαν τα υπολείμματα απ’ τα μπισκότα του πλοίου στην αποβάθρα, όπου καταβροχθίστηκαν από αγέλες σκύλων. Αυτό έδωσε μια ιδέα στον Σπρατ. Τα «μπισκότα των πλοίων» ήταν το φαγητό των ναυτών για αιώνες. Αλεύρι, νερό και αλάτι αναμειγνύονταν, ψήνονταν κι αφήνονταν να σκληρύνουν και να στεγνώσουν. Τα μπισκότα αποθηκεύονταν εύκολα και είχαν μεγάλη διάρκεια ζωής προτού αρχίσουν να χαλάνε, πράγμα πολύ σημαντικό στην προ ψυγείου εποχή. Και έμοιαζαν πολύ με τα σημερινά μπισκότα για σκύλους. 

Ο Σπρατ σκέφτηκε πως θα μπορούσε να φτιάξει φτηνά μπισκότα και να τα πουλήσει στον ολοένα κι αυξανόμενο αριθμό αστών κατόχων σκύλων. Η συνταγή του: ένα ψημένο μίγμα από σιτάρι, τεύτλα και λαχανικά, δεμένα με αίμα μοσχαριού. Όταν τα μπισκότα βγήκαν στο εμπόριο το 1860 γεννήθηκε η βιομηχανία ζωοτροφών για κατοικίδια. Το προϊόν έκανε μεγάλη επιτυχία στην Αγγλία και ο Σπρατ επεκτάθηκε και στην Αμερική. 

Κι άλλοι ακολούθησαν τον Σπρατ:
- Η Εταιρεία Μπισκότων Bennet άνοιξε το 1908, παρασκευάζοντας μπισκότα σε σχήμα κόκαλου. Η Bennet δημιούργησε και το πρώτο φαγητό για κουτάβια και ήταν η πρώτη εταιρεία που λάνσαρε διαφορετικά πακέτα φαγητών ανάλογα με τη ράτσα του σκύλου.
- Το 1931 η Εθνική Εταιρεία Μπισκότων Nabisco αγόρασε την εταιρεία του Bennet και ονόμασε εκ νέου τα μπισκότα milkbones (κόκαλα γάλακτος). Στη συνέχεια προσέλαβαν 3.000 πωλητές με στόχο να βάλουν τα milkbones στα καταστήματα και στο μυαλό των καταναλωτών. Για πρώτη φορά, τα μπισκότα σκύλων έγιναν κομμάτι της τυπικής αγοράς τροφίμων.
- Το 1922 η εταιρεία Chapel Brothers λάνσαρε το Ken-L-Ration, την πρώτη κονσερβοποιημένη τροφή για σκύλους στις ΗΠΑ. Ήταν από κρέας αλόγου. Το 1930 η εταιρεία άρχισε να χορηγεί ένα σόου στο ραδιόφωνο, τις περιπέτειες του Rin Tin Tin. Η κονσέρβα έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία που στα μέσα της δεκαετίας του ’30 η εταιρεία εξέτρεφε άλογα αποκλειστικά για σκυλοτροφή και έσφαζε 50.000 το χρόνο.
Το 1941, η κονσερβοποιημένη τροφή για σκύλους είχε μερίδιο αγοράς που άγγιζε το 90%, ώσπου οι ΗΠΑ εισήλθαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και επιβλήθηκε διανομή με το δελτίο για το κρέας και τον κασσίτερο, την πρώτη ύλη για τις κονσέρβες. Έτσι, η ξηρά τροφή για σκύλους έγινε ξανά δημοφιλής.


Το 1950 η εταιρεία Ralston Purina Co. Κατέγραψε τα παράπονα των καταναλωτών σχετικά με την εμφάνιση, υφή και το βαθμό χώνευσις της ξηράς τροφής για σκύλους. Ανέπτυξε λοιπόν μια νέα μυστική συνταγή, δανειζόμενη ένα εκθλιπτικό μηχάνημα από μια εταιρεία δημητριακών . Αυτό ήταν το Purina Dog Chow, που το λάτρεψαν οι σκύλοι, το χώνευαν εύκολα και που εν τέλει κυριάρχησε στην αγορά – και κυριαρχεί μέχρι σήμερα.

Το 1964, το Ινστιτούτο Τροφών Κατοικίδιων, ένα λόμπι για τη βιομηχανία ζωοτροφών, ξεκίνησε μια εκστρατεία να ενθαρρύνει τον κόσμο να ταΐζει τα σκυλιά του με αποκλειστικά συσκευασμένο φαγητό. Χρηματοδότησαν «έρευνες» που δημοσιεύθηκαν σε περιοδικά, οι οποίες ανέλυαν τα πλεονεκτήματα του επεξεργασμένου φαγητού για σκύλους. Το Ινστιτούτο έφτασε να χρηματοδοτήσει μια ραδιοφωνική διαφήμιση για τους «κινδύνους των αποφαγιών». 

Η βιομηχανία σκυλοτροφών ξόδευε το απίστευτο ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο σε διαφημίσεις. Χαρακτηριστικοί ήταν οι «πόλεμοι του μοσχαριού», με τις ανταγωνιζόμενες εταιρείες να ισχυρίζονται όλες πως έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό μοσχαριού στις τροφές τους.

Στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, παράγοντες όπως ο αυξημένος αριθμός ρατσών και η αυξανόμενη εγκληματικότητα έκαναν την ιδιοκτησία σκύλου να απογειωθεί. Μέχρι το 1975 υπήρχαν περισσότερες από 1.500 μάρκες σκυλοτροφών!

Σήμερα, περισσότερο από 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα σόγιας, 5.400 τ.χλμ. καλαμποκιού και 1,7 εκατομμύρια τόνοι κρέατος μετατρέπονται σε ζωοτροφές κάθε χρόνο. Υπάρχουν περισσότερα από 65 εκατομμύρια σκυλιά στις ΗΠΑ και η βιομηχανία ζωοτροφών υπερβαίνει τα 11 δις. και ολοένα αυξάνεται.

Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

«Σταγόνες γέλιου»!!!


Περισσότερα »

Και με υγραέριο το Adam


 


Η Opel διευρύνει κι άλλο τη γκάμα των αυτοκινήτων της που κάνουν χρήση εναλλακτικών καυσίμων. 

Παρουσιάζει το Adam LPG, το οποίο αποτελεί το δέκατο μοντέλο με δυνατότητα κατανάλωσης υγραερίου. Οι τιμές του αρχίζουν στη Γερμανία από τα 16.150 ευρώ. Το Adam LPG χρησιμοποιεί τον 1.4 βενζίνης, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 87 PS και καταναλώνει 6,9 lt. υγραερίου ανά 100 km, επίδοση αντίστοιχη με εκπομπές ρύπων 112 g/km.


Με δεδομένη τη χωρητικότητα 35 lt. του ντεπόζιτου LPG, το Adam μπορεί να καλύψει 500 km με αποκλειστική χρήση υγραερίου. Βέβαια υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης του ρεζερβουάρ βενζίνης, αυξάνοντας τη συνολική αυτονομία στα 1.200 km. Ο οδηγός μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεται για το υπόλοιπο της αυτονομίας (για κάθε ένα από τα δύο καύσιμα ή τη συνολική) μέσω της σχετικής ένδειξης στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Το ρεζερβουάρ υγραερίου έχει τοποθετηθεί προς τα πίσω, κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου, αφήνοντας ανεπηρέαστο τον – ομολογουμένως μικρό – χώρο των αποσκευών. Η επιλογή ανάμεσα στα δύο καύσιμα γίνεται απλά, πατώντας το κουμπί LPG στα δεξιά της οθόνης αφής στην κεντρική κονσόλα. Όταν είναι αναμμένο το πορτοκαλί λαμπάκι, τότε ο κινητήρας χρησιμοποιεί υγραέριο.



Πηγή & περισσότερα newsauto
Περισσότερα »

Για την τεμπελιά φταίει το DNA

Καναδοί ερευνητές ανακάλυψαν γονίδια τα οποία είναι υπεύθυνα για την έλλειψη άσκησης.
Εάν γυμνάζεστε μόνο στον καναπέ πατώντας τα κουμπιά στο χειριστήριο της τηλεόρασης, τότε ίσως δεν φταίτε εσείς αλλά το DNA σας. Την επίσημη και επιστημονικώς βασιζόμενη αυτή δικαιολογία στους απανταχού …τεμπέληδες προσφέρει μια νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου Μακ Μάστερ στον Καναδά η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences».
Perierga.gr - Για την τεμπελιά φταίει το DNA
Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπεράσματά τους μετά από πειράματα σε ποντίκια στους μυς των οποίων αποσιώπησαν δύο γονίδια καίριας σημασίας για την άσκηση. Είδαν ότι τα πειραματόζωα στα οποία είχε γίνει παρέμβαση δεν είχαν τις ίδιες επιδόσεις στη …γυμναστική με τα υπόλοιπα συνομήλικά τους ζώα.

Το ένζυμο της γυμναστικής
Τα γονίδια που αποσιώπησαν οι ειδικοί ελέγχουν ένα ένζυμο που ονομάζεται AMPK (AMP-activated protein kinase) και ενεργοποιείται όταν γυμναζόμαστε.
Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Γκρέγκορι Στάινμπεργκ «τα ποντίκια λατρεύουν το τρέξιμο. Μετά την παρέμβασή μας στα γονίδια των μυών τους, ενώ τα φυσιολογικά πειραματόζωα ήταν σε θέση να τρέχουν για πολλή ώρα, εκείνα που εμφάνιζαν έλλειψη των γονιδίων διένυαν πολύ μικρότερες αποστάσεις. Μέσα σε δευτερόλεπτα ήμασταν σε θέση να γνωρίζουμε ποια ποντίκια φέρουν τα γονίδια ΑΜΡΚ και ποια όχι».

Μείωση των μιτοχονδρίων
Αναλύσεις έδειξαν ότι τα ζώα που παρουσίαζαν έλλειψη των γονιδίων ΑΜΡΚ εμφάνιζαν χαμηλότερα επίπεδα μιτοχονδρίων (πρόκειται για τα «εργοστάσια» παραγωγής ενέργειας των κυττάρων). Παράλληλα οι μύες τους είχαν μειωμένη ικανότητα αξιοποίησης της γλυκόζης κατά την άσκηση.

«Αποσιωπώντας τα γονίδια ΑΜΡΚ ανακαλύψαμε ότι αποτελούν τους ρυθμιστές – «κλειδιά» των μιτοχονδρίων. Όταν ασκούμαστε αυξάνεται η παραγωγή μιτοχονδρίων στους μυς ενώ αντιθέτως όταν δεν είμαστε δραστήριοι ο αριθμός των μιτοχονδρίων μας μειώνεται» είπε ο καθηγητής Στάινμπεργκ και προσέθεσε ότι η έλλειψη άσκησης δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο. «Ο αριθμός των μιτοχονδρίων στους μυς πέφτει και το γεγονός αυτό με τη σειρά του καθιστά δύσκολο το να ξεκινήσει κάποιος άσκηση».

Σύμφωνα με τον καθηγητή τα νέα ευρήματα είναι σημαντικά ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά άτομα για τα οποία η άσκηση είναι δύσκολη, όπως οι παχύσαρκοι, οι ασθενείς με άσθμα καθώς και όσοι παρουσιάζουν σοβαρά κινητικά προβλήματα. 

Πηγή :perierga
Περισσότερα »

Τι κοιτάνε πρώτα οι άνδρες στις γυναίκες;


men looksΣύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύει η Daily Mail, το 70% των ανδρών προσέχουν πρώτα τα... μάτια μίας γυναίκας.

Ακολουθεί το χαμόγελο και τρίτο στη σειρά με την οποία «τσεκάρουν» κάποια έρχεται το στήθος.

Ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών που πήραν μέρος στην έρευνα έδωσαν την ίδια απάντηση, αφού και εκείνες προσέχουν πρώτα τα μάτια του άνδρα, ακολουθεί και για αυτές το χαμόγελο, ενώ το τρίτο πράγμα που παρατηρούν είναι το ύψος του.

Τι προσέχουν κατά σειρά οι άνδρες στις γυναίκες

1. Μάτια

2. Χαμόγελο

3. Στήθος

4. Μαλλιά

5. Βάρος

6. Πόδια

7. Ντύσιμο

8. Οπίσθια

9.
Ύψος
10. Δέρμα


Τι προσέχουν κατά σειρά οι γυναίκες στους άνδρες

1. Μάτια

2. Χαμόγελο

3. Ύψος

4. Μαλλιά

5. Ντύσιμο

6. Βάρος

7. Δέρμα

8. Σχήμα προσώπου

9. Οπίσθια

10. Μύτη

Πηγή spirospero
Περισσότερα »

«Λόγια επιφανών : Bryan Tracy »!!!

«Λόγια επιφανών ανθρώπων, που θα πρέπει όχι μόνο να τα διαβάζουμε, αλλά να προσπαθούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε, το σημαντικότερο θα πρέπει να μας προβληματίσουν!»  Α/Μ

Περισσότερα »

Πώς θα ήταν να ζεις χωρίς κινητό τηλέφωνο; [Video]


mobile-phones

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι θα γινόταν αν για κάποιο λόγο αποφάσιζες να ζήσεις χωρίς κινητό τηλέφωνο στη σημερινή εποχή που τα smartphones έχουν εξελιχθεί για τους περισσότερους σε προέκταση του χεριού τους; 

Δες το παρακάτω video για να πάρεις μια μικρή γεύση:

Πηγή techgear
Περισσότερα »

Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές… αλλά οι γυναίκες τους καστανούς


mad-men-5701Νέα έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αποδεικνύει ότι οι γυναίκες εμπιστεύονται περισσότερο τους άνδρες με καστανά μάτια.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Charles της Πράγας, το οποίο βασίστηκε σε δείγμα 142 γυναικών και 98 ανδρών, οι άνδρες με καστανά μάτια κρίθηκαν ως περισσότερο αξιόπιστοι από τις γυναίκες που εξετάστηκαν.

Οι ειδικοί φωτογράφισαν συνολικά 80 φοιτητές και των 2 φύλων, 40 και 40 αντίστοιχα, και ζήτησαν από το δείγμα τους να αξιολογήσουν τα πορτραίτα τους για αξιοπιστία, γοητεία και δυναμισμό σε κλίμακα του 1 έως 10.

Όσον αφορά την αξιολόγηση των γυναικών δεν υπήρξαν αισθητές διαφορές ώστε να προκύψουν σαφή συμπεράσματα.

Αιτιολογώντας αυτά τα αποτελέσματα, οι ειδικοί κάνοντας μια ανάλυση του προσώπου των αντρών που απεικονίζονταν στις φωτογραφίες, διαπίστωσαν ότι οι άντρες με τα καστανά μάτια έχουν χαρακτηριστικά στο πρόσωπό τους που μοιάζουν αρκετά σε εκείνα ενός μωρού: μεγαλύτερο στόμα και μύτη, έντονα ζυγωματικά και μακριές βλεφαρίδες. 

«Με άλλα λόγια, έχουν το λεγόμενο baby face, που τους κάνει να δείχνουν πιο χαρούμενοι και να είναι πιο αξιαγάπητοι, άρα και πιο έμπιστοι», εξηγεί ο δρ. Karel Kleisner, ένας από τους ερευνητές.

«Καταλήγουμε, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι αυτό το αίσθημα εμπιστοσύνης που νιώθουν οι γυναίκες για τους άντρες με καστανά μάτια δεν οφείλεται απλά στο χρώμα, αλλά και στο γενικότερο σχήμα του προσώπου που τα «φιλοξενεί», συμπλήρωσε ο δρ. Kleisner.

Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Ξύπνησε από το κώμα και ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος


 
Έπεσε σε κώμα 12 εβδομάδων έπειτα από αυτοκινητικό ατύχημα που είχε πριν από περίπου ένα χρόνο και όταν συνήλθε ανακάλυψε ότι είναι 3 μηνών έγκυος… μόνο που δεν θυμόταν ποιος ήταν ο πατέρας.

Ο λόγος για την Gemma Holmes στην οποία οι γιατροί δεν έδιναν πολλές ελπίδες να επιζήσει καθώς είχε πολλαπλά κατάγματα ενώ είχε σπάσει και την πλάτη της. Επίσης, είχε υποστεί σημαντική απώλεια μνήμης, με αποτέλεσμα να μην θυμάται τίποτα από τα τρία τελευταία χρόνια της ζωής της. 

Δεδομένου ότι η ίδια ήταν σε κώμα, οι γιατροί και οι γονείς της έπρεπε να πάρουν την απόφαση για το αν θα κρατούσε το παιδί που κυοφορούσε και έκριναν ότι η διαδικασία της γέννας θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη για την ίδια καθώς δεν θα ήταν εφικτό να υποβληθεί σε επέμβαση στην πλάτη πριν από τη γέννηση του μωρού.

Ωστόσο εκείνη, κόντρα στις προβλέψεις και τις προειδοποιήσεις αποφάσισε να φέρει στον κόσμο το παιδί της με καισαρική.

Σήμερα, η Gemma ζει σε αναπηρικό καροτσάκι ενώ περαιτέρω εξετάσεις θα δείξουν αν μια επέμβαση θα μπορούσε να της επιτρέψει κάποια στιγμή να περπατήσει ξανά.






Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Ξεπέρασε τον θάνατο της γυναίκας του δημιουργώντας blog

Ξεπέρασε τον θάνατο της γυναίκας του δημιουργώντας blog
Η Χέλεν, νοσοκόμα στο επάγγελμα, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού μόλις στα 34 χρόνια της.

Πέντε μήνες μετά, ο σύζυγός της Μάικλ οργάνωσε το πάρτι γενεθλίων της μικρής του κόρης Ολίβια που έκλεινε τα πέντε της χρόνια. Στο πάρτι ήταν όλοι εκεί αλλά έλειπε ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή της και δεν ήταν άλλος, βέβαια, από τη μητέρα της.

Η Χέλεν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού όσο ήταν ακόμα έγκυος στον μικρότερο γιο της, Μάρλει. Αν και η θεραπεία που έκανε είχε επιτυχία, λίγο αργότερα οι γιατροί ανακάλυψαν πως ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση σε πολλά σημεία του σώματός της.

Ο Μάικλ δεν ήθελε να χάνει τον χρόνο του θρηνώντας για το θάνατο της γυναίκας του αφού ήθελε να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στα παιδιά του, την Ολίβια και τον τριών χρονών Μάρλει, ώστε η έλλειψη της μητέρας τους να είναι όσο το δυνατόν γινόταν λιγότερο αισθητή.

Ένα βράδυ λοιπόν, ο Μάικλ αποφάσισε να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του γράφοντάς τα σε ένα blog που δημιούργησε. Άρχισε λοιπόν κάθε μέρα να γράφει όλα όσα τον στενοχωρούσαν ή τον πίκραιναν σαν να ήταν το blog το προσωπικό του ημερολόγιο. Ανέφερε όλα όσα αισθανόταν και δεν μπορούσε να πει. Όλη την ημέρα προσπαθούσε να είναι δυνατός για τα παιδιά του ενώ το βράδυ έγραφε όλα όσα τον έπνιγαν και δεν μπορούσε να εκμυστηρευτεί σε κανέναν.

Το blog του Μάικλ άρχισε να έχει μεγάλη απήχηση και τον βοήθησε να ξεπεράσει τον θάνατο της γυναίκας του –όσο βέβαια αυτό είναι δυνατόν- και να αρχίσει να αισθάνεται καλύτερα.

Ήταν ένα είδος ψυχοθεραπείας για τον Μάικλ, που μέσα από επικοινωνία με αναγνώστες, οι οποίοι είχαν περάσει παρόμοιες καταστάσεις με εκείνον, κατάλαβε ότι μπορεί κάπου να μιλήσει, να πάρει θάρρος και να συνεχίσει τη ζωή του μεγαλώνοντας μόνος τα παιδιά του, με κουράγιο και ελπίδα για τη ζωή.

Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

«Το μόνο που θέλω, να σωθεί η Ασπασία μου»

 
Μάχη να κρατηθεί στη ζωή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στον δεύτερο όροφο του ΚΑΤ δίνει η 17ρονη Ασπασία θύμα της απίστευτης «τραγωδίας του Άργους».

Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», η μητέρα της, στέκει ώρες ατέλειωτες μέρα και νύχτα, καρτερικά στον προθάλαμο της μονάδας, ζώντας μόνο για τις λίγες στιγμές, κάθε φορά που οι γιατροί της επιτρέπουν να βρεθεί στο προσκέφαλο του παιδιού της.

«Το μόνο που θέλω είναι να σωθεί η Ασπασία μου…». Αυτά είναι τα λόγια που συνεχώς επαναλαμβάνει στους κοντινούς της ανθρώπους από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον που σπεύδουν να της συμπαρασταθούν και να της δώσουν κουράγιο.

Η κατάσταση της Ασπασίας είναι σοβαρή αλλά σταθερή, σύμφωνα με τους γιατρούς που την παρακολουθούν, ενώ εκφράζεται και η αισιοδοξία ότι μόλις αντιμετωπισθεί το οίδημα στον εγκέφαλο, κάτι που θα πάρει μερικές ακόμη εβδομάδες και ακολουθήσει η επέμβαση για να αφαιρεθούν οι βολίδες, αναμένεται να συνέλθει.

Η 17χρονη παραμένει σε καταστολή και έχει ρυθμιστεί να μην είναι σε «βαθύ ύπνο» χωρίς ωστόσο να αντιλαμβάνεται πόνο, αλλά σε μια κατάσταση που επιτρέπει την καλύτερη ανταπόκριση του οργανισμού της στα φάρμακα.

Η αισιοδοξία ενισχύεται και από το γεγονός ότι είναι νέο άτομο, δεν έχουν εντοπισθεί βλάβες σε ζωτικά όργανα και την παρακολουθεί ομάδα από πολύ έμπειρους, ειδικούς γιατρούς.


Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Τι δεν πρέπει να γράψεις ποτέ σε SMS

Τι δεν πρέπει να γράψεις ποτέ σε SMS; Τι ανακάλυψαν οι ειδικοί για τη χρήση του κινητού;
ti-den-prepei-na-grapseis-pote-smsΈχουμε δει στο παρελθόν πολλά πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε, όπως το τι δεν πρέπει να πετάμε ποτέ στη λεκάνη της τουαλέτας. Αυτήν την φορά, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Michigan κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είμαστε πιο ειλικρινείς, όταν επικοινωνούμε με γραπτά μηνύματα (sms, email). Ή μάλλον είμαστε πιο ανοιχτοί στο να εκφράσουμε ευαίσθητες πληροφορίες ή συναισθήματα μέσω κειμένου. Αλλά, έστω αν ο γραπτός λόγος μάς απελευθερώνει, υπάρχουν μερικά πράγματα που απλά δε λέγονται μέσω sms.
Μήνυμα Νο1: Δε νομίζω ότι η σχέση μας λειτουργεί
Το απόλυτα εκνευριστικό μήνυμα, ειδικά όταν προέρχεται μετά από έμμονη αποφυγή συζητήσεων. Τα προβλήματα μιας σχέσης όμως, πρέπει να συζητιούνται. Κι αν η συζήτηση είναι μεγάλη υπόθεση για κάποιους, έστω αυτές οι ανακοινώσεις, πρέπει να γίνονται εκ του σύνεγγυς.
Μήνυμα Νο2: Μην το πεις σε κανένα, αλλά…
Λάθος από το ξεκίνημά του, πριν ακόμα προχωρήσεις στο κυρίως μήνυμα. Τα μυστικά λέγονται πρόσωπο με πρόσωπο. Άσε που μυστικό που γνωρίζουν περισσότεροι από ένα, παύει να είναι μυστικό.
Μήνυμα Νο3: Είμαι έγκυος
Ποτέ… ποτέ… ποτέ… ούτε για τσαχπινιά, μια τέτοια ανακοίνωση μέσω sms. Σκέψου την ταραχή που μπορεί να φέρει μια τέτοια είδηση, σκέψου το πόσο ανατρεπτική είναι, ακόμα και όταν είσαι προετοιμασμένος γι’αυτή. Εξάλλου, πρόκειται για τον καρπό της σχέσης σας, ό,τι πιο ιερό, ένα παιδάκι.
Θες να ανακοινώσεις ό,τι πιο σημαντικό με sms..; Είναι σίγουρο ότι θα το σκέφτεσαι και θα το μετανιώνεις αργότερα. Αυτή τη στιγμή απόλυτης ευτυχίας πρέπει να έχεις μαζί σου το έτερο ήμισυ, ώστε να μπορείς να εκδηλώσεις με πράξεις τη χαρά σου.
Μήνυμα Νο4: Σ’αγαπώ
Αν είστε έτοιμοι για πρώτη φορά να πείτε τη μεγάλη κουβέντα που χαρακτηρίζει κάθε σχέση, προς θεού, μην το κάνετε μέσω μηνύματος! Να είστε ειλικρινείς με τα συναισθηματά σας και να έχετε τη γενναιότητα να τα εκφράσετε κατά πρόσωπο στο άλλο σας μισό. Εξάλλου, πώς θα έχετε τη δυαντότητα να ελέγξετε την αντίδραση στην τόσο σημαντική δήλωσή σας..;
Μήνυμα Νο5: Συγγνώμη
Πόσο ειλικρινής και βαθιά μπορεί να είναι η συγγνώμη μέσω μηνύματος, συνοδευόμενη με το ανάλογο emoticon [ :( ] ? Αν το θέμα που έχει προκύψει, μάλιστα, είναι μεγάλο και σημαντικό, οφείλετε μία συγγνώμη όταν βρεθείτε πλέον από κοντά, ή έστω από τηλεφώνου, ώστε τα λόγια σας, οι δικαιολογίες και τα επιχειρήματά σας να είναι κατανοητά και να συνοδεύονται με τον αντίστοιχο τόνο φωνής και τις αντίστοιχες χειρονομίες και εκφράσεις του προσώπου.
Το χειρότερο: μην προσπαθήσετε να μεταφέρετε τα επιχειρήματά σας, για να πείσετε για τη συγχώρεση, με γραπτό μήνυμα sms. Ό,τι γράψετε δεν σβήνεται και μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρό σε μια τέτοια περίπτωση.
Περισσότερα »

Τραγωδία στη Σκωτία: 4 νεκροί από πτώση ελικοπτέρου


Eurocopter AS 332 Super Puma
Φωτογραφία wikipedia

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες βράδυ σε δυστύχημα με ελικόπτερο Super Puma AS332 L2 της εταιρίας Eurocopter, στη Βόρεια Θάλασσα ανοικτά της Σκωτίας και 14 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

«Φαίνεται πως υπήρξε μια καταστροφική απώλεια ελέγχου που είχε ως αποτέλεσμα μια ξαφνική πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα, χωρίς να είναι δυνατό να γίνει ελεγχόμενη προσγείωση», δήλωσε ο Τζιμ Νίκολσον, υπεύθυνος συντονισμού διάσωσης για την RNLI. «Είναι θαύμα πώς δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα σε ένα δυστύχημα αυτού του τύπου», πρόσθεσε.

Ο σκωτσέζος πρωθυπουργός Άλεξ Σάλμοντ εκτίμησε πως είναι «πολύ νωρίς για να προσδιοριστούν τα αίτια αυτής της τρομερής τραγωδίας».
Περισσότερα »

Κροκόδειλος έφαγε 24χρονο στην Αυστραλία


 
Έναν 24χρονο άνδρα άρπαξε ένας κροκόδειλος μπροστά στα μάτια 15 ανθρώπων ενώ διέσχιζε μ' ένα φίλο του ένα ποταμό στη βόρεια Αυστραλία.

Το θύμα γιόρταζε χθες Σάββατο μια επέτειο με φίλους όταν αποφάσισε να βουτήξει μαζί μ' ένα φίλο του σ' αυτό το ποτάμι της Βόρειας Επικράτειας, παρόλο που ήταν γνωστό πως ζουν σ' αυτό κροκόδειλοι που φτάνουν σε μήκος τα 7 μέτρα και ζυγίζουν 1 τόνο.

«Τον κοιτούσαν να διασχίζει τον ποταμό», είπε ο αστυνομικός Τζοφ Μπάνερτ μιλώντας για την ομάδα των φίλων. «Μετά είδαν τον κροκόδειλο που τον άρπαξε στα σαγόνια του».

Η αυστραλιανή αστυνομία προσπάθησε μάταια να βρει το πτώμα του νεαρού άνδρα.

Οι έρευνες συνεχίσθηκαν σήμερα. Η αστυνομία σκότωσε τον μεγαλύτερο κροκόδειλο που ζούσε στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο νεαρός άνδρας και ο φίλος του αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των αρχών για την παρουσία κροκοδείλων σ' αυτό τον ποταμό, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χλμ. από το Ντάργουιν.

«Στην περιοχή αυτή είναι ένας από τους ποταμούς με το μεγαλύτερο πληθυσμό κροκοδείλων, υπάρχει ένας μεγάλος κάθε 2 χιλιόμετρα», σχολίασε εργαζόμενος στο δήμο, ο Έριν Μπάγιαρντ.

Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Εισέβαλλε σε σπίτια γυναικών για να τους τρίψει την πλάτη!


MASERΈνας 29χρονος κάτοικος της Βόρειας Καρολίνας συνελήφθη με την κατηγορία ότι εισέβαλε σε σπίτια γυναικών για να τους κάνει μασάζ.

Ο Χούλιο Γιάνεζ συνελήφθη στις 15 Αυγούστου όταν μπήκε στο ξεκλείδωτο διαμέρισμα μιας γυναίκας, ξάπλωσε στο κρεβάτι της και επιχείρησε να της τρίψει την πλάτη.

Σύμφωνα μάλιστα με την αστυνομία, ο Γιάνεζ είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές για το ίδιο παράπτωμα. Στο προηγούμενο περιστατικό που είχε αναφερθεί τον Ιούλιο, το θύμα του ζήτησε να φύγει δύο φορές, εκείνος όμως αρνήθηκε και επέμενε να προσπαθεί να της κάνει μασάζ.

Δύο άλλες γυναίκες κατήγγειλαν ανάλογες επιθέσεις τον Απρίλιο και τον Ιούνιο.

Ο 29χρονος πρόκειται να δικαστεί το Σεπτέμβριο κατηγορούμενος για διάρρηξη και επίθεση.

Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Στα δίχτυα της Στικούδη ο Τζιμπούρ

 
Μαγεμένος από την Κατερίνα Στικούδη είναι εδώ και λίγο καιρό ο Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός ποδοσφαιριστής αποδεικνύει πως γνωρίζει από πρέσινγκ και εκτός γηπέδων, αφού εδώ και λίγες εβδομάδες μαρκάρει στενά την τραγουδίστρια και dj.

Όπως αναφέρει η «Real News», είναι χαρακτηριστικό ότι στις εμφανίσεις της Κατερίνας στην Πάργα, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα, ο Ραφίκ βρισκόταν πάντα ανάμεσα στους θαυμαστές της και απολάμβανε το πρόγραμμα της τραγουδίστριας.

Πέρα από αυτό όμως οι δυο τους έχουν κάνει και κοινές εξόδους τόσο σε γνωστά καφέ και εστιατόρια της Δροσιάς, της Σταμάτας και του Αγίου Στεφάνου όσο και στο καζίνο της Πάρνηθας το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες επισκέφτηκαν πρόσφατα μαζί.

Λίγες ημέρες μετά τη γνωριμία τους πάντως η Κατερίνα Στικούδη είχε ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μία φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται με τον ποδοσφαιριστή γράφοντας «Με τον… Ραφίκ Τζιμπούρ. Αυτό θα πει επίθεση…».

 
Πηγή newsbeast

Περισσότερα »

Σοκάρει καταγγελία πολίτη: Ελεγκτές τρόλεϊ τον ξυλοκόπησαν όταν ρώτησε γιατί δεν έκοβαν απόδειξη προστίμου


Φωτογραφία topontiki

 
Σοκ προκαλεί η επώνυμη καταγγελία πολίτη που αναφέρει ότι δυο ελεγκτές μαζί με τον οδηγό φέρονται να ξυλοκόπησαν άγρια έναν άντρα, όταν εκείνος διαπίστωσε πως προσπαθούσαν να εισπράξουν πρόστιμα από αλλοδαπούς χωρίς να επιδείξουν μπλοκ βεβαίωσης παράστασης.

Παρακάτω η καταγγελία όπως δημοσιεύεται στο newsit:

 

Πηγή iefimerida

Περισσότερα »

Οι ταινίες της Φίνος Φίλμ ελεύθερες στο ίντερνετ. Πώς να τις δείτε

Πώς να δείτε τις ταινίες της Φίνος Φιλμ ελεύθερα από το ίντερνετ; Ποια σελίδα πρέπει να επισκεφτούμε για να δούμε τις ταινίες;
http://www.fimes.gr/wp-content/uploads/finos-film-internet-movies-298x164.jpg
Ελεύθερες στο YouTube θα είναι οι ελληνικές ταινίες της Φίνος Φιλμ που αγαπήσαμε. Κάθε ταινία που ανεβαίνει στο Ίντερνετ συνοδεύεται από πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας της, ή και τα εισιτήρια που έκοψε στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Η πιο πρόσφατη από αυτές που ανέβηκαν είναι η δραματική «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω», με τους Κώστα Καζάκο και Αντώνη Αντωνόπουλο, η οποία μέσα σε δύο εβδομάδες έχει ήδη ξεπεράσει τις 7.900 «προβολές».
Στην διεύθυνση που υπάρχει στο τέλος του κειμένου θα μπορούμε πλέον να επιλέγουμε όποια ταινία επιθυμούμε. Οι ταινίες της Φίνος Φιλμ θα ανεβαίνουν σταδιακά, ενώ σύντομα θα υπάρχει και η δυνατότητα αναζήτησης σε πολύτιμο αρχειακό υλικό, όπως ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες που έχουν αποκατασταθεί και ψηφιοποιηθεί.
Μετά τον θάνατο της συζύγου του Φίνου, Τζέλας, το 2010, η περιουσία του περιήλθε στους κληρονόμους του, Γιώργο Τσαγκαράκη, διευθυντή της Φίνος Φιλμ, και τα τρία ανίψια του Φίνου. Ο συνολικός αριθμός των παραγωγών της εταιρείας Φίνος Φιλμ ανήλθε στις 196, ενώ σε 8 ταινίες είχε αναλάβει τη διανομή. Στα χρόνια που λειτουργούσε (1943 – 1977) ήταν η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στον χώρο της ανατολικής Μεσογείου. 

Ο Φιλοποίμην Φίνος ίδρυσε την εταιρεία Φίνος Φιλμ το 1942 και μέχρι τον θάνατό του το 1977 λειτούργησε αδιάκοπα. Έπειτα, η εταιρεία ασχολήθηκε κυρίως με την ενοικίαση των ταινιών της και την εκμετάλλευση των πλατό της. Τελευταία παραγωγή του Φίνου ήταν η ταινία «Ο κυρ-Γιώργης εκπαιδεύεται» (1977), με πρωταγωνιστή τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη.
Περισσότερα »

Ήξερες Ότι .....


Περισσότερα »

Φαίδων Γεωργίτσης: Έριξε το παιδί μας και χωρίσαμε

Τι είπε ο Φαίδων Γεωργίτσης για την ιστορία της ζωής του και της καριέρας του; Τι ανέφερε σχετικά με τους γάμους που έκανε και τις γυναίκες που αγάπησε;
faidon-georgitsis 2
Με τη Μπέτυ Αρβανίτη γίναμε ζευγάρι στη σχολή και αργότερα παντρευτήκαμε, ανέφερε ο Φαίδων Γεψργίτσης. Δεν ταιριάζαμε, όμως, ως χαρακτήρες. Οι καβγάδες μας θα μπορούσαν να γίνουν θέμα σε έργο του Στρίνγκμπεργκ. Το βαθύτερο ρήγμα στη σχέση μας, όμως, ήταν όταν αποφάσισε, χωρίς να με ρωτήσει, να ρίξει το παιδί μας.
Εκείνη ήδη είχε ένα γιο και δεν ήθελε άλλο παιδί. Εγώ ,όμως, ήθελα οικογένεια, παιδιά. Μετά από αυτό, η σχέση είχε ξεφτίσει. Χωρίσαμε τρία χρόνια αργότερα…
faidon-georgitsis
Σε άρθρο του περιοδικού «PEOPLE» μίλησε ο Φαίδων Γεωργίτσης, ξεδιπλώνοντας την ιστορία της ζωής του και της καριέρας του. Ο 74χρονος γόης του σινεμά και του θεάτρου, αναφέρθηκε στους γάμους που έκανε και στις γυναίκες που αγάπησε.
Τι έχει περισσότερη αξία στη ζωή τελικά ;
«Αυτό είναι ένα ερώτημα που νομίζω πως μόνο οι γιόγκι το έχουν απαντήσει. Το 1961 γνώρισα ένα γιόγκι και πέρασα μαζί του ένα καλοκαίρι σε μια καλύβα που είχε ο παππούς μου στη Βάρκιζα. Πέντε φορές την ημέρα τρώγαμε άσπρο ρυζάκι σκέτο και άλλες πέντε φορές κάναμε γιόγκα.
Ήμουν έτοιμος να φύγω στα Ιμαλάια, αλλά τραυματίστηκα στον πέμπτο θωρακικό σπόνδυλο και δεν μπορούσα να κάνω ούτε τις βασικές ασκήσεις της γιόγκα. Εκείνη η εποχή ήταν από τις πιο ευτυχισμένες της ζωής μου. Είχα αδυνατίσει πολύ, αλλά ένιωθα ότι η δύναμη του μυαλού μου, τρύπαγε τοίχους. Η γιόγκα, που σου δίνει τεράστια εσωτερική δύναμη, γιατί ενώνεσαι με το σύμπαν, έχει αξία».

Πηγή: http://www.fimes.gr/2013/08/faidon-georgitsis/#ixzz2cyAGg7CJ
Περισσότερα »

Μοσχαράκι με λαχανικά και μπύρα

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά μοσχάρι (νουά από σπάλα γιατί είναι πιο μαλακό-ζητήστε από τον κρεοπώλη να το περάσει σε δυχτάκι για να κρατήσει ωραίο σχήμα στο ψήσιμο)
Ό φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μεγάλα καρότα σε φέτες
2 πράσα σε φέτες
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
1 μικρό μπουκάλι μπύρα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε το μοσχάρι από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί (για να μην πιτσιλάει στο σωτάρισμα). Στη συνέχεια, το αλατοπιπερώνουμε.

Τώρα, σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω-γύρω για να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές (προσοχή, δεν το τρυπάμε με πιρούνι γιατί θα χάσει τα υγρά του).
Όταν ροδίσει γύρω-γύρω, ρίχνουμε τα λαχανικά και το θυμάρι.
Αφού τα αφήσουμε 4-5 λεπτά να σωταριστούν, προσθέτουμε τον πελτέ και σβήνουμε με τη μπύρα.
Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ για μερικά λεπτά και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό.

Έπειτα, το σκεπάζουμε καλά και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω-κάτω, στην τελευταία θέση και το ψήνουμε για 2 ½ ώρες.

Εάν θέλετε να πυκνώσει η σάλτσα του κρέατος, την βράζετε χωριστά από το κρέας, αφού ψηθεί, για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά για να γλασσάρει.
Επίσης, μπορείτε να βράσετε ρύζι στο ζουμί του ψητού και θα γίνει τέλειο!

Τέλος, κόψτε σε φέτες το μοσχάρι, βάλτε το σε πιατέλα και περιχύστε το με τη σάλτσα του. Σερβίρεται με ρύζι ή πουρέ.
 πηγή :fe-mail
Περισσότερα »

Καταγγελία: Eλεγκτές τρόλεϊ ξυλοκόπησαν πολίτη όταν ρώτησε γιατί δεν έκοβαν απόδειξη προστίμου

Διαβάστε την αναλυτική καταγγελία ενός πολίτη στην οποία αναφέρει ότι ξυλοκοπήθηκε από ελεγκτές τρόλεϊ επειδή δεν κόβανε απόδειξη προστίμου.
trolei-elektis-ksylo-giannis-kalambokas 1
Λίγες μόνο ημέρες μετά το θάνατο του 19χρονου Θανάση Καναούτη, που έπεσε από το τρόλεϊ ύστερα από αντιπαράθεση που είχε με τον ελεγκτή, μία επώνυμη καταγγελία πολίτη για ξυλοδαρμό από δύο ελεγκτές του τρόλεϊ δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το τι πραγματικά συμβαίνει με τους ελεγκτές και τα πρόστιμα. 

Σύμφωνα λοιπόν με όσα καταγγέλλει ο Βασίλης Καλαμβόκας, δύο ελεγκτές μαζί με τον οδηγό φέρονται να τον ξυλοκόπησαν άγρια, όταν εκείνος διαπίστωσε πως προσπαθούσαν να εισπράξουν πρόστιμα από αλλοδαπούς χωρίς να επιδείξουν μπλοκ βεβαίωσης παράστασης. 

Ρώτησε τους ελεγκτές γιατί δεν έκοβαν αποδείξεις για τα πρόστιμα και εκείνοι τον ξυλοκόπησαν, σύμφωνα με την καταγγελία του.
Όπως ο ίδιος περιγράφει, την Τετάρτη 10 Ιουλίου του 2013, επέβαινε στο τρόλεϊ 21 της γραμμής Αθήνα- Νίκαια, όταν στη στάση του στρατοπέδου Ρουφ, επί της Πέτρου Ράλλη δύο ελεγκτές μπήκαν στο τρόλεϊ. Οι ελεγκτές εντόπισαν έναν αλλοδαπό χωρίς εισιτήριο και του ζήτησαν να πληρώσει πρόστιμο χωρίς όμως να επιδείξουν το μπλοκ βεβαίωσης παράβασης. Όταν συνέχισαν την ίδια πρακτική σε μια αλλοδαπή ασιατικής καταγωγής, ζητώντας της 36 ευρώ, ο κ. Καλαμβόκας υποστηρίζει πως επενέβη ρωτώντας γιατί δεν δίνεται απόδειξη παράβασης για να πάρει την εξής απάντηση από τους δύο ελεγκτές: «Κάνε την δουλειά σου εσύ».
Ο οδηγός κατέβηκε από το τρόλεϊ κλείνοντας μέσα όλους τους επιβάτες. Μάλιστα τηλεφώνησε στην αστυνομία και ζήτησε να μεταβεί στο σημείο γιατί «κινδυνεύει η ζωή τους».
Στη συνέχεια της καταγγελίας, αναφέρεται πως ο κ. Γιάννης Καλαμβόκας πάτησε το κουμπί κινδύνου κι έτσι άνοιξε η πίσω πόρτα και κατέβηκε ο ίδιος. Αυτό όμως φαίνεται πως εξόργισε τον οδηγό με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει και να τον ρίξει κάτω στο πεζοδρόμιο. Στη συνέχεια κατέβηκαν και οι δύο ελεγκτές και άρχισαν να τον κλωτσούν μετά μανίας στο κεφάλι.
Παρακάτω η έγγραφη καταγγελία του πολίτη, όπως την δημοσιεύει το newsit:


Πηγή: http://www.fimes.gr/2013/08/trolei-elektis-ksylo-giannis-kalambokas/#ixzz2cy9EdT9g
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 25 Αυγούστου 2013



ΤΙΤΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΕΠΙΦΑΝΕΙΟΣ, ΜΗΝΑΣ, ΣΑΒΒΑΣ
Oλόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Βαρθολομαίου του Αποστόλου
Άγιος Τίτος (1)ο Απόστολος
Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος
Άγιοι Επιφάνιος και Ιωάννης Αρχιεπίσκοποι Κωνσταντινουπόλεως
Άγιος Μηνάς Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως
Άγιος Σάββας Βενεθάλων
Οσία Ebba η Πρεσβυτέρα
Σύναξη των Ευρυτάνων Αγίων
Σύναξη των τριών Αγίων της Υπάτης

(1)Ο Απόστολος Τίτος, με Ελληνική καταγωγή, έγινε χριστιανός από τον Απόστολο Παύλο, τον οποίο και ακολούθησε στην Ιερουσαλήμ, κατά την διάδοση του Ευαγγελίου. Αργότερα επιφορτίστηκε να πάει στην Κόρινθο και να ελέγξει την κατάσταση της Εκκλησίας. Όταν επέστρεψε από την Κόρινθο, συναντήθηκε και με τον Απόστολο Παύλο στην Μακεδονία και πήγαν μαζί στην Κρήτη, όπου εκεί ο Απόστολος Παύλος τον έχρισε επίσκοπο του νησιού και του ζήτησε να χειροτονήσει ιερείς για όλο το νησί.  Ο Απόστολος Παύλος έγραψε μάλιστα και την γνωστή προς Τίτον επιστολή, από την οποία γνωρίζουμε, ότι ο Έλληνας μαθητής του Παύλου είναι «τέκνον του γνήσιον». Από την ίδια επιστολή του μαθαίνουμε ότι ο Τίτος είχε λαμπρούς συνεργάτες στην Κρήτη, τον Ζηνά τον νομικό και τον περίφημο Απολλώ. Απεβίωσε το έτος 105μχ.

Περισσότερα »