12 Μαΐ 2015

«Ώρα για λίγο Γέλιο : ΑΝΕΚΔΟΤΟ» !!


Περισσότερα »

Αυτά είναι τα τρία μεγάλα λάθη που κάνουμε και καταστρέφουμε τα μάτια μας

Ποια είναι τα τρία μεγάλα λάθη που κάνουμε και καταστρέφουμε τα μάτια μας;
Δεν είναι καθόλου τυχαία η έκφραση ότι κάτι το προσέχουμε «σαν τα μάτια μας». Πολλοί άνθρωποι, ωστόσο, δεν προσέχουν τα ίδια τους τα μάτια όπως και όσο πρέπει ειδικα αυτοί που δουλέυουν μπροστά σε έναν υπολογιστή όλη μέρα.
http://www.fimes.gr/wp-content/uploads/lathi-matia-298x164.jpgΣύμφωνα με το Onmed.gr, δείτε τα 3 πιο σοβαρά λάθη που κάνετε στην προστασία των ματιών σας:
Κοιμάστε με τους φακούς επαφής
Έρευνα της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας έδειξε ότι ο κίνδυνος εμφάνισης έλκους του κερατοειδούς είναι 10 έως 15 φορές μεγαλύτερος σε άτομα που κοιμούνται με φθαρμένους φακούς επαφής σε σύγκριση με εκείνα τα άτομα που φορούν τους φακούς τους μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Αν τυχόν ξυπνήσετε και συνειδητοποιήσετε ότι φοράτε ακόμα τους φακούς σας, μην προσπαθήσετε να τους βγάλετε αμέσως. Αν τα μάτια σας έχουν στεγνώσει, υπάρχει κίνδυνος να τραβήξετε το ανώτερο στρώμα του κερατοειδούς σας χιτώνα μαζί με τους φακούς καθώς τους βγάζετε. Αντ” αυτού, περιμένετε 20 με 30 λεπτά να λιπανθεί καλά το μάτι με δάκρυα (χρησιμοποιήστε και τεχνητά δάκρυα αν είναι απαραίτητο), πριν να αφαιρέσετε τους φακούς επαφής σας. Στη συνέχεια, φορέστε μόνο γυαλιά για το υπόλοιπο της ημέρας.
ADVERTISEMENT
Ακουμπάτε και τρίβετε τα μάτια σας
Όσο και αν μερικές φορές νιώθετε φαγούρα και θέλετε να τρίψετε τα μάτια σας, προσπαθήστε να μην το κάνετε καθόλου, ή αν δεν μπορείτε, τουλάχιστον κάντε το πάρα πολύ απαλά και προσεκτικά. Το έντονο τρίψιμο μπορεί να οδηγήσει σε σπασμένα αιμοφόρα αγγεία ή/και φλεγμονή.
Επίσης, τα μάτια σας προστατεύονται από υγρούς βλεννογόνους ιστούς που μπορούν να συλλέγουν εύκολα τη βρωμιά και τα μικρόβια. Αυτό όμως τους καθιστά ένα ιδανικό μέρος για να αναπτυχθούν τα βακτήρια. Αν συνέχεια τρίβετε τα μάτια σας με τα χέρια σας, είναι πιθανό να μεταφέρετε μικρόβια στους βλενογόνους ιστούς και αυτά να αναπτυχθούν περισσότερο εκεί.
Κοιτάτε πολλές ώρες της ημέρας φωτεινές οθόνες
Οι οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι τηλεοράσεις, τα smartphones και τα tablets εκπέμπουν κυανή ακτινοβολία, η οποία σύμφωνα με πολλούς οφθαλμίατρους είναι το ίδιο επιζήμια για τα μάτια σας όσο και η υπεριώδης ακτινοβολία. Και όταν εστιάζετε σε μια τέτοια οθόνη για πολλή ώρα, τότε προκαλείτε καταπόνηση στα μάτια και πονοκεφάλους.
Προσπαθήστε να ακολουθείτε πάντα τον κανόνα «20-20″: Για κάθε 20 λεπτά που εστιάζετε σε μια οθόνη, κάντε ένα διάλειμμα 20 δευτερολέπτων για να εστιάσετε σε κάποιο πιο μακρινό αντικείμενο ή να επικεντρωθεί το βλέμμα σας κάπου αλλού και κάντε μια συνειδητή προσπάθεια να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας.
Διαβάστε πώς σχηματίζονται οι μαύροι κύκλοι στα μάτια και τι είναι αυτό που τους προκαλεί.

Πηγή: http://www.fimes.gr/2014/08/lathi-matia/#ixzz3AcrVZwXq
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 12 Μαίου 2015

ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΝΙΚΗΤΑΣ, ΚΑΛΛΙΤΡΟΠΟΣ, ΔΟΜΙΤΙΛΛΑ, ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΣ, ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ, ΘΕΟΦΑΝΗΣ, ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ

 Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Επιφάνιος (1)
Άγιος Γερμανός Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης
Όσιος Θεόδωρος ο εν Κυθήροις ασκήσας
Άγιος Ιωάννης (2) ο Βλάχος
Άγιος Φίλιππος ο Αργύριος
Άγιος Ευθύμιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων
Όσιος Νικήτας ο Σιναΐτης
Εύρεσις των τιμίων λειψάνων της Αγίας Ειρήνης της Παρθενομάρτυρος
Άγιος Ιωάννης ο Νεομάρτυρας εκ Σερρών
Οσία Καλλίτροπος
Αγία Δομιτίλλα η Μάρτυρας
Άγιος Παγκράτιος ο Μάρτυρας
Άγιος Θεοφάνης Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Όσιος Λέων εν Μεθώνη
Άγιοι Μάρτυρες εις Μπούτοβο της Ρωσίας
Όσιος Νεκτάριος της Όπτινα
Όσιος Αντώνιος του Ραντονέζ
Όσιος Διονύσιος του Ραντονέζ
Άγιος Ερμογένης ο Ιερομάρτυρας Πατριάρχης Μόσχας

(1) Ο Άγιος Επιφάνειος γεννήθηκε το 310 μ.Χ. στο χωριό Βησαυδούκη κοντά στην Ελευθερούπολη της Παλαιστίνης  , από φτωχούς Ιουδαίους αγρότες. Τον προσηλύτησαν στον χριστιανισμό οι μοναχοί  Λουκιανός και του Ιλαρίωνας και εστράφη στον ασκητικό βίο πηγαίνοντας στην έρημο της Παλαιστίνης. Γρήγορα αναδείχθηκε επίσκοπος Κωνσταντίας της Κύπρου και από τη θέση αυτή πολέμησε τις αιρέσεις για την διατήρηση και ενίσχυση των ορθοδόξων δογμάτων, και ιδιαίτερα εκείνες του Ωριγένη.
Έγραψε πλήθος αντί-αιρετικών συγγραμμάτων . Κοιμήθηκε  ειρηνικά το 403.

(2) Ο Άγιος Ιωάννης, γεννήθηκε στη Βλαχία και καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια. Ηταν μόλις 15 ετών όταν τον άρπαξαν οι Τάταροι που είχαν εισβάλλει στην Βλαχία για να καταπνίξουν την επανάσταση του Μιχ. Βοεβόδα Τζιβάν Μπέτι. Εκεί προσπάθησε να αποδράσει σκοτώνοντας έναν στρατιώτη, δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε και συνελήφθη.

Οδηγήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και παραδόθηκε στη σύζυγο του στρατιώτη που είχε σκοτώσει για να επιβάλλει την τιμωρία της. Επειδή όμως αυτή δεν κατάφερε να τον εξισλαμίσει τον παρέδωσε στον έπαρχο, ο οποίος διέταξε τον θάνατό του δια απαγχονισμού στις 12 Μαΐου 1662 στο Παρμάκ Καπί της Κωνσταντινούπολης.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 12 Μαίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !


Περισσότερα »