21 Νοε 2014

«Ναι» για επιδότηση ενοικίου αθιγγάνων και για μετεγκατάσταση σε κατάλληλο και οργανωμένο χώρο

Στο Δήμο Καλαμάτας έφθασαν τα προσωρινά αποτελέσματα σχετικά με αιτήσεις φορέων για υπαγωγή τους στο Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και εγκρίνεται το υποβληθέν από το Δήμο μας αίτημα για πρόγραμμα στέγασης αθιγγάνων. Η έγκριση παρέχεται για 25 άτομα και για ποσόν 215.500 ευρώ, που προορίζεται για επιδότηση ενοικίου και αγορά επίπλων.
Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε στις 9 Οκτωβρίου 2014, με ευρύτατη πλειοψηφία, τη συµµετοχή του ∆ήµου Καλαµάτας ως ∆ικαιούχου Φορέα, σε εταιρικό σχήµα για την υλοποίηση σχεδίου δράσης στο πλαίσιο του Προγράµµατος «Στέγαση και Επανένταξη».
Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του σήμερα, τόνισε πως σχετικά με την κατεδάφιση των αυθαιρέτων που αθίγγανοι έχουν ανεγείρει στην Αγία Τριάδα, πίσω από το πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο και για τη μετεγκατάσταση των αθιγγάνων στην Μπιρμπίτα συντρέχουν ακόμη οι εξής προϋποθέσεις, για τις οποίες έχουν εξασφαλισθεί δεσμεύσεις:
1. Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, διά του Υφυπουργού Βασιλείου Κεγκέρογλου, σχετικά με τη διάθεση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση της κατασκήνωσης αθιγγάνων μη τουριστικού χαρακτήρα στην περιοχή Μπιρμπίτα του Δήμου Καλαμάτας, με ποσό 200.000 – 500.000 ευρώ
2. Από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, διά του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Ευστράτιου Σιμόπουλου, όσον αφορά στη διάθεση μέχρι 60 λυομένων, προκειμένου να εγκατασταθούν στην Μπιρμπίτα αθίγγανοι.
ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΟΜΑ ΣΕ «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΧΩΡΟ»
Επίσης, σήμερα έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας ένα έγγραφο από το Συνήγορο του Πολίτη, που απευθύνεται στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Διδασκάλου και κοινοποιείται στο Δήμαρχο Καλαμάτας μεταξύ άλλων, που συμπερασματικά αναφέρει τα ακόλουθα:
«Ενόψει των ανωτέρω, ο Συνήγορος του Πολίτη σας καλεί να προβείτε στις δέουσες ενέργειες ώστε να εφαρμοστεί η νομοθεσία, ήτοι να προβείτε στη συγκρότηση εισηγητικής επιτροπής και την περαιτέρω διαδικασία έκδοσης απόφασης για μετεγκατάσταση μέρους ή όλου του οικισμού Ρομά, αν τελικά αυτό κριθεί αναγκαίο και χρήσιμο, σε κατάλληλο και οργανωμένο από πριν χώρο, υπό τις εγγυήσεις του ν. 3304/05 και των αποφάσεων των διεθνών δικαστηρίων για τα ζητήματα αυτά και γενικά, με τρόπο που θα διασφαλίζει την κοινωνική ένταξη των εν λόγω κατοίκων».
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙ
Ο Δήμαρχος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δεδομένου πως τίθεται ως προϋπόθεση από το Συνήγορο του Πολίτη η ύπαρξη χώρου με τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις διαβίωσης, πρέπει να χρησιμοποιηθεί η Μπιρμπίτα. «Είναι χώρος αγορασμένος από το ελληνικό δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση γι' αυτό το σκοπό. Εμείς θα επιμένουμε συνεχώς ότι οι χώροι οι οποίοι αγοράσθηκαν για τη στέγαση των αθιγγάνων, αποτελούν περιουσιακό στοιχείο των αθιγγάνων, αγοράσθηκαν για το συγκεκριμένο σκοπό και γι' αυτό το συγκεκριμένο σκοπό μπορούν και μόνον να χρησιμοποιηθούν», είπε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας. Μόνο μέσα σε οργανωμένους χώρους μπορεί να αξιοποιηθούν τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στήριξης των αθιγγάνων.
didaskalou.JPGdidaskalou_1.JPG Πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Aνάβαση στο Τετράζιο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

anw-messiniaΤην Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργανώνει εξόρμηση στην Άνω Μεσσηνία, με σκοπό να πραγματοποιήσει ανάβαση στο Τετράζιο όρος. Από τα 1.389 μέτρα της κορυφής, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να απολαύσουν υπέροχη θέα σε όλη τη Μεσσηνία, καθώς επίσης και σε τμήμα της Ηλείας και της Αρκαδίας.
Η ανάβαση θα γίνει από το χωριό Άνω Μέλπεια και θα χρησιμοποιηθεί τμήμα του παλιού μονοπατιού που συνέδεε τα χωριά της Είρας με αυτά της Ανδανίας. Η προσέγγιση στην κορυφή θα γίνει από τη νότια - νοτιανατολική πλευρά του βουνού.
Ώρες πορείας: 5-6
Βαθμός δυσκολίας: 1 με 2.
Το ξεκίνημα θα γίνει από τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου στο Ανατολικό Κέντρο (Τέντα), στις 8.00 το πρωί της Κυριακής. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου, κάθε βράδυ μετά τις 21.00, τηλ. 27210 97733 και 6942 553154.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ
Στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου και ώρα 21.00, θα πραγματοποιηθεί προβολή φωτογραφιών και βίντεο από πρόσφατες εξορμήσεις δύο μελών του Συλλόγου, στην Παταγονία, το νοτιότερο άκρο της αμερικανικής ηπείρου, καθώς και στο Κιργιστάν, στην κεντρική Ασία.
anw-messinia_1.jpganw-messinia_2.jpgeoskal.jpgeoskal_1.jpgeoskal_2.jpgeoskal_3.jpg πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ/ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο  Δήμος Καλαμάτας προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του όσον αφορά στην ανάδειξη Πιστωτικού Ιδρύματος για την έντοκη κατάθεση των εσόδων του Δήμου, καλεί τα ενδιαφερόμενα πιστωτικά ιδρύματα να συμμετάσχουν υποβάλλοντας κλειστές προσφορές.
Είδος διαγωνισμού: Διαδικασία ανάθεσης μετά από έρευνα αγοράς.
Κριτήριο επιλογής θα αποτελεί κυρίως το ύψος του επιτοκίου.
Ετήσιο ύψος των εσόδων του Δήμου Καλαμάτας ανέρχεται περίπου στο ποσό των 35.000.000,00 ευρώ
Η ανωτέρω διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό Δημαρχείο, Αριστομένους 28 (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).
Ημερομηνία διεξαγωγής της διαδικασίας 11/12/2014 και ώρα 11:00 π.μ.
Αναλυτική περιγραφή αναφέρεται στην υπ΄ αριθμ. 403/20104 Α.Ο.Ε. και με Α.Δ.Α. Ω56ΜΩΕΕ-ΡΘΝ του Δήμου Καλαμάτας.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στους κ.κ. Σαρδέλη Σπυρίδωνα τηλ. 2721360736 και Ζούζουλας Ιωάννης τηλ. 2721360756. 
 Αναλυτικά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μπορείτε να τη δείτε εδώ.
 
πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 21 Νοεμβρίου 2014ΜΑΡΙΑ-ΜΑΡΙΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ, ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

Νηστεία - Επιτρέπεται το ψάρι

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Εισόδια της Θεοτόκου
Όσιος Προκόπιος της Βιάτκα ο δια Χριστόν σαλός
Σύναξη της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας
Σύναξη της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό
Σύναξη της Παναγίας της Οδηγήτριας στην Κίμωλο
Σύναξη της Παναγίας της Μαλτέζας στην Σαντορίνη
Σύναξη της Παναγίας της Κουνίστρας στην Σκιάθο
Σύναξη της Παναγίας στο Κακόβολο της Κύθνου
Σύναξη της Παναγίας των Εισοδίων (του Λαγκαδιού) στην Αγριλιά Θηρασιάς
Σύναξη της Παναγιάς της Εικοσιφοίνισσας
Σύναξη της Παναγιάς της Καπνικαρέας στην Αθήνα
Σύναξη της Παναγιάς της Αρχαγγελιώτισσας στην Ξάνθη
Σύναξη της Παναγίας Μετόχι στην Σαντορίνη
Σύναξη της Παναγίας της Μηλεσιώτισσας στον Ωρωπό
Σύναξη της Παναγίας της Γλυκογαλούσας στην Σαντορίνη
Σύναξη της Παναγίας της Κατακεκρυμμένης (ή Πορτοκαλούσας) στο Άργος
Σύναξη της Παναγίας της Βλασσαρούς στην Αθήνα
Σύναξη της Παναγίας Ελώνης στην Αρκαδία
Σύναξη της Παναγίας Επίσκεψης στα Τρίκαλα
Σύναξη της Παναγίας Χαβιαράς στην Βέροια
(1) Όταν η Παναγία έγινε 3 ετών , μητέρα της Άννα και ο πατέρας της  Ιωακείμ, κρατώντας την υπόσχεσή τους, την οδήγησαν στο Ναό και την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία. (Είχαν αφιερώσει την Μαρία στον Θεό, γιατί η Άννα ήταν στείρα, έτσι είχαν υποσχεθεί στο Θεό ότι όταν τους δώσει ένα παιδί θα το αφιερώσουν σε Αυτόν)
Ο αρχιερέας παρέλαβε την Παρθένο Μαρία και  έμεινε εκεί δώδεκα χρόνια.

(2) Ο Όσιος Προκόπιος γεννήθηκε στη Ρωσική πόλη Βιάτκα  και συγκεκριμένα στο χωριό Κοριανκισκόι το 1568 μ.Χ. Σε πολύ μικρή ηλικία, 12 ετών, χτυπήθηκε από κεραυνό και για να γιατρευτεί τον πήγαν στη μονής της Κοίμησης της Θεοτόκου (μετέπειτα Άγιο Τρύφωνα) και  ο ηγούμενος προσευχήθηκε και τον γιάτρεψε. Αυτό το γεγονός σημάδεψε την ζωή του και αποφάσισε να υπηρετήσει το θεό πηγαίνοντας στον ναό της Αγίας Αικατερίνης κοντά στον Άγιο Ιλαρίωνα.  Οι  γονείς του, Μάξιμος και Ειρήνη ήταν φτωχοί αγρότες, θέλησαν να παντρέψουν τον Άγιο όταν έγινε 20ετών, αλλά ο άγιος έφυγε για την πόλη Βιάτκα, οπού έκανε τον τρελό. Αργότερα αποφάσισε να μιλάει μόνο με τον  πνευματικό του ιερέα Ιωάννη και με τον υπόλοιπο κόσμο συνεννοούνταν με νοήματα.  Συνέχισε δε να υποδύεται τον τρελό μέχρι το ειρηνικό του τέλος τέλος στις 21 Δεκεμβρίου 1627 μ. Χ. όπου ενταφιάστηκε στο μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της πόλης Βιάτκα, όπου τα λείψανά του βρίσκονται μέχρι σήμερα.
Ο βίος του γράφτηκε το 17ο αιώνα και αυτό διότι είχαν αρχίσει να γίνονται διάφορα θαύματα στην Βιάτκα όπου βρίσκονται τα λείψανά του, αλλά το πρώτο θαύμα έγινε στις 3 Μαρτίου 1666 μ.Χ. όταν θεράπευσε κάποια Μάρθα η οποία υπέφερε από κάποια σοβαρή ασθένεια και στην οποία ο άγιος είχε εμφανιστεί σε όραμα.
Περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την εγκατάσταση και λειτουργία υπαίθριου ψυχαγωγικού παίγνιου τύπου "ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ"

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας ενόψει της εορταστικής θα προβεί στην παραχώρηση χρήσης χώρου χερσαίας ζώνης στον Προλιμένα Καλαμάτας, ανατολικά του πάρκινγκ, για χρονικό διάστημα δύο μηνών, προκειμένου να εγκατασταθεί ψυχαγωγικό παίγνιο τύπου ''ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ", με κριτήριο κατακύρωσης την ανώτερη οικονομική προσφορά.

Το ελάχιστο αντάλλαγμα της χρήσης του χώρου ανέρχεται σε 2.000,00 €, πλεόν ΕΚΟΕΜΝ (3%), Χαρτοσήμου (3%) και ΟΓΑ Χαρτ/μου (20% επί του Χ/Μ).


Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις καλούνται να προσέλθουν στα γραφεία του Δ.Λ.Τ. Καλμάτας, οδός Μιαούλη αρ. 30 Καλαμάτα Τ.Κ. 24101 και να υποβάλλουν αίτηση με συννημένα τα δικαιολογητικά, τα οποία αναφέρονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος την οποία μπορείτε να δείτε εδώ, με ποινή αποκλεισμού, μέχρι την 26η Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12η Μεσημβρινή. 

πηγή: kalamata.gr
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 21 Νοεμβρίου (video) **

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »

"Κουβέντες που δεν πρέπει να ξεχνάμε" !!!


Περισσότερα »

« Καλημέρα σας ! Να έχετε μια όμορφη μέρα ! »


Περισσότερα »