4 Αυγ 2013

Βρίσκεις θησαυρούς στο ζωικό βασίλειο

Είναι λατρευτάΠηγή newsbeast
Περισσότερα »

Ο καιρός αύριο 5 Αυγούστου 2013

Πρόβλεψη καιρού για αύριο 5 Αυγούστου 2013
Πηγή okairos
Περισσότερα »

Έτσι παλεύεται το καλοκαίρι στην πόλη

Ανάσες δροσιάς


Ορμάς στο κοντινότερο συντριβάνι!
Έχεις στο ψυγείο σου ό,τι πιο δροσιστικό υπάρχει.
Πας σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που κάπως θυμίζουν παραλία.
Κάνεις ηλιοθεραπεία όπου να 'ναι.
Μετατρέπεις τον ανεμιστήρα σε κλιματιστικό με τον πιο εύκολο και οικονομικό τρόπο.
Αν δεν έχεις ούτε ανεμιστήρα... η κατάψυξη σώζει ζωές.

Και τέλος συνδυάζεις πισίνα, μπάρμπεκιου, φιλαράκια και μπίρα! Άρχοντας όχι αστεία!


Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

«Ώρα ένα ανέκδοτο» !!!


Περισσότερα »

Η ιστορία της πρώτης γυναίκας που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ


Κατηγορήθηκε για συμμετοχή στη δολοφονία του συζύγου της

Η πρώτη γυναίκα κατάδικος που εκτελέσθηκε στις νεοσύστατες ΗΠΑ το 1778 ήταν η Μπαθσίμπα Σπούνερ. Η Σπούνερ γεννήθηκε το 1746 και ήταν κόρη του επιφανούς αμερικανού ταξίαρχου Τίμοθι Ράγκλς, ο οποίος, το 1766, κανόνισε το γάμο της με τον Τζόσουα Σπούνερ, που κάποιες πηγές αναφέρουν ότι ήταν μεγάλης ηλικίας. 


Το πρώτο παιδί της Μπαθσίμπα γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1767. Η νεαρή γυναίκα γέννησε τρεις ακόμη φορές ανάμεσα στο 1770 και το 1775, με το δεύτερο παιδί της να πεθαίνει ελάχιστες μέρες μετά τη γέννα. Ενώ ζούσαν σε ένα καλαίσθητο διώροφο σπίτι στη Μασαχουσέτη και θεωρούνταν πλούσιοι, ο γάμος τους ήταν δυστυχισμένος, αν και οι λόγοι δεν έγιναν ποτέ γνωστοί. Κάποιες πηγές λένε πως η δυναμική και κοινωνική Μπαθσίμπα απεχθανόταν τον αδύναμο Τζόσουα, ενώ άλλες δείχνουν πως τον φοβόταν επειδή μεθούσε συχνά και γινόταν βίαιος. Ένα άρθρο αναφέρει πως εκείνος ίσως είχε σεξουαλικές σχέσεις με υπηρέτριες, πράγμα που ίσως πυροδότησε μια αλυσιδωτή συναισθηματική αντίδραση στη γυναίκα του. 

Κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επανάστασης, το Μάρτιο του 1777, οι Σπούνερ φιλοξένησαν έναν τραυματία στρατιώτη, τον Έζρα Ρος, τον οποίο φρόντισε και τελικά θεράπευσε η Μπαθσίμπα. Ο Ρος επισκέφθηκε ξανά τους Σπούνερ τον Ιούλιο του 1777 και σύντομα ξεκίνησε να συνεργάζεται επαγγελματικά με τον Τζόσουα. Λέγεται πως δημιούργησε δεσμό με την Μπαθσίμπα, η απογοήτευση της οποίας με το γάμο της μεγάλωνε τόσο πολύ, που προτού ο Έζρα φύγει σε επαγγελματικό ταξίδι με τον Τζόσουα, η Μπαθσίμπα του έδωσε ένα μπουκαλάκι με νιτρικό οξύ, λέγοντάς του να δολοφονήσει τον άνδρα της. Αν και ο Έζρα πήρε το μπουκαλάκι, δεν σκότωσε τον Τζόσουα.

Την περίοδο εκείνη, αμέσως μετά τη λήξη του πολέμου, πολλοί βρετανοί πρώην στρατιώτες περιφέρονταν στη Μασαχουσέτη. Ενώ ο Τζόσουα και ο Έζρα βρίσκονταν σε επαγγελματικό ταξίδι το Φεβρουάριο του 1778, η Μπαθσίμπα κάλεσε σπίτι της δύο βρετανούς στρατιώτες, τον Τζέιμς Μπιουκάναν και τον Ουίλιαμ Μπρουκς. Οι δύο άνδρες έφαγαν και ήπιαν πολύ καλά, με τα χρήματα του Τζόσουα φυσικά. Η Μπαθσίμπα τους είπε πόσο δυστυχισμένη ήταν, και πόσο πολύ θα ήθελε να γίνει χήρα. 

Μιας και ο Έζρα δεν τον δηλητηρίασε, ο Τζόσουα επέστρεψε υγιέστατος σπίτι. Ωστόσο, δεν είδε με καλό μάτι τους δύο καλεσμένους· μάλιστα, τους κατηγόρησε ότι του έκλεψαν ένα ασημικό και τους έδιωξε από το σπίτι του.

Όμως, ο Μπιουκάναν και ο Μπρουκς επέστρεψαν δύο εβδομάδες μετά, την 1η Μαρτίου 1778. Ο Τζόσουα έπινε στο καπηλειό με φίλους του. Κατά σύμπτωση, εκείνη τη μέρα ήρθε και ο Έζρα στο σπίτι.
Όταν ο Τζόσουα επέστρεψε, ο Μπρουκς τον χτύπησε και τον στραγγάλισε. Ο Έζρα πήρε το ρολόι του νεκρού και το έδωσε στον Μπιουκάναν. Οι τρεις άνδρες σήκωσαν το πτώμα, το μετέφεραν ως το πηγάδι, ο Μπιουκάναν του πήρε τα παπούτσια, και το έριξαν μέσα. Όταν το τρίο επέστρεψε στην άρτι χηρεμένη Μπαθσίμπα, αυτή τους έδωσε χρήματα και ρούχα. Στη συνέχεια οι τρεις άνδρες έφυγαν.

Νωρίς το επόμενο πρωί, οι τρεις άνδρες ξεκίνησαν να πίνουν, προφανώς γεμάτοι τύψεις. Το απόγευμα, ο Μπιουκάναν και ο Μπρουκς εμφανίστηκαν σε μια ταβέρνα, όπου τα ακριβά τους ρούχα και τα παπούτσια με τα αρχικά «Τ.Σ.» δημιούργησαν υποψίες. 

Εν τω μεταξύ, η Μπαθσίμπα κάλεσε τις αρχές και ανέφερε πως ο άνδρας της αγνοούνταν. Οι ερευνητές βρήκαν το πτώμα στο πηγάδι και οι ανακρίσεις που πραγματοποιήθηκαν στους γείτονες οδήγησαν στη σύλληψη των Μπαθσίμπα, Μπιουκάναν, Μπρουκς και Έζρα. 

Η δίκη τους, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου του 1778, ξεκίνησε στις 8 το πρωί και έληξε τα μεσάνυχτα, με το δικαστήριο να καταδικάζει και τους τέσσερις κατηγορούμενους σε θάνατο.

Η εκτέλεσή τους προγραμματίστηκε για τις 4 Ιουνίου του 1778. Η Μπαθσίμπα ισχυρίστηκε πως ήταν έγκυος και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο (η νομοθεσία της εποχής επέτρεπε την εκτέλεση εγκύου μόνο στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης), έτσι ώστε να παραταθεί η ζωή της τουλάχιστον έως τη γέννα. Τότε, θεωρούσαν την εγκυμοσύνη προχωρημένη μόνο εφόσον το έμβρυο κινούταν μέσα στη μήτρα. 

Ο ισχυρισμός της αυτός οδήγησε στην εξέτασή της από ειδικούς, οι οποίοι αποφάνθηκαν πως δεν ήταν σε προχωρημένο στάδιο. Στη συνέχεια, η Μπαθσίμπα έγραψε ένα γράμμα, παρακαλώντας τους δικαστές να ζητήσουν και δεύτερη εξέταση για να πιστοποιηθεί το προχωρημένο της εγκυμοσύνης της. 

Στις 27 Ιουνίου την εξέτασε μια δεύτερη επιτροπή. Κάποιοι από τους εξεταστές δήλωσαν ότι όντως βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο, μιας και το έμβρυο κινούταν. Κάποιοι άλλοι τοποθετήθηκαν αρνητικά.

Παρά τις αμφιλεγόμενες εκτιμήσεις της επιτροπής, δεν δόθηκε παράταση ζωής στη Μπαθσίμπα. Κάποιοι πιστεύουν πως αυτό οφείλεται στο ότι ο υπεύθυνος για τις εκτελέσεις στη Μασαχουσέτη ήταν ετεροθαλής αδελφός του δολοφονηθέντος Τζόσουα Σπούνερ.
Οι γονείς του Έζρα Ρος κατέθεσαν μια μακροσκελή αίτηση για επιείκεια προς το γιο τους, η οποία και απορρίφθηκε.

Οι τέσσερις κρεμάστηκαν στις 2 Ιουλίου του 1778, και περίπου πέντε χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν την εκτέλεση παρά την καταρρακτώδη βροχή. Η Μπαθσίμπα ήταν ήρεμη αλλά πολύ αδύναμη – χρειάστηκε να τη μεταφέρουν ως το ικρίωμα.
Η νεκροψία που έγινε στο σώμα της αποκάλυψε ένα έμβρυο πέντε μηνών. 

Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Ένας …πολυτάλαντος παπαγάλος

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2011/07/parrot.jpg
Παίζει γκολφ και μπάσκετ, κάνει γυμναστικές ασκήσεις ή προσποιείται το νεκρό. Ένας παπαγάλος για όλες τις …δουλειές που εντυπωσιάζει.ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :Πηγή :perierga

Περισσότερα »

Τι πιο φυσιολογικό από το να παίζει ένα μωρό με ένα τεράστιο φίδι; (Αληθινό βίντεο)


Τι πιο φυσιολογικό από το να παίζει ένα μωρό με ένα τεράστιο φίδι; (Αληθινό βίντεο)
Δεν συναντάμε συχνά φίδια για κατοικίδια αλλά στην περίπτωση της οικογένειας του μωρού που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, είναι απόλυτα φυσιολογικό και μάλιστα το μωρό το οποίο είναι μόλις έξι μηνών, παίζει μαζί του!


Μάλιστα, ο άνθρωπος που ανέβασε το συγκεκριμένο βίντεο στο youtube, έγραψε: 

«Τα φίδια είναι σατανικοί δολοφόνοι και θα πρέπει να τα φοβόμαστε...
Όποιος έχει αυτή την άποψη, ας δει το βίντεο! Βαρέθηκα τους ανθρώπους που δίνουν στα φίδια κακή φήμη επειδή τρώνε κρέας.
Και λοιπόν τι έγινε; Και εμείς τρώμε κρέας! Ευχαριστώ όλους όσοι είδαν αυτό το βίντεο και διαπίστωσαν και μόνοι τους πως τα φίδια μπορούν να είναι ευγενικά και γλυκά, όπως είναι και τα σκυλάκια».

Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

«Λόγια επιφανών : Harry A. Ovestreet »!!!«Λόγια επιφανών ανθρώπων, που θα πρέπει όχι μόνο να τα διαβάζουμε, αλλά να προσπαθούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε, το σημαντικότερο θα πρέπει να μας προβληματίσουν!»  Α/Μ


Περισσότερα »

Ο γάμος καθυστέρησε γιατί η νύφη γεννούσε κατά τη διάρκεια της τελετής!


Ο γάμος καθυστέρησε γιατί η νύφη γεννούσε κατά τη διάρκεια της τελετής!
Μία απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε πριν από λίγο καιρό στην περιοχή Ιμάρα Νταίμα στο Ναϊρόμπι της Κένυας καθώς η νύφη, την ώρα που ξεκίνησε η τελετή του γάμου της με τον άντρα της ζωής της, άρχισε να έχει πόνους τοκετού!


Η ίδια δεν θέλησε να αναβληθεί ο γάμος ώστε να γεννήσει με την ηρεμία της, καθώς θεώρησε πως ήταν ευλογία από τον Θεό που το παιδί της ερχόταν τη συγκεκριμένη στιγμή.

Έτσι, η τελετή συνεχίστηκε κανονικά, διακόπηκε καθώς έπρεπε να γεννήσει η γυναίκα και όταν τελικά ήρθε το μωρό στον κόσμο, το ζευγάρι παντρεύτηκε.

Όσο για το γαμήλιο γλέντι; Η νύφη συνεχώς θήλαζε το μωρό της, αλλά συγχρόνως δήλωνε και τρισευτυχισμένη που είχαν συμβεί όλα αυτά σε εκείνη... Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με την απίθανη αυτή ιστορία:


Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

Το δράμα ενός καρκινοπαθή πατέρα που δεν μπόρεσε να κρατήσει τον νεογέννητο γιο του αγκαλιά!

Το δράμα ενός καρκινοπαθή πατέρα που δεν μπόρεσε να κρατήσει τον νεογέννητο γιο του αγκαλιά!
Ο 29χρονος Κάλβιν Ίνες από το Γιορκσάιρ της Μεγάλης Βρετανίας έζησε ένα μικρό δράμα καθώς όταν γεννιόταν ο γιος του, του είχε απαγορευτεί να τον πάρει αγκαλιά ή ακόμα και να βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο μαζί του.

Ο νεαρός πατέρας είχε να αντιμετωπίσει τη σοβαρή ασθένειά του καθώς διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς και έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση. Όλα αυτά, μόλις δύο εβδομάδες πριν έρθει στον κόσμο ο γιος του.

Ο Κάλβιν μετά την εγχείρηση έπρεπε να ακολουθήσει συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή με ραδιενέργεια η οποία όμως θα έθετε σε κίνδυνο το νεογέννητο μωρό. Έτσι, πατέρας και γιος δεν μπορούσαν να είναι ούτε στο ίδιο δωμάτιο.

Ο Κάλβιν ολοκλήρωσε την θεραπεία του, πέρασε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα μακριά από τον γιο του, όμως τώρα πια μπορεί να τον κρατά αγκαλιά αφού οι γιατροί τού έδωσαν το πράσινο φως. Ο ευτυχισμένος πατέρας, τώρα περιμένει να μάθει αν όλα είναι εντάξει και με την ασθένειά του και αν ο ίδιος μπορεί να ελπίζει στο μέλλον πως θα μεγαλώσει το παιδί του χωρίς επιπλέον προβλήματα.


Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

Σάντουιτς 58 μέτρων κατασκευάστηκε στο Μεξικό


santouitsΈνα σάντουιτς μήκους 58 μέτρων έφτιαξαν Μεξικάνοι στην Πόλη του Μεξικού, σπάζοντας το δικό τους ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο σάντουιτς που φτιάχτηκε στη Λατινική Αμερική.

Τεράστιες ποσότητες λαχανικών, σάλτσας και κρέατος τοποθετήθηκε μέσα στο σάντουιτς, σε μία προσπάθεια να ανταγωνιστούν οι Μεξικάνοι σεφ τις αλυσίδες φαστ φουντ που έχουν ξεπεταχτεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

Το ετήσιο Φεστιβάλ έχει ως στόχο την κατασκευή όλο και μεγαλύτερων -και πιο γευστικών- σάντουιτς.

Μπορεί να είναι το μεγαλύτερο σάντουιτς της Λατινικής Αμερικής, δεν είναι όμως και το μεγαλύτερο του κόσμου: χρειάζονται αρκετά μέτρα ψωμιού ακόμα για να ξεπεράσει το Μεξικό το πάνω από 700 μέτρα σάντουιτς που κατασκευάστηκε σε χωριό του Λιβάνου.

Ικανοποιημένοι είναι, πάντως, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ, οι οποίοι μετά την κατασκευή του σάντουιτς έσπευσαν να το απολαύσουν.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Ρ. Μακρή: Δεν θα θέσω ξανά υποψηφιότητα. Όλοι τους οι πολιτικοί είναι βρώμικοι!ra1 0Αηδιασμένη εμφανίζεται η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Ραχήλ Μακρή με το πολιτικό σύστημα. «Δεν πρόκειται να θέσω ξανά υποψηφιότητα. Αρνούμαι να επιβιώσω σε αυτόν τον βρώμικο πολιτικό κόσμο. Είναι όλοι τους βρώμικοι», φέρεται να δηλώνει.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων δηλώνει αηδιασμένη από τις «βρώμικες επιθέσεις που δέχεται, αν και αφήνει ανοιχτό ένα παράθυρο.«Η τελική μου απόφαση θα εξαρτηθεί από τον κόσμο, που με σταματά στον δρόμο και μου λέει να πολεμήσω».

Αυτά πριν αναχωρήσει σε διακοπές με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της. Για την επιστροφή της, πάντως, ετοιμάζει αγωγές ζητώντας χρηματικές αποζημιώσεις. Έτσι τον Σεπτέμβριο καταθέτει αγωγές εναντίον καμιά... δεκαριά βουλευτών, όπως γράφει ο Βηματοδότης, ανάμεσά τους και στην Φωτεινή Πιπιλή και στον Δάνη Τζαμτζή για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση.

Αγωγή ετοιμάζει και για τον βουλευτή Αχαΐας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και απόστρατο ανώτατο αξιωματικό Γ. Νταβρή. Διότι ο κ. Νταβρής έγραψε στο twitter του: «Η εισήγηση στηρίζεται σε μελέτη αριστούχου των ΤΕΙ και περιλαμβάνει χιτώνιο με παραλλαγή παπαγάλου, μίνι φούστα, 12ποντες, δίκοχο και όπλο καλάμι».
Πηγή :spirospero
Περισσότερα »

Αγόρι στη Γερμανία ανακάλυψε «μούμια» στην σοφίτα της γιαγιάς


moumiaΈνα 10χρονο αγόρι στη Γερμανία έπαιζε στη σοφίτα της γιαγιάς του, όταν ήρθε αντιμέτωπος με ένα θέαμα βγαλμένο από ταινία τρόμου: μία «μούμια» μέσα σε μία σαρκοφάγο.

Η «μούμια» ήταν κρυμμένη σε κάποια γωνιά της σοφίτας και βρισκόταν μέσα στη σαρκοφάγο, η οποία ήταν στολισμένη με ιερογλυφικά.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει εάν το αντικείμενο που βρέθηκε στο σπίτι του 10χρονου Αλεξάντερ Κέτλερ στο Ντίπχολτς της βόρειας Γερμανίας, έρχεται από την αρχαία Αίγυπτο.

Ο πατέρας του Αλεξάντερ, Λουτς Βόλφγκανγκ Κέτλερ δεν έχει εξετάσει τη «μούμια» με ακτίνες Χ. Δηλώνει ότι σκοπεύει να την φορτώσει στο αυτοκίνητό του και να την μεταφέρει στο Βερολίνο, προκειμένου να την εξετάσουν ειδικοί.

Ο κ. Κέτλερ δήλωσε ότι δεν έχει αμφιβολία πως η σαρκοφάγος, η νεκρική μάσκα και ένα δοχείο που βρέθηκε στη σοφίτα -στο οποίο φυλάσσονταν τα όργανα που είχαν αφαιρεθεί- είναι αντίγραφα.
Ωστόσο, πιστεύει ότι η μούμια μπορεί να είναι αληθινή.

Ο πατέρας του οδοντιάτρου είχε ταξιδέψει στη Βόρειο Αφρική τη δεκαετία του 1950. Τότε, σύμφωνα με δηλώσεις του Κέτλερ σε τοπική εφημερίδα, βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη εμπόριο για αυθεντικές μούμιες.
Η μούμια «κατοικούσε» ανενόχλητη στη σοφίτα τα τελευταία 40 χρόνια.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Βρετανοί επιστήμονες εντόπισαν γιατί οι γάτες προκαλούν αλλεργία

Ενα βήμα πιο κοντά στην εξάλειψη της αλλεργίας στις γάτες βρίσκονται οι επιστήμονες, αφού πρόσφατη Βρετανική έρευνα, αποκάλυψε το αλλεργιογόνο που έχουν οι γάτες και προκαλεί τη συγκεκριμένη αντίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.Οταν ένας άνθρωπος έχει αλλεργία στις γάτες, τα συμπτώματα που εμφανίζει περιλαμβάνουν συνήθως φτέρνισμα, βήχα, πρησμένα μάτια και ρινική καταρροή. Ωστόσο για πρώτη φορά, οι επιστήμονες κατάφεραν να βρουν με ποιον ακριβώς τρόπο λειτουργεί η αλλεργία αυτή.
cat-660 6Βρετανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ διαπίστωσαν ότι τα αλλεργιογόνα της γάτας είναι ουσιαστικά πρωτεΐνες από τα επιθήλια του τριχώματος της, τα οποία ενεργοποιούν το μηχανισμό της αλλεργίας στον άνθρωπο.
Ουσιαστικά, προκαλείται μια συγκεκριμένη αλληλεπίδραση των υποδοχέων στο ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου εξαιτίας της παρουσίας μιας κοινής βακτηριακής τοξίνης η οποία ευθύνεται για την ανοσοποιητική αντίδραση που εκδηλώνεται ως αλλεργία.
Η έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο έντυπο «Journal of Immunology», αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατανόηση και μελλοντική καταπολέμηση της αλλεργίας στις γάτες.

Πηγή :spirospero
Περισσότερα »

Οργή στη Ρωσία για την βεβήλωση της σημαίας τους από αμερικανικό συγκρότημα [video]

SYGKΟργή στη Ρωσία προκάλεσε η κίνηση του μπασίστα ενός αμερικανικού ροκ συγκροτήματος να βάλει την ρωσική σημαία μέσα στο παντελόνι του. Πρόκειται για τον μπασίστα των Bloodhound Gang, Τζάρεντ Χέισελχοφ.Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Σπείρα διαρρηκτών είχαν ρημάξει τα καταστήματα στην Αρκαδία


EKSARTHRΕξαρθρώθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα, ενώ εξιχνιάστηκαν 24 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν την 31-7-2013 το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, 3 άτομα, δύο Έλληνες, ηλικίας 15 και 16 ετών, καθώς και ένας 18χρονος Ρουμάνος, όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία. Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα 3 Έλληνες, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν Εντάλματα Σύλληψης από τον Ανακριτή Τρίπολης.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τα μέσα Μαΐου, έως και τα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν ως σκοπό τους τη διάπραξη κλοπών σε καταστήματα.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, που συλλέχθηκαν μεθοδικά από φυσικές και επιστημονικές μεθόδους, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, καθώς και απόπειρες κλοπών:

• Την 17-5-2013 πρώτες πρωινές ώρες, μπήκαν σε κατάστημα- κρεοπωλείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
• Την 17-5-2013 πρώτες πρωινές ώρες, μπήκαν σε κατάστημα- εστιατόριο, ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν μία ηλεκτρονική συσκευή.
• Την 17-5-2013 το βράδυ, μπήκαν σε κατάστημα- ζαχαροπλαστείο , ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
• Την 25-5-2013 το βράδυ, προσπάθησαν να μπουν σε κατάστημα- ζαχαροπλαστείου , ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
• Την 30-5-2013 πρώτες πρωινές ώρες, μπήκαν σε κατάστημα-καφενείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
• Το χρονικό διάστημα, από την 29-5-2013 το μεσημέρι, έως την 30-5-2013 το πρωί, μπήκαν σε κατάστημα-κομμωτήριο, ιδιοκτησίας ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
• Το χρονικό διάστημα, από την 29-5-2013 το βράδυ, έως την 30-5-2013 το πρωί, μπήκαν σε κατάστημα-ζαχαροπλαστείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και τρεις φιάλες ποτών.
• Το χρονικό διάστημα, από την 29-5-2013 το μεσημέρι, έως την 30-5-2013 το πρωί, μπήκαν σε κατάστημα-φαρμακείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
• Το χρονικό διάστημα από την 4-6-2013 το μεσημέρι, έως την 5-6-2013 το πρωί, μπήκαν σε κατάστημα-ιχθυοπωλείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
• Το χρονικό διάστημα, από την 4-6-2013 το βράδυ, έως την 5-6-2013 το πρωί, μπήκαν σε κατάστημα-πρακτορείο ΟΠΑΠ, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
• Το χρονικό διάστημα, από την 4-6-2013 το βράδυ, έως την 5-6-2013 το πρωί, μπήκαν σε κατάστημα-πρακτορείο ΟΠΑΠ, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
• Το χρονικό διάστημα, από την 6-6-2013 το βράδυ, έως την 7-6-2013 το πρωί, μπήκαν σε κατάστημα-μίνι μάρκετ, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και πακέτα τσιγάρων.
• Την 7-6-2013 πρώτες πρωινές ώρες, μπήκαν σε κατάστημα -καφετέρια, ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα, μία ηλεκτρονική συσκευή και μία φιάλη ποτού.
• Την 7-6-2013 πρώτες πρωινές ώρες, προσπάθησαν να μπουν σε κατάστημα-πρακτορείο ΟΠΑΠ, ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
• Την 17-6-2013 το βράδυ, προσπάθησαν να μπουν σε κατάστημα- εμπορίας ενδυμάτων, ιδιοκτησίας ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
• Την 30-6-2013 το βράδυ, μπήκαν σε κατάστημα- πρακτορείου ΟΠΑΠ, ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
• Την 30-6-2013 το βράδυ, μπήκαν σε κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν την ταμειακή μηχανή, η οποία περιείχε χρήματα.
• Την 30-6-2013 το βράδυ, μπήκαν σε κατάστημα-εμπορίας ποδηλάτων, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
• Την 2-7-2013 το βράδυ, προσπάθησαν να μπουν σε κατάστημα-πρακτορείο ΟΠΑΠ, ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
• Την 2-7-2013 το βράδυ, μπήκαν σε κατάστημα-ουζερί και αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, επτά φιάλες ποτών, καθώς και χρήματα.
• Την 2-7-2013 το βράδυ, μπήκαν σε κατάστημα- ιχθυοπωλείο , ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
• Την 3-7-2013 το βράδυ, μπήκαν σε κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπής, και αφαίρεσαν χρήματα.
• Την 29-7-2013 το βράδυ, μπήκαν σε κατάστημα-ψητοπωλείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
• Την 30-7-2013 το βράδυ, μπήκαν σε κατάστημα-ψητοπωλείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα φορητό υπολογιστή.


Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.500 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν μέρος των αντικειμένων που είχαν αφαιρέσει, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Τρίπολης. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών συνεργών τους.

Παράλληλα, συνεχίζεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. δραπέτης των φυλακών και για ...αρπαγή ανήλικης


SYLLIPSI DRAPETISΣυνελήφθησαν χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) και Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 25χρονος Έλληνας, δραπέτης των φυλακών και μία 17χρονη για το αδίκημα της απείθειας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, προχθές λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στην περιοχή της Αργυρούπολης, στην συμβολή των οδών Λ. Κύπρου και Διγενή Ακρίτα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσπάθησαν να ελέγξουν Ι.Χ. αυτοκίνητο μέσα στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Οι ανωτέρω αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις εντολές των αστυνομικών και προσπάθησαν να διαφύγουν αναπτύσσοντας ταχύτητα. Μετά από καταδίωξη κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν στην συμβολή των οδών Καζαντζάκη και Αμαλιάδος στην Ηλιούπολη.

Ο 25χρονος αναζητείτο για αρπαγή ανήλικης. Επιπλέον είναι δραπέτης, από 17-4-2012, του Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών, στο οποίο εξέτιε ποινή κάθειρξης 20 ετών, στην οποία είχε καταδικασθεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του βιασμού και δεν επέστρεψε μετά από 11ημερη τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί. Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Η ιστορία μιας 7χρονης που δεν έχει φάει ποτέ! (βίντεο)

Η ιστορία ενός επτάχρονου κοριτσιού που δεν έχει φάει ποτέ! (βίντεο)
Η ιστορία της Τία Μακάρθι, ενός 7χρονου κοριτσιού η οποία γεννήθηκε με μία σπάνια γενετική ανωμαλία, κατά την οποία ο οισοφάγος και το στομάχι δεν είναι συνδεδεμένα, έχει συγκλονίσει παγκοσμίως καθώς δεν έχει δοκιμάσει ούτε μία φορά να φάει κάτι.


Τρέφεται μέσω μιας αντλίας που είναι τοποθετημένη στο στομάχι της αλλά δεν παραπονιέται ποτέ ότι πεινάει ή διψάει. Όταν ήταν μόλις 4 μηνών, η Τία υποβλήθηκε σε μία επέμβαση η οποία και αποκατέστησε το ανατομικό της πρόβλημα, όμως η μικρή συνέχισε να μην τρώει.

Έτσι, πλέον, κανείς δεν γνωρίζει γιατί η Τία δεν θέλει να καταπιεί ούτε καν νερό, ενώ θα μπορούσε.

Η μητέρα της Σου, είναι απελπισμένη και ψάχνει για τη λύση που θα βοηθήσει την κόρη της να ζήσει μία φυσιολογική ζωή. Με τους γιατρούς στη Βρετανία να μην μπορούν να δώσουν μία λύση στο όλο πρόβλημα, η μητέρα του κοριτσιού είναι αποφασισμένη να αφήσει όλες τις ελπίδες της πάνω σε έναν ειδικό που ενθαρρύνει τα παιδιά να τρώνε.

Πρόκειται για Αυστριακό γιατρό και παιδοψυχολόγο ο οποίος, όλοι ελπίζουν πως θα βοηθήσει τη μικρή Τία να φάει για πρώτη φορά. Δείτε το βίντεο με την απίστευτη ιστορία της μικρούλας.Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

Μυστικό δείπνο για νέο κόμμα; Ποιοι επώνυμοι συμμετείχαν

Ποιοι συμμετείχαν σε μυστικό δείπνο των νοτίων προαστίων με κύριο μενού τη δημιουργία νέου κόμματος; Όλα τα ονόματα.
antres-mystery
Σε σπίτι των νοτίων προαστίων του λεκανοπεδίου έγινε ένα δείπνο, στο μενού του οποίου κυριάρχησε η πολιτική συζήτηση και κυρίως η έκφραση του λεγόμενου “εκσυγχρονιστικού” χώρου, σύμφωνα με το Lykavitos.
Στο δείπνο συμμετείχαν γνωστοί πολιτικοί, μεταξύ των οποίων άλλοτε «Σημιτοφύλακες» -πρώην μέλη κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ-, αλλά και στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είναι δυσαρεστημένα από την αποχώρηση του κόμματός τους από την κυβέρνηση.
Στο εν λόγω δείπνο παρακάθησαν οι πρώην υπουργοί Άννα Διαμαντοπούλου και Γιώργος Φλωρίδης από πλευράς ΠΑΣΟΚογενών και δύο από τα πιο προβεβλημένα στελέχη του κόμματος του Φώτη Κουβέλη: Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Σπύρος Λυκούδης και ο εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού περιείχε όλες τις εξελίξεις στην πολιτική ζωή, αλλά και τη δημιουργία νέου κόμματος, καθώς τα στελέχη νιώθουν οτι κάτι πρέπει να γίνει για να επιστρέψουν στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Περισσότερα »

ΣΟΚ! Συνελήφθη 72χρονος Γερμανός στη Χίο για κατασκοπεία

mit-turkeyΕπί 3 χρόνια φωτογράφιζε ελληνικά στρατόπεδα και πωλούσε τις φωτογραφίες στους Τούρκους! 

Εμπλοκή της ΜΙΤ; 

Μείζονος σημασίας εθνική υπόθεση εξιχνιάστηκε στη Χίο με την σύλληψη του 72χρονου Γερμανού στα Αρμόλια Χίου, από άντρες του Αστυνομικούς Τμήματος Μαστιχοχωρίων, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κατασκοπεία.

Από την εξέταση των δύο φωτογραφικών μηχανών, καθώς και καρτών αποθήκευσης, που είχε κατά τη σύλληψη του, διαπιστώθηκε ότι χθες το πρωί είχε φωτογραφήσει στρατόπεδο της περιοχής και σε προγενέστερο χρόνο φράγμα και δρόμους, που βρίσκονται περιμετρικά στρατοπέδου, σε άλλη περιοχή της Χίου.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του στη Χίο, αλλά και στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :

• 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
• 2 φωτογραφικές μηχανές,
• 14 κάρτες μνήμης ,
• 5 usb sticks ,
• 5 τουριστικοί χάρτες της Χίου,
• 2 κινητά τηλέφωνα και
• 1 ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή


03082013xios1b

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος υπήκοος Γερμανίας, φωτογράφιζε τουλάχιστον την τελευταία τριετία, εγκαταστάσεις, έργα, κ.λ.π υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών (Δ.Ε.Η., λιμάνια, γέφυρες κ.λπ.) στη Χίο.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι φωτογραφήσεις γίνονταν για λογαριασμό αγνώστων Τούρκων υπηκόων, οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να τους παραδίδει το φωτογραφικό υλικό, έναντι χρηματικής αμοιβής, που κυμαινόταν από 500 έως 1500 ευρώ, για κάθε αποστολή.
Το υλικό αποστελλόταν, είτε μέσω κωδικοποιημένου e - mail , το οποίο στη συνέχεια διέγραφε, είτε παραλαμβανόταν από 5 άγνωστους σε αυτόν Τούρκους υπηκόους, άλλοτε στη Χίο και άλλοτε στη Τουρκία.

Επιπλέον, από την έρευνα σε προσωπικό του ηλεκτρονικό λογαριασμό ( e - mail ), προέκυψε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα, σε άγνωστο μέχρι στιγμής αποδέκτη, το οποίο περιείχε στοιχεία για ελληνικά πολεμικά πλοία και στρατιωτικά οχήματα, που βρίσκονται στη Χίο.
Στο ίδιο μήνυμα περιέγραφε συνοπτικά, το περιστατικό εντοπισμού και σύλληψης, από τις ελληνικές Αρχές, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, 2 αλλοδαπών υπηκόων Τουρκίας και 2 ημεδαπών, οι οποίοι μετέφεραν με σκάφος πολεμικό υλικό.

Την υπόθεση, ήδη διερευνά η ΕΥΠ, ώστε να διαπιστωθεί όλη η πορεία δράσης του 72χρονου στη Χίο, η τυχόν δράση του και σε άλλους χώρους στρατηγικής σημασίας σε άλλα μέρη της Επικράτειας αν κα αυτό σε αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν φαίνεται να προκύπτει και βεβαίως οι σύνδεσμοί του, που κατά πάσα πιθανότητα (βεβαιότητα) οδηγούν στις Μυστικές Υπηρεσίας της Τουρκίας.

Ο ηλικιωμένος Γερμανός, ο οποίος ήταν συνταξιούχος μηχανικός, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν 5-6 χρόνια πήγε να ζήσει στην Τουρκία. Εκεί κάποια στιγμή αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας με την καρδιά του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Καθώς, όμως τα τουρκικά νοσηλευτικά ιδρύματα δεν καλύπτονταν από τον γερμανικό ασφαλιστικό του φορέα, πέρασε απέναντι στην Ελλάδα, όπου κατέστη δυνατό και ζούσε εκεί τα τελευταία 4 χρόνια. Έναν χρόνο μετά, το καλοκαίρι του 2010 δηλαδή, σύμφωνα με τον ίδιο, τον προσέγγισαν αυτοί οι περίφημοι ... «άγνωστοι» Τούρκοι που του έταξαν ένα ικανό εισόδημα για τις κατασκοπευτικές του υπηρεσίες σε βάρος της χώρας μας.

Μέρος της έρευνας θα είναι εάν και κατά πόσο η προσέγγιση αυτή έγινε όντως το 2010 ή για παράδειγμα πιο πριν ακόμα και μέσα στην Τουρκία, όπου διέμενε για αρκετά χρόνια ο Γερμανός κατάσκοπος. Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.
Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης

Πηγή :spirospero
Περισσότερα »

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι σχήμα έχουν οι κόκκοι της άμμου;

Δείτε εικόνες μεγεθυμένες κατά 250 φορές


http://www.newsbeast.gr/files/temp/4A625A33127B1041FF34B25635BE24C0.jpgΑν και με γυμνό μάτι η κοινή άμμος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως και αρκετά αδιάφορη, στην πραγματικότητα και μεγεθυμένα 250 φορές, οι κόκκοι αποτελούν ένα όμορφο μωσαϊκό χρωμάτων και σχεδίων.

Ο καθηγητής Gary Greenberg του UCL της Αγγλίας χαρακτηριστικά αναφέρει «Είναι αδιανόητο να σκεφτείς πως όταν περπατάς πάνω στην αμμουδιά, πρακτικά πατάς πάνω σε αυτούς του μικροσκοπικούς θησαυρούς».


Πηγή :newsbeast
Περισσότερα »

Κροκέτες κοτόπουλου

Υλικά:
1 κιλό στήθος κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι
100 γρ. καπνιστό μπέικον (προαιρετικά)
250 γρ. πιπεριές (κόκκινες και πράσινες)
1 ματσάκι μαϊντανός
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη ίγκβερ (πιπερόριζα)
μια πρέζα πιπέρι καγιέν
αλάτι
2 αυγά
3-4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά 

Συνοδέψτε το φαγητό σας με μια φρεσκοκομμένη πράσινη σαλάτα, με μαρούλι, ρόκα και κάρδαμο.
Ταιριάζει απόλυτα η λεπτή ζωηρή γεύση, από ένα μπουκάλι δροσερό άσπρο μοσχοφίλερο.
Καλή σας απόλαυση
Περισσότερα »

Γιατί το ΣΔΟΕ έβαλε λουκέτο στο κέντρο που τραγουδούσε ο Κιάμος

Γιατί το ΣΔΟΕ έβαλε λουκέτο στο κέντρο που τραγουδούσε ο Πάνος Κιάμος; Πόσες παραβάσεις βρέθηκαν στο κέντρο;
sdoe-louketo-magazi-kiamos
Αν και δε θυμίζει την περίπτωση στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, σε εφαρμογή της νομοθεσίας το νυχτερινό κέντρο στην Καλλιθέα Χαλκιδικής σφραγίστηκε από το ΣΔΟΕ και θα παραμείνει κλειστό για 48 ώρες. Διαπιστώθηκαν παραβάσεις. 

Το πρώτο λουκέτο που μπήκε σε νυχτερινό κέντρο είναι γεγονός. Το βράδυ της Παρασκευής οι ράμπο του ΣΔΟΕ έκαναν «έφοδο» στο «Fix Summer Live» στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής, όπου εμφανιζόταν ο γνωστός τραγουδιστής Πάνος Κιάμος

Έπειτα από τον έλεγχο, οι άντρες του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν ότι είχε υποπέσει σε πλήθος παραβάσεων εφαρμογής των διατάξεων του ΚΦΑΣ και συγκεκριμένα σε 500 συνολικά. 

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η Υπηρεσία να προβεί άμεσα στον καταλογισμό των παραβάσεων και στο κλείσιμο του καταστήματος «Fix Summer Live» για τις επόμενες 48 ώρες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 2523/97.
Ο τραγουδιστής είχε προγραμματίσει δύο εμφανίσεις στο «Fix Summer Live», την Παρασκευή 2 Αυγούστου και Σάββατο 3 του μηνός.
Η επίσημη ιστοσελίδα του καλλιτέχνη δεν έχει ακόμη σχολιάσει την υπόθεση.
Περισσότερα »