12 Ιουν 2013

Μόντεμ ειδικά σχεδιασμένο για την Αφρική


 
Ένα μόντεμ σχεδιασμένο ειδικά για τις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες της Αφρικής, παρουσιάστηκε στην έκθεση TEDGlobal στο Εδιμβούργο.
 
Η νέα συσκευή συνδυάζει πληθώρα επιλογής σύνδεσης, εναλλάσσοντας τις δυνατότητες διαδικτυακής επικοινωνίας ανάμεσα σε wi - fi, 3G και broadband internet.

Το όνομα του νέου μόντεμ είναι BRCK. Η κατασκευάστρια εταιρεία, Ushahidi, έχει έδρα την Κένυα. Στην τοπική διάλεκτο σουαχίλι, Ushahidi σημαίνει «μαρτυρία».

Η εταιρεία μετράει πέντε χρόνια «ζωής». Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2008, παρέχοντας υπηρεσίες και λογισμικό για τις εκλογές στην Κένυα.

Μιλώντας στο BBC, η διευθύντρια της Ushahidi, Τζουλιάνα Ρότιτς, τόνισε: «Μπορεί η Αφρική να έχει ενταχθεί στη νέα ψηφιακή εποχή και η κινητή τηλεφωνία να είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην ήπειρο, αλλά οι συνδέσεις διαδικτύου παραμένουν μη αξιόπιστες και το κόστος υπερβολικά υψηλό».

Το μόντεμ BRCK δουλεύει περίπου όπως και ένα κινητό τηλέφωνο. Όταν δεν είναι σε θέση να διατηρήσει μια σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο, εναλλάσσεται ανάμεσα σε wi - fi και 3G.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν στη συσκευή μια κάρτα SIM προκειμένου να διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο οπουδήποτε υπάρχει σήμα για κινητά τηλέφωνα. 
 
 
 
Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

O Καιρός Αύριο Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

 http://maps.google.com/maps/api/staticmap?center=38.4,23.4&maptype=terrain&zoom=6&size=370x430&sensor=false&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|35.83,25.1385260&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map6.png|shadow:false|40.99,25.6000000&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|39.6744946,20.7000000&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|38.49,23.7500000&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map3.png|shadow:false|41.15,22.9446070&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map3.png|shadow:false|38.254465,21.7370665&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map4.png|shadow:false|37.027371,22.1091159
O Καιρός Αύριο Πέμπτη,  13 Ιουνίου 2013

Πέμπτη - 13/6/2013

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρωί 21°C Καθαρός2 Μποφόρ ΑΥγρασία 67%
Μεσημέρι 26°C Ασθενής βροχή3 Μποφόρ NΥγρασία 55%
Βράδυ 23°C Βροχή2 Μποφόρ ΔΥγρασία 66%

Πέμπτη - 13/6/2013

Αθήνα: Κέντρο

Πρωί 21°C Βροχή4 Μποφόρ BΥγρασία 78%
Μεσημέρι 27°C Αραιή συννεφιά5 Μποφόρ BΥγρασία 50%
Βράδυ 23°C Λίγα σύννεφα3 Μποφόρ BΥγρασία 63%

Πέμπτη - 13/6/2013

Θεσσαλονίκη

Πρωί 19°C Ασθενής βροχή3 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 74%
Μεσημέρι 26°C Βροχή2 Μποφόρ ΑΥγρασία 42%
Βράδυ 24°C Αρκετά σύννεφα2 Μποφόρ ΝΔΥγρασία 54%

                                                                                                                                                                       Πέμπτη - 13/6/2013                                                                                                                 Πάτρα
Πρωί 20°C Αρκετά σύννεφα1 Μποφόρ BAΥγρασία 71%
Μεσημέρι 30°C Λίγα σύννεφα4 Μποφόρ BAΥγρασία 32%
Βράδυ 24°C Αρκετά σύννεφα2 Μποφόρ ΔΥγρασία 60%

Πέμπτη - 13/6/2013

ΣΠΑΡΤΗ

Πρωί 21°C Λίγα σύννεφα1 Μποφόρ BΥγρασία 60%
Μεσημέρι 25°C Βροχή4 Μποφόρ NΥγρασία 51%
Βράδυ 15°C Καταιγίδα3 Μποφόρ BΥγρασία 96%

Πηγή :http://kairos123.gr/
Περισσότερα »

Η ιστορία της ΕΡΤΎστερα από 47 χρόνια, 3 μήνες και 22 μέρες ζωής, ήρθε ξαφνικά χτες ο θάνατος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.

Η ΕΡΤ είναι διάδοχη του πρώην ΕΙΡ και μετέπειτα (με την προσθήκη της τηλεόρασης) ΕΙΡΤ (Εθνικόν Ίδρυμα Ραδιοφωνίας Τηλεοράσεως). 

Το νομικό καθεστώς της άλλαξε το 1976, όταν από ίδρυμα μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρεία. 

Το 1982 συγχωνεύτηκε με την ΥΕΝΕΔ σ' έναν ενιαίο φορέα της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 

Οι περισσότερες υπηρεσίες της ΕΡΤ στεγάζονται στο λεγόμενο «Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκeυής», που οικοδομήθηκε το 1968-1969, και το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μεσογείων.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας ΕΙΡ ήταν ο κρατικός φορέας που διαχειρίστηκε την ελληνική κρατική ραδιοφωνία, πρώην ΑΕΡΕ (κατά τη διάρκεια της κατοχής) και πρώην ΥΡΕ (προπολεμικά), και την κρατική τηλεόραση (στη συνέχεια), ως «Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης» (ΕΙΡΤ), από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι και το 1987. 

Κατείχε το αποκλειστικό δικαίωμα εκπομπής, μαζί με την ΥΕΝΕΔ, έως και το 1987. 

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών του ΕΙΡ (το μέχρι σήμερα Πρώτο Πρόγραμμα) επισήμως εγκαινιάστηκε στις 16 Ιουλίου 1945. 

Οι εκπομπές παράγονταν στους ραδιοθαλάμους του Ζαππείου ενώ χρησιμοποιήθηκε η κεραία μεσαίων των Λιοσίων. 

Οι Γερμανοί κατά την αποχώρησή τους ανατίναξαν τον ιστό της κεραίας, έτσι το κόστος της επανενεργοποίησης ήταν μεγάλο. 

Σημαντικό ποσοστό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού προέρχονταν από τις πολεμικές επανορθώσεις. Κατά την πρώτη περίοδο μετά την ίδρυση του ραδιοσταθμού βασικός διοργανωτής του ΕΙΡ ήταν ο στρατηγός Χριστόδουλος Τσιγάντες και σημαντικοί διευθυντές οι λογοτέχνες Στρατής Μυριβήλης και Οδυσσέας Ελύτης.

Στις 11 Μαΐου του 1952 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Δεύτερο Πρόγραμμα. Αποτέλεσε μια προσπάθεια εναλλακτικού ψυχαγωγικού προγράμματος, συμπληρωματικού ως προς το Πρώτο Πρόγραμμα.
Το Τρίτο Πρόγραμμα βγήκε στον αέρα στις 19 Σεπτεμβρίου του 1954, με πρωτοβουλία του Διονυσίου Ρώμα. Ο σταθμός είχε ως κύριο πρόγραμμα εκπομπές με κλασική μουσική, ενώ γνώρισε σημαντική άνθηση την περίοδο που επικεφαλής βρίσκονταν ο Μάνος Χατζιδάκις.

Η ΕΤ1 (Ελληνική Τηλεόραση 1) είναι ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός της ΕΡΤ. 

Θεωρητικά είναι διάδοχο κανάλι του ΕΙΡΤ (Εθνικόν Ίδρυμα Ραδιοφωνίας Τηλεοράσεως), το οποίο το 1976 μετονομάστηκε σε ΕΡΤ και με την απόσπαση της ραδιοφωνίας το 1987 σε ΕΤ1. Ιδρύθηκε το 1966.
Η ΝΕΤ (Νέα Ελληνική Τηλεόραση) είναι ελληνικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ. 

Θεωρητικά είναι διάδοχο κανάλι της ΥΕΝΕΔ, το οποίο με την πολιτικοποίησή του το 1982 μετονομάστηκε σε ΕΡΤ2 (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση 2) , με τη συγχώνευσή του με την ΕΡΤ το 1987 μετονομάστηκε σε ΕΤ2 (Ελληνική Τηλεόραση 2), ενώ από το 1997 πήρε τη σημερινή της ονομασία σε μια προσπάθεια αναβάθμισής της.

H Ελληνική Τηλεόραση 3 (ΕΤ3) είναι το τρίτο κανάλι της δημόσιας Ελληνικής Τηλεόρασης, το οποίο ξεκίνησε να εκπέμπει στις 14 Δεκεμβρίου 1988. Η έδρα του καναλιού βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Το κανάλι διαθέτει στούντιο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως στη Κομοτηνή, την Φλώρινα, την Αλεξανδρούπολη καθώς επίσης και στα νησιά Μυτιλήνη, Σάμο και Πάρο.

Στις 20 Μαρτίου 2006 η ΕΡΤ έθεσε σε λειτουργία ελεύθερο πρόγραμμα Ψηφιακής τηλεόρασης με τον τίτλο ΕΡΤ Ψηφιακή. 

Στο πλαίσιο της ψηφιακής αυτής τηλεόρασης ξεκίνησαν να εκπέμπουν τα κανάλια Σπορ+, Πρίσμα+ και Σινέ+. Τα κανάλια είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι έχουν ψηφιακό δέκτη, χωρίς συνδρομή. Τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ έκλεισαν τον Μάρτιο του 2012 με απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου. 


Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Βαρύ πένθος για τη Μαρία Μπεκατώρου

Γιατί η παρουσιάστρια Μαρία Μπεκατώρου περνά δύσκολες στιγμές; Ποιο απρόβλεπτο γεγονός την οδήγησε σε βαρύ πένθος;
Δύσκολες στιγμές περνά η Μαρία Μπεκατώρου που σήμερα το πρωί έχασε τον πατέρα της, Σπύρο.
Ο πατέρας της παρουσιάστριας έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 78 ετών μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.
Η κηδεία του πατέρα της Μαρίας Μπεκατώρου θα γίνει στην Κεφαλονιά.
Περισσότερα »

Tαξίδι σε άλλη δεκαετία...Όσα είχαμε πριν πολλά χρόνια...

 
 
Πηγή newsbeast

Περισσότερα »

''Ο Σαμαράς παίρνει ρίσκο για την ΕΡΤ''

http://www.spirospero.gr/images/NEW/2013/Iounios/KOinonia/samaras_maximou.jpgΗ απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην κυβερνητική συμμαχία αναφέρει ανάλυση της JP Morgan, όμως, αν ο Σαμαράς κατορθώσει να επικρατήσει, αυτό, μεσοπρόθεσμα, θα αυξήσει τον έλεγχο των αποφάσεων από την πλευρά του, μεσοπρόθεσμα.
Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση ενέχει σημαντικά ρίσκα, καθώς υπάρχει η αίσθηση ότι η κοινή γνώμη μπορεί να αντιδράσει πιο αρνητικά αντικρίζοντας τις μαύρες οθόνες της κρατικής τηλεόρασης, απ΄ ό,τι θα έκανε αντιδρώντας σε άλλα σκληρά κυβερνητικά μέτρα.
Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία. Υπάρχει πιθανότητα να γίνουν περισσότερες απεργίες αυτή την εβδομάδα, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο να αναγκαστεί η κυβέρνηση να κάνει πίσω στις αποφάσεις της μετά τις επαφές μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση τις επόμενες 48 ώρες.
Οι επόμενες ημέρες θα είναι ένας σημαντικός δείκτης για το κατά πόσον η Ελλάδα ξεφεύγει αργά, αλλά σταθερά, από συντηρητικές πολιτικές του παρελθόντος που την επηρεάζουν αρνητικά ή κατά πόσον οπισθοχωρεί.
Η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να φέρει προ τετελεσμένου τους ετέρους της είναι προφανές ότι ενέχει ρίσκο, αλλά υπάρχουν μεγάλα περιθώρια κέρδους αν μπορέσει να σταθεροποιήσει αυτή της την πολιτική.
Κατά την JP Morgan, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ή θα ανατρέψουν την κυβέρνηση, αυξάνοντας, όπως αναφέρει, τα ρίσκα για μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση ή θα αποδεχτούν τελικά την κατάσταση. Η ΝΔ από την πλευρά της μπορεί να περιμένει ότι, εάν η απόφασή της για την ΕΡΤ περάσει, θα έχουν σπάσει οι αντιστάσεις και για άλλες κινήσεις αναδιάρθρωσης στον δημόσιο τομέα.
Όπως αναφέρει η σχετική ανάλυση, η κυβέρνηση ανέλαβε το ρίσκο, καθώς, μέχρι τώρα, δεν μπορούσε να προχωρήσει στις ενδεικνυόμενες από την τρόικα απολύσεις εξαιτίας των προσκομμάτων των κυβερνητικών της ετέρων. Αποφάσισε, λοιπόν, να παίξει τη ζαριά της ΕΡΤ, ώστε να ξεπεράσει τους στόχους που είχαν τεθεί, με μια και μόνη κίνηση. Η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να υπαγορεύθηκε και από την ανάγκη της κυβέρνησης να δείξει ότι μένει σταθερή στις δεσμεύσεις της για εκπλήρωση των στόχων που της έχουν τεθεί, πόσο μάλλον μετά και την ατυχή κατάληξη της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ.


Πηγή : spirospero
Περισσότερα »

Η πρώτη εκπομπή της ΕΙΡΣτις 23 Φεβρουαρίου του 1966 έκανε την επίσημη πρώτη της η ελληνική δημόσια τηλεόραση, που τότε ονομαζόταν ΕΙΡ (Ελληνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας).

Τους τηλεθεατές, όσους δηλαδή είχαν τηλεόραση την εποχή εκείνη, καλωσόρισε στο νέο μέσο η εκφωνήτρια του ΕΙΡ Ελένη Κυπραίου.


Η τηλεπαρουσιάστρια εκφωνεί το πρόγραμμα των εκπομπών, ενώ παρεμβάλλονται εικόνες από αναμεταδότες του τηλεοπτικού σήματος.


Επίσης, παρουσιάζονται πλάνα με μέλη οικογένειας που παρακολουθούν το τηλεοπτικό πρόγραμμα από οικιακό δέκτη, καθώς και με πολίτες που δεν διέθεταν τηλεοπτική συσκευή και παρακολουθούν με περιέργεια το νέο Μέσο, συγκεντρωμένοι έξω από προθήκες καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών.
Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τελείωσε η συνάντηση Βενιζέλου - Κουβέλη

"Απευθύνουμε πρόσκληση στον κ. Σαμαρά να συναντηθούμε οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και να συζητήσουμε με καλόπιστο τρόπο", τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να θέλει να διαταραχθεί η πορεία της χώρας. 

Θέλουμε μια μεταρρύθμιση με την ΕΡΤ να λειτουργεί, ψηφισμένη από τη βουλή, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

"Περιμένουμε την αντίδραση από την μεριά της ΝΔ και του Πρωθυπουργού και ελπίζω τα μηνύματα που στέλνουμε να είναι αντιληπτά από όλους. Καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο λειτουργίας της χώρας", πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ, Φ. Κουβέλης είπε: 

Απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό για νέα συνάντηση των τριών μελών της συγκυβέρνησης, υπό την προϋπόθεση ότι η ΕΡΤ θα παραμείνει ανοιχτή. Είναι απαράδεκτο η κρατική τηλεόραση να είναι κλειστή. Πρέπει να υπάρχει συνεννόηση της τριμελούς κυβέρνησης. 

Με λίγα λόγια, το μήνυμα των κ.κ Βενιζέλου - Κουβέλη είναι ένα: Συνάντηση με τον Σαμαρά με την ΕΡΤ ανοικτή!


Πηγή spirospero

Περισσότερα »

Ψήφο εμπιστοσύνης προτίθεται να ζητήσει ο Σαμαράς

http://www.spirospero.gr/images/NEW/2013/Iounios/KOinonia/samaras_antonis.jpgΑσταθές μοιάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, η οποία όμως θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ψήφο ανοχής αν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, συμφωνούν.
 
Οι όποιες αποφάσεις, θα εξαρτηθούν από τη συνάντηση που θα έχουν οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης, στις 6 το απόγευμα, στη Βουλή.

Στο «στρατόπεδο» του ΠΑΣΟΚ, σχεδιάζουν ο κ. Βενιζέλος να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αποσύρει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και στη συνέχεια να προχωρήσει είτε σε ανασχηματισμό είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Πάντως, από τη Νέα Δημοκρατία δε φαίνεται να υπάρχει πρόθεση άρσης του «λουκέτου» στην ΕΡΤ. Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Αθήνα τόνισε πως «θα δημιουργήσουμε μια νέα δημόσια τηλεόραση».
Και πρόσθεσε πως «αποφασίσαμε να κλείσουμε προσωρινά αυτό που υπήρχε έως τώρα και να δημιουργήσουμε μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Πηγή :.spirospero
Περισσότερα »

Ποιοι οι άλλοι 20 δημόσιοι οργανισμοί που κλείνουν μετά την ΕΡΤ
Περίπου 20 μικροί οργανισμοί θα ακολουθήσουν το κλείσιμο της ΕΡΤ, με συγχώνευση ή κλείσιμο, τις επόμενες ημέρες, όπως έχει από καιρό αποφασίσει η κυβέρνηση. 

Το σχέδιο νόμου για το νέο κύμα καταργήσεων οργανισμών μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ήδη έτοιμο στο γραφείο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ωστόσο την τελική λίστα θα την αποφασίσει, έπειτα από συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας, κ. Δημήτρη Σταμάτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργοί πρότειναν καταργήσεις φορέων που εποπτεύουν και, ως εκ τούτου, στον κατάλογο με τις καταργήσεις ή τις συγχωνεύσεις προστίθενται και αφαιρούνται συνεχώς οργανισμοί. 

Η ανακοίνωση των καταργήσεων των επόμενων φορέων αναμένεται να γίνει άμεσα, ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας. 

Όταν στο Μέγαρο Μαξίμου καταλήξουν στην τελική λίστα μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, το επόμενο στάδιο θα είναι οι υπουργοί που εποπτεύουν τους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες. 

Την τεχνογνωσία για τα νέα «λουκέτα» θα προσφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο θα αναλάβει να παρακολουθεί το κάθε στάδιο. 

Οι οργανισμοί που έχουν συζητηθεί μέχρι στιγμής για να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν με υπηρεσίες του υπουργείου που τους εποπτεύει, είναι οι εξής:

Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και ∆ιαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής
Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών «Θ. Κολοκοτρώνης»
Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών
Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών
Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών
Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Αμυνας
Ινστιτούτο Αιγαίου του ∆ικαίου της Θάλασσας
Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού
Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών
Κεφάλαιο Επιχ. Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας Α.Ε.
Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, Οργανισμός ∆ιεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας
Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ, Εθνικό Κέντρο Ερευνας-Πρόληψης και Θεραπείας Σακχαρώδους ∆ιαβήτη
Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής Πηγή: fimes
Περισσότερα »

ΕΡΤ: Οι σειρές και οι εκπομπές που άφησαν ιστορία


Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης 11/6, «έπεσε» οριστικά το σήμα της αναλογικής και ψηφιακής ΕΡΤ, έπειτα από την αιφνίδια εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης για προσωρινό κλείσιμο.

Στο νου των περισσότερων αμέσως ήρθαν αμέσως οι τηλεοπτικές σειρές και οι εκπομπές που άφησαν ιστορία, από την εποχή που η δημόσια τηλεόραση το μοναδικό τηλεοπτικό μέσο στην Ελλάδα, αλλά και αργότερα.

Η εκπομπή ''Αλάτι και Πιπέρι'' του Φρέντυ Γερμανού κατά τη δεκαετία του '70 αποτέλεσε σταθμό στα τηλεοπτικά δρώμενα, με καλεσμένους διάφορα διάσημα πρόσωπα της εποχής.

Από τα πρώτα βήματα της δημόσιας τηλεόρασης ιστορικές σειρές έκαναν την εμφάνισή τους στους δέκτες, ανάμεσά τους σπουδαίες τηλεοπτικές μεταφορές όπως το ''Γιούνγκερμαν'' και ο ''Συνταγματάρχης Λιάπκιν'' του Μ. Καραγάτση, ''Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται'' του Ν. Καζαντζάκη ή η ''Μενεξεδένια Πολιτεία'' του Α. Τερζάκη. Το ''Λούνα Παρκ'' και η κωμική σειρά ''Εκείνες και εγώ'' με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα άφησαν τη δικιά τους ιστορία τη δεκαετία του '70, ενώ οι αξιόλογες παραγωγές συνεχίστηκαν και κατά την επόμενη δεκαετία.

Ανάμεσα στις πιο διάσημες και ιστορικότερες σειρές του '80: ''Η Λωξάντρα'' με την Μπέτυ Βαλάση, ''Το ορκιστείτε παρακαλώ'', ''Το μινόρε της αυγής'', η αγαπημένη ''Μαντάμ Σουσού'', τα ''Βεγγαλικά'' με τον σπουδαίο Θ. Βέγγο και πολλές άλλες, ενώ από τις μεταγενέστερες παραγωγές ξεχωρίζουμε το ''Η αγάπη άργησε μια μέρα'' σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη.

Σημαντική θέση στο πρόγραμμα της ΕΡΤ είχαν πάντα αρκετές πολιτιστικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, αλλά και εκκλησιαστικά προγράμματα όπως το ''Αρχονταρίκι''. 

Από τις δημοφιλέστερες ψυχαγωγικές εκπομπές της ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια ήταν το ''Στην Υγειά μας'', με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και το ''Μένουμε Ελλάδα'' που προέβαλε τις ομορφιές της χώρας μας.

Πλούσιο ήταν πάντοτε και το παιδικό πρόγραμμα με ελληνικές αλλά ξένες παραγωγές. Θυμίζουμε ορισμένες σειρές που οι περισσότεροι, μικροί, περιμέναμε με ανυπομονησία να δούμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες: ''Ο Παραμυθάς'', ''Φρουτοπία'', ''Του κουτιού τα παραμύθια'', ''Κάπου Κάπως Κάποτε'', αλλά και τα ''Αστυνόμος Σαϊνης'', ''Το μικρό σπίτι στο λιβάδι'', ''Το καπλάνι της βιτρίνας'', ''Ο θυσαυρός της Βαγίας'', ''Καρουζέλ'', ''Κάντι Κάντι'', ''Μάγια η Μέλισσα'', ''Σπορτ Μπίλυ...
 
Το πρόγραμμα της ΕΡΤ ήταν πάντοτε γεμάτο αξιόλογα προγράμματα, σειρές και εκπομπές που αγαπήθηκαν από αρκετό κόσμο, ενώ πρόσφατα το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει και επιλεγμένες βραβευμένες ξένες τηλεοπτικές σειρές, που γνωρίζουν τεράστια επιτυχία παγκοσμίως, όπως το ''Downton Abbey''.

Η ΕΡΤ δυστυχώς έκλεισε αιφνιδίως, αφήνοντας ωστόσο πίσω της πολλές τηλεοπτικές αναμνήσεις σε όλους τους Έλληνες αλλά και ένα οπτικοακουστικό αρχείο ανεκτίμητης αξίας.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Συριακά ελικόπτερα βομβαρδίζουν πόλη του ΛιβάνουΦωτογραφία: EPAΜαχητικό ελικόπτερο των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων εξαπέλυσε τρεις πυραύλους κατά της πόλης Αρσάλ στον ανατολικό Λίβανο, μεταδίδει η λιβανική εφημερίδα «Daily Star».
Του αεροπορικού πλήγματος προηγήθηκαν βολές πυροβολικού εναντίον της λιβανικής πόλης, αναφέρει η είδηση. Για την ώρα, δεν αναφέρονται θύματα του βομβαρδισμού.

Δεν είναι ο πρώτος βομβαρδισμός του Αρσάλ από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις. Στις αρχές του Ιουνίου, ελικόπτερο των πολεμικής αεροπορίας της Συρίας εξαπέλυσε 4 πυραύλους κατά της πόλης και των περιχώρων της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Daily Star» οι κάτοικοι της Αρσάλ ανήκουν στην αντιπολίτευση προς το καθεστώς του σύριου προέδρου Μπασάρ 'Ασαντ.


Πηγή greek.ruvr.ru
Περισσότερα »