4 Σεπ 2014

Γιορτάζουν σήμερα 4 Σεπτέμβριου 2014

ΒΑΒΥΛΑΣ, ΑΜΜΩΝ, ΔΟΝΑΤΟΣ, ΦΑΥΣΤΟΣ, ΜΩΥΣΗΣ, ΕΡΜΙΟΝΗ, ΑΝΘΙΜΟΣ, ΘΕΟΤΙΜΟΣ, ΠΕΤΡΩΝΙΟΣ, ΧΑΡΙΤΙΝΗ, ΣΑΡΒΗΛΟΣ, ΚΕΝΤΥΡΙΩΝ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΑΜΜΙΑΝΟΣ, ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ, ΩΚΕΑΝΟΣ, ΘΑΘΟΥΗΛ, ΒΕΒΑΙΑ, ΚΕΓΟΥΡΟΣ, ΣΕΚΕΝΔΙΝΟΣ, ΣΕΚΕΝΔΟΣ, ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Βαβύλας (1) ο Ιερομάρτυρας επίσκοπος Αντιοχείας και τα Τρία Παιδιά που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν Αμμώνιος, Δονάτος και Φαύστος

Προφήτης Μωυσής ο Θεόπτης

Αγία Ερμιόνη (2)  κόρη του αποστόλου Φιλίππου

Όσιος Άνθιμος (3) ο νέος ασκητής από την Κεφαλονιά

Άγιος Βάβυλας διδάσκαλος στη Νικομήδεια και οι ογδόντα τέσσερις Μαθητές του

Άγιοι Θεότιμος και Θεόδουλος

Άγιος Πετρώνιος

Αγία Χαριτίνη

Άγιος Σαρβήλος

Άγιοι Κεντυρίων, Θεόδωρος, Αμμιανός, Ιουλιανός και Ωκεανός

Άγιοι Θαθουήλ και Βεβαία

Άγιοι Κέγουρος, Σεκενδίνος, Σέκενδος και η μητέρα τους Ιερουσαλήμ, οι εν Βεροία μάρτυρες

Άγιοι Τρείς χιλιάδες εξακοσίοι εικοσιοκτώ Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Νικομήδεια

Εύρεσις των Τιμίων Λειψάνων του νεομάρτυρος Θεοδώρου του Χατζή του Μυτιληναίου

(1) Ο Άγιος Βάβυλας ήταν επίσκοπος Αντιόχειας, όταν βασιλιάς ήταν ο Νουμεριανός. Ο Νουμεριανός κρατούσε αιχμάλωτο τον γιό του βασιλέα των Περσών και τον δολοφόνησε. Αυτήν την ενέργειά του ο Βάβυλας την αποδοκίμασε έντονα και κάποια στιγμή που ο Νουμεριανός πήγε στον Ιερό Ναό της Αντιόχειας ο Βάβυλας, του απαγόρευσε την είσοδο λέγοντάς του ότι στο ναό δεν έχουν θέση κοινοί εγκληματίες σαν αυτόν. Αυτή η ενέργεια του όργισε τον Αυτοκράτορα και διέταξε να τον συλλάβουν και να τον αποκεφαλίσουν.

(2) Η Αγία Ερμιόνη ήταν κόρη του Απόστολου Φιλλίπου, ο οποίος είχε 4 κόρες, αλλά η Ερμιόνη, ήταν ξεχωριστή, διότι είχε το προφητικό χάρισμα. Διδάχτηκε το Ευαγγέλιο στην Έφεσο από τον Πετρώνιο, μαθητή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

   Η Ερμιόνη, έγινε γνωστή για τις προφητικές της ικανότητες, και όταν ο αυτοκράτορας Τραϊανός πέρασε από την Έφεσο,  θέλησε να ακούσει την προφητεία της Ερμιόνης. Η προφητεία αυτή όμως,  δεν τον ικανοποίησε και όταν αυτή επαληθεύτηκε, διέταξε να τη βασανίσουν σκληρά, και  να την οδηγήσουν στους δήμιους να τη θανατώσουν. Οι δήμιοι της όμως, πίστεψαν στο Χριστό και την άφησαν ελεύθερη.

(3) Ο Όσιος Άνθιμος, γεννήθηκε στο Ληξούρι, της Κεφαλονιάς το 1727. Έχασε σε ηλικία 7 ετών το φως του, αλλά με τις προσευχές του ιδίου και της μητέρας του, το ξαναβρήκε, αλλά η ασκητική ζωή του ήταν πολύ αυστηρή με αποτέλεσμα να το ξανά-χάσει με αποτέλεσμα να αποσυρθεί στο Άγιο Όρος, όπου και ανέπτυξε ένα σπουδαίο κηρυκτικό και ιεραποστολικό έργο. Ίδρυσε πολλές Μονές και έκανε πολλά θαύματα.  Αγιοποιήθηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 30 Ιουλίου 1974.

 
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 4η Σεπτεμβρίου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :   

 
Περισσότερα »

«Ξεκινήστε τη μέρα σας, όμορφα! Πείτε απλά Καλημέρα σας » !


Περισσότερα »