25 Μαρ 2015

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!


Περισσότερα »

Βράβευση των αθλητών που διακρίθηκαν στο Δρόμο Θυσίας 2015

ksudakis

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, μετά το πέρας των τελετών της δοξολογίας και αναπαράστασης απελευθέρωσης της Καλαμάτας, καθώς και της ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Β. Παυλόπουλου σε Επίτιμο Δημότη Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των αθλητών, που έλαβαν μέρος στο Δρόμο Θυσίας. Κατά σειρά τερματισμού, αυτοί ήσαν: Κανελλόπουλος Γεώργιος, Θεοδωρακοπούλου Ελένη, Μποσίνης Δημήτριος, Αντωνόπουλος Νικόλαος, Τζανετέας Ευστράτιος και Μπραΐμης Κωνσταντίνος.
 
omadikes 1
 
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη για την παρουσία του και συνεχάρη τους αθλητές για τη συμμετοχή τους. Είπε, δε, προς τα νέα παιδιά: «Στηριζόμαστε σε σας. Για σας, οι προοπτικές είναι δυσκολότερες, αλλά να γνωρίζετε πως ο Ελληνισμός πέρασε από πολύ δυσκολότερες καταστάσεις σε σχέση με σήμερα».
 
dimarxos
 
Τους ζήτησε, επίσης, να κρατούν ψηλά τη σημαία της Ελλάδος, των εθνικών αγώνων και του Ελληνισμού και να μεταφέρουν τα συγχαρητήριά του και στους λοιπούς αθλητές που μετείχαν στο Δρόμο Θυσίας.
 
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, ο Δήμαρχος και λοιποί αιρετοί επέδωσαν στους διακριθέντες αθλητές διπλώματα και χρηματικά έπαθλα. 
aleiferi.JPGdimarxos-xairetismos.JPGdimarxos.JPGdromos-thusias_1.JPGdromos-thusias_2.JPGdromos-thusias_3.JPGdromos-thusias_4.JPGdromos-thusias_5.JPGepisimoi.JPG πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Σήμερα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Με την λέξη Ευαγγελισμός (=αναγγελία χαρμόσυνης είδησης) αναφερόμαστε στην χαρμόσυνη είδηση, της γέννησης του Ιησού Χριστού, που δόθηκε από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Μαριάμ. Επίσης, με τον ίδιο όρο αναφερόμαστε στην εκκλησιαστική θεομητορική εορτή που τελείται την 25η Μαρτίου προς ανάμνηση του γεγονότος αυτού.
Η Μητέρα του Χριστού Μαριάμ, ζούσε σε ένα φτωχικό σπίτι στην πόλη Ναζαρέτ. 

Οι γονείς της και η ίδια ήταν ευσεβείς χριστιανοί. 

Την Μαριάμ συνάντησε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην φτωχική οικία της και της ανήγγειλε ότι από "άμωμο σύλληψη" θα από την ίδια θα γεννηθεί ο Σωτήρας του κόσμου!

Η Μαριάμ τότε πρέπει να ήταν 14 ετών και ο Αρχάγγελος (σύμφωνα με την παράδοση ) την πλησίασε, της έδωσε έναν κρίνο και της είπε :
" Χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά σου. Ευλογημένη συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου" !

Σίσυ Μ.


 
Περισσότερα »

Πρόσκληση ενδιαφερομένων για τη «Συντήρηση και επισκευή κτιρίου στο Ανατολικό Κέντρο (πρώην περιφερειακό ιατρείο ΙΚΑ)»


Ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να προβεί στην ανάθεση παροχής υπηρεσίας για τη «Συντήρηση  και επισκευή κτηρίου στο Ανατολικό Κέντρο (πρώην περιφερειακό ιατρείο ΙΚΑ )» (Κ.Α. 30.7331.01 – εγκεκρ. πίστωση 12.000,00€ για το 2015 από Δ.Π. και προϋπολογισμού μελέτης 11.999,63 €), καλεί όσους ενδιαφέρονται και έχουν το δικαίωμα από το νόμο, να καταθέσουν κλειστές οικονομικές προσφορές, έως και την Πέμπτη 26/03/2015, στο πρωτόκολλο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου – Διοικητήριο, Ψαρών 15. Η παροχή υπηρεσίας αφορά διάφορες εργασίες συντήρησης και επισκευής κτιρίου στο Ανατολικό Κέντρο (πρώην περιφερειακό ιατρείο ΙΚΑ) (βλέπε συνημμένη μελέτη). 

Περισσότερες πληροφορίες στον κ. Γεώργιο Σπυρόπουλο, Διοικητήριο, γραφείο 105-106, τηλ.2721361755). 
πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 25 Μαρτίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO : 

Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !


Περισσότερα »

Καλημέρα σας, 25η Μαρτίου σήμερα !


Περισσότερα »