28 Φεβ 2015

«Ώρα για λίγο Γέλιο : ΑΝΕΚΔΟΤΟ» !!


Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 28 ΦεβρουαρίουΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ, ΚΥΡΑΝΝΑ, ΠΡΟΤΕΡΙΟΣ, ΒΑΡΣΟΣ, ΑΒΡΙΚΙΟΣ, ΝΕΣΤΩΡ, ΜΑΡΑΝΑ, ΙΩΝΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΝΥΜΦΑΣ, ΕΥΒΟΥΛΟΣ, ΜΑΚΑΡΙΟΣ, ΡΟΥΦΙΝΟΣ, ΙΟΥΣΤΟΣ, ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ΚΑΙΡΑΛΙΟΣ, ΠΟΥΠΟΥΛΙΟΣ, ΓΑΙΟΣ, ΣΕΡΑΠΙΩΝ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΕΛΕΤΙΟΣ, ΑΡΣΕΝΙΟΣ  
Νηστεία - Επιτρέπονται όλες οι τροφές εκτός από το κρέας

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
* Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος *
 Όσιος Βασίλειος (1) ο Ομολογητής
Όσιος Κασσιανός ο Ρωμαίος
Αγία Κυράννα η Νεομάρτυς
Άγιος Προτέριος ο Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας
Όσιος Βάρσος Επίσκοπος Δαμασκού
Άγιος Αβρίκιος ο Μάρτυρας
Άγιος Νέστωρ ο Μάρτυρας
Οσίες Μαράνα και Κύρα
Άγιοι Έξι Μάρτυρες εξ Αιγύπτου
Άγιος Ιωνάς ο Λέριος
Άγιος Γεώργιος ο Ομολογητής Επίσκοπος Δεφέλτου
Άγιοι Νυμφάς και Εύβουλος οι Απόστολοι
Άγιοι Μακάριος, Ρουφίνος, Ιούστος και Θεόφιλος οι Μάρτυρες
Άγιοι Καιράλιος, Πουπούλιος, Γάιος και Σεραπίων οι Μάρτυρες
Όσιος Γερμανός εκ Ρουμανίας
Άγιοι Τεσσαράκοντα Χιλιάδες Μάρτυρες
Άγιος Νικόλαος του Πσκωφ
Όσιος Μελέτιος Επίσκοπος Χαρκώβ
Μνήμη Μεγάλου Σεισμού
 Άγιος Αρσένιος Μητροπολίτης Ροστώβ

* Ο Αυτοκράτορας Ιουλιανός ο επονομαζόμενος και ως  «παραβάτης», επειδή παρέμενε πιστός στο 12θεο, θέλησε να μολύνει την Σαρακοστή των χριστιανών.  Διέταξε να ραντίσουν κρυφά με αίμα ειδωλολατρικών θυσιών όλες της  τροφς της αγοράς, ώστε όταν τις αγοράσουν οι χριστιανοί, να πολυνθούν  «εν αγνοία» τους.

Όμως  αυτήν του την ενέργεια, την φανέρωσε  σε όνειρο ο Όσιος Θεόδωρος (Βλ. 27 Φεβρουαρίου) στον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως  Ευδόξιο.
Ο Ευδόξιος ενημέρωσε τους χριστιανούς, να μην αγοράσουν καθόλου τρόφιμα από την αγορά και  να βράσουν σιτάρι (κόλυβα) και να φάνε.
 Ετσι έμειναν  αμόλυντοι οι χριστιανοί, την καθαρά εβδομάδα και εις ανάμνηση αυτού του γεγονότος, η εκκλησία μας από τα μέσα του Δ΄ αιώνα, τελεί κάθε χρόνο, τιμή και  δόξα Θεού και του μάρτυρα Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος.
(1) Ο Άγιος Βασίλειος ο επονομαζόμενος ομολογητής, καταγόταν από την Αθήνα και έζησε τον 8ο μ.Χ. αιώνα επί εποχής αυτοκράτορα Λέοντα Γ' του Ισαύρου (717 - 741 μ.Χ.) του εικονομάχου. Από μικρός αφιερώθηκε στο μοναχικό βίο και στη  διδασκαλία του Ευαγγελίου. Έγινε μοναχός το 857 μ.Χ. από τον Άγιο Ευθύμιο τον νέο του οποίου ήταν μαθητής του, ιδρύοντας μάλιστα και μονή στο Άγιο Όρος. Χειροτονήθηκε επίσκοπος Θεσσαλονίκης το 904 μ.Χ. ως Βασίλειος ὁ Γ’ όταν απεβίωσε ο επίσκοπος Θεσσαλονίκης Ιωάννης Δ΄. Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς και πως απεβίωσε. Το ιερό λείψανό του βρέθηκε στις 3 Μαΐου 1981 μ.Χ., μέσα στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας
Περισσότερα »

« Καλημέρα με Υγεία και πολλά χαμόγελα!»


Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 28 Φεβρουαρίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »