17 Φεβ 2015

« Μικρές πινελιές χιούμορ με ένα ανέκδοτο » !


Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 17 Φεβρουαρίου (video)

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 17 ΦεβρουαρίουΜΑΡΚΙΑΝΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΜΑΡΙΑΜΝΗ, ΠΟΥΛΧΕΡΙΑ, ΑΥΞΙΒΙΟΣ, ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΣ, ΜΗΝΑΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΜΙΧΑΗΛ, ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ, ΡΩΜΥΛΟΣ, ΣΕΚΟΥΝΔΙΑΝΟΣ, ΔΟΝΑΤΟΣ, ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ, ΡΩΜΑΝΟΣ, ΒΑΡΝΑΒΑΣ
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

1.         Άγιος Θεόδωρος (1) ο Τήρων
2.         Άγιοι Μαρκιανός και Πουλχερία οι βασιλείς
3.         Αγία Μαριάμνη η Ισαπόστολος αδελφή του Αγίου Φιλίππου του Αποστόλου
4.         Άγιος Αυξίβιος Επίσκοπος Σόλων Κύπρου
5.         Όσιος Θεοστήρικτος
6.         Εύρεση των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Μηνά του Καλλικέλαδου
7.         Άγιος Θεόδωρος ο Νεομάρτυρας ο Βυζαντινός
8.         Άγιος Μιχαήλ ο Μαυροειδής από την Αδριανούπολη
9.         Άγιος Ερμογένης ο Ιερομάρτυρας Πατριάρχης Μόσχας
10.       Άγιοι Ρωμύλος, Σεκουνδιανός και Δονάτος
11.       Άγιος Θεόδουλος
12.       Όσιος Θεόδωρος ο Σιωπηλός
13.       Όσιος Ρωμανός ο εκ Τυρνόβου
14.       Όσιος Βαρνάβας της Γεθσημανή

(1) O Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων ή Θεόδωρος Αμασείας, γεννήθηκε σε ένα χωριό της Αμάσειας στη Μαύρη Θάλασσα, το  306 ή 307 μ.Χ.  Έζησε επί εποχής των αυτοκρατόρων Διοικλητιανού, Μαξιμιανού και Γαλερίου. Την προσωνύμιο Τύρων το πήρε επειδή ήταν στο στράτευμα των Τηρώνων (Λατινικά, tiro=νεοσύλλεκτος). Ξεχώρισε γρήγορα ανάμεσα στο τάγμα του, λόγω της μεγάλης γενναιότητας που επέδειξε βοηθώντας μια γυναίκα να σωθεί από ένα φίδι. Το φίδι τρομοκρατούσε την γυναίκα και ο Θεόδωρος το κάλεσε με τη βοήθεια του Θεού, εμφανίστηκε το φίδι και το σκότωσε με το ακόντιο.
Ευσεβής χριστιανός ο ίδιος, όταν άρχισαν οι μεγάλοι διωγμοί των χριστιανών επί αυτοκράτορα Διοκλητιανού, ο Βρύγκας ο οποίος ήταν επικεφαλής του τάγματος που ανήκε, τον κάλεσε και του τον ρώτησε γιατί δεν θυσιάζει στα είδωλα. Ο Θεόδωρος ομολόγησε την πίστη του και ο Βρύγκας τον άφησε ελεύθερο να το ξανασκεφτεί.
Ο Θεόδωρος όμως δεν κάνοντας χρήση της ελευθερίας του, κατέστρεψε το ξύλινο είδωλο της Θεάς Ρέας που βρισκόταν στο ναό, αλλά ο Κρονίδης, ένας υπηρέτης του ναού, τον και το κατήγγειλε  στον τοπικό άρχοντα Πόπλιο. Ο Θεόδωρος συνελήφθη και ο Ποπλίος διέταξε τον βασανισμό του και στο τέλος να ριχτεί σε πυρακτωμένη κάμινο όπου παρέδωσε το πνεύμα του λαμβάνοντας τον στέφανον του μαρτυρίου, στις 17η Φεβρουαρίου του έτους 306 ή 307μ.χ.. Η ανακομιδή των λειψάνων του έγινε από την ευσεβή χριστιανή Ευσεβία πριν από το 350μ.χ. στα Ευχάιτα.

Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !


Περισσότερα »